Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ilk işe başlayacak olanların kontrat süresi

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 2.462 görüntülenme
arkadaşlar eşim yeni işe girecek bir haftaya kadar ve kontrat bir yıllık bir yıl sonundada vast kontrat olucak.ancak ind bir yıllık kontrat istiyor ve eşim işe başladıktan sonra üç ay kağıtları göndermek zorunda bu üç ay sonunda kağıtları gönderirse kontrat dokuz aylık mı olmuş oluyor yoksa yinede yeterli mi acıl cevap lütfen çünkü bir iki haftaya kadar başvuru yapıcak bide evraklarda evlenme ehliyet belgesi deniliyor o nedir bilgi verirseniz sevinirim.kadir geceniz mübarek olsun ALLAH yar ve yardımcımız olsun
pasakurt yazdı:
arkadaşlar eşim yeni işe girecek bir haftaya kadar ve kontrat bir yıllık bir yıl sonundada vast kontrat olucak.ancak ind bir yıllık kontrat istiyor ve eşim işe başladıktan sonra üç ay kağıtları göndermek zorunda bu üç ay sonunda kağıtları gönderirse kontrat dokuz aylık mı olmuş oluyor yoksa yinede yeterli mi acıl cevap lütfen çünkü bir iki haftaya kadar başvuru yapıcak bide evraklarda evlenme ehliyet belgesi deniliyor o nedir bilgi verirseniz sevinirim.kadir geceniz mübarek olsun ALLAH yar ve yardımcımız olsun

Evlenme Ehliyet Belgesi nedir? Yurtdışında bu belgeyi nasıl ve nereden alabilirim?

- Evlenme Ehliyet Belgesi ; nüfus idarelerince aile kütük kayıtlarına dayanarak düzenlenen ve bir kişinin tam künyesi ile nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren belgedir. Bekarlık belgesi olarakta bilinir. Bekar olduğunuzu gösteren, üzerinizde kimlik bilgilerinizin olduğu resmi bir belgedir.

- Şu anda yurtdışına çıkmamışsanız; Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek evlenme ehliyet belgesi isteyin. Sizden eşiniz olacak kişinin pasaport fotokopisini yada türk ise nüfus cüzdanı fotokopisi isteyecekler. Eşiniz yabancı uyruklu ise pasaport un fotokopisi türkçeye çevirtmeniz gerekecektir. Belgeyi aldıktan sonra apostil vurdurmanız gerekmektedir. Apostil valilik tarafından verilir. Evrakları tamamlamanız halinde 1 günde işlemleri bitirebilirsiniz.

- Şu anda yurtdışında iseniz ve evlenme ehliyet belgesi istiyorsanız bağlı bulunduğunuz dış temsilciliğimize (konsolosluğumuza) gidin. Belgeniz en erken 1 ay içinde gelecektir. vizerehberiniz.com un size tavsiyesi; sadece bu belgeyi istemek için başvuru yapmayın. Evlilik müracatı yapın ki evlenme ehliyet belgesi , doğum belgesi, nufus kütük bilgileriniz vs. ihtiyacınız olan tüm diğer evrakları tek seferde alın. Evrakların Türkiye den gelmesi en az 1 ay sürecektir
arkadaşım ben evliyim zaten sadece formul a bide formul b aldık o kadar evlilik cüzdanımda eşimde o zman bize gerek değilmi bu evlenme ehliyet belgesi
pasakurt yazdı:
arkadaşım ben evliyim zaten sadece formul a bide formul b aldık o kadar evlilik cüzdanımda eşimde o zman bize gerek değilmi bu evlenme ehliyet belgesi

Evliysen degil tabi nerden cıkardın sen bunu ind yi gectin.Onlardan fazla kagıt istiyorsun. :mrgreen:

neyse sana gerekli degil arkadasım bu belge.insallah işlerini halledersin bir an önce...Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Evlenme ehliyet belgesi samen wonen basvuruları yapanlar icin.Evli olanlara degil...
biraz rahatladım tam istek yapılacağı sırada ne bilmi.bide ordada yazdım gömedin sanırım eşim işe yeni başladı ve kontrat bir yıllık ama üç ay ind ye kağıt göndermesi gerekiyormuş artık maaş kağıtları neyse ama bu sefere de kontrat dokuz aylıkmı oluyor onuda biliyormusun
arkadasim esim diyor ki : kontrati 12 aylik aldiysa illa 3 aylik maas bodrosunu beklemesine gerek yok ilk 1 ayi gonderse yeter .. diger ay geldiginde yine isterler diyor ...

hayirlisiyla gelesin ...
darısıbasima yazdı:
arkadasim esim diyor ki : kontrati 12 aylik aldiysa illa 3 aylik maas bodrosunu beklemesine gerek yok ilk 1 ayi gonderse yeter .. diger ay geldiginde yine isterler diyor ...

hayirlisiyla gelesin ...

zaten beklemicek sadece o kağıtları göndermesi gerekiyormuş üç ay boyunca ama arayıp sormuş ind yi.üç ay dolduktan sonra yani en son kağıdı aldıktan sonra cevap çıkar demişler buda çok uzun değilmi yoksa dahada erken çıkabilirmi.bide bir yıllık kontratın devamında vast olucak oda yazıyor acaba bu daha erken çıkmasına sebep olabilirmi.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMICIMIZ OLSUN
o kadar bekletmezler diyor . biz 1ci yi verdik islemlere baslamisiz. sinirsiz kontrat alakasi yokmus biseye yaramazmis ... aklimiza takilan cogu evraklari istemiyorlar bile ... bence korkmayin basvuru yapin eksikleriniz cikar onlari yaptirin . ben kursun dediklerini tamamini yapdim %80 inini istemediler :) ona gore halletmeye calisin ama olmayacak die sikinti yapmayin hersey biskilde oluyor hallediliyor . Buyuk bi sikintiniz yoksa ucak bileetinizi ayarlayin. benimki 5 ay icinde cikdi SINAV a girme dahil icinde
bilgilerini paylaştığın için sağol.bide istek çıktıktan sonra yapmam gerekenler neler bunlarıda söyleyebilirmisin.evrak falan gerekiyormu yoksa ben uçak biletimi şimdiden alayımmı
pasakurt yazdı:
bilgilerini paylaştığın için sağol.bide istek çıktıktan sonra yapmam gerekenler neler bunlarıda söyleyebilirmisin.evrak falan gerekiyormu yoksa ben uçak biletimi şimdiden alayımmı

ankaraya yada istanbul daki konsolosluga gittiginde evraklari verdiginizde sorun eksigim var mi diye onlar su eksigin var yada yok derler seni gonderirler 1 hafta icinde kargoyla teslim edilecek derler 2 -3 gun icinde gelir . her ihtimali dusunursen ucak bileti almak icin erken ama ordakiler eksigin yok derlerse ucak biletini alabilirsin isini garantiye al /

bu arada ucak biletini al derken yani kafanizi agritmayin olacakmi olmayacakmi diye cok kayginlanmayin oluyor bisekilde . en fazla 1 tane imzalik gerektiren belge isterler caninizi istemiyorlar . kolay kolay kolay diyorum kafanizi takmayin ...

evraklariniza takilacaginiza gelmedn once basit cumleler ogrenseniz daha yararli olacakdir :)) birde acdigim konulara yazi yazarsaniz cumleten sevinirimm yanee ... kolay gelsin

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol