mrb geluk oncelikle boyle bir site ve boyle bir paylasimda bulundugunuz icin emegi gecen herkese cok cok tesekurler..bende hollandaya herkes gibi evlenerek geldim esim burada yani nl de avukat ben ise turkiyede iki universite okudum yani insaat muhendisligi son siniftan birakmak zorunda kaldim birde insaat teknikerligi yani iki yillik universite diplomam var burda nasil ve nereden baslamam gerekli saygilarimla--
mrb(Turkiye'de 2 uni bitirdim, nlde ne yapabilirim)
mrb geluk oncelikle boyle bir site ve boyle bir paylasimda bulundugunuz icin emegi gecen herkese cok cok tesekurler..bende hollandaya herkes gibi evlenerek geldim esim burada yani nl de avukat ben ise turkiyede iki universite okudum yani insaat muhendisligi son siniftan birakmak zorunda kaldim birde insaat teknikerligi yani iki yillik universite diplomam var burda nasil ve nereden baslamam gerekli saygilarimla--
arkdsm benden sana kucuk bi tavsiye sitede konuya uygun olmayan basliklar kilitleniyor,en kisa zamanda iletine uygun bi baslik yazmani tavsiye ederim eger basliginin acik kalmasini ve sorularinin cvplanmasini istiyosan,,kolay gelsinn,,,
selam arkadasim
aramiza hosgeldin
bilmiyorum kac senedir burdasin ama calismak icin NT2 dedigimiz sinavini almalisin..! daha sonra ceviri yapmis oldugun diploman/ certificaatlarinla ise girip calisma veya yarida kalan egitimini bitirme imkanin var ama universiteye gitmek icin Toefl sinavini yani ingilizce dil sinavini kazanmis olman gerekiyor ve tabiki ilk once Turkiye'de egitim uzerine yapmis oldugun certificaat / diplomalarini burda ceviri yaptirman lazim..
bu arada Sansli arkadasim uyarin icin tesekkurler, arkadasimiz aramizda yeni oldugu icin bu seferligine biz duzeltme yaptik..! ;)
aramiza hosgeldin
bilmiyorum kac senedir burdasin ama calismak icin NT2 dedigimiz sinavini almalisin..! daha sonra ceviri yapmis oldugun diploman/ certificaatlarinla ise girip calisma veya yarida kalan egitimini bitirme imkanin var ama universiteye gitmek icin Toefl sinavini yani ingilizce dil sinavini kazanmis olman gerekiyor ve tabiki ilk once Turkiye'de egitim uzerine yapmis oldugun certificaat / diplomalarini burda ceviri yaptirman lazim..
bu arada Sansli arkadasim uyarin icin tesekkurler, arkadasimiz aramizda yeni oldugu icin bu seferligine biz duzeltme yaptik..! ;)
selam arkadasim
aramiza hosgeldin
rica ederim geluk ablacim siz soylemekden biktiniz ya bende yardimci olayim dedim,,,
bence türkiyede üniversite okumuş insanlar için hollandada yaşamak daha zor. hele de beklentiler fazla olunca. öcelikle her halukarda hollandacayı halletmeniz gerekiyor. yani niveu 4 ü alıp staatsexamenı kazanmak gerekiyor iyi bir işte çalışabilmek ya da okuyabilmek için. herhangi bir yüksekokul ya da üniversitede okuyabilirsiniz, ille de bölümünüzle ilgili olması gerekmez. bu okullardaki hem hollandaca hem ingilizce hem de bazi bölümlerde matematik ve diğer bazı dersler için hazırlık sınıfı var schakeljaar denilen.
cok güzel bilgiler veriyorsunuz arkadaslar teşekkür ettim
oncelikle e-mailllerime cvp verdiginiz icin cok tesekurler ama burada hayata sifirdan baslamak ve insanlarin arasina yeniden karismak cok zor ve kendi mesleginizi yapamak kadar kotu biseyde olmasa gerekli cunku yillardir ozlem duydugunuz isinize tek engel olan dil...insallah oda olacak diplomalarimi cevirme yaptirdim ama bazi kotu durumlar ortaya cikiyor acikcasi neyse ilginiz icin tekrar tesekurler.
merhaba kardesim Allah Kolaylik versin Eger hollandada yuksek okumak veya calismak istiyorsan schakeljaar yapican eger imkanin varsa yaz kurslari baslamak uzere kacirma hemen basvur http://www.schakeljaren.nl hic bekleme NT2 almadan bu ulkede gocmen statusuyle gelen kimseye birsey yaptirmazlar o yuzden Allah yardimcin olsun kardes
bu iste bir yanlislik var arkadaslar.
daha oncede yazdim ama saglikli net cvplar alamamistim.
geldim geleli onlarca is icin telefon aldim, hoş hala issizim gerci ama;
kimse bana NT2 var mi falan diye bi soru sormadi. sizin yazdiklariniza bakinca,
galiba benim olaylarda bi anormallik var ama cozemedim.
selamlar...
daha oncede yazdim ama saglikli net cvplar alamamistim.
geldim geleli onlarca is icin telefon aldim, hoş hala issizim gerci ama;
kimse bana NT2 var mi falan diye bi soru sormadi. sizin yazdiklariniza bakinca,
galiba benim olaylarda bi anormallik var ama cozemedim.
selamlar...
leonardo arkadaşım, kimse sizden nt2 istememiş olabilir. çünkü telefonda konuşunca zaten anlıyorlar nt2'nin olmadığını :)
helin,
ben genelde is gorusmelerimi ingilizce yada almanca yapiyorum.
uluslararasi sirketlere basvurdugum icin hollandacanin cokta sart olmadigi pozisyonlar. konusmalarimizda hollandaca bilgim soruluyo ama NT2 var mi falan diye hic karsilasmadim.
daha onceden isvicre ve almanyada is tecrubem oldugu icin gene ayni tip islere bakiyorum.
selamlar...
ben genelde is gorusmelerimi ingilizce yada almanca yapiyorum.
uluslararasi sirketlere basvurdugum icin hollandacanin cokta sart olmadigi pozisyonlar. konusmalarimizda hollandaca bilgim soruluyo ama NT2 var mi falan diye hic karsilasmadim.
daha onceden isvicre ve almanyada is tecrubem oldugu icin gene ayni tip islere bakiyorum.
selamlar...
leonardo06 arkadasim zaten eger o kadar iyi Ingilizce ve Almanca biliyorsan zaten senin icin sorun yoktur . Bende inglizce biliyorum ama o kadar ileri derecede degil o yuzden benim gibi birisine Ya ingilizce kursuna gidip Eksiklerini tamamlamak ya da Hollandaca ogrenmek secenegi kaliyordu bende once Hollandacayi sectim sonra ingilizcemi tamamlarim Eger NT2 sinavini alirsam ve bir Hollanda firmasina girersem ilk isim bir universite kursuna yazilip Toefl kursuna gitmek olucak
Siz ozel bir durumdasiniz Hem Uluslararasi tecrubem var hemde 2 dili iyi konusuyorum diyorsunuz yakin zamanda Insallah istediginiz gibi bir is ortamina girersiniz ama diger bircok arkadas burada birseyleri elde etmek icin once Hollandacayi ogrenmelidir - ogrenmek zorundadir.Bence daha cok basvuru yapiniz size monsterboard.nl i oneririm .Ama benim tanistigim belli bir seviyede egitim almis Hollandalilarin buyuk kismi Ingilizceyi cok iyi Almancayida iyi veya vasatin ustunde biliyorlar zaten Holllanda egitim sisteminde universite veya HBO bitiren bir ogrencinin kendi anadilinden baska 2-3 ogrenme sansi var yani bir cok konuda rakiplerinizden iyi olsaniz dahi Hollandaca size eksi bir taraf kalacaktir
insallah en kisa zamanda iyi haberlerinizi aliriz ( Sizin kadar umudum olmasada belki benim gibilerede umut olur )
Siz ozel bir durumdasiniz Hem Uluslararasi tecrubem var hemde 2 dili iyi konusuyorum diyorsunuz yakin zamanda Insallah istediginiz gibi bir is ortamina girersiniz ama diger bircok arkadas burada birseyleri elde etmek icin once Hollandacayi ogrenmelidir - ogrenmek zorundadir.Bence daha cok basvuru yapiniz size monsterboard.nl i oneririm .Ama benim tanistigim belli bir seviyede egitim almis Hollandalilarin buyuk kismi Ingilizceyi cok iyi Almancayida iyi veya vasatin ustunde biliyorlar zaten Holllanda egitim sisteminde universite veya HBO bitiren bir ogrencinin kendi anadilinden baska 2-3 ogrenme sansi var yani bir cok konuda rakiplerinizden iyi olsaniz dahi Hollandaca size eksi bir taraf kalacaktir
insallah en kisa zamanda iyi haberlerinizi aliriz ( Sizin kadar umudum olmasada belki benim gibilerede umut olur )
el lobo hemsehrim,
guzel temennilerin icin tesekkur ederim.
insallah tez zamanda sen de arzuladigin noktalara erisirsin.
benim burdaki yani hollandadaki yegane amacim yurtdisi kariyerdir. su an 32 yasindayim ve 40-45 yaslarinda Turkiyeye donup yerel veya uluslararasi bir sirkette; Genel Mudurluk yada CEO luk yapmak istiyorum. bunun icin alt yapim var. dilbilgim yeterli. biraz daha yurtdisi is tecrubesi lazim o kadar.
benim diger bir sorum, NT2 alirsam inburgeringexaameni de yapmam gerekir mi yoksa gerek kalmiyor mu?
selamlar...
guzel temennilerin icin tesekkur ederim.
insallah tez zamanda sen de arzuladigin noktalara erisirsin.
benim burdaki yani hollandadaki yegane amacim yurtdisi kariyerdir. su an 32 yasindayim ve 40-45 yaslarinda Turkiyeye donup yerel veya uluslararasi bir sirkette; Genel Mudurluk yada CEO luk yapmak istiyorum. bunun icin alt yapim var. dilbilgim yeterli. biraz daha yurtdisi is tecrubesi lazim o kadar.
benim diger bir sorum, NT2 alirsam inburgeringexaameni de yapmam gerekir mi yoksa gerek kalmiyor mu?
selamlar...
NT2 sinavini alirsan inburgeringexam i yapamana gerek kalmaz zaten NT2 in iki programi var programma I sec o daha kolay ingilizce ve almanca bilen birisi duzenli calisma ve bir kursla en gec 6 ay icinde alir bu sinavi alirsin bence NT2 en iyisi hem bu belge Hollandacayida dil agacina ekledigini gosterir
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol