Hollanda İslam Federasyonu'na bağlı cemiyetlerden en çok çocuk sayısına sahip Mimar Sinan Cemiyeti'nde, ana sınıfı derslerinin başlaması, cemiyet üyeleri tarafından sevinçle karşılandı. Den Haag Mimar Sinan Cemiyeti'nde ana sınıf heyecanı başladı. Kadın Kolları ve Eğitim Başkanlığı'nın ortak çalışmasıyla başlatılan ana sınıfında, 03-06 yaş arası çocuklara yönelik dersler verilecek.

Okula başlayan çocuklar için ana sınıfının önemli bir aşama olduğuna dikkat çeken eğitim uzmanları, ana sınıfı eğitimi alan çocukların okula daha büyük bir öz güvenle başladıklarını ve dolayısıyla daha başarılı olduklarını vurguluyorlar. Hollanda İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Yaramış, Bölge İrşad Başkanı Ahmet Yılmaz, Bölge Kadın Kolları Sosyal Hizmetler Başkanı Refika Abbas ve Teşkilatlanma Başkanı Ümmü Danışık'ın hazır bulunduğu açılışta, kurdeleyi Mehmet Yaramış ile Mimar Sinan Cemiyet Abdulkadir Ülgen birlikte kestiler. NİF Başkanı Mehmet Yaramış, programda yapmış olduğu konuşmasında, “Bununla birlikte federasyonumuza bağlı camilerimizde 11. ana sınıfına ulaştık. Gelecek nesillere daha iyi eğitim olanağı sunmak amacıyla meydana getirilen bu ana sınıflarının devamlı ve başarılı olması için bir iki noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Birincisi, genel merkezimizin hazırladığı eğitim müfredatını dikkatle uygulamamız gerekir.İkincisi ise, burada eğitim verecek görevlilerin, genel merkez ve bölge tarafından düzenlenen eğitim toplantıları ve seminerlerine mutlaka katılmasıdır' diyerek; cemiyetlerde verilen eğitimin başarısının özünün, planlı ve programlı çalışma olduğuna dikkat çekti.

Bölge Kadın Kolları Sosyal Hizmetler Başkanı Refika Abbas ise,, Den Haag Cemiyeti 'Hilal Kadın Kolları' Başkanı Sema Bilgi'ye ve ekibine başarılar dileyerek, üzerinde 'Muhammed' lafzı bulunan bir tablo hediye etti. Den Haag Mimar Sinan Cemiyeti'nde, çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 500 çocuk eğitim konusunda yardım alıyor.