Hollandada yaşayan arkadaşım tarafından istek yapılmak isteniyor.maaş ve oturum şartları istek yapması için yeterli.ancak türkiyeden ben vize alabilmek için gayrimenkul tapu hesap cüzdanı vs isteniyo.bunların hiçbiri bende yok.sadece velayeti bende olan ve okuyan çocuğumun öğrenci belgesi yeterli olurmu.çocuk yaşı 12.ayrıca davetiye geldikten sonra benim ne gibi bir yol izlemem gerekiyo bana cevap yazarsanız memnun olurum.
HOLLANDAYA TURİST OLARAK GİTMEK İÇİNNN LÜTFEN YARDIM
öncelikle aramıza hosgeldın arkadasım,,
davetiyeyı gonderen kişi davetiyeyi kendi yazmasın,,beledıyeye gıtsın ve beledıyeden alsın davetıyeyı ve doldursun ımzalasın,muhurlettırsın ve sana gondersın,,okadar onemli degıl sanırım maasın falan turkıyedekı,ama sana benden bır fıkır,,eger tanıdık bı iş yerı olan varsa,,oraya gıt ve bı A4 kagıdına;
...............sicil nolu ........... işletmemızde.................YTL maaş ile görev yapmaktadır dıye yazdır ve ımzalattır ıs yerı sahıbıne,bu kagıtta yeterlı oluyor yanı ;) sonra gayrımenkul bır yerın olması okadar onemlı degıl,eger ankaraya gıdıceksen vıze ıcın,,ben turıst vızesı alırken hıc bır kagıdı almamıstılar ama yıne sen nekadar evrak goturebılırsen gotur,,daha ıyı yanı..goturdugun her evrakların bırerde fotokopısını gotur işine yarar..
emrah
davetiyeyı gonderen kişi davetiyeyi kendi yazmasın,,beledıyeye gıtsın ve beledıyeden alsın davetıyeyı ve doldursun ımzalasın,muhurlettırsın ve sana gondersın,,okadar onemli degıl sanırım maasın falan turkıyedekı,ama sana benden bır fıkır,,eger tanıdık bı iş yerı olan varsa,,oraya gıt ve bı A4 kagıdına;
...............sicil nolu ........... işletmemızde.................YTL maaş ile görev yapmaktadır dıye yazdır ve ımzalattır ıs yerı sahıbıne,bu kagıtta yeterlı oluyor yanı ;) sonra gayrımenkul bır yerın olması okadar onemlı degıl,eger ankaraya gıdıceksen vıze ıcın,,ben turıst vızesı alırken hıc bır kagıdı almamıstılar ama yıne sen nekadar evrak goturebılırsen gotur,,daha ıyı yanı..goturdugun her evrakların bırerde fotokopısını gotur işine yarar..
emrah
çok teşekkür ederim cevapladığın için bilgiler içinde biraz rahatladım yanlızca şu kısım anlaşılmadı galiba ben çalışmıyorum ve tanıdık bir işyeride yok sadece çocuğun öğrenci kağıdı var elimde başka bi evrak yok sorun olurmu acaba
valla sevgılı arkadasım evrak goturmeye calıs yanı,,yoksa vızeyı vermezler,,cunku adamlar keyıflarıne gore verıyolar vızeyı veya vermıyolar,,ben gecen sene veya daha oncekı sene turıst vızelerıyle gelıp gıtmıstım hollandaya ve gecen sene kardesım denedı almayı fakat vermedıler vızeyı,,vermemelerının gerekcesı ıse senın abın demısler hollandada kacak kalıyo suan,,hey yarabbım ya,,atıp sıkılıyolar,,benım pasaport fotokopılerıne adam gıbı bakmamıslar ıste ortada,,daha vızemın bıtmesıne1ay var ama ıste kör millet..neyse arkadasım dedıgım gıbı fazla fazla evrak goturmeye bak..
emrah
emrah
Hollandaya turist olaraka başvururken şu evraklar istenıyor bende bunları istemişlerdı
Pasaportun 1.2 ve son sayfasının fotokopisi
1 adet başvuru formu (başvuru formunu bu siteden alabılırsın iks.com.tr)
2 adet orjınal foto 45mm x 35 mm bazında
Eğer gayrumekul varsa Tapu fotokoposi
Eğer araba varsa ruhsat fotokopisi
Hollanda'dan göderilen davetiye orjınal ve fotokopisi
Hollanda'dan daveteyi yollayan kişinin son 3 aylık maaş bodrosu orjınal ve fotokopisi
Hollanda'dan davetiye yollayan kişinin pasaport fotokopisi
Vukatli aile nufüs kayıt örneği nufüs dairesiden alınacak
Uçak bileti rezervasyonu orjınal ve fotokopisi
Seyahat ve sağlık sigortası tüm scgenhen ülkelerinden gecerlı sayılacak geçerlılık süresi seyahat süresini kapsayacak teminat limiti € 30.000 olucak orjınal ve fotokopisi
Özel veya kamu personelını isen çalışma belgesi hangi kurumda çalışıyorsan görevın ve pozisyonun
çalışma süresini belirtilmesi gereklı orjınal ve fotokoposi
Son maaş bodrusu orjınal ve fotokoposi
Son aylık sigorta prim bodrusu orjınal ve fotokoposi
Eğer varsa İşyeri kimlik kartı fotokopisi
Ssk işe giriş bildirgesi orjınal ve fotokoposi
Vergi levhası fotokopisi
İmza sürküleri fotokoposi
Eğer varsa ticaret sicil gazetesi kuruluş ve güncel noterden aslı gıbıdır olucak fotokoposi
Eğer varsa şirketin faliyet belgesi noterden aslı gıbıdır olucak fotokoposi
Allah şimdiden yardımcı olsun umarım vizen cıkar en kısa zamanda
Pasaportun 1.2 ve son sayfasının fotokopisi
1 adet başvuru formu (başvuru formunu bu siteden alabılırsın iks.com.tr)
2 adet orjınal foto 45mm x 35 mm bazında
Eğer gayrumekul varsa Tapu fotokoposi
Eğer araba varsa ruhsat fotokopisi
Hollanda'dan göderilen davetiye orjınal ve fotokopisi
Hollanda'dan daveteyi yollayan kişinin son 3 aylık maaş bodrosu orjınal ve fotokopisi
Hollanda'dan davetiye yollayan kişinin pasaport fotokopisi
Vukatli aile nufüs kayıt örneği nufüs dairesiden alınacak
Uçak bileti rezervasyonu orjınal ve fotokopisi
Seyahat ve sağlık sigortası tüm scgenhen ülkelerinden gecerlı sayılacak geçerlılık süresi seyahat süresini kapsayacak teminat limiti € 30.000 olucak orjınal ve fotokopisi
Özel veya kamu personelını isen çalışma belgesi hangi kurumda çalışıyorsan görevın ve pozisyonun
çalışma süresini belirtilmesi gereklı orjınal ve fotokoposi
Son maaş bodrusu orjınal ve fotokoposi
Son aylık sigorta prim bodrusu orjınal ve fotokoposi
Eğer varsa İşyeri kimlik kartı fotokopisi
Ssk işe giriş bildirgesi orjınal ve fotokoposi
Vergi levhası fotokopisi
İmza sürküleri fotokoposi
Eğer varsa ticaret sicil gazetesi kuruluş ve güncel noterden aslı gıbıdır olucak fotokoposi
Eğer varsa şirketin faliyet belgesi noterden aslı gıbıdır olucak fotokoposi
Allah şimdiden yardımcı olsun umarım vizen cıkar en kısa zamanda
yardımların için teşekkür ederim ama bi sorun var ben çalışmıyorum ve üzerime kayıtlı hiçbir şey yok sadece vekaleti bende olan kızımın öğrenci belgesi var ve o benimle gelmeyecek.bunun yeterli olup olmadığını sormak istemiştim.atrıca davetiye zaten benim tüm sorumluluğmu üstleniyo.bu yeterli olmazmı.vizeyi en fazla 1 ay isteyeceğim.gitmemde sorun çıkarmı.bunu öğrenmek istemiştim.
yardımların için teşekkür ederim ama bi sorun var ben çalışmıyorum ve üzerime kayıtlı hiçbir şey yok sadece vekaleti bende olan kızımın öğrenci belgesi var ve o benimle gelmeyecek.bunun yeterli olup olmadığını sormak istemiştim.atrıca davetiye zaten benim tüm sorumluluğmu üstleniyo.bu yeterli olmazmı.vizeyi en fazla 1 ay isteyeceğim.gitmemde sorun çıkarmı.bunu öğrenmek istemiştim.
Kızın senle gelmeyecekse o sorun olmaz calışmıyorsan onu bılmıyorum sorun olurmu olmaz mı?Davetiye ne kadar senın sorumlulugun üstelesende incelemeye alıcaksın merak etme karşı tarafda yanı sekılde ıncelemeye alınacak başvurdukdan sonra sana bır kagıt yazacaklar hollanda adelet bakalıgını gıdecek senın evrakların 1 ay dan ya fazla yada az bekleyeceksın sonra sana bır mektup gelecek yada sen konsoloğu ara sorarsın ben aramıştım vızem onalaylandı mı dıye.Vızeyı en az bır ay isteceksın ama sen bunu isteyeceksın umarım konsoloslukta senın gıbı düşünür bana ilk gidişimde 10 gunluk verdı ve ılk gıdışımde hollandaya ındıkten sonra 72 saat ıcınde en yakın yabacılar polısıne gıdeceksın orda bı kac işlem yapılacak.Umarım herşey senın istedığın gıbı olur allah kolaylık versın...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol