Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

HOSUNUZA GIDEN ISIMLERI PAYLASALIM :)

Yorum için giriş yap 20 mesaj · 29.092 görüntülenme
selam arkadaslar

sizinde bildiginiz gibi sitemiz genisliyor ve yegenlerimiz oluyor..!

aklima bu konu hakkinda bi fikir geldi, sitede sizin hosunuza giden kiz-erkek isimleri paylasalim (eger anlamlarini biliyorsak, anlamlarinida yazalim) boylelikle anne ve baba adaylarina bi nebzede olsa isik tutmus oluruz diye dusunuyorum :)

NOT: su konuya dikkat cekmek istiyorum, cocugumuza isim korken biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor diye dusunuyorum, cunku yurt disinda yasadigimiz icin yabancilarinda telaffuz etmekte zorlanmadigi bi isim olursa, bu hem cocuk icin hemde karsidaki sahis icin daha iyi olur demi..!

ve bu arada lutfen sadece begendigimiz birtane kiz ismi ve birde erkek ismi yazalim..!

hadi bakalim simdi isimleri ve anlamlarini gorelim...!

kolay gele
ben izmir koycam :P guzel bi kiz ismi .karsi tarafta zorlanmaz.bizimkilerde dirdir etmez neden benim adim degilde onlarin adi diye ;)
guzel fıkır ıkı tarafıda kırmamıs olursun. :ugeek:

allah kısmet ederde ıkıncı cocugum erkek olursa ısmını Batuhan.

Kızım olursa da açelya

koymayı dusnuyorum
bende erkek ismi olarak ilk gordugum anda cok etkileyen isim olan BATIN ismini begeniyorum,

hemde rabbimizin isimlerinden biri oldugu icin

kiz olarakda narin ismini begeniyorum kiz cocugu oldugu icin ve narin bi yapiya sahip oldugumuz icin :)
geluk_abla yazdı:
guzel fıkır ıkı tarafıda kırmamıs olursun. :ugeek:

allah kısmet ederde ıkıncı cocugum erkek olursa ısmını Batuhan.

Kızım olursa da açelya

koymayı dusnuyorum

Ablacim eskiden guzel fikirdi de.Simdi olmuyor.

Ikizlerimiz olacak yakinda.Tek yumurta insallah sorunsuz saglikli..

Simdi ne yapcaz,izmir - istanbul mu?

Onlar diyo bari birisi Hollandadan bir isim olsun.bizimkiler diyor

yok yok Turk ismi olsun.Kimi kirabiliriz ki simdi?

Martijn - Mithat oluyo mu?Benziyo ama degil mi? :P
ben erkek isimlerinden furkani seviyordum oglum oldu furkan koydum kizim olursa tuana koyacam (cennete dusen ilk yagmur tanesi)

nevilen bence turk ismi koy yeterince kulturumuzden uzaklasiyoruz senin fikrine de saygiliyim izmir aydin olabilir
Acer kardesim tabi bende ikisinin ismi Turk olsun isterimde birde karsi taraf var.

Kimseyi kirmamak,demokratik olmak lazim.

Biri Turk oluyorsa,digerinede Flemen isme izin vermek lazim ;)

Ordada anna baba var.

Bizimkiler kalsa babamin adini verelim..ama olmaz oyle ;)

Sen sanirim Hollandadasin,bana yardimci olsana.

Sen hic,bir Turk ve Hollandalidan ikiz gordun mu?

Isim duydun mu?
allah yardimcin olsun sen demokratik olmakta haklisin soruna gelince duymadim evet ben nl deyim bence esinle konus onun fikrinide al ondan sonra ikizlerinizin ismini korsunuz ama martijn mithat uyumlu koya bilirsin allah ikizlerine uzun omur versin ins

ben yeni amcami kaybettim icin cok hassas donemdeyim yeni bebek haberlerinide almak guzel insan umutlaniyor yeni bir baslangic yeni bir insan yeni bir umut ne guzel
BASINIZ SAGOLSUN ACER,,,MEKANI CENNET OLSUN INSALLAH :!: :!:

Banada allah kismet ederse kore savasina gidipte birdaha donmeyen dedemin adini koycam YUSUF....kizim olursa ELIF...ama 3.de kiz olursa ZEYNEP...Bunlari yazarken bile cok heyecanlaniyorum,allah herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin!! :geek:
acer yazdı:
allah yardimcin olsun sen demokratik olmakta haklisin soruna gelince duymadim evet ben nl deyim bence esinle konus onun fikrinide al ondan sonra ikizlerinizin ismini korsunuz ama martijn mithat uyumlu koya bilirsin allah ikizlerine uzun omur versin ins

ben yeni amcami kaybettim icin cok hassas donemdeyim yeni bebek haberlerinide almak guzel insan umutlaniyor yeni bir baslangic yeni bir insan yeni bir umut ne guzel

basiniz saolsun arkdsm :cry: :( :cry: boyle haberler beni cok uzuyo inanki...

rabbim amcanizin tahsilatini(yazilisini yanlis yazmis olabilirim kusura bakmayin)affetsin,mekan-i cennet olsun ins ins ins :geek: :geek: :geek:
arkadaslar acimi paylastiniz icin tesekkur ederim amcam benim icin cok onemliydi cumartesi gunu kaybettim ve bana soylemediler uzulmesin diye ikinci gunu gece ogrendim allah her herkese uzun omur versin egerki cocuklarina dedin isimleri korsan sevinirim cunku elif zeynep yusuf guzel isimler allah dilegini kabul etsin
acer yazdı:

Basin sagolsun Kiymet Hanim Kardesim..Allah sabir versin ...

.................................................

Allah benden ziyade onlara guzel gunler versin.Tek dilegim bu.

Ben duymadim,bilen varsa yazsin..

Benim tosunlar ''ozel'' olacak heralde ;)

Su koca cilelerin hediyesi onlar bana,bugun doktor yeni mailini

yolladi.Kalp atislarini dinledim.ne guzel duygu.

Kayin validem Slim televizyon diye biryere mektup yazmis zamaninda,

ben bilmiyorum onu,mushur bir tv herhalde.ordan mektup geldi bana...

sizinle roportaj yapalim,sorunlarinizi anlatin diye..hatta dun cevirrtim izmirde.

O Alperi kirve yapmak farz oldu,ben bir gidebilsem basina cift corap orcem onun

''gel Alperim '' diyede.. onlar salmiyor Acer kardesim.Ama bir gelelim sunnetini yapalim

onlarin,,isme ozel ilk davetiye size ve esinize..

Sansli Kardesim hatirliyor musun,gecmis zamanda sana Obama ya mektup yzdim diye ,yazmistim,Obama dan da cevap geldi.hatta ona yazdigim iletiyi forum kurallarina uygunsa koyabilirim buraya..Kardesim Obama diye basladim..Ben bir sahsa kizginligimdan yazmadim burda.Sitemizin unlu hacker'i unknow biliyor.cevap mecburiymis ABD yasalarindada,ilgilenicez,uyarin icin tesekkur ederiz.. diye Beyaz Saray imzali mektubum elimde.. ;)

Belki ilgilendiler,,bana degil ama,diger arkadaslar takir takir digiyor Masallah.

Ben alinmiyorum,benim sinavimda boyleymis belki ;)

Ben gidemesemde Allah tosunlara guzel gunler gostersin.

Yakin zamanda gitmesei gerekenleri bizden once gondersin..
nevilen yazdı:

Basin sagolsun Kiymet Hanim Kardesim..Allah sabir versin ...

.................................................

Allah benden ziyade onlara guzel gunler versin.Tek dilegim bu.

Ben duymadim,bilen varsa yazsin..

Benim tosunlar ''ozel'' olacak heralde ;)

Su koca cilelerin hediyesi onlar bana,bugun doktor yeni mailini

yolladi.Kalp atislarini dinledim.ne guzel duygu.

Kayin validem Slim televizyon diye biryere mektup yazmis zamaninda,

ben bilmiyorum onu,mushur bir tv herhalde.ordan mektup geldi bana...

sizinle roportaj yapalim,sorunlarinizi anlatin diye..hatta dun cevirrtim izmirde.

O Alperi kirve yapmak farz oldu,ben bir gidebilsem basina cift corap orcem onun

''gel Alperim '' diyede.. onlar salmiyor Acer kardesim.Ama bir gelelim sunnetini yapalim

onlarin,,isme ozel ilk davetiye size ve esinize..

Sansli Kardesim hatirliyor musun,gecmis zamanda sana Obama ya mektup yzdim diye ,yazmistim,Obama dan da cevap geldi.hatta ona yazdigim iletiyi forum kurallarina uygunsa koyabilirim buraya..Kardesim Obama diye basladim..Ben bir sahsa kizginligimdan yazmadim burda.Sitemizin unlu hacker'i unknow biliyor.cevap mecburiymis ABD yasalarindada,ilgilenicez,uyarin icin tesekkur ederiz.. diye Beyaz Saray imzali mektubum elimde.. ;)

Belki ilgilendiler,,bana degil ama,diger arkadaslar takir takir digiyor Masallah.

Ben alinmiyorum,benim sinavimda boyleymis belki ;)

Ben gidemesemde Allah tosunlara guzel gunler gostersin.

Yakin zamanda gitmesei gerekenleri bizden once gondersin..
aaa cvpmi geldi inan sasirmadim desem yalan olur,hatirladim evet yazdigini soylemistin sitede bana,,,mektubu buraya koyma konusuna gelince bunu en iyisi geluk ablamiza yada ufoss abimize sormak gerekir bu konuda yanlis bi karar vermek istemem sahsen...ins ins ins arkdsm sende biran once gidersinde bebislerinin kalp atislarini canli canli bizzat yakindan dinlersin rabbim sana bebislerin dogmadan oraya gitmeyi nasip etsin INS INS INS,... :geek: :geek: :geek:
Sansli Dua et bana Sansli..

Cildircam yakinda,vallahi billahi hangi ucagi kacirsam diye

hesap yapamaya basladim.

Adnan Menderesi yakcam yakinda

benim Nisanin sonunda orda olmam lazim.

Benim orda hastanede olmam lazim.

Emrah abi,sein gecen yil basinda olani yasamaya basladim.

Allahim yardim et bana.
nevilen yazdı:
Sansli Dua et bana Sansli..

Cildircam yakinda,vallahi billahi hangi ucagi kacirsam diye

hesap yapamaya basladim.

Adnan Menderesi yakcam yakinda

benim Nisanin sonunda orda olmam lazim.

Benim orda hastanede olmam lazim.

Emrah abi,sein gecen yil basinda olani yasamaya basladim.

Allahim yardim et bana.

tabiki arkdsm hepinize dua ediyorum ama ne bilim sanki cocugu olanlarin yada esi dogum yaapacak olanlarin hemen bian once gtmesini istiyorum(bende bayanimya hemcinsimi dusunuyorum dogumda tek basina kalmasin diye heralde)saka bitarafa gercekten o an insanin en cok esine ihtiyaci olur diye dusunuyorum...gecen sene ayni olay oldu dediign gibi emrahtr arkdsmzda (sanirim ayni kisiden bahsediyoruz)kafayi yicem mayis sonu haziran basi orda olmam lazim diodu,esi dogum yapicakti,mayisin 15 e kadar verdiler verdiler yoksa kacip gitcem walla diodu.bende ona sabret rabbim seni esinin dogumunda orda olmana izin vericek,ozamana vizen cikicak demistim,ne kadar icten soylemissem hakketende esi dogum yapmadan vizesi cikti gittti...simdi ayni seyi sizin icinde diliyorum ins ins ins rabbim esiniz dogum yapmadan size oraya gitmeyi nasip etsin ins ins ins

amin amin amin :geek: :geek: :geek:
emrah la ayni kaderi paylasiyoruz herade.emrah sesimi duyuyorssan cevap yaz bana.

benim Nisan sonu gitmem lazim.ya oyle ya boyle gitmem lazim.

baslarim bunlarin yapcagi ise.
benimde en cok hosuma giden kiz ismi VERA anlami : Günah ve haramdan kaçınmak için şüpheli şeylerden uzak durma, takva, ittika. ayrica ikinci manasi : Halk, mahluk, alem, kainat.
slm

allah annelı babalı buyutsun.hayırlı bırer evlat olurlar ınsallah.

eskıden guzel fıkırdı dıyosun ama anne babalarımız o eskıdendı demıyolar.

ya ıkı taraftada olmayan ısımler koyacaksın.yada ıkızlerıyın bırıne senın taraftan bı ısım dıgerınede esıyın tarafından bı ısım koyacaksın. :)
kısmet olursa bızımde mayıs'ta kızımız olacak ismini MİRAÇ BERRA koyacagız.berra nın anlamı dogru sözlü hayır isleyen kimse demek.rabbım ısteyen herkese nasıp etsın ins.
TAYFUN İsim Raporu:

TAYFUN Adının Yaygınlıgı:

TAYFUN Türkiye'de en çok kullanılan 561. isim (... 459. fikret, 560. hilal, 561. Tayfun, 562. savaş, 563. gözde, ...). Ülkemizde yaklaşık her 11775 kişiden birinin adı TAYFUN ve ismin yaygınlık oranı binde 0.79.

TAYFUN adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 06-11-2008 22:10 itibariyle yaklaşık 9,366 kişinin isminin TAYFUN olduğu ve TAYFUN isimli kişi sayısının her yıl ortalama 533 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

TAYFUN adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 8.54 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 2,609 TAYFUN yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada TAYFUN sayısı her yıl 22 kişi artıyor.

TAYFUN Türkiye'nin en yaygın 161. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 161. ad ise TIMOTY ismi. TAYFUN adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 159. TIMBERLAKE 160. TIMS 161. TOM 162. TATIANA 163. TAYLINE isimleri de sayılabilir.

TAYFUN ile Benzeyen/Uyumlu İsimler

(TAYFUN adıyla ses uyumu olan veya kafiyeli isimler listesi)

TAYFUN KELİMESİNİ İÇİNDE BÜTÜN OLARAK İÇEREN İSİMLER:

MEVCUT DEGIL

SON HARFLERİ TAYFUN İLE UYUMLU İSİMLER:

Son 4 harfine (YFUN) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

MEVCUT DEGIL

Son 3 harfine (FUN) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

MEVCUT DEGIL

Son 2 harfine (UN) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

FERIDUN,HALDUN

BAŞ HARFLERİ TAYFUN İLE UYUMLU İSİMLER:

TALIP,TAYYAR

İlk 4 harfine (TAYF) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

TAYFA

İlk 3 harfine (TAY) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

TAYYIP,TAYYAR

İlk 2 harfine (TA) göre TAYFUN ile Uyumlu İsimler :

TANJU.

HEM BAŞ HEM SON HARFLERİ TAYFUN İLE UYUMLU İSİMLER:

MEVCUT DEGIL

'TA' ile başlayıp 'N' ile Biten İsimler :

TAN

TAYFUN isminin Yazılışları

Mors (Telgraf) Alfabesinde TAYFUN İsminin Yazılışı:

-.-..--.-.-..

TAYFUN adını oluşturan T A Y F U N harflerinin alfabemizdeki sıralarının toplamı 41:

T

A

Y

F

U

N

TOPLAM

3

6

16

1

15

41

TAYFUN ismi harflerin alfabetik değerlerinin toplamı na göre 115. sırada ... 113. arif, 114. adnan, 115. TAYFUN, 116. vefa, 117. arefe, ... Toplam 14 ismin aritmetik toplamı 41 (Binde 5.66 isim)

Aynı aritmetik toplamdaki diğer isimler : .... falaca filece..bukadan yeter..faslasına öGremmeyin...

Cocuklariniza gonul rahatligiyla Ismim Tayfun'u verebilirsiniz :P

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol