Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

isyanim var,yalansa namerdim

Yorum için giriş yap 15 mesaj · 4.695 görüntülenme
ne bu cektigimiz bu insanlardan anlamadim gitti be arkadslar, 4 yil once okulumu biraktim sadece sevdigim insanin yaninda olmak icin, vize istedim bana sahte evlilik dediler vermediler, gittim fabrikada calistim para biriktirdim,yine vermediler, askere aldilar omrum bitti sirnakta bitti dondum basvurdum yine vermediler,belcikaya gidin oyle yapin dediler,onu yaptik ona bekledik,yine vermediler.simdi esim ,son derece kalender mis gayet iyi anliyorum, beklerim dedi ,kursa git hollandaca ogre dedi ,gittim ogrendim sinavi tekrar gectim,yine vermediler. eger esimi buraya cagircak ,burda,memleketimde bakicak gucum olsa,hic beklemicem hic ugrasmicam getircem ama yok iste, 400 milyon la kizimami bakaim,karimami,kendimemi. okulu biraktim diye ailem terslio,konusmuo,gorusmuo,ilgilenmio.benim omrum sondu,hayatim bitti.bu izdirap son derece agir geldi artik.''bir ihtimal daha var.oda olmek'' allahim ben 7 dil ogrendim, tip okudum terk ettim,sade fakirligimize gordu heral.rabbim hakkimi helal etsin,benim cekcek,kaldircak gucum kalmadi arkadaslar, insallah bu gece son gecem olsun.insallah ben size yardim etmek istiyorum obur yerlerden.fakir icin gam yaram bitmemis. gel dinlede deli gor iste. ae olun insallah kavusun.insallah mutlu olun. cok ozledim ben gidiyorum.hoscakalin
kimbilir yazdı:
ne bu cektigimiz bu insanlardan anlamadim gitti be arkadslar, 4 yil once okulumu biraktim sadece sevdigim insanin yaninda olmak icin, vize istedim bana sahte evlilik dediler vermediler, gittim fabrikada calistim para biriktirdim,yine vermediler, askere aldilar omrum bitti sirnakta bitti dondum basvurdum yine vermediler,belcikaya gidin oyle yapin dediler,onu yaptik ona bekledik,yine vermediler.simdi esim ,son derece kalender mis gayet iyi anliyorum, beklerim dedi ,kursa git hollandaca ogre dedi ,gittim ogrendim sinavi tekrar gectim,yine vermediler. eger esimi buraya cagircak ,burda,memleketimde bakicak gucum olsa,hic beklemicem hic ugrasmicam getircem ama yok iste, 400 milyon la kizimami bakaim,karimami,kendimemi. okulu biraktim diye ailem terslio,konusmuo,gorusmuo,ilgilenmio.benim omrum sondu,hayatim bitti.bu izdirap son derece agir geldi artik.''bir ihtimal daha var.oda olmek'' allahim ben 7 dil ogrendim, tip okudum terk ettim,sade fakirligimize gordu heral.rabbim hakkimi helal etsin,benim cekcek,kaldircak gucum kalmadi arkadaslar, insallah bu gece son gecem olsun.insallah ben size yardim etmek istiyorum obur yerlerden.fakir icin gam yaram bitmemis. gel dinlede deli gor iste. ae olun insallah kavusun.insallah mutlu olun. cok ozledim ben gidiyorum.hoscakalin

hooopppp arkadaşım dur bakayım !!!

Önce bi Bismillahirrahmanirrahim de !!

Hayatta herşeye inancını kaybet fakat asla ve asla Cenabı Allah' a olan inancını kaybetme !!

Sağlığın sıhhatin yerindemi ?

çocuğunun sağlığı yerindemi ?

eşinin sağlığı yerindemi?

Elbetteki Allah' a şükür hepsi yerinde !

Peki ölümcül bir kanser hastalığın varmı?

Eşinin ve çocuğunun böyle bir sorunu varmı?

Tabiki de Allah' a bin şükür bunlarda yok !

O zaman Allah Allah Allah Allah diye bir haykır ve sana binlerce kez şükürler olsun de !!

Sağlık sıhhat yerinde, sabah, öğle, akşam karnımızı doyurabiliyorsak ve iyi kötü akşam olduğunda, uyuyabilcek bir yatağımız var ise. Unutmaki biz dünyanın en zengin ve şanslı insanlarıyız.

Sen sen ol asla ve asla Dünya işlerine kendini kaptırıp Allah' a olan inancını kaybetme !!

Şimdi ne var ne yok tamamen içini boşalt bütün hislerini ve duygularını yaz buraya ve rahatla !

Bu canı sana Cenabı Allah verdi ve ondan başka kimse alamaz !

Asla ölüm kelimesini birdaha ağzına alma !

Seni sağlıklı düşünmeye davet ediyorum !

Bu arada bende askerliğimi Şırnak Gabar Dağında yaptım oranın havasını senin gibi ben çok iyi biliyorum !
arkadasım dur ya ne yaptın sen hayat bu degermı olmeye bu dunyada fırsatlar kacmıs olabılır ama ıllakı bı fırsat daha vardır ve asla pes etme sabret sabır acıdır ama meyvesı tatlıdır lutfen alllaha sıgın arkadasım allah buyukturrrrrrrrrrrr
Efeler Diyarı yazdı:

hooopppp arkadaşım dur bakayım !!!

Önce bi Bismillahirrahmanirrahim de !!

Hayatta herşeye inancını kaybet fakat asla ve asla Cenabı Allah' a olan inancını kaybetme !!

Sağlığın sıhhatin yerindemi ?

çocuğunun sağlığı yerindemi ?

eşinin sağlığı yerindemi?

Elbetteki Allah' a şükür hepsi yerinde !

Peki ölümcül bir kanser hastalığın varmı?

Eşinin ve çocuğunun böyle bir sorunu varmı?

Tabiki de Allah' a bin şükür bunlarda yok !

O zaman Allah Allah Allah Allah diye bir haykır ve sana binlerce kez şükürler olsun de !!

Sağlık sıhhat yerinde, sabah, öğle, akşam karnımızı doyurabiliyorsak ve iyi kötü akşam olduğunda, uyuyabilcek bir yatağımız var ise. Unutmaki biz dünyanın en zengin ve şanslı insanlarıyız.

Sen sen ol asla ve asla Dünya işlerine kendini kaptırıp Allah' a olan inancını kaybetme !!

Şimdi ne var ne yok tamamen içini boşalt bütün hislerini ve duygularını yaz buraya ve rahatla !

Bu canı sana Cenabı Allah verdi ve ondan başka kimse alamaz !

Asla ölüm kelimesini birdaha ağzına alma !

Seni sağlıklı düşünmeye davet ediyorum !

Güzel kardeşim benim,

Mutluluk da keder de,

Acı da tatlı da insanlar içindir.

İsyan etmemek lazım. Çok bunalmışsın, dualarının karşılığını hemen bekler olmuşsun, anlıyorum sizi.

Ama arkadaşımın da dediği gibi, canı veren Allah'tır, alacak da yine O'dur.

Biraz oturup düşünün, Peygamber Efendimiz'in çektiği acıları düşünün yeter.

Basit bir kul olarak sizinkilerin O'nunkinin yanında hafif kaldığını anlarsınız.

Yaratanımız o kadar merhametlidir ki sizin durumunuzu görüp elbette yardım elini uzatacaktır. Yeterki siz sabırlı olun, isyan etmeyin.

Madem sitemize yazma ihtiyacı duymuşsunuz, bizleri birer Gönül Dostu kabul edin. Sıkıntılarınızı paylaşın, ister sitede ister bire bir. Elimizden gelen ne varsa buradaki her arkadaş yardımlarını esirgemeyecektir.

Sizinle aynı sıkıntı ve zorlukları yaşayan bir çok üye vardır. Onlarla el ele vererek zoru aşmaya çalışın. Birlikten kuvvet doğar.

İnşallah bu yazıyı bir sinir anında yazmışsınızdır ve pişmanlıkla yazdıklarınızı merak edip siteye dönüş yaparsınız.

Dönerseniz ben burdayım. Sıkıntılarınızı paylaşınki içinizde kalıp dert olmasın.
sevgili kardeşim seninle aynı duygularda bizde sahibiz. bizlerde bekliyoruz. ama kendim acımdan hicbir zaman isyan etmedim. sebebide gayet acık ve net. çünkü dinimde kesinlikle ve kesinlikle umutsuzluk yoktur. ölüm ancak ve ancak cenab-ı hakkın takdiriyle olur. ölsen herşey çözülecekmi? ahiretinide yakacan kendinide ve cevrendeki sevenlerinide. allah bizi bu dünyaya imtihan icin yolladı kimi insanı fakirlikle kimini zenginlikle kimini sabırla kimini gururlanmayla vs. imtihan ediyor. sabırlı olmak herkesin harcı değildir. canab-ı hak insanı yüzüne her kapıyı kapatmaz. bir kapı kapatılırken diger kapıyı acar. insanoglu bu kapıyı bulabilmelidir. bunun icinde sabır ve azmetmektir. bu gerekirse ömrümüzün sonuna kadar gidecektir ama hicbir zaman ye'se (ümitsizlige) düşmemektir. alimin birisinin dediği gibi bizim 3 hastalıgımız var bunlardan en önemlisi ise yeis dir yani ümitsizliktir bunun da tedevisi allah'a olan inancı kaybetmemektir hicbirzaman

umarım kötü birsey yapmassın
Insanlar hayatta dara dusebilir. Skintiya dusebilir... O zamanlarda Rabine sihinmali...

Sukretmeli... Allahdan dermansiz dert vermemesini dilemeli.....

Olum insanin zayifligi demektir... Sakin bunu dusunme... Hayatta kalip coluk cocuguna kavusmak icin cabalamalisin....

Canin senin icin onemli degilse....

Kizini Babasiz birakmayada hakkin yok:( :(
arkadasim sakin

once Allah

sana bu derdi verende o gene dermanini verecek olanda o Allah hepimize yardim etsin ama boyle sacma dusunceleri at kafandan

mutlaka bi yolu vardir

bir yerlerde mutlaka biseyler eksiktir

cok iyi arastir

karamsar olma dualarimiz seninle ve senin durumunda olanlarla

Allah seni kizina ve esine bagislasin

herseyin bi caresi vardir yeterki sabretmeyi bil

zaman ilac bunu sakin unutma

yikilma pes etmeki bu acimasizlar kazanmasin

biz elbet bi gun kazanacaz ve sevdiklerimize kavusacaz

nihal-karadag
Oncelikle Sabirli ol.

Bildigim kadariyla Bir yerde noksan(Hata)bulunuyor!

Davanizi uluslar arasi hukuk OM baskanligina Yuksek dava(uluslar arasi yerlesmis Avrupadaki yerel MR tarafindan baslatmali insan haklari)oldugunuz

ulke Avukati tarafindan baslatiniz!!Bence Size onderlik edecek uzman Avukatinizin bulunmayisi!!!

Esinizi Getirmek alternatif olarak Romanya,macarisdan ,schengen ulkererinden birine yerlesip getirmek)mumkun>>>>Size tavsiyem,Ingilterede uygun dur!!Avrupa birligine uye bir ulkeye yerlesiniz!!!!!

Nasip ve Kismet neyse o olur!!!!

Derim kki,Avrupada mutluluk yok stres ve Depresyon var,Acik ceza evinde yasiyoruz

bu ulkede sosyal demokrasi yada monarsi yok..Beyin ,Mantik kavgasi var!

kolay gelsin
kimbilir yazdı:

Aman arkadasim deme oyle bak hayatta neler neler var buradaki uye arkadaslarin hepimizin birsuru zorluklari oldu buraya gelirken . Ama sabirla hersey cozume kavusur.islemlerine yenide baslaman ve sabirli olman gerek sana bu sitede yardimci olacak bir cok konu var sadece bolumleri kontrol etmek elbettiki beklemk zor ama ban cocugun varmis onu dusun kolay gelsin allah sabir versin
Sanırım bu arkadaşımız, iradesine yenik düşüp kendini harcadı !

Çünkü bu mesajı yazdıktan sonra bir daha uğrmadı siteye !

Ne diyelim Allah herkesi hidayet yola erdirsin
:geek:
yok be arkadaşım ne harcıycak insanın insanlara kötülük etmesi çok kolay ama iş kendin olunca herşey değişiyor bence harcamaz kimse kendini hayat çok zor ama yinede allaha inancımız olsun olsun o bize çıkış yolunu mutlaka gösterir..
arkadaşın durumuna gerçekten çok üzüldüm çok zor onuda iyi anlıyorum ama ölüm çözüm degil eşin çocugun var herşeyden önemlisi kendin varsın rabbim bizleri bi sınav için yaratıyor sabretmeliyiz inanıyorumki rabbim herşeyin hayırlısını bilen hayırlısısını verendir,ALLAH yar ve yardımcımız olsun.
ölüm gerçek gerisi hikaye yapcak bişey yok arkadaşlar...
Arkadaş skma canını ya bende 5 yıldır sevdiğimden ayrıyım bende 2 yıldır gitmeye uğraşıyorum bütün arkadaşlarım gitti ben hala burdayım bir umutla bekliyoruz işte.isyan etme kadere dostum senin de anlına bunlar yazılmış illaki cenabı Allah sabrını inşl mutlu sona ulaştırır selametle kalın s.a
kadere inanmazsak zaten bişeyin altından kalkamayız..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol