selam arkadaşlar geleli bir ay oldu belediyeye yazıldım her şeyi yaptım...
şnd yede gittim 1 yıllık oturum verdi ama daha oturum kartı elime geçmedi vede vergi numaram.. ki vergi nosu olmayıncada hiç bişi yapamıyosunuz haliyle..
ama belediyeyle konuştum üniverste mezunu olduğum ve konsolosluk sınavından ii not oldğım için beni ROC e değil üniverstenin kursuna yollayacaklar. herşey tamamda oturum kartı gelmeden başlayamıyorummm.
tot ziens...
ik ben in nederland.....
Masallah.... Bu ramazan bereketli geldi...
Mezunlar sinavi kazananlar...
Alllah yeni yasaminda utandirmasin arkadasim... :geek: Hersey gonlunce olsun....
KIsaca hangi yollardan gectigini ozetlersen sevinirim...
Tecrubelerinden diger arkadaslarda faydalanabilir
Mezunlar sinavi kazananlar...
Alllah yeni yasaminda utandirmasin arkadasim... :geek: Hersey gonlunce olsun....
KIsaca hangi yollardan gectigini ozetlersen sevinirim...
Tecrubelerinden diger arkadaslarda faydalanabilir
arkadasim tebrik ederim . bende universitenin kursuna gitmek istiyordum kafat gondermediler sen kac puan almistin ve hangi uni ninkine gondericekler seni ?
Hollandaya hosgeldin,
Allah yolunu acik etsin arkadasim
umarim istedigin yerlere gelir mutlu mesut yasarsin yuvanda
kolay gele
Allah yolunu acik etsin arkadasim
umarim istedigin yerlere gelir mutlu mesut yasarsin yuvanda
kolay gele
selamlar sevgili forumdaşlarım, Cümleten RAMAZAN bayramınızı tebrik ediyorum..
Bir şeyi merak ediyorum; Bende sınava girdim iki hafta hazırlıktan sonra kazandım. Beni sınava hazırlayan arkadaş notumun iyi olduğunu söyledi. Bense kaç olduğuna bile doğru düzgün bakmadım. Şimi merak ettim bu notun iyi sayılması için askari kaç puan olması gerekiyor. Ona göre bende değerlendireyim bakalım gerçekten iyimi almışım..
Bir şeyi merak ediyorum; Bende sınava girdim iki hafta hazırlıktan sonra kazandım. Beni sınava hazırlayan arkadaş notumun iyi olduğunu söyledi. Bense kaç olduğuna bile doğru düzgün bakmadım. Şimi merak ettim bu notun iyi sayılması için askari kaç puan olması gerekiyor. Ona göre bende değerlendireyim bakalım gerçekten iyimi almışım..
Bende sınavda ilk bölümden 100
2. bölümden 44 almıstım umarım hollandaya gelince bana yardımı olur bu notların...
2. bölümden 44 almıstım umarım hollandaya gelince bana yardımı olur bu notların...
iyi niyetleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
geleli bir aydan biraz fazla olmasına rağmen oturum ve Bsn (eski sofi nummer) mi aldım bu gün radboud universtesinde (nijmegen) dil kursunada yazıldım yarın ilk ders.
normalde burdada gelenleri ROC e yolluyolar ama tr de üniverste mezunu olmam ve konsolosluk sınavından 62 ( B2) almamın da belediyede bu işle ilgilenen arkadaşı etkilemiş olsa gerek ROC e gitmek istemiyorum dediğimde kabul etti. KUrsa 0-A2 seviyesinde başladım nasıl olsa belediye karşılıyo baştan başlamakta fayda var. zaten hepsi 6 ay sürecek bu hızlandırılmış kurs biraz her kur 10 hafta sürüyo. ve son olarak NT2 sınavına giriyosunuz ( not onu kazanınca inburgering sınavına girmeniz gerekmiyo)
bu arada ne belediye nede universte kursu beni sınav yapmadı. tr de ki diplomalarınızı ve sertifikalarınızı kesinlikle gösterin arkadaşlar faydas oluyor. Ama şunuda söyliyeyim bence konsolosluk sınavını pek ciddiye almıyolar sadece iyi bi izlenim bırakıyor o sonuç.
şimdilik haberler bu kadar:)))) herkese başarılar
geleli bir aydan biraz fazla olmasına rağmen oturum ve Bsn (eski sofi nummer) mi aldım bu gün radboud universtesinde (nijmegen) dil kursunada yazıldım yarın ilk ders.
normalde burdada gelenleri ROC e yolluyolar ama tr de üniverste mezunu olmam ve konsolosluk sınavından 62 ( B2) almamın da belediyede bu işle ilgilenen arkadaşı etkilemiş olsa gerek ROC e gitmek istemiyorum dediğimde kabul etti. KUrsa 0-A2 seviyesinde başladım nasıl olsa belediye karşılıyo baştan başlamakta fayda var. zaten hepsi 6 ay sürecek bu hızlandırılmış kurs biraz her kur 10 hafta sürüyo. ve son olarak NT2 sınavına giriyosunuz ( not onu kazanınca inburgering sınavına girmeniz gerekmiyo)
bu arada ne belediye nede universte kursu beni sınav yapmadı. tr de ki diplomalarınızı ve sertifikalarınızı kesinlikle gösterin arkadaşlar faydas oluyor. Ama şunuda söyliyeyim bence konsolosluk sınavını pek ciddiye almıyolar sadece iyi bi izlenim bırakıyor o sonuç.
şimdilik haberler bu kadar:)))) herkese başarılar
Bende sınavda ilk bölümden 100
ikinci bolumden 37 uzerinde puan aldigin icin buraya geldiginde toets gesproken denilen sinavi yapmana gerek kalmicak,,,sana boyle bi yarari olucak arkdsm,,,
Belki bizim okula gelirsin hoca :) senin adina sevindim tekbrikler
arkadaşım inşallah herşey istediğin gibi olur.bende ilkinden 97 ikinciden 53 aldım.şunu belirtmek isterim birincide baraj 70 ikincide 16 ben sınava girerken birinci bölüm kolay diye bakadım ikiye yüklendim bir sorudan ilk bölümü kaybettim.ama ikincide de böyle aldım.b2 miydi neydi galiba ordan başlıcam sanırım bende üniversite mezunuyum ama iki yıllık bakalım ne farkedicek
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol