Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

nasıl bir yer?

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 4.558 görüntülenme
merhaba arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim.sınava girmek için bu hafta eşim para yatıracak hollandadan ve eşim kaldığı yerin biraz köy gibi olduğunu söyledi.beni mi alıştırmaya çalışıyor yoksa şakamı yapıyor anlayamadım.bu arada ben istanbulda yaşıyorum.sakin bir yer olduğunu söylemişti ama köy dememişti hiç.evi woensdrecht hoogerheide nasıl bir yer bilen varsa şimdiden teşekkür ederim.
cikmazsokak yazdı:
merhaba arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim.sınava girmek için bu hafta eşim para yatıracak hollandadan ve eşim kaldığı yerin biraz köy gibi olduğunu söyledi.beni mi alıştırmaya çalışıyor yoksa şakamı yapıyor anlayamadım.bu arada ben istanbulda yaşıyorum.sakin bir yer olduğunu söylemişti ama köy dememişti hiç.evi woensdrecht hoogerheide nasıl bir yer bilen varsa şimdiden teşekkür ederim.

arkdsm oncelikle sunu belirteyim o dedigin yerin nasil biyer oldugunu bilmiyorum ama sana su kadarini soyleyeyeyim,koy deyince tr deki insanlarin aklina ulkemizdeki gibi koy yeri aklinda canlaniyor,ama burda bence sehir yerlerinden cok koy yerleri daha modern kurulmus tertemiz sokaklar,guzel yyeni evler fln fln fln,sehirde en az 50 yillik bi evde oturma sansin %50 yken koy denilen yerlesim alanlarinda bu oran cok dusuktur.mesela ben simdi bakiorum benim kaynimin oturdugu yer ayni esinizin dedigi gibi kucuk sessiz sakin biyer,ama benim evime bakarsan saray gibi bi evde oturuo,iki katli tertemiz yeni bi ev ona ragmen yikim emri altina girmis,daha yeni bi ev yapmak icin dusun artik,bizim ev esim 3 senedir ben geldigimden beri(8aydir)oturuorum 80 yillik bina vve kucuk ev,haala ne yikilacagi hakkinda bi fikrimiz yok,sadece kotu yani su olabilir,insan sIkIlIyo kucuk yer oldugu icin bide dukkanlar az oluyo,turk marketleri yada baska dukkanlar fln kucuk yerlesim yerlerinde.ayrica koy oldugunu daha once soyleseydi evlenmezmiydiniz esinizle.esinizden rica edin size oralarin fotolarini cekip yollasin begenmesseniz baska buyuk yerlesim alanlarinda eve yazilsin doldursun ve tasinirsiniz.benim esimde eskiden sadece hollandalilarin oldugu biyerde yasiyomus kucuk bi koyde ama benim orda yapamicami cok sklicami dusunmus,cunku yeni gittigimde hic dil bilmicektim ve sadece hollandalilarin oldugu biyerde kimle ne konusucaktim,durum boyle olunca esimde eve yazilmis ve sehirden ev cikartmis.sizde eger istemiosaniz bunu esinize belirtin ve biran once sehirdeki ev burolarindan birine yazilsin ve ev cikartsin cunku ev hollandada buyuk problemlerden biri,ev cikmiyo bi turlu hollandada.umarim hersey gonlunuzce olur....
merhaba hollandada bazi yerler boyle kucuk olabiliyor sanirim ama Roosendaal ve b op zoom a yakin bence o kadar karamsar olmayin ama bende Ankara kaliyordum bence Istanbuldan sonra size heryer koy gelir oda ayri bir durum Allah kolaylik versin
tabii ki evlenirdim ama o benim ne kadar haraketli gezmeyi alışveriş yapmayı kalabalığı sevdiğimi bilir.bende gideceğim yeri bilmek isterim tam olarak yani hep söyledi canın sıkılacak diye ama ufak bir ülke heryer yakın gider gezersin diyor hep.fotolara gelince evinin fotolarını gördüm çok güzel müstakil bahçeli bir villa ve kendi evi orayı satıp başka yere gideceğini sanmıyorum.o ev fotoları ve köy kelimesi bana çok tezat geldi.ama aydınlattığın için teşekkür ederim.temiz nezih ama sakn bir yer sanırımm inşallah hayırlısı.sınav vize falan prosüdürleri bilen ve vakti olan bayan bir arkadaşlarla msn de konuşmam mümkün olursa çok sevinirim.
el lobo yazdı:
merhaba hollandada bazi yerler boyle kucuk olabiliyor sanirim ama Roosendaal ve b op zoom a yakin bence o kadar karamsar olmayin ama bende Ankara kaliyordum bence Istanbuldan sonra size heryer koy gelir oda ayri bir durum Allah kolaylik versin

evet b op zoom a yakın demişti.teşekkür ederim teselli için.hayırlısı inşallah..
cikmazsokak yazdı:
tabii ki evlenirdim ama o benim ne kadar haraketli gezmeyi alışveriş yapmayı kalabalığı sevdiğimi bilir.bende gideceğim yeri bilmek isterim tam olarak yani hep söyledi canın sıkılacak diye ama ufak bir ülke heryer yakın gider gezersin diyor hep.fotolara gelince evinin fotolarını gördüm çok güzel müstakil bahçeli bir villa ve kendi evi orayı satıp başka yere gideceğini sanmıyorum.o ev fotoları ve köy kelimesi bana çok tezat geldi.ama aydınlattığın için teşekkür ederim.temiz nezih ama sakn bir yer sanırımm inşallah hayırlısı.sınav vize falan prosüdürleri bilen ve vakti olan bayan bir arkadaşlarla msn de konuşmam mümkün olursa çok sevinirim.

iste arkdsm diyorumya bende buraya gelmeden once esim ben koyde kaliyorum burasi cok guzel ama sen sklirsin oyuzden sehirden biyerden ev cikarcam diodu bende cok guzelse niye sklayimki diyodum,ev duzen sokaklar temiz ortam guzel ama hep hollandalilar var,fazla dukkan yok,gezicek yeri fazla yok diodu,koy deyince benimde aklima toprak yollu kucuk toprakdan yada kerpicden evler aklima geliyodu,haliyle bizim bildigimiz koy budur yani,buraya gelipde gordumki burdaki insanlarin koy dedigi yer sehirlerinden daha guzel yerler ama dedigim gibi kucuk ve gezicek fazla yeri olmadigi icin skci geliyo insanlara.dogru kendi eviyse baska yere tasinmasi satmasi fln biraz daha zor olur.yani heryer yakinsa tabiki gidip gezebilirsiniz cnniz istediginde,bende buraya geleli 8aya yakin oldu eskiden sadece bulundugum cevrede gezebiliodum ama simdi ehliyetimi aldim arabami aldim,yollarida ogrendmmi artik hollanda konya kadar biyermis zaten istedigim yere gidebilirim,sizde yapabilirsiniz caniniz skldiginda cikip baska yerlesim yerlerine gezmeye gidebilirsiniz.tezat gelmesi size anlattigim sebeplerden dolayi iste burda koy ve sehir terimleri yer degistirse daha guzel olur bence koy yerleri daha gelismis gibi geldi bana.rica ederim yardimci olabildiysem birazda olsa iciniz rahatladiysa sevindim..msn konusuna gelince sitedeki bicok arkdsmada soyledigim gibi msn konusmalarini kabul edemiyorum cunku sevmiyorum.yani size ozel bisey degil yanlis anlamayin,ama sitede soracaginiz yada ogrenmek isteyeceginiz soru ve konular hakkinda bende diger bilgisi olan arkdsllarda elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz...umarim yanlis anlamassiniz beni...hersey gonlunuzce olsun,,,
içim rahatladı çok teşekkür ederim.ne münasebet lütfen siz beni yanlış anlamayın.samimiyetinize dayanarak teklif ettim.kendinize göre bir sebebiniz vardır umarım.sevgiler
cikmazsokak yazdı:
içim rahatladı çok teşekkür ederim.ne münasebet lütfen siz beni yanlış anlamayın.samimiyetinize dayanarak teklif ettim.kendinize göre bir sebebiniz vardır umarım.sevgiler

yok arkdsm yanlis anlamadim gercekten biliyorum anlaiyorum seni insan biseyler duymak biseyler ogrenmek istiyo yasayacagi yer hakkinda neler yapmasi gerek hakkinda,yanlis bisey yapmak istemio prosedur hakkinda ki bian once yeni yasantisina kavusabilmek icin,umarim hersey gonlunce olur biran once kavusursun yeni hayatina esine ve yuvana...burdan elimden geldigince yardimci olmaya calisirim bende ve sitedeki diger butun arkdslarimizda...kolay gelsin arkdsm,,,
http://www.plaats.nl/hoogerheide

bak burasi ok.................
napacaksınız? satın mı alacaksınız gittiğiniz köyü?

sevdiğinizin yanına gidiyosunuz. köy değil mezra da olsa size cennetten bir köşe olmalı. sosyal bir insan köyde de yapacak bişeyler bulur. alışveriş merkezlerini, diskoları barları gezmek sosyallik değildir.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol