Merhaba Arkadaslar,
Esim bu hafta ins. vizeye basvuracak.
Vize parasi olan 830 euroyu iData'ya basvuracagimiz zamanmi vermesi lazim yoksa benim yatirmammi gerekir?
MVV vize parasi
Merhaba barisp,
Eğer başvurunuzu hollanda dan yaptıysanız ve başvurunuz sonuçlandıysa,hollanda da size parayı
yatırmanız gereken hesap numarası verilmiştir ve iki hafta içerisinde bu parayı yatırmanız gerekiyor.
Eğer parayı yatırmazsanız konsolosluğa evraklarınız IND tarafından gönderilmiyor.Hollanda dan para
yatırmanız durumunda 5 is günü icerisinde konsolosluğa evraklarınız geliyor.
eğer yeni başvuru yapacaksınız aşağıdaki linkten ayrıntıları görebilirsiniz ;
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=11
Eğer başvurunuzu hollanda dan yaptıysanız ve başvurunuz sonuçlandıysa,hollanda da size parayı
yatırmanız gereken hesap numarası verilmiştir ve iki hafta içerisinde bu parayı yatırmanız gerekiyor.
Eğer parayı yatırmazsanız konsolosluğa evraklarınız IND tarafından gönderilmiyor.Hollanda dan para
yatırmanız durumunda 5 is günü icerisinde konsolosluğa evraklarınız geliyor.
eğer yeni başvuru yapacaksınız aşağıdaki linkten ayrıntıları görebilirsiniz ;
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=11
830 euro mu o ne öyle ya (pardon konuyla alakası yok ama ) çok fazla neden bu kadar fazla ?
Hollandadan vize basvurmadim. Direk konsolosluktan basvuracagim. Ozaman yinede basvuruda parayi yatirmamiz lazimmi?
Masraflar: Geçici oturum vizeleri (MVV) ve oturum belgelerinin harçları konusunda yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi nedeniyle, 2 Temmuz 2005 tarihinden itibaren oturum harcının Hollanda'da ödenmesine karar verilmiştir. MVV başvurusunda bulunan şahıslara verilen başvuru alındı belgesinde ödeme işlemi hakkıında bilgi verilmektedir.
Alıntı : https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=803
Alıntı : https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=803
turkiyeden basvuracaksaniz,,,konsoloslukda basvurunuzu yaptiginizda size esinizin bu miktari yatiracagini teyit ettiginiz bi kagit imzalattirirlar...
arkadaslar duyduguma göre vize parası 830 euoradan 60 a düşmüş.
Nerden duydun Buse ?
Bu gercegi yansitmiyor arkadasim hala vize parasi ayni.Duyumlara inanmayin en kesin bilgi IND nin web sitesindeki bilgidir.
arkadaslar eşimin avukatı söylemiş kendisi hollandada avukat ama bilemiorum yalan söleyecek biriside degildir yasalar düşdügünden dolayı bunuda düşürmüşler demiş ben kesn bişey diyemiycem amaa
Hollanda'da aile birleşimi ve çalışma vizesi ucuzladı
Avrupa adalet divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli kararı çerçevesinde 830 euro olan geçici oturum izni vizesi 60 euro'ya, 188 euro olan ilk oturum harcı da 41 euro'ya indirildi.
Hollanda'da geçici hükümetin bakanlar kurulu, Avrupa Adalet Divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli görüşü çerçevesinde Geçici Oturum İzni ile ilk oturum harcını düşürmek zorunda kaldı.
Aile birleşimi ya da çalışma amacıyla Hollanda'ya gelecek olanların Hollanda'ya gelmeden önce aldıkları MVV vizesi 830 Euro'dan 60 Euro'ya, ülkeye yerleştikten sonra alınan ilk oturum harcı da 188 Euro'dan 41 Euro'ya indirildi.
Değişiklik konusunda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin'in önergesini kabul eden geçici hükümetin bakanlar kurulu, geriye dönük iadeler konusunda ise Avrupa Adalet Divanı'nın görüş belirttiği 29 Nisan 2010 tarihini esas aldı.
Hollanda oturum izni uzatmalarında olduğu gibi MVV vizesi ve ilk oturum izini harçlarında da geçmiş yıllara ait geriye dönük iadeye yanaşmıyor. Oturum izni harçları da Avrupa Adalet Divanı'nın kararı ile indirilmişti.
ATAD kararını, sadece AB ülkelerinde yaşayan Türklerin hakların kötüleştiremeyeceğini öngören 1980'de imzalanan 180 Ortaklık Konseyi Kararı'na dayandırmakla kalmadı. Divan, Türkiye'nin AB ile imzaladığı ilk anlaşma olan 1963'teki Ankara Antlaşması'nın "Türk vatandaşları AB'de ayrımcılığa maruz kalamaz içerikli 9. maddesini de kararına gerekçe göstererek Hollanda ve Almanya'nın Avrupa hukukunun Türkiye'ye ilişkin iki maddesini çiğnediğini özellikle belirtti.
Hollanda'da aile birleşimi ve çalışma vizesi ucuzladı
Avrupa adalet divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli kararı çerçevesinde 830 euro olan geçici oturum izni vizesi 60 euro'ya, 188 euro olan ilk oturum harcı da 41 euro'ya indirildi.
Hollanda'da geçici hükümetin bakanlar kurulu, Avrupa Adalet Divanı'nın Türklerden yüksek oturum harcı talep edilemeyeceği yönündeki 29 Nisan 2010 tarihli görüşü çerçevesinde Geçici Oturum İzni ile ilk oturum harcını düşürmek zorunda kaldı.
Aile birleşimi ya da çalışma amacıyla Hollanda'ya gelecek olanların Hollanda'ya gelmeden önce aldıkları MVV vizesi 830 Euro'dan 60 Euro'ya, ülkeye yerleştikten sonra alınan ilk oturum harcı da 188 Euro'dan 41 Euro'ya indirildi.
Değişiklik konusunda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin'in önergesini kabul eden geçici hükümetin bakanlar kurulu, geriye dönük iadeler konusunda ise Avrupa Adalet Divanı'nın görüş belirttiği 29 Nisan 2010 tarihini esas aldı.
Hollanda oturum izni uzatmalarında olduğu gibi MVV vizesi ve ilk oturum izini harçlarında da geçmiş yıllara ait geriye dönük iadeye yanaşmıyor. Oturum izni harçları da Avrupa Adalet Divanı'nın kararı ile indirilmişti.
ATAD kararını, sadece AB ülkelerinde yaşayan Türklerin hakların kötüleştiremeyeceğini öngören 1980'de imzalanan 180 Ortaklık Konseyi Kararı'na dayandırmakla kalmadı. Divan, Türkiye'nin AB ile imzaladığı ilk anlaşma olan 1963'teki Ankara Antlaşması'nın "Türk vatandaşları AB'de ayrımcılığa maruz kalamaz içerikli 9. maddesini de kararına gerekçe göstererek Hollanda ve Almanya'nın Avrupa hukukunun Türkiye'ye ilişkin iki maddesini çiğnediğini özellikle belirtti.
Verdiğin bilgi için teşekkürler Buse, burdan anlaşılan şu 29 Nisan 2010 dan sonra 830 Euro vize parası
verenler iade alabilecekler. Ve gerçekten çok ama çok iyi olmuş.
Arkadaşlar şurayı incelerseniz müracaat için gerekli dilekçe örneği var,
şahsen gittiğimde müracaat edeceğim. ;
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5884
verenler iade alabilecekler. Ve gerçekten çok ama çok iyi olmuş.
Arkadaşlar şurayı incelerseniz müracaat için gerekli dilekçe örneği var,
şahsen gittiğimde müracaat edeceğim. ;
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5884
rica ederim arkadasım sewindik yhaa baya bi düşmüş çünkü valla eski hükümet demekki baya bi abartmıs allahım yardımcımız olsun gercekden harika olmus düşmesi
arkadaslar eşimin avukatı söylemiş kendisi hollandada avukat ama bilemiorum yalan söleyecek biriside degildir yasalar düşdügünden dolayı bunuda düşürmüşler demiş ben kesn bişey diyemiycem amaa
Bu dediğin pasaport harçları olmasın :lol:
Adamlar altın yumurtlayan tavuğu neden kessinki :roll: :D
(ARKADASIM BEN SANA KESİN BİLİORUM DEMEDİM ZATEN AMA HJOLLANDADAKİ AVUKAT ÖLE SÖYLEMİŞ AYRICA BAKDIGIM Bİ SİTEDE YAYINLANMIS DOGULUK DERECESİNİ BİLEMİORUM YANİİ OLMAYADABİLİR BU BİR İHTİMAL TARTISMA KONUSU HALİNE GETİRMEYE GEREK YOK ):(
(ARKADASIM BEN SANA KESİN BİLİORUM DEMEDİM ZATEN AMA HJOLLANDADAKİ AVUKAT ÖLE SÖYLEMİŞ AYRICA BAKDIGIM Bİ SİTEDE YAYINLANMIS DOGULUK DERECESİNİ BİLEMİORUM YANİİ OLMAYADABİLİR BU BİR İHTİMAL TARTISMA KONUSU HALİNE GETİRMEYE GEREK YOK ):(
peki bişe sorabilir miyim ?
ben evlenmeden gidicem hollandaya, eğer doğruysa benim içinde geçerli olur mu bu söylediğiniz şey ?
ben evlenmeden gidicem hollandaya, eğer doğruysa benim içinde geçerli olur mu bu söylediğiniz şey ?
peki bişe sorabilir miyim ?
Farketmez arkadaşım samenwonen içinde geçerli olur.
peki teşekkür ederim :)
dün ind.nl sitesinde baktım herhangi bir update göremedim.erkek arkadaşıma söylicem öğrensin diye.belediyeye sorsa öğrenir mi ? yoksa ind ye filan email mi atsak acaba ?
dün ind.nl sitesinde baktım herhangi bir update göremedim.erkek arkadaşıma söylicem öğrensin diye.belediyeye sorsa öğrenir mi ? yoksa ind ye filan email mi atsak acaba ?
Bana 18 haziranda mektup gondermislerdi ve 830 euroyu odemem soylenmisti. Ve dun parayi yatirdim..
Ve hicbiryerde okumadim 830 euronun 60 euroya indirildigine dair.
bu haber IND sitesinde yer aliyormu??
Ve hicbiryerde okumadim 830 euronun 60 euroya indirildigine dair.
bu haber IND sitesinde yer aliyormu??
Hollandacasi olan kisiler bu PDF Dosyasina bir goz atabilir:
http://www.ind.nl/nl/Images/0907%20kosten_NL_tcm5-76139.pdf
830 euro yaziyor.
830 euro yaziyor.
evet bende öyle gördüm o pfd dosyasında.
öğrenilebilecek yer neresidir onu da bilemiyorum bakalım ben söylicem erkek arkadaşıma nerden öğrenebiliriz diye bi baksın olmazsa.
o Dutch olduğu için bilgi bulması daha kolay olabilir.
öğrenilebilecek yer neresidir onu da bilemiyorum bakalım ben söylicem erkek arkadaşıma nerden öğrenebiliriz diye bi baksın olmazsa.
o Dutch olduğu için bilgi bulması daha kolay olabilir.
Hollandacasi olan kisiler bu PDF Dosyasina bir goz atabilir:
830 euro yaziyor.
Evet arkadasim fiyat ta azalma yok orda gormus oldugunuz 60 euro vize parasi buraya isci olarak gelen turkler icin oda imkansiz gibi bisey cok kalifiye bi eleman olmasi lazim mesela ucak muhendisi felan burda polanyalilar varken kimse turk isci almaz cunki avrupa vatandasi olmayan birisini calistirmak burda cok yuksek vergilere tabi tutulmak demek isveren icin.VIZE MVV 830 Euro.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol