Arkadaşlar benim nişanlım Hollanda vatandaşı. Aslında hollanda vizesi için gerekli şartları(maaş, kontrat vs ) yerine getiriyor fakat biz daha kolay olacağını düşündüğümüz için belçika yolunu seçmeye karar verdik. Gelecek ay Belçika'nın hollandaya yakın kasabalarından birinde ev tutucak. Benim sorum o hollandada çalışmaya devam edecek. belçika vizesi için bir sorun yaratır mı bilmiyorum. yabancı sitelerden okuduk aynı şekilde hollandada çalışıp belçikada bir eve kaydolarak vize almaya çalışanları. sorun çıktı diyen yok ama sizin yorumlarınızı bekliyorum. kafam çok karışık.bir de belçika için aile birleşimi vizesine mi başvurucam bunla ilgili bilgi verir misiniz. vize için randevu mu alınıyor. ücret vs.
bir de son olarak biz türkiye'de evlenmeyi planlıyoruz mayısta.şimdi o hollanda vatandaşı, bu evliliği hollanda büyükelçiliğinde mi kaydettiricez. oraya kaydettirince belçika için de geçerli oluyor mu ? bu evlilik kaydettirmek için neler gerekli ne belgeler vs.
lütfen yardım edin çatlıycam artık ne karışık ya :cry:
lütfennnnnnnnnn okuyun belçika yoluyla hollanda
Hollanda icin sartlar tutuyorsa hic Belcika'yi denemeyin .
Bak esin Hollanda vatandasiymis,,bu daha guzel.Islerinizi kolaylastirir.
Bunun icin forumu iyice incelemeni oneririm.!
Esin Hollandada calisip Belcikada ikamet edebilir,bu sorun degil .
Turkiyede evlenirseniz esin Hollandadaysa oraya,Belcikadaysa hem Beldiyeye hem Belcikadaki
Hollanda elciligine bildirirsiniz .
Vize icin para odemessin,esin AB vatandasi ,
Kayit icin belgeleride ,evlenmeye yakin anlatirim.
Simdiki konusmalar haybeye gider .
Yinede forumu incelersen butun sorularina cevap bulursun .
Buyuk bir sabir,imkansiz bir bekleyis,muthis bir hosgoru,ve kotu gunlerin bilincinde olupta
evlenirseniz,, elinde sonunda Vize'nizi verirler.
Bak esin Hollanda vatandasiymis,,bu daha guzel.Islerinizi kolaylastirir.
Bunun icin forumu iyice incelemeni oneririm.!
Esin Hollandada calisip Belcikada ikamet edebilir,bu sorun degil .
Turkiyede evlenirseniz esin Hollandadaysa oraya,Belcikadaysa hem Beldiyeye hem Belcikadaki
Hollanda elciligine bildirirsiniz .
Vize icin para odemessin,esin AB vatandasi ,
Kayit icin belgeleride ,evlenmeye yakin anlatirim.
Simdiki konusmalar haybeye gider .
Yinede forumu incelersen butun sorularina cevap bulursun .
Buyuk bir sabir,imkansiz bir bekleyis,muthis bir hosgoru,ve kotu gunlerin bilincinde olupta
evlenirseniz,, elinde sonunda Vize'nizi verirler.
teşekkür ederim yanıtın için. bu belediye dediğin belçikadaki belediye mi. zira biz belçika büyükelçiliğine mail attık onlar eşin hollanda vatandaşı dediler ve hollanda büyükelçiliğine yönlendirdiler
Esin Hollandada ikamet ediyorda onda. Bak esin Hollandada iken evlilik yaparsaniz ,esin Hollandada ikamet ettigi Belediyeye tanitir evliligi (buda 2-4 hafta tutar ortalama) .Sonra Belcikaya goctugunde ,herhangi bir islem yapmaz,cunku Hollandada ki Belediyeden getirdigi evraklarda evliliginiz islenmistir.
Ama evliliginizi Belcikada ikamet ediyorken yaparsaniz,hem Belcikada Ikamet ettigi Belediyeye hem Hollanda elciligine yaptirirsiniz.
Anladin degil mi ? Ikiside zor degil ama ugrastirirlar.
Ama evliliginizi Belcikada ikamet ediyorken yaparsaniz,hem Belcikada Ikamet ettigi Belediyeye hem Hollanda elciligine yaptirirsiniz.
Anladin degil mi ? Ikiside zor degil ama ugrastirirlar.
kardes eger nl de bir sorununuz yoksa yani engel olabilecek bir sorun bizim bilmedigimiz yani neden kisa yol dururken uzun yolu secip hemde kendinizi masrafa sokacaksiniz zaman kayip edeceksiniz mantiklisi hangisi ise onu yap
arkadaşım ben 5 aydır forumu takip ediyorum ve hollanda vizesine başvuranlar ciddi sıkıntıları olanlar dışında kolayca vizelerini aldılar. şartlarınız uygunsa belçika macerasına hiç gerek yok bence...nevilen bu konuda çok bilgili çok sıkıntılar çekti, tavsiyelerine kulak vermeni öneririm... inşallah hayırlısıyla çabucak vizeniz çıkar...
kardes eger nl de bir sorununuz yoksa yani engel olabilecek bir sorun bizim bilmedigimiz yani neden kisa yol dururken uzun yolu secip hemde kendinizi masrafa sokacaksiniz zaman kayip edeceksiniz mantiklisi hangisi ise onu yap
Sınavdan korkuyorum aslında.Haziran başında vizeye başvurmam gerek bu durumda mayıs ortası sınava girmem lazım. Hiç bilgim yok değil hollandaca ama yeterli değil. bilmiyorum ne yapsam. biz de bi türlü karar veremedik hangi yoldan gitsek diye
kardes bukadar korkmayin isin ucunda olum yok 350 euro var belcika yolu daha masrafli sen kazanamzsan tekrar denersin olmadi ozaman baska seyler dusunebilrsin avrupaya yasamaya geleceksin korkma bukadar
Yahu varya onceden maas sorunu cok sikintiydi.Esimin 2. iste calismasi imkansizdi .
Birde 12 aylik kontrat .. Basvuru yapcan 9 aylik var.Insan tedirgin sorun yaparlar diye.
Simdi maas dusmus heralde. Maas sorunum olmasa 1 ay canimi disime takar,harc bulur borc bulur
O sinavi gecerdim .Hic ugrasmazdim boyle.
Hem insanin kendi memleketine vize daha kolay.Bak esin Belcika vatandasiysa hicbirsey sorun olmuyor.
5 Gunde vize aliyor millet.Hollandada oyle ugrasiyorsun ama sacma sacma bahaneyle red vermiyorlar.
Red vermek icin o kadar ugrastirmiyorlar.
Bide Belcikaya gecenlere bak.Onlarda veriyor ama atmadiklari takla kalmiyor.
Evin elektrik tesisatini sorun yapiyorlar dusun artik..
Birde 12 aylik kontrat .. Basvuru yapcan 9 aylik var.Insan tedirgin sorun yaparlar diye.
Simdi maas dusmus heralde. Maas sorunum olmasa 1 ay canimi disime takar,harc bulur borc bulur
O sinavi gecerdim .Hic ugrasmazdim boyle.
Hem insanin kendi memleketine vize daha kolay.Bak esin Belcika vatandasiysa hicbirsey sorun olmuyor.
5 Gunde vize aliyor millet.Hollandada oyle ugrasiyorsun ama sacma sacma bahaneyle red vermiyorlar.
Red vermek icin o kadar ugrastirmiyorlar.
Bide Belcikaya gecenlere bak.Onlarda veriyor ama atmadiklari takla kalmiyor.
Evin elektrik tesisatini sorun yapiyorlar dusun artik..
Bu yorumlardan sonra sınava hazırlanmaya karar verdim. Önümde 1.5 ay var artık inşallah geçerim.Hakkımızda hayırlısı...................
kardeşim arkadaşların sınav tecrübelerine biraz göz at ve sınav korkunun ne kadar yersiz olduğunu gör, endişelenme geçersin sınavı ve kolayca alırsın vizeni inşallah...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol