Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Lütfen bize tavsie ( hollanda maas limiti -belcika basvuru )

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 1.783 görüntülenme
Merhabalar,

Konu hakkında belki yardımınız olur diye düşünerek bu mesajı yolluyorum.

Bir buçuk yıldan fazladır beraber olduğum Hollanda Rotterdam da yaşayan sözlüm ile evlenmek istiyoruz ama kız arkadaşımın maaşı bulunduğu ülkenin asgari ucretinin %120 kadar fazla olması gerekiyor ama 50 euro az kazandığı için beraber yaşam için başvuru yapamadık.Uyum sınavına girdim ve kazandım ve tüm evrakları hazırladık ama şu anda başvuru yapamıyoruz.Bunun dışında Belçika da EU vatandaşları için beraber yaşam başvurularının daha esnek oldugunu duyduk.Şu anda ne yapacagımızı bilmiyoruz.Yardımlarınızı bekliyorum.Fikirleriniz benim için çok önemli.

Kız arkadaşımla istanbulda yaşamak istedik ama bu seferde onun evi ve arabası gibi sabitleri var ve şu an için satması çok zor ayrıca askerlik gibi bir problemim var ve tabiki itanbulda kira ve yeniden bir ev döşemenin maaliyeti bizi aşayor şu an için.Dolayısıyla bizim için en uygun yol orada kalmak şimdilik.

25 yaşındayım TC vatandaşıyım ve İstanbulda okuyor ve software developer olarak çalışıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Fatih

Uyari= Lutfen konuya uygun baslik kullaniniz.
Kiymetli Kardesim

Sana forumdaki herkes yardimci olur,bundan emin ol.

Fakat once bir secim yapman lazim,hangi ulke diye.

Mesela,tavsiyem Belcika,bizim gibi maas sorunu olanlarin

Tercih ettigi bir yer,hem daha yaygin hem daha basit oldugundan sanirim.

Ulke tercihini yaptiktan sonra,yukkarda arama bolumu var,

ilgili oldugun basligi ordan kolaylikla bulabilir,goz gezdirebilirsin.

Basliklarda ilgili konuyla alakali anlasilmayan yerleri sorabilir,

yada farkli basliklarda sorunlari dile getireilirin.

Ben sana Belcikayi onerdim.Buyur link,

Bastan sona oku ki,bilgi sahibi olasin,ona gore degerlendirme yapabilesin.

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=638

Esen Kal
arkadaşım bence sorun sadece maaş limiti ise ve bu 50 euro kadar bişey ise bunu ne yap ne et kesin hallettir sözlüne. 50 euro yüzünden daha çetrefilli yollara girme bence. çalıştığı yer veya patronu artırsın bişiler yapsın ( kesin maaşı artırmayı denemişsinizdir :) ) yani 50 euro çok bi miktar değil ondan bastıra bastıra söylüyorum. şartlarınıza bağlı herşey. maaş limiti temmuzda 1470 euro civarı sanırım tatil parası hariç. bence biraz maaş limitini aşma problemi üzerine gidiver. sonra gerisi çorap söküğü zaten diğer şartları sağlıyorsan.
Tabi bende ozl nin soyledigi her cumleye katiliyorum.

Fakat senin iletine hitaben Belcika dedim,

yinede dusunmen gerektigini biliyorsun.

Ben gecen yol Mayistan beri Belcikayla ugrasiyorum.

Oda o kadar kolay degil ama

maas problemini,dil problemini asamayanlara yinede

acik bir kapi Belcika.

cokda masrafli,Belirteyim.
Arkadaşlar cidden cevaplarınız için teşekkürler.Öncelikli olarak Hollandayı düşünüyorum ülke olarak.En azından ev sorunumuz olmayacak.50 Euro gibi ufak bir mebla ama işyeri 50 Euro fazla vermeyi kabul etmedi ve başka iş bakıyor ama şu ana kadar bir çözüm bulamadık.:(Çok büyük şanssızlıklar yaşıyorum.sınavı verdigim ay Hollandada asgari ücret arttı.İşyerinden fazla para vermediler denedik.başka bir iş baktık şu ana kadar bulamadık.Belçikada ev baktık bir firma vasıtasıyla 350 euro civarı demişler kız arkadaşıma ve bu yönteminde yasak oldugunu söylemişler.Ben birkaç hollandalı firmaya iş başvurusu yaptım.Aradılar görüştük ama onlarda çalışma izni problemi var diye olmadı.Neredeyse her yolu denedim:(

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol