Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

İnd yardım ve düşüncelerinize ihtiyacım var

Yorum için giriş yap 7 mesaj · 1.433 görüntülenme
İyi günler arkadaşlar size bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

Biz haziran ayında ind ye basvuru yaptık temmuz ayında bize red geldi sebebi ise maaş yetersizliği ve belediye ye evlilik kaydı gerçekleşmemesi.Eşim 32 saat çalısıyoru süresiz kontratla.

1 agustos itibari ile eşim 36 saat çalışmaya başladı süresiz kontratla ve tatil parası hariç 1505 euro maaş alıyor belediye ye evlilik kaydıda gerçekleşti.

Biz ind yi aradık 3 ay maas bordrosu için beklemelimiyiz dedik onlarda 1 aylık maaş bordrosu ile başvuru yapabileceğimizi söyledi.biz avukata başvurduk ama çok para istedi (2000 euro).

şimdi size sorum bu maaş mvv başvurusu için yeterlimi.(tatil parası hariç 1476 oldugunu biliyorum ama yinede düşünceliyim)Hollandadan tekrar başvuru yapmak istiyoruz avukatsız olarak sizin düşünceleriniz nedir acaba yardımlarınız için çok teşekkürler.
evet arkadasım maası yetiyo..ama neden onceden belediyeye basvuru yapmadınız ki..simdi birde onun için zaman harcayacaksınız...ve evet ind oyle demişşse bence avukata falan gerek yok...bosu bosuna para kaybetme...insallah işlerin rast gider...Allah yardımcın olsun
umuder yazdı:
evet arkadasım maası yetiyo..ama neden onceden belediyeye basvuru yapmadınız ki..simdi birde onun için zaman harcayacaksınız...ve evet ind oyle demişşse bence avukata falan gerek yok...bosu bosuna para kaybetme...insallah işlerin rast gider...Allah yardımcın olsun

Belediyeye kayıt tamam biraz önce basvuru için konsolusluktan randevu aldım ama biz nereye vereciz bu maaş bordrosunu ben tr den basvuru yapınca eşime postamı gelecek nasıl olacak anlamadım
Türkiye'den başvuru yapmaya karar vermekle çok iyi yapmışsınız bence. Randevu aldığınıza göre, randevu alırken sizden istenen belgeleri söylemişlerdir. O belgeler aslında size ait olan belgeler. Başvuru esnasında eşinizin adresini de veriyorsunuz. Konsolosluk başvurunuzu Hollonda'ya ind'ye gönderecek, onların eline başvurunuz geçince onlar da eşinize ait olan maaş ve iş sözleşmesi gibi belgeleri mektup yoluyla ondan isteyecekler. Avukatsız da halledeceksiniz inanın. Bu arada 830 euro olan vize parasını, siz Türkiye'den başvuru yaptığınız için ilk etapda yani başvuru sırasında yatıracaksınız.
helin yazdı:
Türkiye'den başvuru yapmaya karar vermekle çok iyi yapmışsınız bence. Randevu aldığınıza göre, randevu alırken sizden istenen belgeleri söylemişlerdir. O belgeler aslında size ait olan belgeler. Başvuru esnasında eşinizin adresini de veriyorsunuz. Konsolosluk başvurunuzu Hollonda'ya ind'ye gönderecek, onların eline başvurunuz geçince onlar da eşinize ait olan maaş ve iş sözleşmesi gibi belgeleri mektup yoluyla ondan isteyecekler. Avukatsız da halledeceksiniz inanın. Bu arada 830 euro olan vize parasını, siz Türkiye'den başvuru yaptığınız için ilk etapda yani başvuru sırasında yatıracaksınız.

çok teşekkürler helin gercekten yardımcı oldun. ind bize 1 maaş bordrosu yeter demişti peki biz bunu nasıl açıklayacağız ind ye birde eksik evrak demesinler.ayrı yazı mı belirtelim aynı zamanda eşim bir önceki red nededini göndersin dimi eğer biz durumu açıklamazsak onlar direk haziran temmuz agustos bordrosuna bakıp red verir çünki sadece agustos yeni kontratla gerçi yeni kontratın tarihinede bakarlar ama nasıl açıklarız durumumuzu dossier number felan yazacağız ama...Yardımların için çok teşekkür ederim
Karıştırmazlar endişe etme. Zaten sen Türkiye'den başvuru yapacaksın, yeniden istenecek tüm evraklar. Maaş kağıtları senin Türkiye'den halledebileceğin birşey değil. ilk mesajda bahsettiğim gibi, senden seninle ilgili evraklar istenecek, daha sonra başvuru ind'ye ulaşıp, 830 euro yattıktan sonra eşinden gerekli evrakları isteyecekler. O zaman eşin gönderir kağıtlarını. Dosya numarası falan yazmana gerek yok. öyle oturmuş bir sistem var ki, onlar dosya numaranı kendileri yazarlar, zaten gerekirse de sorarlar.
helin yazdı:
Karıştırmazlar endişe etme. Zaten sen Türkiye'den başvuru yapacaksın, yeniden istenecek tüm evraklar. Maaş kağıtları senin Türkiye'den halledebileceğin birşey değil. ilk mesajda bahsettiğim gibi, senden seninle ilgili evraklar istenecek, daha sonra başvuru ind'ye ulaşıp, 830 euro yattıktan sonra eşinden gerekli evrakları isteyecekler. O zaman eşin gönderir kağıtlarını. Dosya numarası falan yazmana gerek yok. öyle oturmuş bir sistem var ki, onlar dosya numaranı kendileri yazarlar, zaten gerekirse de sorarlar.

çok tesekkürler yardımın için..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol