arkadslar hepimize kolay gelsin, ben daha yolun basindayim, daha oncedende yazmistim size evlilikle ilgili .. bugun nikah dairesine gittim,,bana kiza ait dogum belgesi, evlenme ehliyet belgesi ve pasaportu dedi(o ikisi cok dilli olucakmis, dogum belgesi tamam da, evlenme ehliyet belgesi nasil alinir, bilen arkads varmi, tr de nl li biri ile evlilik yapan bi arkads yardimci olabilirmi.(bu evlenme ehliyet belgesinin flemenkcesi ne ? )
lutfen !!!!!!!!!!!!!!!! ( evlilik belgesi )
selam arkadaşım, evlenme ehliyet belgesi formül b denilen belge. onu da tıpkı formül a (doğum kayıt örneği) gibi nüfus idaresinden alıyorsunuz. yani nüfus idaresine gidip 'formül a ve formül b' almak istiyorum diyeceksiniz. kolay gelsin arkadaşım.
helincim cok saol ilgin icin, kizin ordan bu formul b yi almasi icin benim turkiyeden bisey gondermem gerekiyo mu? sanirim dogum belgesini kolay alir, fakat bu evlenme ehliyet begesini almasida kolay mi oluo,yani benim burdan kiza pasaport falan gondermem gerekio mu, cok tesekkur ediorm
helincim cok saol ilgin icin, kizin ordan bu formul b yi almasi icin benim turkiyeden bisey gondermem gerekiyo mu? sanirim dogum belgesini kolay alir, fakat bu evlenme ehliyet begesini almasida kolay mi oluo,yani benim burdan kiza pasaport falan gondermem gerekio mu, cok tesekkur ediorm
değerli insan
evlenecek olduğunuz kişi , bütün belgeleri belediyeden elde ediyor !
şu konuya dikkat etmesi gerekir evlenecek olduğunuz kişi !
belediyeye gittiğinde,
doğum sicil örneği ( çok dilli isteyecek )
ikametgah belgesi ( çok dilli istiyecek )
eğer önce evlenip boşandı ise boşanma belgesi ( çok dilli isteyecek )
Evlenme ehliyet belgesi ( çok dilli isteyecek ve mutlaka, senin ad ve soyadın, doğum yerin ve tarihi ve açık adresin evlenecek olduğun kişinin elinde mevcut olması gerekir ki, belediyeye gittiğinde evlenme ehliyet belgesini istediğinde seninde bilgilerinin o belgede olmasını sağlayacaktır ! çünkü bizim başımıza gelmişti. eşim istemeye gittiğinde evlenme ehliyet belgesini ordaki personel sadece eşimin bilgilerini işlemiş ve benimle ilgili hiç bir şey sormamış ! daha sonra Türkiye' de nüfus müdürlüğü evrakı tanımadı ve Hollanda' dan tekrar istemiştik belgeyi ve 1 hafta kaybımız olmuştu )
Ve son olarak eşiniz kimliğini de dair getirsin pasaportla birlikte !
hadi kolay gele ;)
allah razi olsun kardesim,bu bana ikinci cevabin, bilmiyoruz hic bisey bu konuda ogrenmeye calisiyoruz.saolasin
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol