Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Hollandaya ogrenci olarak nasil gelinir? (aciklama)

Yorum için giriş yap 24 mesaj · 1.527.468 görüntülenme
selam arkadaslar, ind sitesinden tercume yapilip sizlerle paylasmaya calistik,

simdiden kolay gele

Hollandaya ogrenci olarak gelmek icin yerine getirilmesi gereken sartlar:

+gecerli pasaport

+saglik sigortasi olmaniz gerekli

+okumak istediginiz meslek icin Hollandadaki bir okula kayit icin basvuru yapmaniz ve okulun sizi kayit ettigine dair bir belgeniz (gedragscode) olmali ve Ib-groep'un sizi kabul ettigini dair bi belge

+bewustverklaring imzalamaniz lazim

(bewustverklaring) =sahis buraya ogrenci amacli geldigini belirtmek adina imzaladigi kagittir.bu kagitla, hollandaya hangi sartlari uygulamasi gerektigini ve ogretimi bittikten sonra Hollandayi tekrar terkedecegini bildiriyor. ve tabi size istek yapan aileninde bi kagidi imzalamasi gerekiyor)

+ topluma zarar verici tehlike icermemiz gerekiyor(mus???? :) )

+tuberkuloz arastirmasi icin hazir olaniz gerekiyor

+birde yeterli paraniz olmasi lazim

+HBO veya UNI 'ye baslamadan once 1 sene hazirlik yapmaniz gerekiyor, yani dili ogrenmeniz gerekiyor. bir sene icinde ogrenemezseni isler biraz zorlasiyor.! yani bir sene icinde dili ogrendigizi, NT 2 sinavini kazanarak ispat etmeniz lazim..!

+ su alttaki linklerin ikiside doldurulup imzalanmali

http://www.ind.nl/nl/Images/form_ENG_VVRmetMVVstudie_tcm5-157030.pdf

http://www.ind.nl/nl/Images/6004_NL_indform_tcm5-597.pdf

MVV basvurusu nedir, nasil yapilir?

MVV ==> hollandaya gelcek sahsin 90 gunden fazla kalcaginiz icin yapilmasi gereken basvurudur, eger basvurunuz olumlu olursa, pasaportunuza yapistirilar sticker (kagittir) diyeyim..!

MVV basvurusunu kendimmi yapmam lazim?

hollandadan size istek yapan sahis, basvuru yapabilir

eger siz kendiniz gelmek istiyorsaniz, kendiniz yapmalisiniz

ve hollandadaki okuyacaginiz okulda sizin adiniza basvuru yapabilir

=>istek yoluyla buraya geliyorsaniz;

+size istek yapan sahis alttai formu doldurup, gerekli evraklarla birlikte IND gondermeli..!

http://www.ind.nl/nl/Images/6004_NL_indform_tcm5-597.pdf

ve eger IND olumlu cevap verirse, sizde Turkiyedeki ikamet ettiginiz sehre bagli konsolosluktan basvuru yapiyorsunuz, eger evraklarinizda eksklik varsa, evraklariniz gecersiz veya dogru degilse MVV alamiyorsunuz ve buna itiraz etme hakkiniz yok..!

=> eger kendiniz basvuruyu Turkiyede yapmak istiyorsaniz;

ikmaet ettiginiz sehre bagli hollanda konsolosluguna gidip basvuru yapiyorsunuz ve orda hangi evraklarin gerekli oldugunu size soyluyorlar

konsolok sizin adiniza IND ye basvuru yapiyor,tum sartlari yerine getirmeniz gerekmekte ve sonra ind hollandada size meshul olan sahsin bilgilierini sorar, eger size IND olumlu cevap verirse, hollanda konsolosluguna gidip MVV yinizi aliyorsunuz,ama eger basvurunuz red gelirse, itiraz etme hakkiniz var..!

MVV ne zaman, nasil alinir?

eger INd basvurunuza olumlu cevap verdiyse, hollanda konsolosluguna gidiyorsunuz, konsoloslukta pasaportunuz kontrol edildikten sonra MVV yapistiriliyor,pasaportunuza MVV yapistirildiktan sonra pasaportunuzun en az 3 ay gecerli olmasi lazim..! MVV yi aldiktan sonra hollandaya gelmek ve oturum kartina basvurmak icin 6 ayiniz var. 6 ay icinde gelmeniz ve oturum kartina basvuru yapmaniz gerekiyor. pasaportunuzun gecerlilik suresine dikkat edilmeli..!

Hollandaya geldikten sonra neler yapmaliyim?

Hollandaya geldikten sonra 3 gun icinde Belediyeye bildirmeniz lazim, sonra IND ye oturum karti icin basvuru yapilcak. daha sonra IND basvurunuzu arastirmaya alir ve Tuberkuloz icin muayene olmaniz gerekiyor, bu islemler bittikten sonra INd size baslangicta 1 senelik oturum verir

kolay gele arkadaslar
Geluk yazdı:
selam arkadaslar, ind sitesinden tercume yapilip sizlerle paylasmaya calistik,

simdiden kolay gele

Hollandaya ogrenci olarak gelmek icin yerine getirilmesi gereken sartlar:

+bewustverklaring imzalamaniz lazim

(bewustverklaring) =sahis buraya ogrenci amacli geldigini belirtmek adina imzaladigi kagittir.bu kagitla, hollandaya hangi sartlari uygulamasi gerektigini ve ogretimi bittikten sonra Hollandayi tekrar terkedecegini bildiriyor. ve tabi size istek yapan aileninde bi kagidi imzalamasi gerekiyor)

eğitimden sonra Hollanda'ya yerleşeceksek ne yapıcaz..?
ogrenci olarak buraya gelirseniz, mecbur donmeniz gerekiyor

eger burda birisiyle evlenirseniz, kalma imkaniniz var

kolay gele
Geluk yazdı:
ogrenci olarak buraya gelirseniz, mecbur donmeniz gerekiyor

eger burda birisiyle evlenirseniz, kalma imkaniniz var

kolay gele

kardes kalma imkanim nasil olacak ben evliyim ancak ogrenci olarak geldim ben buraya NT2 program2 yi de almam zorunlumu yoksa program 1 yeterlimi yoksa hic onlara gerek yokmu ? bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim
selam arkadaslar bu konu hakkinda tam bi bilgiye sahip olmadigimiz icin ind ile kontaga gecip sizin adiniza sorduk, asagida ind yin gondermis oldugu e-maili Turkce cevirisiyle okuyabilirsiniz

Het is mogelijk om te trouwen in Nederland. U kunt contact opnemen met de gemeente waar u woont om informatie te vragen over de speciale procedure die vreemdelingen moeten doorlopen als zij hier trouwen. Het feit dat u trouwt heeft op zich geen invloed op uw verblijfsvergunning.

Hollandada evlilik yapmak mumkun, oturdugunuz yerdeki belediye ile kontaga gecebilirsiniz( eger burda evlenirseniz, ozel prosedur hakkinda bilgi edinmek icin) sizin burda evlenmenizin oturumunuza bi etkisi yoktur

Indien uw partner een geldige verblijfsvergunning hebben dan geldt het volgende.

(Eger partnerinizin gecerli oturum karti var ise, sunlar gecerlidir: )

Als u uw verblijfsvergunning voor studie wilt veranderen in een verblijfsvergunning voor Verblijf bij partner zullen u en uw partner aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. U gaf in uw vorige e-mail aan dat de relatie hier in Nederland is begonnen en dat u dus niet met elkaar heeft samengewoond voordat u naar Nederland kwam. De voorwaarden voor gezinsvorming zijn:

eger ogrenci icin almis oldugunuz gecici oturum kartini, partnerinizin yaninda oturum karti olmak istiyorsaniz, partnerinizin ve sizin belirli sartlara uymaniz gerekiyor. gecen seferki e-mailinizde, iliskinizin hollandada basladigini ve hollandaya gelmeden once hic birlikte yasamadiginizi belirtmistiniz. aile birlesimi icin uyulmasi gereken sartlar sunlardir: )

· uw partner heeft een geldig Nederlands paspoort of een geldige verblijfsvergunning

(partnerinizin gecici hollanda pasaportu veya oturum karti olmali

· u bent beide 21 jaar of ouder

(ikinizde 21 yasinda/ 21 yas ustu olmalisiniz

· u bent beide ongehuwd (relatie) of met elkaar gehuwd (of geregistreerd partnerschap)

ikinizde bekar(evli olmamali) veya birlikte evli olmali (birlikte iliskiniz olmali)

· u gaat met uw partner/echtgeno(o)t(e) samenwonen op hetzelfde adres

siz partnerinizle birlikte ayni adreste oturmalisiniz)

· u of uw partner moet een voldoende en duurzaam inkomen hebben om de andere partner te kunnen onderhouden. Dit inkomen is:

sizin veya partnerinizin yeterli geliriniz ve surekli kontratiniz olmali (diger sahsi gecindirmek icin) bu gelirli su kadar olmali:

- voldoende als het minimaal € 1441,37 netto per maand is, exclusief vakantietoeslag.

aylik net geliriniz 1441,37, (tatil parasi haric)

- duurzaam als het arbeidscontract bij de start van de aanvraagprocedure nog minimaal 12 maanden geldig zal zijn.

surekli kontrat basvuru proseduru basladiktan sonra en az 12 aylik gecerli olmasi lazim

De wijziging naar het verblijfsdoel Verblijf bij partner kunt u aanvragen door middel van het bijgevoegde formulier Aanvraag verblijfsvergunning zonder MVV of wijziging verblijfsdoel. Om een afspraak te maken voor het indienen van de afspraak bij een IND-loket belt u het servicenummer 0900-1234561. Bij de afspraak aan het IND-loket

oturum karti amacinin degismesi icin ek olarak gondermis oldugumuz basvuru formulunu doldurup basvuru yapabilirsiniz(mvv basvurusu haric )basvuru yapmak icin Ind yi ariyorsunuz ( 0900-1234561 )

dient u de leges te betalen. Voor de eerste aanvraag voor het verblijfsdoel Verblijf bij partner bedragen de leges € 830. Het kan maximaal 6 maanden duren voordat u de nieuwe verblijfsvergunning ontvangt. In de tussentijd krijgt u een sticker in uw paspoort waarmee u aan kunt tonen dat u verblijfsrecht heeft op basis van de aanvraag voor de nieuwe verblijfsvergunning.partnerinizin yaninda oturuma basvurmak icin 830 euro odemelisiniz. yeni oturum kartini olabilmeniz maximaal 6 ay surebilir. bu sure icerisinde pasaportunuza bir sticker yapistiriliyor(bunla yeni oturum kartina basvuru yaptginiz icin hollandada kalmaya hakkiniz oldugunu gosteriyorsunuz)

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Sabrina Otterloo

Publieksvoorlichting

Immigratie- en Naturalisatiedienst/

Immigration and Naturalisation Service

Publieksvoorlichting/Department of Communication

Postbus/P.O. Box 5800, 2280 HV Rijswijk

The Netherlands

Telefoon/telephone: 0900-1234561 (or from outside the Netherlands: 00-31-20-889 3045)

(maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00)

Telefax: +31 (0)70 779 4255

E-mail: voorlichting@ind.minjus.nl

Internet: http://www.ind.nl

NOT =ARKADASLAR EGER GEREKLI FORMU ALMAK ISTIYORSANIZ, BI ZAHMET BANA VEYA UGURA PM ATIP ISTEYIN CUNKU SITEDE PAYLASAMIYORUM ..!

umarim birazda olsa sorulariniza cevap bulabilirsiniz

kolay gele ;)
ben bişey anlamadım arkadaslar şimdi n 28 yasındayım nişanlımda 30 yasında ikimizinde basından birer evlilik geçti ikimizde ayrıyız şimdi nişanlım bana ögrenci olarak istek yapsa evliligi nerde yapmamiz lazım yada istek oluyormu tam detaylı açıklasınız nasil olur birde okurken okumaktan vazgecebiliyon mu oturumu aldıktan sonra birde bunu sorayım şimödiden tesekkürler cevabınız için
selam arkadasim

ogrenci vizesi icin tum sartlari yerine getirip ve ogrenci olarak Hollandaya gittikten sonra

evliligini hollandada yapiyorsun ve ind ile kontaga gecip oturum kartinin seklini degistirmek icin basvuruda bulunuyorsun..!

kolay gele
şartlar ney ögrenci için ve ben tek basıma basvuru yapabilirmiyim ögrencı olarak orda kimsem yok desem yada nişanlıyken bana ögrenci istegi yapabilirmi bir de şartları ney ögrenci vizesi almak için onuda yazabilirmisin ind ney oluyor onu anlamadim ben cevap için şimdiden tesekkür ederim
birde arkadaslar burası ögrenci olarak biliyorumda ben buraya yazıyorum nereye yazacagimi bilmiyom ben 3 aylık vize alsam hollanda vizesi ve nikahımjı orda yapsam burda degil benim türkiyeye gelip sınava girmem sart mi acaba birde buna cevap versenız çok minnettar olurum yada arastırabilirmisiniz sizlerde olmasa bu soreularıma cevap alamıyorum eger öle bişey varsa öle yapacam ben ne olur en kısa zamana cevap verirsenız sevinirim öle yaptıgım zaman nerelere basvuracagımıda söylermisiniz birde bu dil sınavına itiraz etme gibi bir imkanımız yokmu bütün türkler olarak bu sadece türklere uyggulanıyor insa haklarına aykırı degilm i birde insan haklarını savunutyorlar avukatlarla müracat etsek bütün türkler olarak almanya gibi almanyada kalkacak gibi duydum müracat etmisler orası mahkemedelermiş eger orası yapıyorsa siz neden yapmıyorsunuz diger şartlar dursun bu dil sınavı adam mahvediyor zaten oraya gelince dil kursuna yazılacaz mecbbur tutuyorlar biz zaten gitmeden hollandada nelerın yasak nelerin yasak olmadıgını ögrenıyoruz halkı hakkında bilgi alıyoruz cevabınız için şimdiden tesekkür ederim arkadaslar
ozgurluk_46 yazdı:
şartlar ney ögrenci için ve ben tek basıma basvuru yapabilirmiyim ögrencı olarak orda kimsem yok desem yada nişanlıyken bana ögrenci istegi yapabilirmi bir de şartları ney ögrenci vizesi almak için onuda yazabilirmisin ind ney oluyor onu anlamadim ben cevap için şimdiden tesekkür ederim

kendi basina ogrenci olarak Hollandaya gelme imkanin var , ama o zamanda su sartlara uygun olmalisin

1) hollandaya geldikten sonra tum giderlerini kendin karsilayacagin icin bankanda belirli bi miktar paran olmasi lazim

2) vize basvurusunda bulunmadan once hollandada bi dil okuluna ve egitimini devam ettirecegin bir okula (hbo veya uni, ne mezunu isen ona gore) kayit yaptirman lazim

3) saglik sigartan(pasaportun) olmali

daha sonra konsolosluga gidip ize basvurusunda bulunmak istedigini, paranin oldugunu, okula kayit yaptirdigini soyluceksin onlarda sana nufus memurundan dogum kayit ornegi vs gibi evraklar istiyecek daha sonra formul vercekler onu doldurup IND'e gonderceksin

Ind, hollandaya gelmek isteyenlerin basvurusuyla ilgilenen kurulus, ora senin hollandaya gelip gelemeyecegine karar veriyor

ozgurluk_46 yazdı:
birde arkadaslar burası ögrenci olarak biliyorumda ben buraya yazıyorum nereye yazacagimi bilmiyom ben 3 aylık vize alsam hollanda vizesi ve nikahımjı orda yapsam burda degil benim türkiyeye gelip sınava girmem sart mi acaba birde buna cevap versenız çok minnettar olurum yada arastırabilirmisiniz sizlerde olmasa bu soreularıma cevap alamıyorum eger öle bişey varsa öle yapacam ben ne olur en kısa zamana cevap verirsenız sevinirim öle yaptıgım zaman nerelere basvuracagımıda söylermisiniz birde bu dil sınavına itiraz etme gibi bir imkanımız yokmu bütün türkler olarak bu sadece türklere uyggulanıyor insa haklarına aykırı degilm i birde insan haklarını savunutyorlar avukatlarla müracat etsek bütün türkler olarak almanya gibi almanyada kalkacak gibi duydum müracat etmisler orası mahkemedelermiş eger orası yapıyorsa siz neden yapmıyorsunuz diger şartlar dursun bu dil sınavı adam mahvediyor zaten oraya gelince dil kursuna yazılacaz mecbbur tutuyorlar biz zaten gitmeden hollandada nelerın yasak nelerin yasak olmadıgını ögrenıyoruz halkı hakkında bilgi alıyoruz cevabınız için şimdiden tesekkür ederim arkadaslar

3 aylik vize alip, hollandada evlilik yapamazsin, yapsan bile geri dönus yapip Turkiye'de uyum sinavina girmen gerekiyor.

bu uyum sinavina Hollandada tepki cok oldu ama bi sonuc edinilmedi..! uyum sinavini kaldirmak yerine sinavi biraz daha zorlastirmaya calistilar ve bunuda yaptilar, artik uyum sinavinin puanlamasi biraz daha agirlasti

bu sinava sadece Turkler degil, avrupa birligine uye olmayan ulkelerin vatandaslari girmek zorunda..!

hollanda hukumeti, almanya ve belcikaya cok tepkide bulundu, sizin sayenizde devletimize yabanci hala geliyor, sizde bu sinav kanunu cikarin, yabancilara bi engel olusturun denildi..! almanya belcikada kollari sivadi..! almayadaki sinavin kalkacagini sanmiyorum

nisanlin ne is yapiyor bilmiyorum ama madem Hollandada nisanlin ve sende Hollandaya gelmek isityorsun ve uyum sinavina sicak bakmiyorsun, o zaman ogrenci vizesine basvuruda bulunabilirsin..!(nisanlinin imkani varsa tabi veya senin maddi durumun yerindeyse..!)

hollanda devleti sizin nisanli oldugunuzu bilmiyor nasil olsa..! ogrenci olarak gelirsin hollandaya ve daha sonra nisanlinla evlenir burda kalirsin..!

Allah yardimcin olsun kolay gele
geluk cevapların için tesekküğr ederim arkadasıom bu saglik pasaportu nerrden alıyonor ve hesabında ne kadar para olması gerekıyor birde ben bu dil okulunu ve kayıt yaptıracak okulu nasıl bulacam birde onları söylermisin bana geluk gardas saol
ozgurluk_46 yazdı:
geluk cevapların için tesekküğr ederim arkadasıom bu saglik pasaportu nerrden alıyonor ve hesabında ne kadar para olması gerekıyor birde ben bu dil okulunu ve kayıt yaptıracak okulu nasıl bulacam birde onları söylermisin bana geluk gardas saol

ben yanlis anlattim galiba arkadasim

saglik sigortan olduguna dair bi belge ve ayriyeten Turk pasaportunu kasdetmistim

bankadaki para € 9000 diye biliyorum ama kesin bi bilgi icin Ind ye mail atip sorariz.!

2 okula kayit yaptirman gerekiyor

1. si dil okulu

2. si hangi dalda okumak istiyorsan o okula kayit olcaksin, bunu e-mail araciligiyla halletmek mumkun..! veya nisanlin okula gidip kayit formunu alcak..! oda olmadi bende senin adina okula mail atip kayit formunu alip sana gonderirim..!

basvuruyu nisanlin araciligiylami dusunuyorsun yoksa kendi basinami? birde ne mezunu oldugunu, hollandada nerde ikamet edecegini ve hangi dalda okuyacagini soylersen ona gore daha genis capli arastirma yapariz

kolay gele

kolay gele
arkadaslar ogrenci vizesi ile burdayi dusunenler 1 kez daha dusunsunler cunku Ogrenci vizesi ile geldiginiz zaman cok ama cok onemli. 2008 Subatta geldiniz diyelim size en fazla 2009 subata kadar vize verirler 1 yillik yani ve bu vizeyi uzatabilirsiniz tabiki ama abartmiyorum arkadaslar ama cok zorlu sinavlardan gececeksiniz.. bunu iyice dusunun.. Ogrenci olarak gelmek bir ayagi cukurda gelmek gibi birsey.. Eger cok paraniz varsa ve gelip gezecem ve gidecem ogrenci olarak kalip gidecem diyorsaniz alin ama ben ogrenci vizesiyle hem okurum hem kalirim derseniz cok zor yani.. Sinavlar baya bir zor.. Demedi demeyin.. Samenwonen icin veya evlenipte gelmeye calisanlarin sinavi goreceginiz sinavlarin yaninda cok ama cok basit kalacaktir.. hata o ne bile diyebilirsiniz. Lutfen yanlis anlasilmasin kimsenin emegine laf soylemiyorum ama hollanda da oldugu icin onlardan beklenti daha fazla oluyor.. Saygilar..
yha bende tüm islemlerimi yaptım yalnız okullar cok pahalı daha ucuz okul bulunamazmı benden 10bin euro istediler 3 yıllık daha uygun okullar yokmu yada taksit imkanları denhaagdaki bi üniye gitmem lazım 1 yıllık fiyatını ödeyip gitme sansım yokmu yardımcı olursanız bu konuda cok sevinirim!
Geluk yazdı:

ben yanlis anlattim galiba arkadasim

saglik sigortan olduguna dair bi belge ve ayriyeten Turk pasaportunu kasdetmistim

bankadaki para € 9000 diye biliyorum ama kesin bi bilgi icin Ind ye mail atip sorariz.!

2 okula kayit yaptirman gerekiyor

1. si dil okulu

2. si hangi dalda okumak istiyorsan o okula kayit olcaksin, bunu e-mail araciligiyla halletmek mumkun..! veya nisanlin okula gidip kayit formunu alcak..! oda olmadi bende senin adina okula mail atip kayit formunu alip sana gonderirim..!

basvuruyu nisanlin araciligiylami dusunuyorsun yoksa kendi basinami? birde ne mezunu oldugunu, hollandada nerde ikamet edecegini ve hangi dalda okuyacagini soylersen ona gore daha genis capli arastirma yapariz

kolay gele

kolay gele

merhaba ya bende gidicem ama 10bin euro 3 yıllık istemisler ama bu oarayı benim hesabımda deil onların hesabına yatırıyormusuz daha dogrusu yani 3 yıllık 10bineuro istiyorlarmıs ve taksit yapma imkanım yokmu yada daha ucuz bi okul bulmak den haagda .yani su sekilde yaparlarmı acaba 1 yıl okusam 1 yıllık parasını versem sonra 1 yıl daha uzatsam. bu sekilde olma ihtimali yokmu?
demekki okulun sarti o, bu soruyu okula sormak gerek..!

Den haag'ta bir cok dil kursu okullari vardir muhakkak, kuzenin bence diger dil kurslarinada sorsun, sartlari daha uygun dil okullarida vardir muhakkak.!

kolay gele
Geluk yazdı:
demekki okulun sarti o, bu soruyu okula sormak gerek..!

Den haag'ta bir cok dil kursu okullari vardir muhakkak, kuzenin bence diger dil kurslarinada sorsun, sartlari daha uygun dil okullarida vardir muhakkak.!

kolay gele

cocukları oldugundan fazla vakit bulamıyor ama sadece dil kursuna yazılırsam oraya gitme sansım varmı yani bi üniversiteyede kayıt yapmam sartmı. birde bana den haag tarafında uygun bir okul bulabilirmiyiz yani ben arastırırım ama yabancı dilim yok sitedeki tüm linkleri arastırdım ünileri ama fiyatları bulamadım bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda acaba? simdiden tesekkürler.
lise bittikten sonra NLda HBOlara kayıt imkanımız var,herhangi bi sebebten dolayı okul bizi kabul etmediyse Türkiyedeki 2 yıllık üniv.lerden NLda HBOlara geçilebilirmi..?
arkadaslar kendim basvuru yapmak istiyorum bankada ne kadar param olmasi gerekiyo acaba :S
yardimci olacak arkadas varsa az konusalim ...
hollandada baslayabılecegımız en dusuk sevıye HBO mu..?

birde en düşük yaş sınırı 21 mi 18mı..?
selam arkadasim

senin dusuk seviye diye hitap ettigin HBO., yuksek okul yani Turkiye ye gore universite sayiliyor

ama HBO dan yuksek okul istiyorsan, buranin universitesi var..!

burda universiteye gitmek icin tr de uniye gidiyor olman veya bitirmis olman gerekiyor. tabi birde toefl sinavi yani yabanci dil(ingilizce) sinavini kazanman gerekiyor..!

HBO icin yas siniri yok, ama 21 yasindan kucuksen, okula gidebilmek icin toelatingsexamen yani yeterlilik sinavina girmen gerekiyor..!

kolay gele
Türkiyedeki 2 yıllık okuldan sonra Hollandaya geçiş yapılabilirmi peki?
Vize almak için birisinin mutlaka istek yapmasımı gerekiyor..?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol