Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

MVV VE HOLLANDA'DAKİ TÜM AŞAMALAR!!

Yorum için giriş yap 6 mesaj · 2.022 görüntülenme
Arkadaşlar bu başlığı açmamın sebebi Hollanda'ya gelmeden ve geldikten sonra aşama aşama,sıra sıra,adım adım,her detayı açıklayarak bu yoldaki ben dahil herkesi bilgilendirmek ve insanımızın her adımda neyle karşılaşacağını ve ne yapması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.Ben inceledim ve Hollanda'ya geldikten sonraki süreçte yapılması konusunda sitede net ve detaylı bilgi yok,yani çok karmaşık ve dağınık olarak anlatım yapılmış

ben bunları bir arada toplamak istedim :!: Mesela deniyorki 1inci ve 2inci oturum müsaadesi ama bu oturum vizelerinin aşamaları ve detayları hakkında düzenli bir bilgi yok.

Ben madde (1) diyerek ilk aşamadan başlıyacağım ve benim bıraktığım yerden,mesela eğer (6)ıncı maddede kaldıysam,bu maddeden sonra yapılması gereken ve aşamaları net bilgisi olanlar (7)diyerek kaldığımız yerden devam ettirsinlerki,hiçbir adımı öncesinde veya sonrasında aktarmış olmayalım :!:

İlk adımdan başlıyorum,mvv sürecini başlattım..

1-Eşiniz Hollanda'nın bu resmi web sayfasındaki formu doldurup yolluyor http://inburgeringsformulier.minbuzamail.nl./civic/nl/ (Hollanda uyum sınavı sayfasına bakınız)!!

2-bu maili yolladıktan sonra size kenmerk numarası ve hesap numarası belirtilen bir mail gelecek ve eşiniz sınav parasını bu hesaba yatıracak(para Hollanda'dan yatmak zorunda!!)

3-sınav ücreti yatırıldıktan bir iş günü sonra size bir (2inci mail)onay maili ve bu mailden sonra 3üncü mail gelecek ve konsolosluktan randevu almanız gerektiği bildirilecek.

4-Size gelen onay mailinde belirtilen konsolosluğun(Ankara veya İstanbul) telefon numarasını mesai günleri içinde 13:30 ile 14:30 saatleri arasında arayıp sınav tarihini alıyorsunuz

5-Konsolosluktaki görevlinin sizden istediği belgelerle birlikte sınav tarihinde ve saatinde hazır bulunuyorsunuz.sınava girdiniz ve sınav sonucunuz 3 ile 15 günden sonra adresinize cargo ile teslim edildi.

SINAV SONUCUNU ALDIKTAN SONRA MVV SERÜVENİNİZ BAŞLIYOR :!:

6-Eşiniz IND yi arayarak mvv başvurusunda bulunmak istediğini ve hazırlaması gereken belgelerin ne olduğunu öğreniyor ve sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlıyorsunuz(bu belgelerin ne olduğu konusunda bakınız..Hollanda vize başvurusu mvv!!)

MVV başvurusunu Türkiye'dende yapabilirsiniz,konsolosluk çalışanları sizi ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendireceklerdir!!

7-MVV başvurusunu yaptıktan 3 ile 10 gün arasında başvurunuzun işleme alındığı yazısı alırsınız(Hollanda'dan başvuru yapanlar için!!)...Türkiye'den başvuranlar hakkında bakınız(Hollanda vize başvurusu mvv!!)

8-Vize talebiniz kabul edildiği takdirde bu size resmi yazıyla bildirilir ve vize ücretini yatırmanız için size bir iban numarası verilir,onbeş gün içinde ödemeyi yapmalısınız!!(ödeme Hollanda'dan yapılmak zorunda!!)

ödeme yapıldıktan 5 iş günü sonra konsolosluğu arayıp vize için randevu talep edersiniz(konsolosluk çalışanları size hazırlamanız gereken belgeleri ve izlemeniz gereken yolu göstereceklerdir!!)

9-Tüm bu prosedürlerden sonra konsolosluğa gittiniz ve pasaportunuzla birlikte sizden istenen belgeleri teslim ettiniz.Artık evinizde pasaportunuzu bekliyorsunuz,pasaportunuz 5 ile 15 gün içinde adresinize cargo ile ulaştırılır.artık vizeniz elinizdedir :lol:

10-Uçak biletinizi aldınız ve Hollanda'ya ayak bastınız..ARKADAŞLAR bundan sonraki süreci bilmiyorum,aşama aşama Hollandadaki süreci anlatırsanız sevinirim,mesela birinci oturum için neler yapılıyor,IND sizi çağırıp mülakat yapıyormu?sizden sağlık raporu istiyormu,Hollandaca kursuna gitmenizi ve diploma almanız zorunlumu?Hollanda'ya geldikten ne kadar sonra çalışmaya başlayabiliyorsunuz?Hollanda'ya ayak basıldığı andan itibaren adım adım neler yapılıyor taaki süresiz(yani 5 yıllık oturum) oturum alıncaya kadar ne gibi aşamalardan geçiyorsunuz:?: ve beş yıllık oturum aldıktan sonra bile izlemeniz gereken prosedürler varmıdır :?:
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz Conhoney sırasıyla yazmışsın,ellerin dert görmesin.

Hollandaya ayak bastıktan sonra da şu linkteki konuları takip edebilirsiniz.

http://forum.dilogren.com/viewforum.php?f=62
xmultecix yazdı:
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz Conhoney sırasıyla yazmışsın,ellerin dert görmesin.

Hollandaya ayak bastıktan sonra da şu linkteki konuları takip edebilirsiniz.

http://forum.dilogren.com/viewforum.php?f=62

Rica ederim kardeş.

Evet bu linkleri gördüm ama hepsi çok dağınık ve sağlıklı bilgi değiller.

bu başlık altında yolun sonuna kadar herşeyin anlatılmasını beklerdim.Yani tek sayfaya tıkla ve herşeyi adım adım bu sayfadan takip et ve kendini ona göre hazırla.
Düşünceni anlıyorum,burası forum sitesi herkes bilgilerini tecrübelerini ve yaşadıklarını anlatması

geriden gelen arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.Ve şöyle bir durum var Hollanda da farklı bölgeler ve

farklı belediyeler var ve burada uygulanan kurallar ve kanunlar değişkenlik gösterebiliyor.

Onun için Hollanda daki aşamalar ve tecrübeler diye bir konu başlığı açılmış,problemi olan yada

fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız bol çeşitlilikle oradan da takip edebilirler :)
xmultecix yazdı:
Düşünceni anlıyorum,burası forum sitesi herkes bilgilerini tecrübelerini ve yaşadıklarını anlatması

geriden gelen arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.Ve şöyle bir durum var Hollanda da farklı bölgeler ve

farklı belediyeler var ve burada uygulanan kurallar ve kanunlar değişkenlik gösterebiliyor.

Onun için Hollanda daki aşamalar ve tecrübeler diye bir konu başlığı açılmış,problemi olan yada

fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız bol çeşitlilikle oradan da takip edebilirler :)

Aha :D ben bu cevabı bekliyordum.evet farklı belediyeler ve farklı yorumlanan kanunlar ama

herne olursa olsun IND nin oturum vizesi için istediği kriterler tek ve açıktır,

ufak tefek belge istem farklılıkları olabilir belediyelerde ama oturumun veriliş ve prosedür tarzı daima aynıdır.Burası forum sitesi,zaten bende bunu anlamıyorum.forum sitesi ama herşey çok dağınık ve bir sistem dahilinde değil yani konu başlığı içinde farklı konu başlıkları var ve aradığın bilgiye ulaşmak insanın saatlerini alıyor.tamam adam yazmış ikinci oturumum geldi veya şu kursa başladım yada şu sınavı kazandım ama bunları neden yaptığını ve hangi aşamalarda bu süreçlere geldiğini açıklamamış.doğal olarak anlatılanları çözmek çok zor.

benim burada anlatmak istediğimi anlayan olmadı galiba yada ben anlatamıyorum :roll: .

mesela Hollanda'ya geldin ilk oturum iznini almak için neler yapmalısın ve ilk oturum şartları neler süresi nekadar ve ilk oturum başvurusunu nasıl yapıyorsun ve ilk oturumdan sonra ikinci oturum alana kadar ve ikinci oturum nedir şartları nelerdir ve izlemen gereken yol nedir.

bu bilgiler çok dağınık olduğu için başlık açtım.

ve burada yazılmasını istediğim şey tecrübeler değil.bizzat kanunun kendisi,tıpkı 1inci maddeden başlayarak yazdığım süreç gibi eğer Hollanda'ya geldikten sonraki aşamalarla ilgili yasalar hakkında net ve kesin bilgilerim olsaydı,konunun bu bölümünüde açıklar ve boş bırakmazdım.ANLAŞILAN O Kİ KONUNUN BU BÖLÜMÜNÜ BİZZAT KENDİM HOLLANDA'YA GELDİKTEN SONRA EDİNDİĞİM BİLGİLER IŞIĞINDA DOLDURACAĞIM.çünkü kimsenin bu başlığı doldurmaya niyeti yok ama ben bunu yapacağım Adan Zye sınavdan itibaren en son oturum iznini alana kadar izlenmesi gereken yolu yazacağım :ugeek:
Merhaba Conhoney, tabiki tecrübelerini paylaşmanı bekliyoruz,daha önceleri paylaşmış arkadaşların

linklerini vermek istiyorum;

Evlilik yolu ile gidenler için : https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=1741

Samenwonen ile gidenler için : https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=1858

bu verdiğim linklerin ikiside Hollanda daki aşamlar ve tecrbüler kısmında yer alıyor.

Kolay gelsin.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol