Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

MVV basvurum kabul edildi... !!

Yorum için giriş yap 29 mesaj · 7.319 görüntülenme
Arkadaslar merhabalar bugun posta kutusuna esim bakinca birde ne görmüs :D:D IND onay mektubu gelmis kabul etmisler basvurumuzu allah bu sevinci bekleyen tüm arkadaslarima nasip etsin hepinize teker teker duacıyım allah hepinizden ragzi olsun bu zor zamanlarda sürekli birbirimize destek halinde oldugumuz icin. Simdi arkadaslar biz samenwonen olarak basvurmustuk . 836 € parayi hemen yatirdik simdi bu para kac gün içerisinde sistemlerinde görünüyor tahminen , birde simdi neler yapmam lagzim yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Birde arkadaslar ne kadar sürecek benim oraya gitmem :) en en kısa zaman dersek ?
c.adiyaman yazdı:
Arkadaslar merhabalar bugun posta kutusuna esim bakinca birde ne görmüs :D:D IND onay mektubu gelmis kabul etmisler basvurumuzu allah bu sevinci bekleyen tüm arkadaslarima nasip etsin hepinize teker teker duacıyım allah hepinizden ragzi olsun bu zor zamanlarda sürekli birbirimize destek halinde oldugumuz icin. Simdi arkadaslar biz samenwonen olarak basvurmustuk . 836 € parayi hemen yatirdik simdi bu para kac gün içerisinde sistemlerinde görünüyor tahminen , birde simdi neler yapmam lagzim yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Birde arkadaslar ne kadar sürecek benim oraya gitmem :) en en kısa zaman dersek ?

Hayirli ugurlu olsun.para sisteme 3-5 gun icinde gecer.Buraya gelmen simdiden ucak biletini alirsan tahminim 15 gun.
para göründükten sonra ne yapacağım bu devre ile ilgili hiç bir bilgim yok kardesim konsolosluktan falan neler yapacam evrakları biliyorumda nasıl randevu alacağım evrakları verince kaç günde vizemi alıyorum
Birde bu başvuru formu dedikleri hangisi ? ben bir cok buldum iks nin sitesinden , yardımlarınız icin teşekkürlerim simdiden hepinize sunuyorum :)
kardeşim hayırlı uğurlu olsun inşaallah Rabbim hayırlısıyla tez vakitte kavuşturusun seni eşine darısı hepimizin başına inşaallah.
uçak biletini şimdiden alsam acaba vizenin çıkmasını etkilermi ? soruları ayrı ayrı yazdım ama durdukca aklıma geldi kusura bakmayın , hatice kardesim tesekkür ederim darısı senin başına umarım en kısa zamanda sende kavuşursun vizene ve dolayısı ile sevdigine
Vizen hayırlı olsun kardeş ve Allah yeni hayatında sana mutluluk ve başarılar nasip etsin,

darısı bizim başımıza inş inş inş.

tabii sınav kağıdım ben ölmeden gelirse:):)
conhoney yazdı:
Vizen hayırlı olsun kardeş ve Allah yeni hayatında sana mutluluk ve başarılar nasip etsin,

darısı bizim başımıza inş inş inş.

tabii sınav kağıdım ben ölmeden gelirse:):)

amin kardesim cümlemize mutluluk saglik başarılar nasip etsin umarım herkezin istediği gibi bir hayatı olur. amin kardesim umarım tüm bekleyenler hemen cevap alır özellikle hatice kardes cok ugrastı bu işlemlerle umarım umarım herkez sevdigine bir an önce kavuşur.
:ugeek: :ugeek: :ugeek: gozun aydin kardesim.rabbim yolunu acik etsin.bol sanslar
gozun aydın hadi sanada hayırlı olsun
teşekkür ediyorum arkadaslarım umarım bekleyen arkadaslarımız en kısa sürede kavuşur vizelerine :) böyle mutluluğu allah cümlemize yaşatsın.
hayırlı olsun arkadasım, darısı tüm bekleyenlere :geek:
Allah hayırlı uğurlu etsin arkadaşım, yatırdığın para normalde 5 iş günü içerisinde sistemlerinde görünüyor fakat bu aylarda biraz yoğunluk olduğu için biraz daha uzun sürebilir.

Bizimde müracaatımız 11 mayıs günü olumlu sonuçlandı yani mektubumuz geldi 12 mayıs da parayı yatırdık dün aradığımda bana 2 haftayı bulabileceğini söylediler evrakların gelmesinin.

Okuduğum kadarıyla Büyükelçilik müracaat kabul işlemlerini İdata diye bir firmaya vermiş sitelerinde öyle yazıyor.Ama öncelikli olarak konsolosluktan evrakların gelip gelmediğine dair teyit almak durumundayız müracaati yapabilmemiz için.

Umarım hakkında hayırlısı olur,tekrar hayırlı olması dileği ile.
kardeşim hayırlı olsun gozun aydın darısı bızlere olsun ınsallah bızlerde tez zamanda sevdıgımıze kavusuruz ınsallah sanada esınle cok mutlu huzurlu bı hayat yasamayı nasıp etsın rabbım hayırlı yolculuklar kardeş
tesekkür ederim arkdaslar umarım en kısa zamanda cıkar sizlerin allah yardımcınız olsun teşekkür ediyorum
c.adiyaman arkadaşım şu andaki durumun nedir? vizeni aldınmı?
konsoloslukla görüştüm daha vizem gelmemis TR ye kardesim , yarın muhtemelen gelmis olur dedi IND çünkü ayın 10 unda onaylanmis. Bakalım bekliyorum senin ne alemde ?
hayırlısı olur inşallah,benimde 11 mayısda sonuç geldi 13 mayısda hollanda da ücret yatırıldı işte gelmesini bekliyorum tr/ankara konsolosluğa, siz parayı ne zaman yatırdınız? Banada aradığımda 2 haftayı bulabileceğini söylediler vs. ama tahminimce 21 mayıs a kadar gelir diye düşünüyorum.

teyiti aldıktan sonra www.idata.com.tr adresinden istenilen belgeler ve başvurman gereken ofisin adresini bulabilirsin,konsolosluk artık evrak teslim almıyormuş anladığım kadarıyla şu adresden öğrenebilirsin http://istanbul-tr.nlconsulate.org/Vize kolay gele.
xmultecix yazdı:
hayırlısı olur inşallah,benimde 11 mayısda sonuç geldi 13 mayısda hollanda da ücret yatırıldı işte gelmesini bekliyorum tr/ankara konsolosluğa, siz parayı ne zaman yatırdınız? Banada aradığımda 2 haftayı bulabileceğini söylediler vs. ama tahminimce 21 mayıs a kadar gelir diye düşünüyorum.

teyiti aldıktan sonra http://www.idata.com.tr adresinden istenilen belgeler ve başvurman gereken ofisin adresini bulabilirsin,konsolosluk artık evrak teslim almıyormuş anladığım kadarıyla şu adresden öğrenebilirsin http://istanbul-tr.nlconsulate.org/Vize kolay gele.

yani istanbuldanmi basvuru yapmamiz gerekiyor ? ben ankarada yasiyorum sinava ankarada girdim , IND den gelen kağıtta nereden başvurduysanız oraya teslim edilecek evraklarınız yazıyor anlamadım bu işi ben gerçekten
Bence burada ilk basvurular yapılıyor , IND den onay geldiği zaman evrakları konsolosluğa veriyoruz bence tabi ama yarın ben konsolosluğu arayıp detaylı bir bilgi alacağım , çünkü orada dolduracağımız forum eşimin hollanda'dan başvururken (ilk başvuruyu yaparken) doldurduğu MVV formu ama bilmiyorum gerçekten iyice karıştırdılar herşeyi bu ne bilinçsiz iş böyle anlam veremiyorum. Düzgün bir açıklama falanda yok . acaba sizemizde bu sistemle ilgili başvuran kimse yokmu net olarak öğrensek
Haziran itibariyle ankara bürosuda evrak almaya başlayacakmış ;

Hollanda vizesi başvuruları iDATA tarafından kabul edilmektedir...9 May 2010

14 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Hollanda için yapılacak vize başvuruları, iDATA İstanbul ofisi tarafından kabul edilecektir. İlk birkaç gün içinde, çok sayıda başvuru talebi beklendiğinden iDATA mayıs ayından sonra çıkış yapması gereken başvuru sahiplerine, başvurularını 24 Mayıs haftasına ertelemelerini önermektedir.

Haziran 2010 tarihinden itibaren iDATA Ankara ofisi de Hollanda vize başvurularını kabul edecektir. İlk birkaç gün içinde, çok sayıda başvuru talebi beklendiğinden iDATA 21 Haziran 2010 tarihinden sonra çıkış yapması gereken başvuru sahiplerine, başvurularını 7 Haziran 2010 haftasına ertelemelerini önermektedir.

Benim anladığım kadarıyla konsolosluk adına evrakları bunlar teslim alıyorlar yazılanlardan o anlaşılıyor,

tabiki konsolosluktan evraklarının geldiğiine dair teyit alınca sana nereye başvurman gerektiğini mutlaka söyleyeceklerdir.

Bu arada bu kadar stress yapma :)
Her halukarda MVV formunu doldurmak zorundasın,hollandadan yapılan başvurunun adı tavsiye sistemi yani koşullara uyuyorsa konsolosluğa vizeyi verebilirsin diyor.Nitekim giderken yanımızda doldurduğumuz o formuda götürmek durumundayım www.idata.com.tr sitesinde form mevcut.

Sen gene konsolosluktan net bilgiyi alda ona göre hareket edersin bizide bilgilendirmeyi unutma.

Parayı hollanda dan ne zaman yatırıldığını yazmamışsın?
xmultecix yazdı:
Haziran itibariyle ankara bürosuda evrak almaya başlayacakmış ;

Hollanda vizesi başvuruları iDATA tarafından kabul edilmektedir...9 May 2010

14 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Hollanda için yapılacak vize başvuruları, iDATA İstanbul ofisi tarafından kabul edilecektir. İlk birkaç gün içinde, çok sayıda başvuru talebi beklendiğinden iDATA mayıs ayından sonra çıkış yapması gereken başvuru sahiplerine, başvurularını 24 Mayıs haftasına ertelemelerini önermektedir.

Haziran 2010 tarihinden itibaren iDATA Ankara ofisi de Hollanda vize başvurularını kabul edecektir. İlk birkaç gün içinde, çok sayıda başvuru talebi beklendiğinden iDATA 21 Haziran 2010 tarihinden sonra çıkış yapması gereken başvuru sahiplerine, başvurularını 7 Haziran 2010 haftasına ertelemelerini önermektedir.

Benim anladığım kadarıyla konsolosluk adına evrakları bunlar teslim alıyorlar yazılanlardan o anlaşılıyor,

tabiki konsolosluktan evraklarının geldiğiine dair teyit alınca sana nereye başvurman gerektiğini mutlaka söyleyeceklerdir.

Bu arada bu kadar stress yapma :)

stress yapmıyorum , sadece cevabını bilmediğim soruların olmasından hoşlanmıyorum dostum
xmultecix kardesim bugun konsoloslugu aradim , evraklarımın geldigini söylediler ve yarın sabah 9 a konsoloslukta randevu verdiler , sordum dedim böyle böyle İdata diye bir sistem var dedim bizimle ilgisini ögrenebilirmiyim dedim. Ayın 1 ine kadar olan sürede IND den onaylanıp gelen dosyaları bizlere zulüm yapmamak icin istanbula göndermiyorlarmış , ankara ofisi yürürlüge girecegi zaman basvurular IDATA ' dan yapılacakmış konsolosluk devreden cıkacakmış direk IDATA ile muhattap olunacakmış.
Evraklarının gelmesine sevindim,bak ne güzel işte konsolosluktan da bizleri düşünen insanlar var,umarım herşey yolunda gider ve vize alırsın kardeşim,senden hangi evrakları istediler? yazabilirmisin?
tabi yazarım kardesim , ben samenwonen olarak basvurdum onu söyleyim öncelikle

şimdi ,

evlenme ehliyet belgesi (hollandaya esime gonderdigim apostilli)

doğum kayıt belgesi (hollandaya esime gönderdiğim apostilli)

vukaatlı nüfus kaydı örneği (hollandaya eşime gönderdigim apostilli)

3 adet fotoğraf

benim pasaportumun fotokopileri ve aslı

eşimin pasaportunun fotokopisi tüm sayfalarının

seyehat sağlık sigortası

6 aylık vize veriyorlarmış vize bitiminden itibaren 3 ay daha geçerli olan pasaport.

sınav sonuç belgeni istiyorlar. Zaten konsolosluktaki bayan izah ediyor ince ince merak etme , umarım herkezin dilediği gibi sonuçların başvuruları. Merak etme seninde en kısa sürede gelecektir eminim.
Anlıyorum,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,umarım en kısa zamanda alırsın vizeni.
c.adiyaman yazdı:
xmultecix kardesim bugun konsoloslugu aradim , evraklarımın geldigini söylediler ve yarın sabah 9 a konsoloslukta randevu verdiler , sordum dedim böyle böyle İdata diye bir sistem var dedim bizimle ilgisini ögrenebilirmiyim dedim. Ayın 1 ine kadar olan sürede IND den onaylanıp gelen dosyaları bizlere zulüm yapmamak icin istanbula göndermiyorlarmış , ankara ofisi yürürlüge girecegi zaman basvurular IDATA ' dan yapılacakmış konsolosluk devreden cıkacakmış direk IDATA ile muhattap olunacakmış.

arkadasım banada i data ilgileneyor dendi bana randevu vermedıler nasıl oluyor kisıye gore nasıl degısıyor konsolosluk nasıl ayarlıyor hala ben anlamadım parayı nasıl yatırdın randevu için para kabul etmıyor bankalar ???benımde onaylandı nereye basvuracaz bellı degıl barı yarın bıraz daha baskı yapayım konsolusluga belkı benım vızemıde ordan verırler
merhaba beugos,

21.05 de konsolosluğu aradım evrağımın geldiğini söylediler ve www.idata.com.tr adresini verdiler

iletişime geçmem için,idata yı aradım başvurunuz önceden yapıldığı için bizimle alakanız yok dediler

konsolosluğu aramamı söylediler,tekrar konsolosluğu aradım benden

Pasaportumun aslını ve fotokopisini

Vukuatlu nüfus kayıt örneği (aile toplum belgesi)

Formül A (Uluslarası doğum belgels)

Formül B (uluslararası evlenme belgesi)

2 Adet fotoğraf

Eşimin tr ve nl pasaportlarının fotokopilerini

Sınav sonuç belgesi ile beraber 26.05 2010 tarihinde 10:15 de Ank. konsoloslukta olmam söylendi.

genelde seyehat sağlık sigortasıda istiyorlar ama benden öyle bir şey talep etmediler ben gene her ihtimale karşılık yaptırıp gideceğim :) özellikle sordum istemiyormusunuz diye hayır istemiyoruz dediler.

Ama ne olur ne olmaz.

Eğer konsolosluğa evrağınız gelmiş ise size randevu veriyorlar. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol