Merhaba,
5 yıl öğrenci olarak Hollanda'da yaşayan ve Tilburg Üniversitesi'nden maaş alan yani çalışan-vergisini ödeyen yakınımının sorunu şu: 5 yıl sonunda göçmenlik başvurusu yaptı. 3 yıl önceki bir oturma izni başvurusunu bilgi eksikliği ve unuttuğu için de 15 gün sonra yapmış. Yani toplam 5 yıldan 15 gün eksikliği görünüyor. IND'den gelen yanıt şu: Kesintisiz 5 yıl olacaktı! Sizin 15 günlük eksikliğiniz görünüyor, bu nedenle red yanıtı veriyoruz. 5 yıl sonra yine başvuru yapabilirsiniz!
Bu arada Tilburg Üniversitesi de, IND'ye öğrencisinin çalıştığını bildirmemiş. Aslında prosedür şuymuş: Öğrencinin IND'ye her yıl giderek ve 70 Euro ödeyerek oturma izni almasına gerek bile yokmuş. Üniversite Kurumu, IND Kurumuna çalışanını kaydettirecekmiş. Bu durumda hata kendilerini bağlamış olmuş olmuyor mu? Çünkü diğer bir Türk öğrenci: " Ben 5 yıl hiç IND'ye uğramadım bile, Üniversite benim için başvurdu, onların işi" demiş. Bu öğrenci göçmenliği almış. Tilburg'ta önereceğiniz bir avukat ve bu konuda bildikleriniz-yaşadıklarınız neler lütfen? IND 4 hafta içinde itiraz için bize yazabilirsiniz diyor. Bu nasıl iştir anlamadım! 15 günlük yanlışın para cezası filan yok mudur? 15 günlük hatanın bedeli 5 yıllık sürenin silinmesi olabilir mi? Saygılar. Teşekkürler. nesrinsavas@hotmail.com
IND ve göçmenlik sorunu için yardım lütfen...
Avukat her hangi bir savunma yapamaz,lakin sIZ KENDINIZ ITIRAZ EDEBILIRSINIZ(BELEDIYE Yerlesim kAYIT)SURETI gba uittreksel Ev kirasi kontrati,SAglik Sigortasi Primi vede vergi odediginiz yillik (en az 5 yilik)gelir jaaropgave..(GAK UWV)Registratie bericht(Okul Idaresinden Aliniz!
Itiraz Dilekcei Yollayiniz!!
Her Hangi Ulkeyede Yaday Goc Etme sansiniz vardir Diger Ulkeleride Deneyiniz!!
Avukat her hangi bir savunma yapamaz,lakin sIZ KENDINIZ ITIRAZ EDEBILIRSINIZ(BELEDIYE Yerlesim kAYIT)SURETI gba uittreksel Ev kirasi kontrati,SAglik Sigortasi Primi vede vergi odediginiz yillik (en az 5 yilik)gelir jaaropgave..(GAK UWV)Registratie bericht(Okul Idaresinden Aliniz!
Çok sağolunuz. Avukatın savunma yapması değilde: İtirazda dikkat edilmesi gereken ve yine bir hata yapılmaması için noksanlıklar olmasın diye akıl danışma ya da bilmediğimiz hukusal boyutta neler olabilir... Ortada bir suç yok zaten. Bilgi yetersizliği ile yapılan ufak yanlışın ödetilen büyük bedeli... Kafaya takılan sorulara yanıt arama... Ve itirazı biçimlendirmek gerekir. Örneğin: Size Üniversite Kurumu bildirmemiş ve yine 5 yıldan fazla bu ülkede kaldığımın kanıtı üniversite ve diğer belgelerim ve pasaportum bu durumun somut göstergesi vs.. mi denilecek.
Ya da avukat aracılığıyla bir uzmana dilekçe yazdırmada olabilir mi?
Sizce böylesi masumane bir ihmalin: İtirazda geri dönme olasılığı var mı?
Diğer ülkeye şimdi bu durumda başvuru yapalım mı? Şöyle ki: Çocuk burada daha doktoraya devam ediyor-edecekte.. 2010'da ooturma izni bitiyor. Ama doktora bitmez ise ne olacak meselesi var. Şöyle olabilir mi? Örneğin git şimdi Almanya'ya göçmenlik için başvur. Ve kabul gördüğünü var say. Bu durumda Hollanda'da kalabilmek söz konusu olabilir mi? İşte bunları hukuksal açıdan yönlendirecek olan uzman arıyorduk.
Size teşekkür ederim gerçekten. Yazarsanız sevinirim. Saygılar...
selam arkadasim
avukat araciligiyla bi ust mahkeme basvurulmasi gerekiyor, zaten size gelen mektuptada bu yazar, karara itiraz edebilirsiniz diye..!
anlatmis oldugunuz belgeler ve bilgiyle avukata gidip, dilekce yazarsaniz avukat bi ust mahkemeye itiraz dilekcesini gonderip IND yin vermis oldugu karara itiraz etmis olur ve mahkemede sizi hakli bulursa IND yin kararini degistirir..!
kolay gele
avukat araciligiyla bi ust mahkeme basvurulmasi gerekiyor, zaten size gelen mektuptada bu yazar, karara itiraz edebilirsiniz diye..!
anlatmis oldugunuz belgeler ve bilgiyle avukata gidip, dilekce yazarsaniz avukat bi ust mahkemeye itiraz dilekcesini gonderip IND yin vermis oldugu karara itiraz etmis olur ve mahkemede sizi hakli bulursa IND yin kararini degistirir..!
kolay gele
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol