Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

MVV BAŞVURUM

Yorum için giriş yap 26 mesaj · 8.503 görüntülenme
Arkadaşlar nihayet bugün MVV başvurusunu yaptık.

kağıt rapor falan hazırla derken sınavdan sonra 2 ay oldu.

Daha önce anlattığım gibi eşim rahatsız olduğu için çalışamıyor,

Eşim Hollanda'lı ama yinede bir sürü evrak kağıt hazırlamak zorunda kaldık,ve

buda bayaa zaman aldı :?

biz IND ye yollamak için,sosyal ofisten eşime ait tüm bilgi ve gelir durumunu gösteren belgelerle birlikte yine sosyal ofisten tekrar iyileşerek çalışması mümkün değildir yazısı aldık ve

ayrıca eşimin doktorundan ne gibi hastalığı olduğu,tedavi edilebilirmi yada edilemezmi ve günlük yaşamda ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilir,kısaca hastalığıyla ilgili tüm detayları anlatan resmi doctor imzalı belge de aldık ve bunları bir uzmana danışarak yaptık..

bu konuda ayrıntılı yazdım çünkü daha sonra benim ve eşimin durumunda olup mvv başvurusu yapmak isteyenler birazda olsa bilgi sahibi olurlar diye düşündüm.

DUALARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR..

İnşallah vizem sorun olmadan çıkarda eşime biran önce kavuşurum.....
İnşallah hayılısıyla başvurunuz onaylanır ve vizeni alırsın. Allah yardımcınız olsun.
rabbim yolunu acik etsin arkadasim.insallah kisa zamanda hayirli haberini alirsin.bol sanslar
Hayırlısıyla bir an önce çıkar inşaallah vizeniz.
hayırlısı olsun ve geçmiş olsun eşine de Allah şifa versin...
Arkadaşlar bugün MVV için başvuralı 8 gün oldu ve benim işleme alındı mektubu daha gelmedi.

dün akşam eşime dedim,eğer mektup salı günü gelmezse,IND ye telefon et sor dedim,

bana ne dedi biliyormusunuz,hayır ben arayıp sormam çünkü onlar ne yapacağının bilir ve

sormamıza gerek yok,burada herşey yasalar çerçevesinde yürür dedi :lol: :shock: .

Eşim Hollanda'lı olduğundan ve herkese eşit mesafeden baktığından,IND ninde böyle olduğunu zannediyor :lol:,beni bir gülmek tuttu sormayın gitsin.

Ama yakında IND nin ne olduğunu ve türklere nasıl davrandıklarını öğrenince ,ne diyecek acaba çok merak ediyorum :P
:) :) dileyelim ki görmesin çünkü sizin başınız ağrır sizin işinizi uzatırlar
hatice25 yazdı:
:) :) dileyelim ki görmesin çünkü sizin başınız ağrır sizin işinizi uzatırlar

Hatice kardeş bizim başımız ağrıycak zaten onda şüphe yok ama

benim hanım bilmiyor daha bunların ne kadar gıcık olduğunu :lol:
Arkadaşlar MVV ye başvuralı tam 16 gün oldu ve INDden hala bir ses yok ve

işleme alındı mektubuda gelmedi :?

şimdi tatil zamanı ve yaz sezonu olduğu için gecikmeler olabileceğini düşünüyoruz ve

bu yüzden IND çalışanlarını arayıp rahatsız etmek istemiyoruz :lol: .

Bakalım sabırla bekliyoruz.dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.

Vize bekleyen ve sınava girecek olan herkese Allah'tan başarı diliyorum :geek:
conhoney yazdı:
Arkadaşlar bugün MVV için başvuralı 8 gün oldu ve benim işleme alındı mektubu daha gelmedi.

dün akşam eşime dedim,eğer mektup salı günü gelmezse,IND ye telefon et sor dedim,

bana ne dedi biliyormusunuz,hayır ben arayıp sormam çünkü onlar ne yapacağının bilir ve

sormamıza gerek yok,burada herşey yasalar çerçevesinde yürür dedi :lol: :shock: .

Eşim Hollanda'lı olduğundan ve herkese eşit mesafeden baktığından,IND ninde böyle olduğunu zannediyor :lol:,beni bir gülmek tuttu sormayın gitsin.

Ama yakında IND nin ne olduğunu ve türklere nasıl davrandıklarını öğrenince ,ne diyecek acaba çok merak ediyorum :P

simdi oyle bir duruma soktunki kendini bende guluyorum.umarim bir sorun cikmaz cunku ciksa gidemiyeceksin sonrada esine dicen bak ne oldu.ciksa esin sana dicek bak gordun mu gibisinden.tabi bizim istegimiz sorunsuz herseyin hallolur insallah.
pasakurt yazdı:

simdi oyle bir duruma soktunki kendini bende guluyorum.umarim bir sorun cikmaz cunku ciksa gidemiyeceksin sonrada esine dicen bak ne oldu.ciksa esin sana dicek bak gordun mu gibisinden.tabi bizim istegimiz sorunsuz herseyin hallolur insallah.

Kardeş bir işimde sorunsuz hallolsa bu dünyada dişimi kırıcam.

Ben uyardığım halde,üstüne basa basa ne yapması gerektiğini söylediğim halde maalesef eşim bunlara güvendi,bunu nedenmi söylüyorum çünkü eşim bugün INDye telefon etmiş ve

bizim mektup ulaşmışmı ulaşmamışmı bilen yok bizim dosyanın ne olduğu bilinmiyor

haftaya tekrar arayın demişler eşime,bunlar daha dosyamızı işleme alıcaklarda değerlendireceklerde,tabii kaybolmadıysa..

biz zaten başvuralı 17 gün oldu,gelecek haftayıda sayarsan 24 gün oluyor,

Böylece IND boşu boşuna bizden 3 haftadan fazla zaman çaldı yani bizim 24 gün uçtu.

Ben eşime çok kızdım bugün beni dinlemeyip IND yi daha önce aramadığı için ama

eşime hiç birşey belli etmedim kızgınlığımı ona göstermedim ve senin dediğin gibi bak ben haklı çıktım falanda demedim,zaten bunu demek doğru olmazdı.

daha önce yukarıda yazmıştım,ben kesinlikle sorun yaşarım demiştim ve yaşıyorumda.

Ve yaşayacağımda...

Şuan derin hayalkırıklığı içindeyim,eğer neden diye soracak olursanız nedeni şuki ben başıma gelecek olanı bildiğim halde ve yapılması gerekenleri ve izlenmesi gereken yolu gösterdiğim halde birilerinin beni dinlemeyip beni sıkıntıya sokmaları.
Bize de öyle demişlerdi bundan önceki başvurumuzda böyle bir başvuru yapılmamış demişti kaldı ki her hafta aramamıza rağmen eşim bir sonraki gün tekrar aradı. ve bekley,n dediler hepsi farklı konuşuyo birinin dediğinden diğerinin haberi olmuyo. Ben vizem olumlu sonuçlanırsa yazıcaktım ama şimdi de söylemekte zarar yok bizim avukat ilk konuştuğu memurun adını almış her aradığında onu soruyo o yoksa o memur bize böle böle dedi deyip daha sonra bir gelişme olup olmedığını soruyo bence etkili bir yöntem gibi bu.
hatice25 yazdı:
Bize de öyle demişlerdi bundan önceki başvurumuzda böyle bir başvuru yapılmamış demişti kaldı ki her hafta aramamıza rağmen eşim bir sonraki gün tekrar aradı. ve bekley,n dediler hepsi farklı konuşuyo birinin dediğinden diğerinin haberi olmuyo. Ben vizem olumlu sonuçlanırsa yazıcaktım ama şimdi de söylemekte zarar yok bizim avukat ilk konuştuğu memurun adını almış her aradığında onu soruyo o yoksa o memur bize böle böle dedi deyip daha sonra bir gelişme olup olmedığını soruyo bence etkili bir yöntem gibi bu.

Hatice kardeş zaten benim sorunumda bu!!Eşim IND nin bunu yapacağına inanmıyor ve daha kötüsü bunu ona inandıramıyorum.benim eşim IND yi hergün yada haftada bir hayatta aramaz,

daha bana kızıyor sen başkalarının söylediklerine inanıp ve başkalarının yaşadıklarına bakıp IND yi suçluyorsun diyor yani burda kusurlu IND değil ben oluyorum,nekadar trajikomik bir durum :?

dün IND eşime demiş postayla sorun yaşıyoruz o yüzden sizin dosyanız elimizde değil demişler ama TNT posta şirketinin barcodu var elimizde ve dün kontrol ettik eşimin yolladığı mektup 3 gün sonra IND ye teslim edilmiş ve teslim edileli 15 gün olmuş,eşimle konuşan IND çalışanı bizim başvurumuzu internette bulmuş benim adımı soyadımı doğum tarihimi mvv için meraacatımızı bilgisayarda görmüş ama dosyanın nerde ve kimde olduğunu bilen yok ve haftaya tekrar arayın demişler eşime.

Eşim başkalarının yaşadadıklarına bakarak hareket etme bunu yaptığın sürece stress olursun dedi acaba doğrumu söylüyor yani başkalarının IND ile yaşadığı olumlu veya olumsuz gelişmeler beni yanlış yönlendiriyor olabilirmi acaba,belki hiçbir araştırma yapmadan ve hiçbirşey sormadan IND den gelecek cevabı beklemeliyim sadece.IND nederse tamam demekki işler bu şekilde yürüyor ve IND her işini doğru ve adil olarak yapıyor demeliyim ama

bunu demek nedense hiç içimden gelmiyor.

IND nin gerçek yüzünü eşime nasıl gösterebilirim bir fikri olan beni aydınlatsın lütfen..
Bizde Basvuru yaptik temmuz ayinin basinda ve ayni sekilde bize de isleme alindi diye mektup gelmedi ve bunun uzerine ben bu haftanin basinda aradim telefonla IND yi. Telefondaki bayan artik isleme alindi diye mektup gondermediklerini beklememiz gerektigini ve isleme alindigini soyledi bana. Bilgisayardan bakti ve esimin butun bilgileri cikti ve hangi tarihten once karar vereceklerini de soyledi.

Benim size tavsiyem, telefon acin ve sorun. Cok yardimci oluyorlar.
Arayip telefonla sorarsaniz en azindan dosya alti olmadigindan emin olursunuz ve ulasip ulasmadigini ogrenirsiniz.
gonul1980 yazdı:
Arayip telefonla sorarsaniz en azindan dosya alti olmadigindan emin olursunuz ve ulasip ulasmadigini ogrenirsiniz.

Kardeş dün eşim IND yi aradı zaten ve TNT cargoyu.

Cargo şirketi dosyayı 05-07-2010 tarihinde (15 gün önce)IND ye teslim etmiş ama

IND farklı konuşuyor posta ellerine ulaşmamış çünkü postayla ilgili problem varmış :roll:

haftaya tekrar ara demişler.bunlar kesin dosyayı attı biryere ve biz soruncada bulup ilgilenecekler herhalde.Haftaya arayın demelerinin sebebi budur belki,aklıma başka neden gelmiyor.

Ya bu Hollandayla ilgili her konuda sorun yaşıyorum herşeyi eksiksiz yapmamıza rağmen bu oluyor yani herşey çok geç yapılıyor benim için,bunu anlamıyorum ben neden birçok insan gibi doğru ve kolay şekilde hallolmuyor hollandada işlerim bilmiyorum,

kadermi desem bathsızmıyım desem nedesem bilmiyorum,ama Hollandalılar hakkında paranoyak olmaya başladım desem yalan olmaz.Türkiyede ne evlenirken nede evrak konusunda hiçbir sorun ve gecikme yaşamadım,ne çektiysem hep Hollandadaki düzensiz ve laçkalıktan çektim.böyle gayri resmi ve lakayit bir devlet dairesi olabileceğine inanamıyorum

red verseler bu kadar üzülmem ama aradan 15 gün geçtiği halde dosyanız bizde yok demeleri beni çıldırtıyor doğrusu.Beni ençok yıpratanda eşimin aynı fikirde olmaması,

haftaya ne olacak görücem..
Birimize olan hepimize olucak diye birşey yok kardeş benim ilk başvurumda benle aynı gün sınava girip aynı gün başvuru yapan bir arkadaşın 3-5 güne vizesi çıkmıştı ben de tam bir yıldır vize bekliyorum. İnşaallah sen de bir an önce alırsın hayırlısıyla vizeni. Eşinin öyle düşünmesi aslında çok normal kimse kendi ülkesine kötü demezde dedirtmez de ama sanırım biraz fazla milliyetçi gelin hanım. Zamanla oda anlıyacaktır bize yapılan insan ayrımını ama dilerim ki geç olmasın.
hatice25 yazdı:
Birimize olan hepimize olucak diye birşey yok kardeş benim ilk başvurumda benle aynı gün sınava girip aynı gün başvuru yapan bir arkadaşın 3-5 güne vizesi çıkmıştı ben de tam bir yıldır vize bekliyorum. İnşaallah sen de bir an önce alırsın hayırlısıyla vizeni. Eşinin öyle düşünmesi aslında çok normal kimse kendi ülkesine kötü demezde dedirtmez de ama sanırım biraz fazla milliyetçi gelin hanım. Zamanla oda anlıyacaktır bize yapılan insan ayrımını ama dilerim ki geç olmasın.

Kardeş Allah bu sefer yüzüne gülecek ve vizeni alıcaksın inşallah!!

Aslına bakarsan eşim Hollandalıları sevmez vede hiç Hollanda milliyetçisi değildir zamanında çocukken Hollandalılar hep hakaret ederlermiş sen karasın sen bizden değilsin gibi ve kötü takma isimle çağırırlarmış onu,neden dersen çünkü benim eşimin kökleri Endonezyalı :D Annesi Endonezya babası Hollandalı ama aynı türklere benziyor ten rengi siması falan aynı türk gibi.eşim Hollanda yasalarına ve o yasaları uygulayanlara çok güveniyor sorun burda ama anlaması biraz zaman alacak tabiiki.

Ve eşim yeni bir bilgi verdi biraz önce,bizim dosyamız IND deymiş ama açıp okuyacak vakit bulamamışlar daha,eşim hala tatil zamanı işler yavaş yürüyor bahanesine inanıyor fakat bana inandıramıyor o başka :lol:
Arkadasim esin hakli aman burda tatil olmasin bu hollanda da prosedur cok acayip yavas hele birde tatil oldumu tmm tam bi iskence insallah en kisa zmnda cikar vizen esine kavusursun.Burda zaten tatil hic bitmiyo kralice gunu yilbasi yok yaz tatili yok bahar yoksinterklaas buda devlet kurumlarinin isine geliyor nerdeyse calismiyorlar.
2run34 yazdı:
Arkadasim esin hakli aman burda tatil olmasin bu hollanda da prosedur cok acayip yavas hele birde tatil oldumu tmm tam bi iskence insallah en kisa zmnda cikar vizen esine kavusursun.Burda zaten tatil hic bitmiyo kralice gunu yilbasi yok yaz tatili yok bahar yoksinterklaas buda devlet kurumlarinin isine geliyor nerdeyse calismiyorlar.

Eğer dediğin gibiyse ben şimdiden yandım arkadaşlar :lol:

Eşim bunun acısını fena çıkarır benden :oops:
Arkadaşlar bugün IND nin işleme alındı mektubu eşime postayla gelmiş.

cevap verme tarihi 3 ay sonrasına bildirilmiş,

İnşallah vizemi en kısa sürede alabilirim.
gonul1980 yazdı:
Bizde Basvuru yaptik temmuz ayinin basinda ve ayni sekilde bize de isleme alindi diye mektup gelmedi ve bunun uzerine ben bu haftanin basinda aradim telefonla IND yi. Telefondaki bayan artik isleme alindi diye mektup gondermediklerini beklememiz gerektigini ve isleme alindigini soyledi bana. Bilgisayardan bakti ve esimin butun bilgileri cikti ve hangi tarihten once karar vereceklerini de soyledi.

Benim size tavsiyem, telefon acin ve sorun. Cok yardimci oluyorlar.

gonul kardeş bizde aynı senin dediğin gibi yaptık,

pazartesi günü eşim IND ye telefon etti ve bilgisayarda bilgilerim kayıtlıymış ama

bugün eşime mektup geldi IND den işleme alındı diye ve cevap verme tarihide yazıyor orada.
ahh su vizeyi beklemek yokmu... insanin omrunden omur yiyor resmen :(

bende 1 ay 7 gundur vize cevabini bekliyorum... cevap verme tarihi 31-eylulden 31-agustosa yakinlasti.

Umarim vize bekleyen arkadaslardan en kisa zamanda olumlu cevaplarimizi aliriz.
barisp yazdı:
ahh su vizeyi beklemek yokmu... insanin omrunden omur yiyor resmen :(

bende 1 ay 7 gundur vize cevabini bekliyorum... cevap verme tarihi 31-eylulden 31-agustosa yakinlasti.

Umarim vize bekleyen arkadaslardan en kisa zamanda olumlu cevaplarimizi aliriz.

İnşaallah Allahım cümlemizin yardımcısı olsun. Benim vize de karar aşamasındaymış inşaallah bu kez hayırlısıyla olumlu gelir. Ben vize bekleyeli ağustosta tam bir yıl olcak beklemek nedir çok iyi öğrendim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Sabırla beklemekten başka çare yok arkadaşlar,

ben evleneli tam 5 ay oldu!!ve 5 aydan beri eşimden ayrıyım :cry:

ama ben inanıyorumki yarın vizemi alıcam hatta bugün alıcam,

bu şekilde pozitif düşünüp dua ediyorumki istediğim bana verilsin..

Ve hepimize verilsin inşallah :ugeek:
Arkadaşlar eşim bugün IND ye telefon etti,bizim vize başvurusu ne alemde diye ama

IND bilgi veremeyiz demiş ve bu süreç 3 ayda sürebilir veya daha kısada sürebilir demişler.

Yani sizin anlıycanız elde var sıfır :?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol