Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

lutfen acil yardim ..( esim hollandali, bende hollandadayim

Yorum için giriş yap 16 mesaj · 3.421 görüntülenme
herkese selam.benim esim hollandali, ben de su anda hollandayim.ama kacak olarak bulunuyorum.buraya esimin dogumu vesilesiyle 13.12.2007 de 6 aylik vize alarak geldim ve bir dahada donmedim.ben esimle 3 yildir evliyim.benim sorunum! su andan itibaren ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.avukatlarla gorusuyorum onlardan da bir sonuc alamiyorum.belcikayi denemek istiyorum o konu hakkinda esiminde benimde herhangi bir bilgimiz yok.ben de turkiyeye geri donus yapip ordan vize basvurusunda bulunmak istemiyorum.arti oglumdan da ayrilmak istemiyorum.lutfen yardimlarinizi bekliyorum.simdiden tesekkurler!!!!!!!!!!!!!!!!

Uyari= Lutfen konuya uygun baslik kullaniniz. Benim duzeltmesini yaptigim gibi.
ok pardon.
arkadaslar bana yardim edecek kimse yokmu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
sevgili arkadasim bu konuda inan fazla bilgimiz yok cunku burada bulunanlarin %90 normal oturum vizesine basvuran insanlar ve buraya bu sekilde gelen kisiler.

bildigim kadariyla illegal oldugun icin senin polise gidip durumunu bildirmen daha iyidir yakalnamandan. eger yakalandigin zaman 5 yil icinde buraya giremiyorsun pasaportunu muhurluyorlar. en iyi yontem bu konu hakkinda polisten esin veya bi tanidigin hakkinda bilgi alin. belki insafli bir polis dek gelir pasaportuna muhur vurulmazsa tr den basvuru yapabilirsin. bilmiyorum ki sana ne diyelim. cunku avukatinda yapacagi bir durum yok. bilgisi olan arkadaslar olursa sana cvb verirler basindan bole bir olay gecenler.

kolay gelsin allah yardimciniz olsun.
saolun ilgilendiginiz icin
avukat Ejder KÖSE numarasını isteyen arkadaslar buyursun:0031102151311
avukat Ejder KÖSE diye google'dan arat.Hakkında fikrin olur.
heavenali arkadaşım, ben mesajınızı ilk yazdığınız gün görmüştüm fakat hemen cevap yazmak istemedim, belki belçika yolunu deneyenler size fikir verebilirler diye. gerçi belçika yolunu deneyenler gayet ayrıntılı anlatıyorlar durumlarını ve neler yaptıklarını.

ben daha önceden sizinle aynı durumda olan birisi olarak, (4 yıl turist olarak 3 çocuğumla beraber hollandada kaldım) sonunda türkiyeye dönüp tekrar başvuru yapmaktan başka çare bulamadım. bizi polis gönderdi, fakat kızım o zaman cito sınavına gireceği için 2 aylık bir süre istedik ve verdiler, yoksa 1 hafta içinde gitmemiz gerekiyordu. bak yazarken şuan tüylerim diken diken oluyor. ama iyi ki de öyle olmuş, yoksa uzadıkça uzuyor. benim size tavsiyem,lütfen siz de biran önce hayatınızı bir düzene koymak istiyorsanız, türkiyeye gidip başvurun. şuan sizin için en önemli iki nokta, sizin dil sınavını vermeniz ki bu çok kolay olur sizin için, ikincisi ise eşinizin maaş durumu. iş durumunu şartlara uygun hale getirip (yani süreli kontratlı çalışıyorsa 3 yıldır çalışıyor olması gerek, vast kontratlı ise geçmiş aranmıyor) gidip başvurunuzu yapın.
peki polis tarafından sınırdışı edilmesi problem olmaz mı

çünkü pasaporta mühür yerse beş yıl girişi yasaklanmaz mı

ya da polise hiç görünmeden türkiyeye nasıl döner
zor bir durum.iyice bilgilenmeden bence hareket etmemek lazım.Belçika yolu da tamamen ekonomik güce bağlı.Belçika yolunu deneyen arkadaşlar genişçe anlatıyor.tabii ki Türkiye'yepasaportuna mühür yemeden dönmek kaydıyla.Allah kolaylık versin
ana başlık belçikadan başvuru

alt başlık belçika ya gelecek olan arkadaslar buraya

forumunda genişçe bilgi var belçikadan başvuru için

alper ve coziyle bağlantı kur onlar tecrübeli
arkadaşlar bazı konular dilden dile efsana gibi dolaşıyor. biz hollandadayken türkiyeye gitme planları yaparken bize hep başka ülkeden çıkış yapın, belçika veya almanya deniliyordu. hiç hesapta yokken bir akşam polis çıktı geldi, hiç unutamıyorum o cümleyi 'u moet het land uit' yani sınırdışı. aynı kaygıları yaşadım tabi, gitmesine gideriz de geri dönebilirmiyiz. burda kurulu düzenimiz vardı çocuklar çok güzel okuyorlar,eşim dönmüyor türkiyeye, vs. bakın bizzat yaşadım bunları, aynı durumda olanlara fikir olsun diye yazıyorum. polis pasaportumu aldı, çocuklarınkini de. hatta ben pasaportları bilmiyorum nerde olduklarını, bulamam demiştim. bize zorluk çıkarmayın dedi. kuzu kuzu buldum tabi pasaportları. dediğim gibi çocugun sınavından dolayı bize iki aylık süre verdiler. uçağa binene kadar da pasaportları vermediler. havaalanı polisinden aldık pasaportlarımızı. mühür falan vurulmadı. sebebini hala anlamış değilim. mühürü sanırım yasadışı yollardan gelenlere vuruyorlar. yani tamamen kaçak girenlere. daha sonrasında hollanda konsolosluğunda vizeye müracaat ederken ordaki görevli soruyor, hollandada yaşadın mı diye. daha önce kaldığımı ve polis tarafından gönderildiğimi söyledim. benim yeşil pasaportum var, yine gidersin vizeyi beklemezsin dedi, görevli. ben mecbur bekleyecem, çünkü orda illegal kalmanın zorluklarını yaşadım, yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim. ve sonunda hollandadayım. şartlar uygunsa vizenize engel değil daha önce hollandada illegal kalmak.
ama ayrıntı gözden kaçmasın.yeşil pasaportun hususiyeti var.umumi pasaport gibi değil.
yeşil pasaportun tek avantajı vizesiz ülkeye girebilmek. gerisi aynı. kaldı ki benim çocuklarımın normal pasaportu vardı, ilk hollandaya gelirken, sadece onlar için vize almıştık almanya'dan. onlara da herhangi bir mühür vurulmadı.

benim durumuma çok benzeyen bir arkadaşım da aynı şekilde türkiyeye gidip başvuru yaptı ve vizesini alıp geri geldi hollandaya. onun farkı, o kendi isteğiyle gitti, başka bir çözüm yolu olmadığı için.
Avukat Ejder Köse'ye ait adres ve numara:

Vestiging 's gravenhage(den haag) Vestiging rotterdam

stationweg 137 Bree 35a

2515 BM denhaag 3074 BB Rotterdam

telefon:070 750 46 70 telefon;010 215 13 11

fax:070 750 46 71 fax:010 486 45 64

bir numara daha vermiştim

hangisi doğru veya hepsi doğru bilmiyorum istersen araştır.

Pasaportuna kırmızı mühür vurulursa 5 sene giremezsin.O yüzden avukat yardımını ihmal etme

Siteyi incele Hollandada ki Türk işyerlerine ait adresler mevcut.Linki hatırlayamadım araştır
Geluk arkadaşımızdan alıntıdır size başka yerde cevap vermiş.ayrıca linkleride vermiş.

Teşekkürler ve Saygılar Geluk'a

selam arkadasim,

durumun ile ilgili burda sana bilgi vercek birisi yok..! bu biraz bizi asar. bence avukatla gorusmende fayda var..!! eger Turkiye ye geri donmek istersen, pasaportuna kirmizi muhur vururlarsa 5 sene giris yapamazsin.!

Belcika yoluyla ilgili oturum almak istiyosan, asagidaki linkde gereken bilgileri bulmam mumkun..!!!

viewforum.php?f=8

bu arada Turk avukatina ihtiyac varsa,

diger sitemizden yararlanabilirsin

http://hollandadakiturkisyerleri.ufoss.com/

Allah yardimcin olsun

kolay gele Saygılar Geluk'a

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol