Mrb Arkadaslar
Degerli arkadaslar ben suan esimi hollandadan istek yapma asamasindayim fakat esimin Turkiyeden bana ne gibi belgeler gondermesi gerektigini bilmiyorum ve formul A formul B apostil yaptirilmasi gerekiyormu bu konuda bana bilgi verecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Mrb arkadaslar apostil hakkinda bir sorum vardi
Rabbim islerinizde kolaylik nasip etsin arkadasim.Nufus kayit ornegi dogum kayit ornegi evlenme kayit ornegi alcak nufustan bunlari apostilletcek.Onu da nufusta yaptircak vize icin dedigi zaman onlar yonlendirir.Gereken belgelerde bu form da yaziyo zaten.Rahatlikla bulabilirsin.
Kolay gelsin.
Selam ve dua ile.
Kolay gelsin.
Selam ve dua ile.
Esra 70 Arkadasim biraz daha aciklik getirirsen sevinirim bu yazmis oldugun belgeler den hangisi formul a hangisi formul b sen bu yazdiklarinin 3 unude apostil yaptirdinmi
formul a ve formul b kağıtları uluslararası geçerli belgelerdir bunlar apostil istemez fakat toplu nüfus kaydı diye bilinen belgeyi aldığınız nufus müdürlüğünde apostil yaptırabilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne gittiğinizde sizden formül a ve b kağıdı için dilekçe isteyecekler, yanınızda boş bir A4 kağıdı ve kalemle giderseniz orda hemen yazabilirsiniz. forumu biraz detaylı incelerseniz bu konu hakkında oldukça bilgiye ulaşabilirsiniz...
arkadasim zamaninda cikan bazi kanunlar geregi apostile resmi olarak gerek yok ancak ind yinede istiyor ondan sen yinede hepsine apostil yaptir bizlerde o sekilde yaptik.bunda telaslanacak birsey yok sitede biraz gezinti yaparsan diger evraklarida bulursun ben su anda digerlerini hatirlamiyorum.
Siz nüfus dairesine vize icin derseniz onlar verir arkadasım.Onlar hangilerine apostil yapcaklarını bilirler.Kafana takılan bişey olursa cekinmeden sorabilirsin kafana takılan varsa.
Selam ve Dua ile.
Selam ve Dua ile.
Mrb Arkadaslar
Degerli arkadaslar ben suan esimi hollandadan istek yapma asamasindayim fakat esimin Turkiyeden bana ne gibi belgeler gondermesi gerektigini bilmiyorum ve formul A formul B apostil yaptirilmasi gerekiyormu bu konuda bana bilgi verecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
arkadasım bu kagıtların hepsini nüfustan alıyosun çok basit bu belgeleri almak.formül a ve b için apostile gerek yok çünkü onlar yabancı dilde çıkıyo zaten.ayrıca benden dilekçe falan istenmedi bu belgeleri almak için.ankaradayım ben belkide ondan.toplu nüfus kayıt örnegi aile toplum kagıdı vs gibi kagıtlar için apostil gerekli.onlarıda kagıtları aldıgın nüfusun baglı bulundugu valilikten yada kaymakamlıktan yaptırıyosun..
Turkiyeden Hollandaya Gonderdiklerim:
1- Pasaportumun butun sayfalarının fotokopisi
2- Formul A (apostil muhurlu)
3- Formul B (apostil muhurlu)
4- Aile Nufus Toplum Kagidi (apostil muhurlu)
5- Sinav Sonuc Belgemin Fotokopisi
Esimin Hollandada Hazırladigi Evraklar:
1- Formul A (Belediyeden Aldi)
2- Formul B (Belediyeden Aldi)
3- Pasaportunun Fotokopisi (Tum Sayfaların)
4- Kontrat is yeri kontrati :)
5- Maas Bodrosu Son 3 aylık ind nin sitesinde belirtilen rakam veya rakamdan fazla olmak sarti ile
6- Esimin İnd den siparis ettigi Form
7- Evlilik Cuzdani Fotokopisi
8- Oturum Kartı Fotokopisi
1- Pasaportumun butun sayfalarının fotokopisi
2- Formul A (apostil muhurlu)
3- Formul B (apostil muhurlu)
4- Aile Nufus Toplum Kagidi (apostil muhurlu)
5- Sinav Sonuc Belgemin Fotokopisi
Esimin Hollandada Hazırladigi Evraklar:
1- Formul A (Belediyeden Aldi)
2- Formul B (Belediyeden Aldi)
3- Pasaportunun Fotokopisi (Tum Sayfaların)
4- Kontrat is yeri kontrati :)
5- Maas Bodrosu Son 3 aylık ind nin sitesinde belirtilen rakam veya rakamdan fazla olmak sarti ile
6- Esimin İnd den siparis ettigi Form
7- Evlilik Cuzdani Fotokopisi
8- Oturum Kartı Fotokopisi
Bu evraklarin cogu nufus mudurlugunden aliniyor veya simdi sistem degisti bagli oldugunuz kaymakamliktan alabiliyorsunuz . ucrete tabi degil
simdiden kolay gelsinnn
simdiden kolay gelsinnn
Mrb Arkadaslar
Aekadasim genelde problem olmuyor ama isini saglama al yaptir gitsin 2 dk da ucretsi bi sekilde yapiyorlar.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
arkadaslar esimin bulundugu ilce nufus mudurlu ve kaymakamlik aksilik yapiyor apostil hakkinda yada esimden daha once kimse apostil falan istemedigi icin apostilin nedemek nasil bir sey ooldugunu bilimiyolar esimde bana soruyor bu apostil denen sey nasil bir sey formul a ve formul b nin uzerine bir yeremi oluyor diye ama arkadaslar formul a ve formul b de muhur vurulacak hic bos yer yok ki sizler hangi belgelerei apostillettidiniz ve hepsinin uzerinemi apostil oldu birde apostil denen nasil bir belgeyse sitede paylasabirmi lutfen tesekkurler
merhaba arkadasım aslında apostil hakkında hiç bir sorun olmaması lazım apostil bulundugun ilçenin kaymakamlıgında yaptırılan bir belge yada valilikte....nüfus müdürlüğünden aldıgınız formul A ve formul B belgelerinin ve her ihtimale karsı toplu nüfus kayıt örneğinede yaptırın siz nüfus müdürlüğünden aldıgınız bu belgelerin üzerine zımbalanan bir kağıt parcası şöyle diyim takvim kagıdı büyüklüğünde :) apostil belgesinin üzerine zaten mühürü vuruyorlar gideceğiniz ülkenin adı yazıyor apostil belgesinde hollandaysa lahey yazar zaten....bildiğim böyle arkadasım benim umarım yardımcı olabilmişimdir...
Formul A formul B bunlarin imzanlanmasi oluyor size verdikleri 3 kagidida kucuk bir kutu gibi bir muhur vurarak icini dolduruyolar daha sonra bir kac yere imzalatiyorsun , ben 10 dakikada halletmistim. bilmeleri lazim . aslina
ilçelerde bu konuda asıl yetkili kaymakamlıklar muhakkak bilmeleri gerekir, hele de afyon gibi çok gurbetçinin olduğu bir şehirde bilmemeleri imkansız. biraz ısrarcı olun bence... bu apostil damgası gülnurun dediği gibi resmi belgenin arkasına basılan 10x15 cm boyutlarında büyükçe bir damga bu damgayı vurmaya yetkili kişiler tarafından doldurulup imzalanıyor o kadar basit bir işlem fakat bazen görevliler bilgisizliklerinden çok uğraştırabiliyorlar...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol