Sonunda bekledigim gun geldi catti cok heyecanliyim yarin niveauverhoging cursus'un ilk gunu,,,nasil gecicek nasil kisiler olucak sinifimda hocamiz kim iyi birimi ssuratsizmi sevimlimi olucak cok merak ediyorum bu yolun sonunda istedigim diplomami alabiliccekmiyim nekadar zorlanicam yada ne kadar kolay gelicek cok merak ediyorum,,,
Mijn route is A2 naar B1 ,,,,
a2 den direk b2 ye gecisde yapabilirdim ama kendimi okadar zorlamak istemedim bu seviye birazda kendimi deneyebilmem icin bi firsat olucak,,,(okadar cok kisi niveau 3 zor dediki acikcasi gozum korktu basamak basamak gitmek istedim)...dualarinizi esirgemeyin arkdslar lutfen...yarin geldikden sonra detaylari paylasirim yine bu basligim altinda ins ins ins,,,
not:eger B1 konusunda tecrubesi bilgisi olan arkdslarimdan fikir tavsiye alaiblirim yazan olursa...hangi kitaplardan hangi dersleri yaptilar gibi,,,
Ik begin met mijn niveauverhoging cursus...
Başarılar diliyorum,Allah yardımcın olsun...
Gefeliciteerd met jouw neiuwe cursus.
Senin adına çok sevindim Şanslı. sanırım kursun sonunda zaten B2 seviyesine gelirsin diye düşünüyorum. Baktın olmuyor B1 bittikten sonra evde biraz kendin calısıp B2 sınavına girebilirsin.
Ben gecen hafta B1 için COD1 Ve COD2 kitaplarını aldım fakat sınıf iki haftaya baslıyacak. Hoca evde COD1'i calış dedi.. Sanırım ders baslayınca COD2 den devam edecekler.
Ben bile B1'i yaparım diyorsam; senin için çok kolay geçer diye tahmin ediyorum.
Senin adına çok sevindim Şanslı. sanırım kursun sonunda zaten B2 seviyesine gelirsin diye düşünüyorum. Baktın olmuyor B1 bittikten sonra evde biraz kendin calısıp B2 sınavına girebilirsin.
Ben gecen hafta B1 için COD1 Ve COD2 kitaplarını aldım fakat sınıf iki haftaya baslıyacak. Hoca evde COD1'i calış dedi.. Sanırım ders baslayınca COD2 den devam edecekler.
Ben bile B1'i yaparım diyorsam; senin için çok kolay geçer diye tahmin ediyorum.
Başarılar diliyorum,Allah yardımcın olsun...
cok tesekkur ederim,,,allah razi olsun arkdsm,,,rabbim hepimizin yardimcisi olsun ins ins ins...
Gefeliciteerd met jouw neiuwe cursus.
Dank je wel vriend...
bende cok sevincliyim cunku biran once dili cok hizli dusunmek zorunda kalmadan konusmak istiyorum,,,bilmiyorum b1 seviyesinde olucagi icin kursun sonunda b2 olabilirmiyim bilemiyorum ama ins ins ins o seviyeye yaklasirim tam olarak olmasa bile...b1 bittikden sonra vakit kaybetmeden b2 icin kursa yazilmayi dusunuyorum okulda konsantre olmak daha kolay oluyor,,,soru sormak istediginde konusmak istediginde elinin altinda hoca bulabiliyorsun,,,bizim kitap ve cd lerini ismarlicaklarmis sanirim yarin vericekler,,,ayni code 1 en code 2 kitap ve cd lerinden calisicakmisiz...yada sadece ikisinden 1 i de olabilir bilmiyorum,,,yarin detaylari paylasirim,,,walla ins ins ins dedigin gibi cok kolay olur arkdsm ama kimle konustuysam cok cok zor dediler bi allahin kuluda cikip yok yaa aslinda okadarda zor deil demediki icimdeki kuskular gitsin,,,sende kendini kucumseme arkdsm yaparsin sende yaaparsin niye yapamayasinki...
Azmine hayranım canım ya, inşallah hersey istedigin gibi olur Allah yardımcın olsun emeklerin bosa cıkmas insallah :geek:
cok saol canim allah razi olsun ,,,,ya varya insan ogrendikce anlamaya basladikca daha cok hevesleniyo bu dili ilerletmek icin,,,ve konustuklarimizdan yola cikarak suna eminimki sende kisa sure icinde bu cumleleeri kurmaya baslicaksin buraya geldiginde,,,yakinda sinavim var yakinda niveauverhoging kursuna basliyorum fln gibi seyleri sendende duyucaz sende o azim var gibi hissediyorum,,,guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim cnm cok saol destegin icin...allah hepimizin yardimicisi olsun rabbim kimsenin emeklerini bosa cikartmasin ins ins ins...
cok saol canim allah razi olsun ,,,,ya varya insan ogrendikce anlamaya basladikca daha cok hevesleniyo bu dili ilerletmek icin,,,ve konustuklarimizdan yola cikarak suna eminimki sende kisa sure icinde bu cumleleeri kurmaya baslicaksin buraya geldiginde,,,yakinda sinavim var yakinda niveauverhoging kursuna basliyorum fln gibi seyleri sendende duyucaz sende o azim var gibi hissediyorum,,,guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim cnm cok saol destegin icin...allah hepimizin yardimicisi olsun rabbim kimsenin emeklerini bosa cikartmasin ins ins ins...
Evet hedeflerimin olmasını ve ulasmayı cok isterim ki cabalarımda biseyler icin, insallah canım zaten sendeki bu azimi gördükce daha bi hevesleniyo insan, demistin ya doktorda bi adam gördüm 20-30 senedir burda ama hollandaca bilmiyo türk doktoru bekliyo falan öyle seyler duyunca tereddüt olunuyo ama sana bakınca heves artıyo bende yapabilirim gibisine :) anlaşılanda şu herşey insanın kendinde baslıyo ve kendinde bitiyo, pasiflikle yada bi amac olmadanda bu hayat sürer mi bilemicem.
ve inşallah dedigin gibi yaptıgım yada yapacagım seylerden heyecanla bende bahsederim. sende iyi dileklerin icin sagol canım,
veee Polis olarakta göreces seni inşallahhh :) :geek: meslekdasım hihi :P
kusura bakmayin arkdslar,dun msnimdeki olusan bi probemle ugrasirken siteye dunumun nasil gectigini yazmaya firsatim olmadi...
dun 1-2 dk lik gecikmeyle sinifa girdim cok hos guleryuzlu bi bayan bana gulumseyerek meraba iceri gel dedi o an icimdeki gec kalma stresi gecti siniftakilere bakamadim bile heyecandan kim var kim yok diye...mektubumu hocaya gosterdim kontrol etti ve dogru burasi al bakalim mektubunu oturabilrisin dedi tesekkur ettim gectim yerime oturdum,,,hoca anlatmaya baslamis olacakki ben yerime oturunca devam etti konusmasina,,,kitabi anlatti programlari dersleri anlatti,Code 2 kitabini islicekmisiz,,,4 hafta sonra okul tatil olucakmis zamanimiz biraz sIkIsIkmIs oyuzden daha cok calisicakmisiz,,,kitaplarimiz henuz elimize ulasmadigi icin fotokopi vericem bugun sizlere dedi ve fotokopilerimizi dagitti bende hocaya yakin oturdugumdan her yapilan seye ilk benden basladi...baslarkende heyecan stres yapma yanlis yaparim yanlis okurum diye korkma bugun ilk gun dedi tamam dedim cok rahatlatici bi konusmasi var hocamizin iceri girdigimde kalbim deli gibi carparken espriler yapip karsilikli gulusmeye basladik biraz sonra...daha sonra iste kimler inburgeringsexamen yapti kimler oudkomer die sordu ben 2 sene deyince ooo dat is hele kort tijd voor b1 dedi ( bende icimden sen gelde onu bana sor benim hedefim 1.sene inburgeringsexameni bitirip 2. senemde yani bu sene mbo ya baslamakti dedim :) )...sonra iste kimler meslek yapmak icin istiyo bu b1 i diye sordu bikac kisi parmak kaldirdi kimi spw (kinderopvang) dedi adamin bitanesi automonteur dedi baskasi bi baska meslek soyledi sonra ben parmak kaldirdim ben polis olmak istiyorum dedim kadin ikinci soka girdi (nedense bunu hangi hollandaliya soylesem bi saskinlik arkasina bi mutluluk yasayip seviniyolar) ooo enteresan hos dedi ,,,hos buluyomusun poolisligi dedi evet dedim istedigin cesitli bi bolum varmi masa basi gibi yoksa ben sokakta calismak istiyorum mu diyosun dedi bende evet ben sokakta calismak istiyorum dedim,,,cok hos cok guzel dedi aramizda bi polis var ne guzel dedi hehehe gulustuk...biraz daha konustukdan ders yaptikdan sonra molaya cikiyoduk adamin biri biseyler dedi hocaya sonra hocada korkmayin sinifimizda polisimizde var dedi yine gulustuk ve sonra molaya ciktik...donuste yine sinifimiza donduk ve derse devam ettik ev odevlerimizi anlattikdan sonra sorumuz olup olmadigini sordu bikac sorudan sonra computer odasinda computerlerda nasil calismamiz gerektigini neler yapmamiz gerektigini anlatti yukari kata ciktik sonra hepberaber orda hepimiz bilgisayarlari ve programlarimizi actik calismaya basladik herkes gitti saat dolunca sonra hoca biraz bekledi baktiki ben devam ediyorum sen calismaya devam edicekmisin dedi gulumseyerek bende evet dedim tamam guzel ozaman ben ogretmenler odasina gidiyorum dedi haftaya p.tesi gorusuruz dedi ok dedim kadinda gitti bende biraz daha calisip sonra eve dondum,,,yani guzel gecti gecen seneden tanidigim 1 i turk 1 i yabanci 2 kisi tanidik cikti ve sinifta benimle birlikte 5 turk var...4 bayan 1 erkek ...biz bayanlar hemen kaynastik tabi molada kahkahalar havada ucusuunca yabanci olan sinif arkdslarimizda bize bakarak gulumsuyolardi konuyu anlamasalarda :D ...boyle geldi gecti iste arkdslar ilk gunumuz...kusura bakmayin baya uzun oldu ama heyecanimi ilk gunumu sizlerle paylasmak istedim,,,ayrica ilerleyen gunlerde okulda ogrendigim seyleri burda paylasmaya calisacagim...
dun 1-2 dk lik gecikmeyle sinifa girdim cok hos guleryuzlu bi bayan bana gulumseyerek meraba iceri gel dedi o an icimdeki gec kalma stresi gecti siniftakilere bakamadim bile heyecandan kim var kim yok diye...mektubumu hocaya gosterdim kontrol etti ve dogru burasi al bakalim mektubunu oturabilrisin dedi tesekkur ettim gectim yerime oturdum,,,hoca anlatmaya baslamis olacakki ben yerime oturunca devam etti konusmasina,,,kitabi anlatti programlari dersleri anlatti,Code 2 kitabini islicekmisiz,,,4 hafta sonra okul tatil olucakmis zamanimiz biraz sIkIsIkmIs oyuzden daha cok calisicakmisiz,,,kitaplarimiz henuz elimize ulasmadigi icin fotokopi vericem bugun sizlere dedi ve fotokopilerimizi dagitti bende hocaya yakin oturdugumdan her yapilan seye ilk benden basladi...baslarkende heyecan stres yapma yanlis yaparim yanlis okurum diye korkma bugun ilk gun dedi tamam dedim cok rahatlatici bi konusmasi var hocamizin iceri girdigimde kalbim deli gibi carparken espriler yapip karsilikli gulusmeye basladik biraz sonra...daha sonra iste kimler inburgeringsexamen yapti kimler oudkomer die sordu ben 2 sene deyince ooo dat is hele kort tijd voor b1 dedi ( bende icimden sen gelde onu bana sor benim hedefim 1.sene inburgeringsexameni bitirip 2. senemde yani bu sene mbo ya baslamakti dedim :) )...sonra iste kimler meslek yapmak icin istiyo bu b1 i diye sordu bikac kisi parmak kaldirdi kimi spw (kinderopvang) dedi adamin bitanesi automonteur dedi baskasi bi baska meslek soyledi sonra ben parmak kaldirdim ben polis olmak istiyorum dedim kadin ikinci soka girdi (nedense bunu hangi hollandaliya soylesem bi saskinlik arkasina bi mutluluk yasayip seviniyolar) ooo enteresan hos dedi ,,,hos buluyomusun poolisligi dedi evet dedim istedigin cesitli bi bolum varmi masa basi gibi yoksa ben sokakta calismak istiyorum mu diyosun dedi bende evet ben sokakta calismak istiyorum dedim,,,cok hos cok guzel dedi aramizda bi polis var ne guzel dedi hehehe gulustuk...biraz daha konustukdan ders yaptikdan sonra molaya cikiyoduk adamin biri biseyler dedi hocaya sonra hocada korkmayin sinifimizda polisimizde var dedi yine gulustuk ve sonra molaya ciktik...donuste yine sinifimiza donduk ve derse devam ettik ev odevlerimizi anlattikdan sonra sorumuz olup olmadigini sordu bikac sorudan sonra computer odasinda computerlerda nasil calismamiz gerektigini neler yapmamiz gerektigini anlatti yukari kata ciktik sonra hepberaber orda hepimiz bilgisayarlari ve programlarimizi actik calismaya basladik herkes gitti saat dolunca sonra hoca biraz bekledi baktiki ben devam ediyorum sen calismaya devam edicekmisin dedi gulumseyerek bende evet dedim tamam guzel ozaman ben ogretmenler odasina gidiyorum dedi haftaya p.tesi gorusuruz dedi ok dedim kadinda gitti bende biraz daha calisip sonra eve dondum,,,yani guzel gecti gecen seneden tanidigim 1 i turk 1 i yabanci 2 kisi tanidik cikti ve sinifta benimle birlikte 5 turk var...4 bayan 1 erkek ...biz bayanlar hemen kaynastik tabi molada kahkahalar havada ucusuunca yabanci olan sinif arkdslarimizda bize bakarak gulumsuyolardi konuyu anlamasalarda :D ...boyle geldi gecti iste arkdslar ilk gunumuz...kusura bakmayin baya uzun oldu ama heyecanimi ilk gunumu sizlerle paylasmak istedim,,,ayrica ilerleyen gunlerde okulda ogrendigim seyleri burda paylasmaya calisacagim...
Evet hedeflerimin olmasını ve ulasmayı cok isterim ki cabalarımda biseyler icin, insallah canım zaten sendeki bu azimi gördükce daha bi hevesleniyo insan, demistin ya doktorda bi adam gördüm 20-30 senedir burda ama hollandaca bilmiyo türk doktoru bekliyo falan öyle seyler duyunca tereddüt olunuyo ama sana bakınca heves artıyo bende yapabilirim gibisine :) anlaşılanda şu herşey insanın kendinde baslıyo ve kendinde bitiyo, pasiflikle yada bi amac olmadanda bu hayat sürer mi bilemicem.
ve inşallah dedigin gibi yaptıgım yada yapacagım seylerden heyecanla bende bahsederim. sende iyi dileklerin icin sagol canım,
veee Polis olarakta göreces seni inşallahhh :) :geek: meslekdasım hihi :P
saol cnm allah razi olsun ins ins ins sende buraya geldiginde yazarsin bizde senin adina seviniriz hepberaber...ya o dedigim adamlar ilk kusak sanirim baya bi yasli dusunsene 30 sene once gelmis o adamlara kimse dememis dili mecbur ogrenceksiniz die onlar buraya tek baslarina ailelerini arkada birakip para kazanip geri doneriz die gelmisler (gerci sonra ailelerinide getirmis yerlesmisler ama) demek istedigim eger ISTESELERDI ogrenirlerdi insanin icinde istek olacak ki senin icinde o istek var ben hissedebiliyorum bak cogu kisi bana inburgeringsexamenin zor oldugunu portlfolio hazirlamanin iskence oldugunu yapip biran once kurtulmak istediklerini ama yapmayi canlarinin istemedigini fln soyluyolardi ama bana oyle olmadi cok zevkli bi sekilde hazirladim prtfoliomu derslere severek isteyerek girip ciktim hocanin her dedigini not aldim lazim olabilir dusuncesiyle sonra sinava girdim(tabi okadar cok sey duydumki zorluklari acisindan cok stres yaptim ama) ciktim inanki bak ne dedim biliyomusun aman bumuymus a2 dedikleri yada bukadar kolaymiymis inburgeringsexameni almak deidm hatta hala sinava girecek olan kisilerle konusurken zor fln dediklerinde yok yaa ne zoru korkma cok kolay diyorum insanlar saskin saskin suratima bakiyo ama gercekten oyle zor deil (bence)...gercekten pasiflikle hicbisey yapamiyo insan bak ben cok cekingen bi insanim ama ona ragmen kendimi zorluyorum ortama katilabilmek icin...spora yazildim haftada iki gun spora gidiyorum orda kadinlarla hocayla sohbet ediyorum cevrem gelisio onlarla geziler duzenliyoruz kahve molalari verip sohbet ediyoruz ,,,okuldada oyle herkes konusmak icin birbirine laf atiyo (yani laf atiyo derken sozu baslatma manasinda sence su zormuydu yada sen ne zamandir burdasin fln gibi...)sonra sonra insan bi bakiyo cumleleri kelimeleri normal cekinmeden kullanabiliyosun...bahsediceksin sende bahsediceksin bak gorursun gercekten eger kelimelerle oynarsan surekli yazarsan konusmak icin bahane yaratirsan bu is cok zevkli bi aktiviteye donusuyo inanki bak,,,ins ins ins cnm yaa bide polis olabilsem meslegimi yaptigim gunlerimide gorebilsem benden mutlusu olmaz heralde allahin izniyle,,,evet meslektasiz demi surda artik sende buraya gelip de polis oldugunda yine boyle yazariz birbirimize konular hakkinda bilgi alisverisi yapariz,,, :geek: :geek: :geek:
Canim ilk günün heyecanlıymıs baya ama bende okurken heyecanlandım bana noluyosa :D :lol: Hep böyle iyi gecer inşallah güzel sonuclar, Ayrıca güzel temennilerin icinde tesekkürler. ve dedigin gibi istek olmalı insanda zorla bisey yapılacagını sanmam ki yapılsa bile hayrı olmaz, evet senin degisik aktiviteler yapman daha iyi cevre ediniyosun sosyal hayatın oluyo ve en önemlisi dil konusunda ilerliyosun. Bu sekil devam et cok güzel sonuclanacak eminim:) sendeki bu azim bana ve oraya gelecek tüm arkadaslardada olsun inşallah,
Allah yardımcımız olsun inşallah, Hersey gönlünce olsun canım :geek:
Allah yardımcımız olsun inşallah, Hersey gönlünce olsun canım :geek:
senin icindede bu heyecan oldugu icin heyecanlaniyosun cnm ,,bende turkiyedeyken birisi boyle seyler yazdiginda bende heyecanlanirdim...o icindeki heyecandan kaynaklanio cnm,,,ins ins ins boyle guzel gecer hersey hepimiz icin,,,yarinda ikinci hocamizla tanisicaz bakalim o nasil biri cikicak...yani evde bos bos oturmakdansa okul spor geziler fln zaman geciriyorum guzel oluyo...elimden geldigince aktif olmaya calisiyorum canim ya napim ,,,ben bos oturmayi hic sevmem hic bisey bulamassam yapicak cikar bi carsi turu yaparim bisikletle sonra gelirim eve...sende o azim olacak var hissediyorum darisi tum diger akrdslarimizin bsina ins ins ins...amin amin amin cnm rabbim hepimizin yardimcisi olsun hersey hepimizin gonlunce olsun ins ins ins ,,,,
Hayırlı olsun yeni kursun arkadaşım. Kendinde göreceksin ki o kadar zor degil. Tabi çalısmak kaydıyla.
Dünkü yazıyı kendimi kücümsediğimden değil, senden beklentim yüksek oldugu icin oyle yazdım.
Ben genelde tuttugumu koparırım. Hırslıyımdır yani.
inşallah en kısa zamanda bitiririz bunuda. Bende senin gibi polisolmak istiyorum (sualtı arama kurtarma bölümü) Türkiyede dalış öğretmenlği yapıyordum. Belki burada bir işe yarar.
Allah zihin açıklğı vesin.
Dünkü yazıyı kendimi kücümsediğimden değil, senden beklentim yüksek oldugu icin oyle yazdım.
Ben genelde tuttugumu koparırım. Hırslıyımdır yani.
inşallah en kısa zamanda bitiririz bunuda. Bende senin gibi polisolmak istiyorum (sualtı arama kurtarma bölümü) Türkiyede dalış öğretmenlği yapıyordum. Belki burada bir işe yarar.
Allah zihin açıklğı vesin.
kendini kucumsuyosun demek istemedim aslinda ama o an baska kelime bulamadim dusuncemi ifade etmek icin yanlis anlamani istemem arkdsm,,,ins ins ins dedigin gibi kolay olur bende azimliyim suan da aldigim fotokopi uzerinde calisiyorum daha islemedigimiz yerleri kontrol ediyorum bilmedigim kelimeler uzerinde duruyorum,,,insallah kolay gelirde ayni hevesle b2 de yaparim yapariz,,,sectigin bolum cok guzel onu bende dusundum guzel bi bolum cunku ama ben henuz yuzmeyi tam ogrenemedigim icin korktum acikcasi ,,,seninki iyi cesaret tebrik edeirm umarim istedigin yerlere ulasirsin arkdsm,,,allah sana da hepimizede zihin acikligi versin...
Basarilar canim.+
insallah hersey istedigin gibi olur.bende staatexamen code 2 ye gidiyorum simdi bu niveau kac oluyor bunda bilgisi olan varmi ayrica bu seviyeler nerelerde yardimci yani avantaj sagliyor bizlere.
öncelıkle hayırlı olsun bacım inşallah istedigin yerlere gelırsın ınsallah rabbım gonlune gore versın ve basarılar polıs arkadasım rabbım zıhın acıklıgı versın hayırlı gunler
Basarilar canim.+
saol cnm allah razi olsun...
insallah hersey istedigin gibi olur.bende staatexamen code 2 ye gidiyorum simdi bu niveau kac oluyor bunda bilgisi olan varmi ayrica bu seviyeler nerelerde yardimci yani avantaj sagliyor bizlere.
saol arkdsm allah razi olsun,,,simdi staatexamen code 2 deyince pek anlamadim ama sanirim sende niveau 3 yapiyosun cunku kitap olarak code 2 kullanilinca niveau 3 oluyomus...
niveau 3 mbo okumak isteyen yada is piyasasinda calismak isteyenler icin,,,niveau 4 ise hbo ve yukarisi icin...staatexamen programma 1 _ eski adiyla niveau 3 yeni adiyla b1 .....staatprogramma 2 _ eski adiyla niveau 4 yeni adiyla b2 oluyo hocanizin bunu siz ogrencilere ilk gunlerde aciklamasi lazimdi bizim hocamiz ilk gun acikladi seviyelerin ne oldugunu eski adi ne yeni adi ne,,,
oud ------------------------------- nieuw
niveau 1 -------------------------------- A1
niveau 2 -------------------------------- A2
niveau 3 --------------------------------- B1
niveau 4 -------------------------------- B2
niveau 5 --------------------------------- C1
niveau 6 -------------------------------- C2 .....
bize siz suan a2 seviyesindesiniz rotaniz b1 daha sonra isterseniz b2 dedi,,, c1 e kadar okulumuzda var yukarisi yuksek okullarda veriliyo dedi...hollandalilar ongeveer c1 of c2 seviyesinde olurlar fln dedi... code 2 kullaniyoruz bizde ve benimki staat programma 1 yani a2 naar b1 (eski adiyla niveau 2 den niveau 3 e)...
öncelıkle hayırlı olsun bacım inşallah istedigin yerlere gelırsın ınsallah rabbım gonlune gore versın ve basarılar polıs arkadasım rabbım zıhın acıklıgı versın hayırlı gunler
cok saol arkdsm allah razi olsun,,,ins ins ins rabbimizin yardimiyla hepimiz istedigimiz yerlere gelelim ...saol arkdsm polis oldugum gunleride gorebilirim ins ins ins,,,sanada hayirli gunler...
canim
senin yapamiyacan is yoktur allahin izni ile bunuda basaracaksin adim gibi eminim hatta :) benden once bu diplomanida alirsin ins ins ins
rabbim yar ve yardimcin olsun
senin yapamiyacan is yoktur allahin izni ile bunuda basaracaksin adim gibi eminim hatta :) benden once bu diplomanida alirsin ins ins ins
rabbim yar ve yardimcin olsun
ayyy cok saol ablacim ya bu ne guzel destek moral dolu bi yazi cok saol allah razi olsun senden...belki bana yetisirsin beraber aliriz b1 diplomalarini ,,,seninde istediginde yapamayacagin sey olmdigini biliyorum ,,,rabbim hepimizin yardimcisi olsun ins ins ins,,,
Ve sonunda bende b1-2 kursuna başladım. Dün ilk dersim vardı, aslında biraz heyecanlıydım. Karşıma ne cıkacagını tam bilmiyordum. Çünkü sonuc olarak B1 ve üstü kurslarda zorunluluk olmadıgı icin, kurstakilerin benden cok üst seviyede olmalarından korkmuştum biraz. Ama o kadar da fark yokmuş. Evet belki benden daha akıcı konşuyorlar fakat, sadece konuşmak yetmiyor. Okumak lazım,, okuduğunu anlamak lazım. Sanırım benim artımda da bu bolümde başlıyor.
Derse gitmeden kitabın arkasındaki o ünitenin bütün kelimelerini ezberliyorum genelde. Böylece dersi anlamakta sorun çekmiyorum.
En güzel taraflarından biride, PORTFOLIO yapmak zorunda değilsiniz bu kursta.
Derse gitmeden kitabın arkasındaki o ünitenin bütün kelimelerini ezberliyorum genelde. Böylece dersi anlamakta sorun çekmiyorum.
En güzel taraflarından biride, PORTFOLIO yapmak zorunda değilsiniz bu kursta.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol