Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Ik heb me ingeschreven voor mijn NT2 (B2 tot C1 ) Cursus

Yorum için giriş yap 15 mesaj · 13.682 görüntülenme
Selam arkadaslar bugun Horizon College nt2 (b2) kursu icin yazildim.Kasim ayinda okula tekrar basliyorum.Sadece 511 euro odedim 1 okul yili icin gerisini belediye karsiliyor.Insallah bu sinavida en kisa zamanda hayirli bi sekilde veririm.

Bu arada Staatexamen 1 ( B1 )

Staatexamen 2 ( B2 tot C1) oluyormus ogretmen dedi.
İnşallah alnının akıyla çıkarsın,başarılar diliyorum Turan.
xmultecix yazdı:
İnşallah alnının akıyla çıkarsın,başarılar diliyorum Turan.

Tskler Amin Insallah ben ve isteyen herkes bir an once verir sinavlarini.Allah yardimcimiz olsun bu zorlu yolda.
simdiden iyi calismalar diyeyim.bende staatexamen 2 ye gidiyorum ama tam olarak ne ise yariyor bu sinavlar anlamadim.benim tek derdim hollandacayi ogrenmek gerisi bos benim icin.zaten ogrenince ne sinavina girersen gir gecersin diye dusunuyorum.insallah sende biran once ogrenip sinavi gecersin arkadasim.su b1 staatexamen 2`de de giriliyor diye biliyorum cunku bizim sinifta hoca bizzat siniftaki diger ogrencilerle beraber basvuru yapmisti b1 icin tabi ayrintilarini biliyorum.b2 daha zormus galiba.neyse hakkimizda hayirlisi olsun
pasakurt yazdı:
simdiden iyi calismalar diyeyim.bende staatexamen 2 ye gidiyorum ama tam olarak ne ise yariyor bu sinavlar anlamadim.benim tek derdim hollandacayi ogrenmek gerisi bos benim icin.zaten ogrenince ne sinavina girersen gir gecersin diye dusunuyorum.insallah sende biran once ogrenip sinavi gecersin arkadasim.su b1 staatexamen 2`de de giriliyor diye biliyorum cunku bizim sinifta hoca bizzat siniftaki diger ogrencilerle beraber basvuru yapmisti b1 icin tabi ayrintilarini biliyorum.b2 daha zormus galiba.neyse hakkimizda hayirlisi olsun

Selam pasakurt tesekkurler.Banada herkes farkli anlatiyordu bu b1 b2 C1 bende hocaya sordum bana oyle dedi okula baslayinca tam ayrintili ogrenmis olurum ve forumda paylasirim.Elbette geceriz hepimiz bu sinavlari inburgerin inburgerin diyolardi 5 ayda gectim okula bile 13 gun gitmisim toplam.Ben buraya gelmeden bu dili bilmiyordum bile.Allah hepimizin yardimcisi olsun bu zolu yolda.
hayirli olsun arkadasim. Benim okulumda bu cuma bitti .. Tamam okuldan memnunum ama 3 gun bana yetersiz geliyor gibi . Bir ust sinifa gectim agustosun 20 sinde baslicam 5 haftalik groep lar

ben ocak ayina kadar inburgern sinavini verip meslek okuluna baslamk istiyorum.

Bunun icin baska okul arastiriyorum.

Nasil yaptin nasil yazildin ? bana yazarmisin ??

simdiden teskler.
gulnur55 yazdı:
hayirli olsun arkadasim. Benim okulumda bu cuma bitti .. Tamam okuldan memnunum ama 3 gun bana yetersiz geliyor gibi . Bir ust sinifa gectim agustosun 20 sinde baslicam 5 haftalik groep lar

ben ocak ayina kadar inburgern sinavini verip meslek okuluna baslamk istiyorum.

Bunun icin baska okul arastiriyorum.

Nasil yaptin nasil yazildin ? bana yazarmisin ??

simdiden teskler.

Saol gulnur ben horizon collega nin websitesine baktim alkmaar a orda inschrijven gunlerini buldum sonra aradim bayan gun verdi neyse gittim konustum benden inburgering sinavini gectigimi gosteren sinav sonucunu istedi neyse geri gelip aldim neden lazim olduguna gelince a2 yi yapmadan nt2 ye yazilamayacagimi soyledi bu sekilde yazildik ucretini verdik kasimda basliyacak galiba.Sende horizon colleganin sitesine bak yada bulundugun yerde roc da olabilir.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Merhaba arkadaşlar,

Bende B1-B2 Staatexamen kursuna başladım. Fakat benimki aynı okulda devam ediyor. Zaten, okula baslayalı bir felan olmuştu. Bir üst sınıfa aldılar. Yani B1-B2 için A2 sınavını geçmiş olmak gerekmiyor. Hatta bir üst sınıfa geçtiğim için PORTFOLİO da yapmama gerek yokmuş.

Kurs sonunda deneme sınavlarının sonucuna göre B1- yada B2 sınavlarına katılabilirsiniz. ben sahsen B2 sınavını deniyecem. Bir daha B2 icin okul arama derdinden kurtulmuş olurum.
serdariscan yazdı:
Merhaba arkadaşlar,

Bende B1-B2 Staatexamen kursuna başladım. Fakat benimki aynı okulda devam ediyor. Zaten, okula baslayalı bir felan olmuştu. Bir üst sınıfa aldılar. Yani B1-B2 için A2 sınavını geçmiş olmak gerekmiyor. Hatta bir üst sınıfa geçtiğim için PORTFOLİO da yapmama gerek yokmuş.

Kurs sonunda deneme sınavlarının sonucuna göre B1- yada B2 sınavlarına katılabilirsiniz. ben sahsen B2 sınavını deniyecem. Bir daha B2 icin okul arama derdinden kurtulmuş olurum.

Arkadasim ben horizon collega yazilirken bayan bana bunu dedi cunki ben hic bir evraka goturmedim sonra a2 sinavini vermeden yazilamazsiniz dedi sonra ben dedim kagitlar evde o zmn ltfen getirin dedi bastan neden demediniz diye isyan ettim neyse gittim aldim fotokopi cekti yazildik anlamadigim nokta benim eski okulda nt2 kursuna giden arkadaslar vardi onlar nasil yazilmisti.Bayan bana opleidingen yapacakmisin dedi evet dedim turkiyedi diplomami sordu universite terk dedim sonra inschrijven evraginda hbo diye kayit etti okul baslasa bende tam anlaycagim ne oldugunu.
benimde diplomami universite diye kaydetti ama hbo mu yoksa onun bir ustu olan universite mezunumu olarak kaydetti bilmiyorum.peki bunun hollandacayi ogrendikten sonra bir ise girerken faydasi olur sanirim degilmi.cunku bazilarida turkiyedeki diplomalari tanimadiklarini belirttilerde.ayrica bir sorum daha var diyelimki diplomam gecerli o zaman bitirdigim bolumle alakali bir isten baska bir ise girebilirmiyim.
serdariscan yazdı:
Merhaba arkadaşlar,

Merhaba arkadasim.

Ayni sey banada oldu bende bir ust sinifa gectim senin gibi . Tatile gidecegim icin eylulde baslicam gecikmeli olarak .

Bizim sinifda da portfolio yapiyormusuz b1 b2 ne oluyo valla anliyamiyorum.

Ne anlama geliyor nasil oluyor ne yapmam gerekiyor ? hic birsey anlamadim :(

Ben bu inburgeringstest i yaptiktan sonra okula meslek okuluna devam etmek istiyorum bu nedenle nt 2 bana yeterli degil nt3 yapmam gerekiyormus .. b1 b2 bunlarla mi alakali ?

Biliyorsan ve bana anlatirsan cok mutlu olurum.

simdiden teskkurler .

Hersey daha guzel ve akici hollandaca konusabilemek icin :)
Merhaba Gülnur,

A2 Niveau 2 ye denk geliyor B1 niveau 3 ve b2 ise niveau 4'e denk geliyor.

Anladığım kadarıyla senin niveau 3'e ihtiyacın var.

Kurs sistemi aşagı yukarı aynı bizde, burada biraz daha sözlü geciyor dersler. Daha cok konusuyoruz birbirimizle. Kurs sonunda eger seviyen iyiyse ister B1 istersen B2 sınavına girebilirsin.

Sınav 4 bölümden olusuyor. Okuma, yazma, konuşma ve dinleme sanırım bunlardı. herbirinden bağımsız olarak geçmen gerekiyor.

Bir ara online olunca daha detaylı anlatırım arkadaşım.
Merhaba Gülnur,

Serdar arkadaşımızda açıklama yapmış sorunla alakalı,bende site adminlerinden Geluk' un

bir paylaşımının linkini vermek istiyorum,biraz fikir sahibi olacağından kuşkum yok.

http://forum.dilogren.com/viewforum.php?f=19

diğeri :

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=3115
serdariscan yazdı:
Merhaba Gülnur,

A2 Niveau 2 ye denk geliyor B1 niveau 3 ve b2 ise niveau 4'e denk geliyor.

Anladığım kadarıyla senin niveau 3'e ihtiyacın var.

Kurs sistemi aşagı yukarı aynı bizde, burada biraz daha sözlü geciyor dersler. Daha cok konusuyoruz birbirimizle. Kurs sonunda eger seviyen iyiyse ister B1 istersen B2 sınavına girebilirsin.

Sınav 4 bölümden olusuyor. Okuma, yazma, konuşma ve dinleme sanırım bunlardı. herbirinden bağımsız olarak geçmen gerekiyor.

Bir ara online olunca daha detaylı anlatırım arkadaşım.

Tamam arkadasim cok saol. msn de konusuruz . cok karisik geldi bana bu b1 b2 :)

benim baska bir okula gitmem icin 3 yapmam gerekiyor 2 yeterli degil .

neyse konusuruz yinede cok cok saol.
xmultecix yazdı:
Merhaba Gülnur,

Serdar arkadaşımızda açıklama yapmış sorunla alakalı,bende öncelerden site adminlerinden

Geluk' un bir paylaşımının linkini vermek istiyorum,biraz fikir sahibi olacağından kuşkum yok.

http://forum.dilogren.com/viewforum.php?f=19

diğeri :

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=3115

cok tesekkurler .

cok cok saol. hemen verdiginlinklerle ilgileniyorum, saol

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol