Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Inburgeringstoets:Profieltoets NT2&MO-Profieltoets

Yorum için giriş yap 54 mesaj · 46.928 görüntülenme
Mbo profiel sinavi, hollandaya yeni gelenlerin hollandaya ayak uydurup uyduramadiklarini denemek amacli yapilan bi sinavdir.

inburgering ve nt 2 sinavini almis olan yeni gelen sahislar Mbo profiel sinavina tabi tutulmamaktadir

sinav bi mecburi konudan ve iki secme hakkiniz olan konulardan olusuyor..!( secme hakkiniz olan konular; egitim, bos zamanlar, vergi, saglik ve cocuklardan olusuyor)

mesela; secim hakkiniz olan konulardan saglik konusunu ele alirsak, sahis hollandadaki saglik temeli hakkinda bilgiye sahip oldugunu gostermeli. mesela; hollandada saglik sigorta icin ne yapmali, nasi basvurulmali vs vs..!

sinav bilgisayar araciligiyla olunuyor, sahis 4 farkli cevap arasindan dogru cevabi vermeli. her cevap resimlerle gosteriliyor. sorulari hem okuyabilir hemde dinleyebilirsiniz. sinav 28 mecburi sorudan ve 6 secim hakkiniz oldugu konulardan cikiyor. 40 sorudan olusuyor ve asagi yukari 30/ 45 dk suruyor..!

kolay gele
profiel toets icin bi ornek verelim..!

Je wilt een uitkering aanvragen. Waar ga je naar toe.(issizlik parasi icin basvuruda bulunacaksin. nereye gitmelisin?)

-een postkantoor

-de belastingdienst

-het CWI

DOGRU CEVAPP.......?

kolay gele
Oncelikle tesekkurler insanlari aydinlattidiginiz icin. Yaklasik 1 ay once falan bende bu sinavi yapmistim. Cok zordu diyemem ayni verilen ornekteki gibi sorular. Ben okulda bir program vardi (EHBN) ordan calismistim. Ama bir tane website var ordanda calisabilirsiniz. Asagida yaziyorum. Zaten duydugum kadariyla 2008 de baska bir sinav cikarilacakmis bunun yerine...Basarilar

http://www.haagserugzak.nl/
selam arkadaslar,

bu sinavla ilgili Ib-groep 'un sitesinde cok guzel bilgiler var, ben bugun tum gun oturup bu bilgileri Turkceye cevirdim ama gitti :( benim pc biraz kafayi yedi...! anlayacaginiz bosuna ugrasmis oldum..! ama ilerde insallah Turkce cevirisi tekrar yapilcak..!

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/inburgeren/inburgeren.asp

bu linkte sinava girecekler arkadaslar icin hersey mevcut, sinav nedir, kac bolumden olusur, nerde ne zaman yapilir, sinav ucreti veya kurs ucretleri ne kadardir, vs vs..

kolay gele
dogru cevap belastingdienst mi?
Burcu şimdi bu sınavı biz Hollanda' ya ayak basar basmaz giriyor? yoksa Hollanda' ya ayak bastığımız belli tarih ve okul eğitiminden sonramı tabi tutuluyoruz bu sınava? :?
selam Ali,

bu sinavi 3 sene icinde alman lazim, dil kursuna gitmek mecburi degil kendi secimin. ama dil kursuna gitmek istiyorsan devlet (ib-Groep) kurs ve sinav parasini karsiliyor, tabi geri ödemek sartiyla. okul seciminde sana kalmis. ikamet edecegin belediye sana dil seciminde yardimci olacaktir.!

Insallah hollandaya gelir ve bu sinavi basariyla alirsin..!

kolay gele
tşk. burcu ;)
onumuzdeki hafta pazartesi gunu MO toets a giricem 3 december de.sinavdan sonra sinav sorularini aklimda kaldigi kadariyla burda paylasicam.

herkese kolay gelsin

succes.
Allah yardimcin olsun Ozlem

umarim sinavi kazanirsin..!

sinav sonucunu ve aklinda kalan sorulari bekliyoruz ;)

kolay gele
herkese merhaba!

pazartesi gunu mo toets u yapacagimi soylemistim;yogunluktan oturup aklimda kalan sorulari yazamadim.bugun sonuclari aldim;profiel toets ve mo toets dan gecmisim.darisi herkesin basina.

sorulara gelince:ilk bolumde 28 soru var;bu sorular herkese zorunlu;bu bolum bitince 6 sar soruluk iki bolum secme hakkiniz var;ben gezondheid ve belansting i secmistim.

ilk bolumdeki sorular her konuyla ilgi.mesela cuzdaninizi kaybettiniz ve polis bulup size getirdi ne yaparsiniz?her soruda resimler var.resimlerden uygun olan davranisi secmeniz gerekiyor;mesela poolise cuzdanizi buldugu icin hediye verirsiniz,para verirsiniz yada sadece tokalasip tesekkur edersiniz.

kopeginiz var hangi vergiyi odersiniz?

dislerinizi yaptirmak istiyorsunuz nereye basvurursunuz?

bir bayan karsidan karsiya gecmek istiyor resimdekilerden hangisi dogru davranis;yolun ortasindan geciyor yaya yolundan geciyor gibi resimlerden dogruyu seciyorsunuz.

afval belansting oduyorsunuz;bunu ne icin dediginizi biliyor musunuz?resimlerde cop arabasi var copleri topluyor;yolu kazmislar tamir ediyorlar ve ucuncu bir resim daha var;bunlardan dogru olani seciyorsunuz.

esiniz hasta ve haftasonu nereye gidersiniz?

araba kullanirken yaninizda bulunmasi geren belge.

arabaniz 3 yasindan buyuk oldugu icin apk icin garaja gotureceksiniz yaninizda bulunmasi gereken evrak hangisi?

3 tane resim var;hangi davraniz dogru diye soruyor.resimin birinde bir adam cam siseleri glasbak a atiyor;birine normal cope atiyor,birinde de marketlerde plastik iceceklerin siselerini attigimiz yere atiyor.

sorular bu konular etrafinda

hatirlayabildiklerim bunlar

bu sinavlari yapmasi gereken herkese basarilarr
Tebrikler Özlem,

darisi diger arkadaslarimizin basina..!

bu sinavi gecen arkadaslarin rengini baska bi renk yapsak guzel olcak galiba.!

kolay gele
tesekkur ederim;ustumden buyuk bir yuk kalkti;srtesten kurtuldum.

darisi herkesin basina.
bende mo dan toets oldum guzel gecti 100%100aldim. ama luisterden gecememmistim tekrar sinava girecegim maandag herkesten dua bekliyorum.aslinda luisterde hic zor degildi neden boyle oldu anlamiyorum.mo dan cikan sorular zor degildi.aklimda kalan seyleri yazmak istiyorm.herksin yapacagi sorular 28 sorudan olusuyor.mesela sorunun birtanesinda birkadinla erkk evleniyor ama paralari yeterince yok nereden yardim alabilirler(sociale dienst)bir adam muzeye gitmek istiyor onunda parasi yok kimden yardim alir(sociale dienst)sen biraylik su harcadigini ogrenmek istiyorsun nereye bakarsin(meterstand...)dukkana gidiyorsun total 1.50 nekadar vermelisin(1.50)supurge makinasi aliyorsun hemn mi veririsn ucretini yoksa denedikten sonra mi(hemn).kadin ve erkegin promlemi var nereye gider (ggd)kadin hafta snu hasta oldu nereye gider(huisartpost..)kadinin dizleri surekli agriyor eerste nereye gider(huisart)evinin dis kapi boyamsini kim yapar(woningbouwverening)ev istiyorsun bir formul doldrdun nereye gonderirsin(gemeente).cocugunu consultatiye goturuyorusn orada ne yapilir(cocuguna igne)cuzdanini kaybetmissn polis bulms nasil tesekkur edresin(met worden)sana bir loodgietrci lazim nereden bulabilriisn telini(in de goudengids)trenin kacta kalktigini nasil ogrnirsin(borda bakarsn)doktorn sana recete yazmis nereden alirisn(apootheek) wijn siselrini nereye atarsin(inde glasbak)hollandaya geleli kisa bir sure olmus amasen calsimak istiyorsun nereden yardim alabilriisn(cwi)arabani garaje goturuyorsun yaninda bulunmasi gereken sey(kentekenbewijs)sen araba suruyorsun yaninda bulunmasi gereken belge(rijbewijs)kadin bir is ilani goruyor gazetede kac saat calisacagini ogrenmk istiyor ne yapar (bellen)birisi hollandda ilk geldiginde yaptirmasi gereken sigorta(zorgverzkering)birisi inboedelverzekering yapt.istiyor nereye gidip yaptirabilr(verzekeringmaatschappj)kirani odeyemiyorsun nereden yardm alabilirsin(belastingdienst)bir adamin kolu felan kirilmis nereden thuis zorg yardmi alir(indicatie zorg..)bunlar genel herkesin yapacagi sorulardi.yapmayanlara burdan basarilar diliyorum zatn monun hocalari daha anlayisli oluyorlar bence.
selam hangi sehirde yasiyorsun?

bende gecen hafta pazartesi mo sinavina girmistim ve yukarida aklimda kaldigi kadariyla sorulari yazmistim.senin yazdigin sorularla ayniydii benim girdigim sinavin sorulari da.eger mo sinavina giricek olanlar varsa bence oncelikli bu sorulara calissinlar;sanirim ayni sorular cikiyor.
evet galiba herkese ayni sorulari soruyorlar girecekler bunlra calissn gercekten.hilye arkadasimiza cok tesekkurederim cok yardimci oldu gercektn allah ondan razi olsn.ben kucuk bir koyde yasiyorum denhaaga yakin okula naaldwijke giidyorm peki sen nerden yasiyorusn?
merhaba;ben bussum de oturuyorum.Amsterdamm a daha yakiniz.

okula Hilversum a ROC a gidiyorum.sanirim bu sitede bana yakin oturan sadece hulya arkadasimiz var
mrb ben gouda da yasiyorum bende suan okula gidiyorum ve subatta sinava girmeyi dusunuyorum...

ama bisey ogrenmek istiyorum:sinav test halinde mi yoksa normal yzili sinav gibi mi? selamlar
yok kardesim sinav test halinde cikiyor secenekler onlari isaretliyorsun.lezen luisteren oyle spreken normal zonder docent bir kaset konusuyor sen cevapliyorsun.niveua 2 sinavina mi gireceksin.lezen luisteren ve schrijven kolay ama biraz spreken zor gelmisti bana.cok basarilar.
Selam arkadaşlar

Ben Insallah martta NT2 programma II sınavına gireceğim site de MO adında bir sınavdan bahsedildiğini gördüm tam olarak bu nedir ve nasıl bir içeriğe sahiptir ?
mo sinavi genel hollandayi tanimakla ilgili olan bir bolum.hollanda pasaportu almk istiyrsan bu sinavin yuzde 80nini almak zorundasin.ama okadar zor bir sinav olmuyor ama tabiki sinav sistemini degistirirlerse bilemeyecegim.mesela hafta sonu hastalandin nereye gidersin gibi...ins anlatabilmisimdir.
selam bende zaandam da kaliyorum ve bende 28 29 30 jan.de nt2 ye 31 jan.de mo toets una girecem...sorular icin tesekkurler sanirim hollanda genelinde ayni tip sorular cikiyor.peki bu arada nt2 nin lezen luistren ve digerlerinin de sorulari varmi aklinizda kalan?varsa onlarida verirseniz sevinirim...
kolay gele

selam bende dogru cevap CWI diyorum....
abunaar lezen zor degildi ama aklimda kalan hic oyle birsey yok.luisterende oyle.schrijvende aklimda kalan birisi hastaneye yatirilmis bir bosluk var .hij kan niet ..... lopen gelecek mesela oraya.yedi tane kelime sormuslardi.bromfiets,vannacht,fiets,groep gibi ama zor kelimeler degildi.sonraki soru soyleydi sen telini kaybetmisin.bosluktu yine.ik ben .... kwijt telefon resmi var mobiel telefoon yazabilirsin.bir adam mektubu atiyor adam ne yapiyor diyor mesela.hij doet een brief in de brievenbus.ik ga verhuizen....... omdat mijn huis te klein is gibi ... aklima geldikce yazarm.
doublee yazdı:
abunaar lezen zor degildi ama aklimda kalan hic oyle birsey yok.luisterende oyle.schrijvende aklimda kalan birisi hastaneye yatirilmis bir bosluk var .hij kan niet ..... lopen gelecek mesela oraya.yedi tane kelime sormuslardi.bromfiets,vannacht,fiets,groep gibi ama zor kelimeler degildi.sonraki soru soyleydi sen telini kaybetmisin.bosluktu yine.ik ben .... kwijt telefon resmi var mobiel telefoon yazabilirsin.bir adam mektubu atiyor adam ne yapiyor diyor mesela.hij doet een brief in de brievenbus.ik ga verhuizen....... omdat mijn huis te klein is gibi ... aklima geldikce yazarm.

doublee tesekkurler ama bu postaci nt1 de cikmisti cok iyi hatirliyorum onu:))) tamam yinede ip uclari icin tesekkurler spreeken den ozellikle akliniza gelen olursa yazin size zahmet sanirim bu nu genel olarak ayni tip soruyorlar...
spreken sorulari ilk soru mesela soyleydi.yarin hava guzel olacak nasil soylersin.morgen is mooi weer gibi ikinci soru arkadasin canta almis nasil buldugunu soruyor ik vind hem leuk.son soruyu hatirliyorum belediye copleri unutmus gelip almalarini soyleyeceksin nasil soylersin?kunt u komen om het afval op te halen gibi.magnetron ne ise yarar diye soruylar ik gebruik een magnetron om snel iets warm kunnen te maken.komsunun mu ne hatilatrlamiyorm dogum gunu var pastaneye gidip bestellen yapacaksin iki cesitli olsn diyeceksin mesela .ik wil graag een taart met slagromm en fruit zijn.bir resimler var pzardasin bananan ekmek ve elma isteyeceksin nasil istersin.ik wil graag een kilo bananen,een kilo appels en een brood alstublieft.kadinin cantasinda pasaport var nerdeyse dustu dusecek uyaracaksin nasil soylersin.let op mevrouw uw pasapoort gaat bijna vallen.kadin otobuste otururken biletini dusuruyor ariyor sen goruyorsun yerde nasil soyelrsin.mevrouw uw kaartje ligt op de grond.bir magazaya gidiyorsun bir kazak mi ne alacaksin ama paran cikismiyor arkasasin soruyor aldin mi diye ne dersin.ik heb die jas niet gekocht want ik had geen genoeg geld.yarin yagmur bekleniyor nasil dersin.morgen wordt er regent verwachten.simdilik bukadr geliyor aklima .. herks faydalansin ins herkes alir.
doublee yazdı:
spreken sorulari ilk soru mesela soyleydi.yarin hava guzel olacak nasil soylersin.morgen is mooi weer gibi ikinci soru arkadasin canta almis nasil buldugunu soruyor ik vind hem leuk.son soruyu hatirliyorum belediye copleri unutmus gelip almalarini soyleyeceksin nasil soylersin?kunt u komen om het afval op te halen gibi.magnetron ne ise yarar diye soruylar ik gebruik een magnetron om snel iets warm kunnen te maken.komsunun mu ne hatilatrlamiyorm dogum gunu var pastaneye gidip bestellen yapacaksin iki cesitli olsn diyeceksin mesela .ik wil graag een taart met slagromm en fruit zijn.bir resimler var pzardasin bananan ekmek ve elma isteyeceksin nasil istersin.ik wil graag een kilo bananen,een kilo appels en een brood alstublieft.kadinin cantasinda pasaport var nerdeyse dustu dusecek uyaracaksin nasil soylersin.let op mevrouw uw pasapoort gaat bijna vallen.kadin otobuste otururken biletini dusuruyor ariyor sen goruyorsun yerde nasil soyelrsin.mevrouw uw kaartje ligt op de grond.bir magazaya gidiyorsun bir kazak mi ne alacaksin ama paran cikismiyor arkasasin soruyor aldin mi diye ne dersin.ik heb die jas niet gekocht want ik had geen genoeg geld.yarin yagmur bekleniyor nasil dersin.morgen wordt er regent verwachten.simdilik bukadr geliyor aklima .. herks faydalansin ins herkes alir.

doublee tesekkurler cok tesekkurler pazar gunu aksamina kadar aklina gelenleri yazarsan sevinirim...lezen schrijven luistren ve spreekenden aklina gelenleri yaz lutfen...veya diger arkadaslardan hatirlayan olursa yazsin...lutfen...
selam arkadasim

istersen birde buralara goz at

Linkler öldügü icin silinmistir..!

kolay gele
Geluk yazdı:
selam arkadasim

istersen birde buralara goz at

Linkler öldügü icin silinmistir..!

kolay gele

geluk cok tesekkur ederim cok sagol kardes sanirim bunlar cikmis sorular profiel toets da ayrica hepsini ayri ayri yollamissin tesekkur ederim...
Tekrar merhaba uzun bir aradan sonra :) ben mo toetsunu alamadim MO derslerine girmeye basladim esim dogum yapti ilk 6 ders e giremedim son 6 ders e girdim. Sonuc olarak MO toetsundan 65 aldim anlicaniz gecemedim sinavi benim merak ettigim birdaha ben bu sinava giremeyecegim Hollanda pasaportu alma hakkini kaybetmismi oldum ben simdi... Eger boyleyse cok mantiksiz :P ( GERCI HOLLANDADA ZATEN MANTIK YOKKI )

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol