Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ind (vluchtelingenwerk) buraya mektup göndermiş yardım

Yorum için giriş yap 28 mesaj · 6.386 görüntülenme
Arkadaşlar eşim aradı bu gün indi (vluchtelingenwerk) buraya mektup gönderdik demişler eşimde sorunca burası neresi diye hiç bilgi vermemişler orası size bilgi verir demişler. bu ne demektir arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz :(
hatice25 yazdı:
Arkadaşlar eşim aradı bu gün indi (vluchtelingenwerk) buraya mektup gönderdik demişler eşimde sorunca burası neresi diye hiç bilgi vermemişler orası size bilgi verir demişler. bu ne demektir arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz :(

vluchtelingenwerk demek bulundugu ulkede savas olan veya politik problem yasayan( ornek cem uzan*) bulundugu ulkede sorunu olan kisilere yardim eden yer ben anlamadim neden buraya mektup gitmis.
ayy çıldırmamak içten bile değil bizim ne işimiz olur buralarla kafayı yiycem artık Allah bunların hakkından gelsin ne diyim
hatice25 yazdı:
ayy çıldırmamak içten bile değil bizim ne işimiz olur buralarla kafayı yiycem artık Allah bunların hakkından gelsin ne diyim

Bence esinle tekrar gorus belki yanlis anlasilma olmustur.
yoo dünde aradı anlamadığı için bu gün tekrar aradı aynı şeyi sölemişler ve hiç bilgi vermemişler size orası mektup göndercek demişler
hatice25 yazdı:
yoo dünde aradı anlamadığı için bu gün tekrar aradı aynı şeyi sölemişler ve hiç bilgi vermemişler size orası mektup göndercek demişler

neyse bekle baska bi yorum yapanda olur belki baska bir yer daha olabilir ama benim bildigim oyle.
Allah razı olsun
hatice arkdsm esin bura dogma buyumemi yoksa sonradanmi oturum almis,,,yani arkdsmz oyle deyince aklima sey geldi hani esin siginma turu oturum flnmi almisti oyleyse oyuzden oraya mektup yollamis olabilirler diye dusundum cunku vluchtelingwerk multeci demekmis sanirim,,,
eşim öğretmen olarak oturum almış 12 yıldır oradaymış yani mülteci deil. şimdi bu bana yine red verdikleri anlamına mı geliyo
biz iltica başvurusu yapmadık ki oraya gönderiyolar dalgamı geçiyolar
yok arkdsm ben bunun ne anlama geldigini bilmiyorum sadece sozlukden bu kelimenin multeci anlamina geldigini ogrendim oyuzden oyle dedim,,,yanlis anlama sakin tabiki bundan size red verildigi anlamini cikartamayiz belkide baska bi anlami daha vardir vluchtelingenwerk kelimesinin bilemeyiz ama sanirim su durumda ordan gelicek mektubu beklemekden baska care yok ama umidini yitirme arkdsm,,,umarim en kisa zamanda vizen cikicaktir....
sansli yazdı:
yok arkdsm ben bbunun ne anlama geldigini bilmyiorum sadece sozlukden bu kelimenin multeci anlamina geldigini ogrendim oyuzden oyle dedim,,,yanlis anlama sakin tabiki bundan size red verildigi anlamini cikartamayiz belkide baska bi anlami daha vardir vluchtelingenwerk kelimesinin bilemeyiz ama sanirim su durumda ordan gelicek mektubu beklemekden baska care yok ama umidini yitirme arkdsm,,,umarim en kisa zamanda vizen cikicaktir....

estağfurullah Allah razı olsun cevap verdiğiniz için yanlış bişi sölememişimdir inş şu an aklım durdu daha ne yapcaklarını bilmiyolar
yok olurmu arkdsm bisey demedinki ,,,tahmin ediyorum beklemek cok zor ben bi zamanlar sadece basvuru yapabilmek icin 5 sene bekledim,,,cok iyi anliyorum seni ve sizleri..
benim sabrımı artıranda hep sizin 5 yıl beklemeniz oldu her bunaldığım anda yıllarca bekleyenler varmış ben bir kaç ayamı sabr edemicem diye kızıyodum kendime Allah cümlemiizn yardımcısı olsun.
amin amin amin arkdsm trabbim cumlemizin yardimcisi olsun bak sansli demisti dersin bigun gelicek bi bakicaksin gelmissinde oturum almissin okulu bitirmis A2 almissin 5 yillik kartin gelmis,,,diceksin daha dun gibi hatirliyorum nasil uzuldum nasil bekledim vize icin simdi oturum aldimda okulu bile bitirdim diceksin bak gorursun,,,
İnşaallah Allah razı olsun onları diyiceğim günlerde gelicek inşaallah Rabbim zorluklarımızı kolaylaştırsın
hatice25 yazdı:
eşim öğretmen olarak oturum almış 12 yıldır oradaymış yani mülteci deil. şimdi bu bana yine red verdikleri anlamına mı geliyo

Bunun red anlamina geldigini anlamak imkansiz ama esin bunu bi arastirsin hata olabilir bunda.
avukat tutcakmış eşim o zaman bilgi vermek zorundalar diyo çünkü bize bilgi vermiyolar. bundan sonrasını avukat halledebilir inş.
hatice25 yazdı:
avukat tutcakmış eşim o zaman bilgi vermek zorundalar diyo çünkü bize bilgi vermiyolar. bundan sonrasını avukat halledebilir inş.

Avukata sakin para kaptirmayin bence ben buraya gelince daha iyi anladim ind basvurusu icin avukat cok gereksiz bisey sadece para kaptirirsiniz (ozel durumlar haric sakat vs) esin surekli arasin kesin bi aciklama elde eder bence biraz bekleyin gercekten bu avukatlara kaptirilan paralara cok uzuluyorum bosyere para vermeyin ama herkesin kendi fikri ayridir bunada saygi duyarim.
2run34 yazdı:

Avukata sakin para kaptirmayin bence ben buraya gelince daha iyi anladim ind basvurusu icin avukat cok gereksiz bisey sadece para kaptirirsiniz (ozel durumlar haric sakat vs) esin surekli arasin kesin bi aciklama elde eder bence biraz bekleyin gercekten bu avukatlara kaptirilan paralara cok uzuluyorum bosyere para vermeyin ama herkesin kendi fikri ayridir bunada saygi duyarim.

haklısınız ben de siizn gibi düşünüyordum fakat bu ikinci başvurumuzdu ilk seferinde uyduruk bir nedenden dolayı red geldi bu başvurumuzun süresinin dolmasına da 1-2 hafta kaldı müdahale etmezsek red gelir diye korkuyoruz. bir 3 ay daha beklemek korkutuyo beni belki bir faydası olur hani avukat sonunda ona açıklama yapmak zorundadırlar diye düşünüyoruz ama bilmiyom yine de hayırlısı
haklısınız ben de siizn gibi düşünüyordum fakat bu ikinci başvurumuzdu ilk seferinde uyduruk bir nedenden dolayı red geldi bu başvurumuzun süresinin dolmasına da 1-2 hafta kaldı müdahale etmezsek red gelir diye korkuyoruz. bir 3 ay daha beklemek korkutuyo beni belki bir faydası olur hani avukat sonunda ona açıklama yapmak zorundadırlar diye düşünüyoruz ama bilmiyom yine de hayırlısı

Avukatlar 2000 euro istiyor bu parayla guzel bir tatil yaparsiniz siz simdi korktugunuz icin hep red alacagiz saniyorsunuz bunun vermis oldugu korku size hemen bi avukat tutalim olsun bitsin izlenimi veriyor bendede oldu bu ama buraya gelince anlarsin ve o paraya icin yanar kendini enayi gibi hissederseniz bekleyin eger evraklariniz tamam oldunu biliyorsaniz kesin cikar vize esin sadece daha fazla ustune dussun arasin kesinlikle bi cvp alirsiniz.Bunlar sizede aciklama yapar emin olun bekleyin su kagidi bakalim red gelse dahi ona gore itiraz ederseniz hatali iseler 5 gune vizenizi verirler ama sizde bi sorun varsa onu duzeltir basvurursunuz oda maksimum 15 gun icinde vizeni gonderirler cunki senin orda kaydinin bulundugunu gorurler erken cvplarlar.Yazik yani 2000 euro az degil burda kimse kolay kolay 1 ayda alamiyor bu parayi.
çok haklısınız aslında sakin bir kafayla düşününce bana da anlamsız geliyo hele bu zamanda o kadar para elbette az değil hakkımızdan hayırlısı
bizede ilk basta cok gelmisti bizde avukatla yaptik ama sahsen bence onemli olan sadece buraya gelip yuvanizi kurmak o parayla tatil yaparsiniz dusuncesine katilamiyorum cunku esimin yanina gelemedikden yuvami biraraya getiremedikden sonra ne yapayim ben o tatili bence once onemli olan ailenin biraraya gelmesi nasil olsa 1 ayda olmassa 2 ayda kazaniliyor o para ha tamam kesinlikle ama kesinlikle demiyorum avukat tutun diye biz tuttuk noldu vizem 29 gunde cikti avukat 1 ay demisti haa avukatin yarari oldumu onuda bilemem olduysa allah razi olsun beni 1 ayda esime kavusturdu olmadiysada kendi ayaklarimizla gidip kendi ellerimizle verdik o parayi yinede helal olsun napalim,,,ilerde kazaniriz verdigimiz paralari naapalim,,,ama bende boyle dusunuyorum,,,
sansli yazdı:
bizede ilk basta cok gelmisti bizde avukatla yaptik ama sahsen bence onemli olan sadece buraya gelip yuvanizi kurmak o parayla tatil yaparsiniz dusuncesine katilamiyorum cunku esimin yanina gelemedikden yuvami biraraya getiremedikden sonra ne yapayim ben o tatili bence once onemli olan ailenin biraraya gelmesi nasil olsa 1 ayda olmassa 2 ayda kazaniliyor o para ha tamam kesinlikle ama kesinlikle demiyorum avukat tutun diye biz tuttuk noldu vizem 29 gunde cikti avukat 1 ay demisti haa avukatin yarari oldumu onuda bilemem olduysa allah razi olsun beni 1 ayda esime kavusturdu olmadiysada kendi ayaklarimizla gidip kendi ellerimizle verdik o parayi yinede helal olsun napalim,,,ilerde kazaniriz verdigimiz paralari naapalim,,,ama bende boyle dusunuyorum,,,

Herkesin kendi secimi saygi duymak lazim.
arkadasım o vluchtelingenwerk dediğin olay için bir site var yani göcmenlikle felan alakası yok aile birlesimi için bir site istersen buradan incelesin esin neyin ne oldugunu anlarsın sanırım isteğinize cevap gondermisler pazartesi veya salı gunu cevabınızı alacaksınız. insallah olumlu cıkar bide avukat mavkat isini bırakın haftaiçinde cevap alırsınız hatta varya bence olumlu cevap geldi bak mujdemi isterim ha ona gore ;) sana bakman için link veriyorum oke

http://www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=362&Itemid=103
bu arada sunuda ekleyim eşin ya türk vatandaslıgını bıraktı yada hollandaya daha önceden mülteci olarak geldi yani türkiyeden ben burada baskı goruyorum diyerek sıgınma talebinde bulundu bunu esin yapmadıysa bile belkide ailesi yaptı sanırım esin kürt kökenli olabilir
ademirbg kardeşim inşaallah dediğiniz gibi vizemin cevabıdır ve inşaallah olumludur. fakat benim eşim kürt kökenli deil ilticecıda değil öğretmen oturumuyla yerleşmiş buraya 12 yıldırda hollandada yaşıyo
ademirbag yazdı:
arkadasım o vluchtelingenwerk dediğin olay için bir site var yani göcmenlikle felan alakası yok aile birlesimi için bir site istersen buradan incelesin esin neyin ne oldugunu anlarsın sanırım isteğinize cevap gondermisler pazartesi veya salı gunu cevabınızı alacaksınız. insallah olumlu cıkar bide avukat mavkat isini bırakın haftaiçinde cevap alırsınız hatta varya bence olumlu cevap geldi bak mujdemi isterim ha ona gore ;) sana bakman için link veriyorum oke

http://www.vluchtelingenwerk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=362&Itemid=103

arkdsm bu kesin biliyorum edasinda konusmaniz bence dogru degil cunku bunu hickimse bilemez ama yinede hatice arkdsmz sizin bu ssoylediginiz hafta icine kesin vizen cikar cumlesine heveslenicek ve haftaici cvp gelmesse daha cok strese girip uzulucek ve bu vize bekleyen kisi icin normalden daha fazla uzuntuye dusmesi demek,,,insallah haftaici olumlu cvp gelir ins ins ins sen hakli cikarsin ki buna hepimiz can-i gonulden seviniriz....ama diger turlu arkdsmizi cok uzmus olacagini dusunuyorum ,,,bu kadar kesin kes konusmak yanlis bence...yinede sizin aranizdaki bi konu sadece fikrimi belirtmek istedim ben,,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol