Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

iK BEN GESLAAAAAGGDDD !!!!(PORTFOLIOEXAMEN)werkA2

Yorum için giriş yap 25 mesaj · 8.749 görüntülenme
evet arkdslar bugun sonucun gelecegini biliyodum dort gozle posta kutusunu gozetliyodum ve sonunda geldi acmak icin baaaya zorlandim heyecan ve korku biaradaydi,,,aslinda kazanacagimi dusunuyodum cunku bana gore cok kolay gelmisti sinav vede iyi gecmisti,,,

sonuc kazandimmmm cok mutluyum cok guzel bi bayram hediyesi oldu bana,,,cok mutluyum hala inanamiyorum geriye kaldi 1 sinav niveau 2 e cok yaklastim diplomami alip hemen meslek okullarini arastirmaya baslicam,,,destek olan moral verip dua eden tum arkdslarim cok cok saolun allah hepinizden razi olsun ve siziinde gireceginiz sinavlarda halletmmeniz gerek islemlerinizde rabbim hep kolayliklar versin ins ins ins...

kazandigim sinavin icerigi

A2 werk

portfolio

3 assessment

spreken en schrijftelijke taken

darisi sizlerin basina
Tebrik ederim arkadasim darisi bize ve ugrasanlara olsun bende ugrasyorum cok kolay ama illede zamani bekletiyorlar ne kadar iyi konusursan Allah basarilarimizin devamini getirsin ozellikle kalbide dili gibilerin.,
Gefeliciteerd,

Met vriendelijke groeten...
sansli yazdı:
evet arkdslar bugun sonucun gelecegini biliyodum dort gozle posta kutusunu gozetliyodum ve sonunda geldi acmak icin baaaya zorlandim heyecan ve korku biaradaydi,,,aslinda kazanacagimi dusunuyodum cunku bana gore cok kolay gelmisti sinav vede iyi gecmisti,,,

sonuc kazandimmmm cok mutluyum cok guzel bi bayram hediyesi oldu bana,,,cok mutluyum hala inanamiyorum geriye kaldi 1 sinav niveau 2 e cok yaklastim diplomami alip hemen meslek okullarini arastirmaya baslicam,,,destek olan moral verip dua eden tum arkdslarim cok cok saolun allah hepinizden razi olsun ve siziinde gireceginiz sinavlarda halletmmeniz gerek islemlerinizde rabbim hep kolayliklar versin ins ins ins...

A2 werk

portfolio

3 assessment

darisi sizlerin basina

Tebrikler sanslı en güzel bayram hediyesi dedigin gibi insallah bizde hepsinden geceriz tek tek...Herkesin ramazan bayramını kutlarım canı gönülden.Allah bir daha ki sene bu mübarek günleri saglıklı ve mutlu olarak görmemizi nasip etsin.
attractive01 yazdı:
Tebrik ederim arkadasim darisi bize ve ugrasanlara olsun bende ugrasyorum cok kolay ama illede zamani bekletiyorlar ne kadar iyi konusursan Allah basarilarimizin devamini getirsin ozellikle kalbide dili gibilerin.,

cok tesekkur ederim arkdsm allah razi olsun guzel dilekleriniz icin,,,evet darisi sizlerin basina ins ins ins,,,walla ben 1bucuk saat yazdigini gorunce kagitta cok korktum ne konuscam napcam 1 bucuk saat diye ama nasil gecti gitti zaman hic anlamadim,,,,saol arkdsm ins ins ins devamida gelir,,,
blue yazdı:
Gefeliciteerd,

Met vriendelijke groeten...

dank je wel vriend/vrienden
2run34 yazdı:

A2 werk

portfolio

3 assessment

darisi sizlerin basina

Tebrikler sanslı en güzel bayram hediyesi dedigin gibi insallah bizde hepsinden geceriz tek tek...Herkesin ramazan bayramını kutlarım canı gönülden.Allah bir daha ki sene bu mübarek günleri saglıklı ve mutlu olarak görmemizi nasip etsin.

cok saol arkdsm cok tesekkur ederim allah razi olsun,,,,ins sizlerde gececeksiniz arkdslar bu sinavi,,,bende sizlerin bayramini kutlarim,,,amin amin amin arkdsm,,,
:ugeek: Tebrikler Sansli,

ne yalan soyleyim, kazanacagini tahmin ediyordum. sende bu azim olduktan sonra, istedigin yerlere geleceginden hic kuskum yok

tekrar tebrikler arkadasim

kolay gele
tebrikler sanslı, bence okul araştırmak için sınav sonuçlarını bekleme. onları cepte say. bir yandan araştırmalarını sürdür.
Geluk yazdı:
:ugeek: Tebrikler Sansli,

ne yalan soyleyim, kazanacagini tahmin ediyordum. sende bu azim olduktan sonra, istedigin yerlere geleceginden hic kuskum yok

tekrar tebrikler arkadasim

kolay gele

ay boyle guzel sozler duydukca inanin okadar mutlu oluyorumki,,,cok saol geluk ablacim,,,ayrica bana olan guveninizi bosa cikarmadigim icinde cok mutluyum,,,hakkimda boyle dusunmen beni cok sevindirdi ablacim allah razi olsun,,,
helin yazdı:
tebrikler sanslı, bence okul araştırmak için sınav sonuçlarını bekleme. onları cepte say. bir yandan araştırmalarını sürdür.

'

sana da cok tesekkur ederim helin ablacim,,,allah razi olsun,,,

evet zaten ben dil okuluna basladiigmdan beri(gecen sene)opendag lara gidiorum yakalayabildiklerime,,,ve bilgi almaya calisiyorum arastiriyorum ama bu aralar kafam karisik biraz,gecen sene kafamda net kinderopvang vardi ama bu sene dorde bolundum,kinderopvang,polislik,turizm,yada hemsirelik bu dordu arasinda kaldim oyuzden arastirmalarim devam edicek,,,tavsiyeleriniz olursa seve seve dinlerim ablacim,,,ve diger arkdslariminda tabiki,,,tekrar tesekkurler ablacim,,,
Tebrikler Şanslı, Umarım bütün sınavların böyle olsun..Benim gibi tr deki arkaaşlar merak ediyordur. Bu sınavın içeriği ve sorular hakkında kısaca bilgilendirirmisin bizleri.. tekrar tebrikler.. Hollandalıların Türkleri neden İstemediği şimdi daha iyi anlaşılıyor:)
Evet sanlsı arkadasın dedigi gibi biraz bahsedirsen bende mutlu olurum.bayramın mübarek olsun..
selam sanslı, karar vermek gerçekten en zor olanı bence de. hollandada yüksek okul ya da meslek okulu okuyan kimi duysam, büyük kısmı bölüm değiştiriyor. fakat burda yetişmeyen bizlerin fazla kaybedecek zamanı yok. sana şunu tavsiye edebilirim, mbo ile başlarsın, çalışmaya da başlarsın, daha sonra ilerde deeltiijd opleiding yaparsın, yani hem okuyup hem çalışırsın. herkesin ilgi alanı farklı fakat seçim yaparken biraz da mantığını ön plana al. ne kadar hollandacanı ilerletsen de illa ki bir aksan sorunu olacak, bunun sorun olmayacağı bir mesleği düşün öncelikle. sonra örneğin hemşirelik ya da kinderopvang olabilir. fakat turizm ve polislikte hollandacanın sıkıntı olacağını düşünüyorum. okulların studieadvieseur leri var, onlardan da yardım alabilirsin. aslında sen şuan mondriaan a gidiyorsun sanırım. oranın meslek okulları da var, onlar seni gereken yere yönlendirirler bence. ayrıca 30 yaşın altında oludğun için öğrenim kredisi de alırsın. yani yolun açık inşaallah sanslı.
sanslı arkadasım inan çok sevindim emeginin karsılıgını almana.inanıyorum ki diger sınavıda kolaylıkla geçeceksin.gercekten süper bi bayram hediyesi olmuş :)
benemsal yazdı:
Tebrikler Şanslı, Umarım bütün sınavların böyle olsun..Benim gibi tr deki arkaaşlar merak ediyordur. Bu sınavın içeriği ve sorular hakkında kısaca bilgilendirirmisin bizleri.. tekrar tebrikler.. Hollandalıların Türkleri neden İstemediği şimdi daha iyi anlaşılıyor:)

cok tesekkurler arkdsm saol,,,

ins ins ins butun sinavlarim boyle kolaylikla gecer rabbimin izniyle :geek: :geek: :geek: ,,,

kisaca degil ama baaya baaya uzun bi sekilde anlattim arkdsm sinavda nasil sorularin ciktigini ve bana nelerin denk geldigini,,,bu iletinin 1.sayfasinda ama yine de kafaniza takilan olursa yardimci olmaya calisirim memnuniyetle,,,,
2run34 yazdı:
Evet sanlsı arkadasın dedigi gibi biraz bahsedirsen bende mutlu olurum.bayramın mübarek olsun..

saol arkdsm seninde bayramin mubarek olsun,,,
zeyna yazdı:
sanslı arkadasım inan çok sevindim emeginin karsılıgını almana.inanıyorum ki diger sınavıda kolaylıkla geçeceksin.gercekten süper bi bayram hediyesi olmuş :)

cok saol arkdsm tesekkur ederim allah razi olsun,,,evet cok super bi bayram hediyesi oldu,,,ins ins ins dedigin gibi digerinide kolaylikla gecerim arkdsm,,,
helin yazdı:
selam sanslı, karar vermek gerçekten en zor olanı bence de. hollandada yüksek okul ya da meslek okulu okuyan kimi duysam, büyük kısmı bölüm değiştiriyor. fakat burda yetişmeyen bizlerin fazla kaybedecek zamanı yok. sana şunu tavsiye edebilirim, mbo ile başlarsın, çalışmaya da başlarsın, daha sonra ilerde deeltiijd opleiding yaparsın, yani hem okuyup hem çalışırsın. herkesin ilgi alanı farklı fakat seçim yaparken biraz da mantığını ön plana al. ne kadar hollandacanı ilerletsen de illa ki bir aksan sorunu olacak, bunun sorun olmayacağı bir mesleği düşün öncelikle. sonra örneğin hemşirelik ya da kinderopvang olabilir. fakat turizm ve polislikte hollandacanın sıkıntı olacağını düşünüyorum. okulların studieadvieseur leri var, onlardan da yardım alabilirsin. aslında sen şuan mondriaan a gidiyorsun sanırım. oranın meslek okulları da var, onlar seni gereken yere yönlendirirler bence. ayrıca 30 yaşın altında oludğun için öğrenim kredisi de alırsın. yani yolun açık inşaallah sanslı.

evet ablacim bende ayni seyi yasamak istemedigimden kararsizim zaten,,,mbo ile baslamak istiyorum arkasi gelirmi yoksa secitigim bolumun zorlugu beni yildirirda mbo bitince okul bitti artik yetermi derim bilemiyorum,,,kinderopvang da aslina agir basio kafamda ama,bugun arastirdim biraz simdi dokterasistentligide ilgimi cekmeye basladi niveau 4 istiyo ama 1-3 yil arasi,,,kinderopvang niveau 4 ve 4 yil bilmiyorum oktober da speciaaldag //opendag varmis bi gidip bilgi almaya calisicam bakalim kafami netlestirmeye calsiorum niveau 2 diplomami alana kadar,,,evet suan mondriaana gidiyorum,,,evimin yakininda mondriaan mbo okuluda var oraya gidicem opendagda ve bilgi almaya calisicam,,,evet okulun studieadviseurindende yardim almaya calisiyorum bikac kere gorustum ama dedigim gibi kafam net olmadigi icin onlarda yonlendirmekden ziyade bilgi verebiliyolar sadece...zaten mbo okursam ib-groep a basvurmayi dusunuyorum arastirmalarima gore 1 aylik asgari ucret tutarinda 1 yillik bi okul,,,kaldiki benim istediklerim 3-4 yillik oyuzden ib-groep sart :) ...saol ablacim tavsiyelerini goz onunde bulundurucam,,,allah razi olsun zaman ayirip cvp yazdigin icin,,,,
rica ederim sansli, hep söylediğim birşey var, bu sitede tecrübelerle beraber duygularımızı da paylaşıyoruz. birşey hatırlatmak isterim, belki zaten farkındasındır ama hiç olmazsa okuyan diğer arkadaşlarımızın kafaları karışmasın. mbo lardaki niveau ların nt2 ile ilgisi yok. yani doktor asistanlıığı niveau 4 istiyor derken, mbo seviyesini kastediyor hollandaca seviyesini değil.mbo eğitimi için hollandaca dil seviyesi niveau 3 yetiyor diye biliyorum. dün biraz araştırdım fakat bulamadım yanılıyorsam düzetiniz arkadaşlar.
helin yazdı:
rica ederim sansli, hep söylediğim birşey var, bu sitede tecrübelerle beraber duygularımızı da paylaşıyoruz. birşey hatırlatmak isterim, belki zaten farkındasındır ama hiç olmazsa okuyan diğer arkadaşlarımızın kafaları karışmasın. mbo lardaki niveau ların nt2 ile ilgisi yok. yani doktor asistanlıığı niveau 4 istiyor derken, mbo seviyesini kastediyor hollandaca seviyesini değil.mbo eğitimi için hollandaca dil seviyesi niveau 3 yetiyor diye biliyorum. dün biraz araştırdım fakat bulamadım yanılıyorsam düzetiniz arkadaşlar.

evet dogru soyluyosun ablacim,,,farkinda degildim soyledigin iyi oldu ablacim ama suda varki eger niveau 2 seviyen yoksa bi cok bolume giremioosun mbo da,,,horeca ve bi bolum daha var bunlar haric nt2 in yoksa yazilamiosun okula,,,peki bu mbo ve hollandaca seviyesi arasindaki fark nedir ablacim,eeger bulabilirsen bilgi hemen paylasabilirsen cok sevinirim ablacim,,,biran once kafami netlestirmek istiyorum,,,mbo da niveau 4 nedir bu hollandaca dil seviyesinde niveau 3 emi denk gelmektedir,,,,simdiden verecegin cvbin icin tesekkur ederim ablacim,,,,
Tebrikler Sansli.

Ben sana ne demistim? Telas edliecek birsey yok bu sinavda.

insallah diger central examen i kazanirsinda kurtulursun.

Bende 21 eylul de Rotterdam da central examen a girdim.

TGN kolay gecti 15 dakika surdu

Elektronish praktijkexamen (werk A2) 43 sorudan olustu 60 dakika sure verdiler.

cok zor degildi fakat, ben okulda werk-technik map i almistim.

sinavda technik ten sorular cikmasi gerekiyordu. fakat bende tamamen ZORG ile ilgili cikti.

Docent de okuldan sasirdi yani. ama yinede mantik sorulariydi

dogru yaptigima eminim.

KNS te kolay gecti 43 sorudan olustu 45 dakika sure verdiler.

neredeyse 10 a yakin videolu konusmalar vardi. bunun icinde de yine ZORG ile ilgili

sorular cikti. Hollanda tarihi ile hic bise cikmadi bana. genel gunluk yasantida karsilasilabilecek

sorular cikti. politika ve egitimle ilgili cikmadi.

bir tane soru vardi garip bir soruydu.

Sen Utrecht de yasiyorsun ve Den Haag a yolculuk yapmak istiyorsun

asagi yukari yolculuk ne kadar zaman alir.

a - een kwaartier

b- een uur

c- twee uur

ya ben nerden bileyim iste ama mantik yuruttum bu hollanda zaten kucuk bi ulke.

Utrecht zuid holland a olan Den Haag a yakin provincie oldugu icin ben de een uur dedim.

sonra arastirdigimda dogru yapmisim .

bakalim cevap gelecek ama icimde umut var gectigime dair. gorecez bakalim.

bu arada 6 assesments i gecmisim A2 gecen hafta cuma mektup almistim.

hadi kolay gele

Efeler Diyarı yazdı:
Tebrikler Sansli.

Ben sana ne demistim? Telas edliecek birsey yok bu sinavda.

insallah diger central examen i kazanirsinda kurtulursun.

Bende 21 eylul de Rotterdam da central examen a girdim.

TGN kolay gecti 15 dakika surdu

Elektronish praktijkexamen (werk A2) 43 sorudan olustu 60 dakika sure verdiler.

cok zor degildi fakat, ben okulda werk-technik map i almistim.

sinavda technik ten sorular cikmasi gerekiyordu. fakat bende tamamen ZORG ile ilgili cikti.

Docent de okuldan sasirdi yani. ama yinede mantik sorulariydi

dogru yaptigima eminim.

KNS te kolay gecti 43 sorudan olustu 45 dakika sure verdiler.

neredeyse 10 a yakin videolu konusmalar vardi. bunun icinde de yine ZORG ile ilgili

sorular cikti. Hollanda tarihi ile hic bise cikmadi bana. genel gunluk yasantida karsilasilabilecek

sorular cikti. politika ve egitimle ilgili cikmadi.

bir tane soru vardi garip bir soruydu.

Sen Utrecht de yasiyorsun ve Den Haag a yolculuk yapmak istiyorsun

asagi yukari yolculuk ne kadar zaman alir.

a - een kwaartier

b- een uur

c- twee uur

ya ben nerden bileyim iste ama mantik yuruttum bu hollanda zaten kucuk bi ulke.

Utrecht zuid holland a olan Den Haag a yakin provincie oldugu icin ben de een uur dedim.

sonra arastirdigimda dogru yapmisim .

bakalim cevap gelecek ama icimde umut var gectigime dair. gorecez bakalim.

bu arada 6 assesments i gecmisim A2 gecen hafta cuma mektup almistim.

hadi kolay gele

saol arkdsm evet demistin ama iste yinede insan bilmedigi bi sinava girecegi icin stres yapiyo,ama gercektende banada cok kolay geldi sinav darisi girecek olan tum arkdslarimizin basina ins ins ins,,,senide tekrar tebrik ederim 6 assessment gecmissin,,,o dedigin olay butun herkesin sinavi icin gecerli arkdsm,,,computer derslerinde herkes bi bolum seciyo genelde bu bayanlar yada dukkanlarda calisanlar icin handel,,,teknik tamir gibi islerde calisanlar teknik,,,bakim saglik yardim cocuk bakma gibi islerde calisanlarda zorg yapiyo ama cikan sorular genelde zorg oluyo...bana ve benim sinifimda sinava giren herkes ayni seyi soyluyo neden boyle bi yontem secmisler onuda anlamadim,,,bana mesela kns de hemen hemen butun sorular zorg dan cikmisti,,,o dedigin saatli soruya benzer bi iki soru banada cikmisti surdan suraya kac saatte gidebilirsiniz gibi bide pazar gunu gezmeye gitmek isteyen bi aile gosteriyodu haritaya bakiollardi ve orda nereye bakmalari gerek diye bi soru vardi videodada tabelada den haag gosteriyodu arabayla denhaaga giriyolardi bende denhaagi secmistim,,,sende ins ins ins gecmissindir arkdsm,,,ben de diger ikisini hallettim ama toets gesprokende cok heyecan ve stres yaptim bian kendimi tr deymisim ve sinava yeni giriyomusum gibi fln hissettim bilmiyorum iste ordan gecemedim ama acceptgiro geldi yolladim simdi tarih bekliyorum umarim onuda halledip nt2 diplomami biran once alirim artik gercek bi okula baslamak istiyorum,,,bakalim hakkimizda hayirlisi bende persembe girmistim assesmente ve cumartesi gunu kazandiniz mektubu gelmisti...
sansli yazdı:

evet dogru soyluyosun ablacim,,,farkinda degildim soyledigin iyi oldu ablacim ama suda varki eger niveau 2 seviyen yoksa bi cok bolume giremioosun mbo da,,,horeca ve bi bolum daha var bunlar haric nt2 in yoksa yazilamiosun okula,,,peki bu mbo ve hollandaca seviyesi arasindaki fark nedir ablacim,eeger bulabilirsen bilgi hemen paylasabilirsen cok sevinirim ablacim,,,biran once kafami netlestirmek istiyorum,,,mbo da niveau 4 nedir bu hollandaca dil seviyesinde niveau 3 emi denk gelmektedir,,,,simdiden verecegin cvbin icin tesekkur ederim ablacim,,,,

selam sansli, inan epeyce taradım siteleri., özellikle de mondriaan sitesini fakat tam bir bilgiye ulaşamadım, hollandaca hangi seviyede isteniyor diye. en iyisi mail ile ya da direkt sormak. mail atmayı da düşündüm fakat sen yazsan daha iyi olur(eşin mutlaka yardım edecektir bu konuda ;) )

mbo seviyeleri ise, mbo da 4 seviye var. bu seviyeler kolaydan ya da basitten zora doğru gidiyor. yani en düşüğü niveau 1, en yükseği niveau 4. bir seviyeyi bitirdikten sonra bir üstünden devam edebiliyorsun. niveau 4 den sonra hbo okuyabilirsin.

ayrıca mondrian sitesinde ibnurgering kursunu bitirenler için devam meslek kursları gibi birşey okudum. bu biraz oyalama gibi geldi bana, sen kendine güven direkt mbo ile uğraş bence. insan yeterki kafaya koysun er ya da geç yapıyor mutlaka.
helin yazdı:

selam sansli, inan epeyce taradım siteleri., özellikle de mondriaan sitesini fakat tam bir bilgiye ulaşamadım, hollandaca hangi seviyede isteniyor diye. en iyisi mail ile ya da direkt sormak. mail atmayı da düşündüm fakat sen yazsan daha iyi olur(eşin mutlaka yardım edecektir bu konuda ;) )

mbo seviyeleri ise, mbo da 4 seviye var. bu seviyeler kolaydan ya da basitten zora doğru gidiyor. yani en düşüğü niveau 1, en yükseği niveau 4. bir seviyeyi bitirdikten sonra bir üstünden devam edebiliyorsun. niveau 4 den sonra hbo okuyabilirsin.

ayrıca mondrian sitesinde ibnurgering kursunu bitirenler için devam meslek kursları gibi birşey okudum. bu biraz oyalama gibi geldi bana, sen kendine güven direkt mbo ile uğraş bence. insan yeterki kafaya koysun er ya da geç yapıyor mutlaka.

evet bende anlayabildigim kadar baktim mondriaan sitelerine ayni seyi bende gordum inburgeringcursuslerin inburgeringsexamenleri bitirince devam kurslari vrmis,ama benimde pek ilgimi cekmedi.ama ben mondriaanin (sadece meslek uzerine okul) meslek okulu var yakinimda oraya gitmeyi dusunuyorum,,,kismet olursa ...gecen sene gittigimde nt2 olmassa buraya yazilamiyosunuz demisti baska yer soylemisti niveau1 ile baslaayabilicgim biyerdi zorg en welzijn ama ordada evlere bakim icin staja gonderebiliriz demislerdi ama ben kinderopvang fln dusundugum icin aklima yatmamisti,,,niveau 2 alip evimin yakinindaki meslek okuluna baslarim diye dusunmustum,,,bu aralar oraya gidip tekrar bi bilgi almayi dusunuyorum bakalim yavas yavas arastiriyorum yardimlarin icin cok tesekkur ederim ablacim,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol