Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

LABNE PEYNİRİNE EŞDEGER PEYNİR NEDİR

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 37.692 görüntülenme
Merhaba arkadaslar,

Ben Turkiyede tiramisu yaparken labne peyniri kullanırdım. Buradada tiramisu yapıcam fakat hangi peyniri kulllanmam gerekiyor?

Labne peyniri = ............. kaas?
smeerkaas
evde smeerkaas var, bebege veriyoruz. Fakat smeerkaas bizdeki krempeynire benziyor. Labneye degil.
normalde tıramısu mascarpone ıle yapılır ıtalyanlar oyle yapar fakat bız turkıyede mascarpone az bulundugu ıcın labne kullanırız. ama bence labnelı tıramısu daha guzel. bu nedenle bende labne peynırını aradım burda ama bulamadım. galıba labne arap beynırı ve belkı arap pazarı gıbı yada faslıların marketlerınde bulunabılır. boyle bı yazı okumustum nette ama ben bulamadım. bulan banada haber versın.

bu arada buldugumuz labne turkıyedekı labnenın tadı gıbı olur mu orasınıda bılemem tabı.
Tesekkur ederim. Bakalım, mascarponeyi deniyeyim önce olmazsa varsa bakarım arap pazarına.
eşim belçikdan gelmişti ve tramisu yapalım dedi malzemeleri saydı hepsi tamam ama maskarpon peynirini nerden bulacağız? ara tara marketlerde yok en son real de sora sora bulduk bir rafta alalım hadi dedik o da ne 250 gramlık paketin fiyatı 27 TL ( 2 yıl önce ) paketi bırakmamızla reyondan uzaklaşmamız bir oldu :lol: 27 liraya 1.sınıf 5 kg beyaz peynir alınıyordu o tarihte... bizde maskarponlu tramisu hevesinden vazgeçtik :lol: :lol: :lol:
turkiyede olsam labne alırdım zaten. Fakat burada labne bulamıyorum. Mascarpon burada o kadar pahalı degildir.
evet burda o kadar pahalı degıl mascarpone yanı hollanda belcıka da. ama ıstanbul da da o kadar pahalı olmaması gerek bırde mıgrosa baksaydınız.

bırde arastırırken belcıkada tam nerde bılmıyom ama brukselde bı markette varmıs heralde labne. nese ben bırdaha arastırayımda bulursam haber ederım sıze.
Merhaba Arkadaşlar,

Sanırım sonunda buldum labne benzeri peynir. Peynirin ismi zuivel spread tabiki isterseniz mascarpone kullanalıbilir.

Bir problemde pirinç unu bulmakta yaşadım. Onuda TOKO da bulabilirsiniz.

Afiyet olsun
pekı bu peynır labneye mı daha yakın yoksa mascarponeye mı ( kıvam olarak degıl tad koku olarak) yanı ne kadar bu ıkı peynır bırbırının yerıne kullanıyor olsak da bence labne daha guzel oldugu ıcın tercihimdir. ama bilgin icin tşk alıp tadıcam.
labneye benziyor tadı.
TURKIYEDEKI AKRABALARINIZDAN ISTEYIN YOLLASINLAR :D
O işi hallettik teşekkür ederim.

Ama yaparım bir iyilik dersen. Türkiyede akrabalarından benim için istiyebilirsin. Türkiyeden buraya gelecek akrabam yok çünkü :)
kardeş ben gelırken getırem dıyecem ama o zamana kadar ooooo baya beklemelısın
saol kardeşim. O işi burada halettik. Labneye eşdeger bir peynir buldum burada. sınavın ne oldu?
bılmem kardeşim bekleme moduna aldılar benı beklıyoz işte hayırlısı olsun dıyelım

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol