Sevgili arkadaşlar Nisan 2009 da nt2 programma 2 sınavına girdim. Bir arkadaşımızın sorusu üzerine aklımda kalan soruları burada paylaşmak istiyorum. umarım bir faydası dokunur. Ayrıca
http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/
sitesinden örnek sorulara ulaşabilirsiniz.
spreken soruları
-bir gazetede çalışıyorsunuz ve komşunuz tam olarak ne iş yaptığınızı soruyor. (sorunun altında iki tane resim var. birinde röportaj yapan bir kişi, diğerinde bilgisayarda yazı yazan kişi resmi var. iki cümleyle ne iş yaptığınızı söylemeniz gerekiyor. )
- arkadaşınız evinize gelecek ve ona yolu tarif etmelisiniz. (3 tane resim var. birinde buslijn 2 yazan bir otobüs, halte....... diğerinde telefon eden bir kişi resmi, üçüncü resimde bir kişi bisiklette diğeri arkasına oturmuş. ) yani arkadaşınıza diyeceksiniz ki buslijn 2 ye bin, ..... durağında in ve beni ara. ben bisikletimle gelip seni alacağım.
- arkadaşınla 10,30 da randevun vardı. resme bak ve arkadaşına telefon et, durumu anlat ve özür dile (resimde saat 11,00 i gösteriyor ve kişe yeni uyanmış.! )
- çalıştığınız işyerine hemen herkes arabayla geliyor. bu da bazı problemlere yol açıyor. (yine 3 tane resim ver. 1- egzozuyla havayı kirleten araba 2- trafikte uzun kuyruk 3- park yeri arayan arabalar. ) bu sorunları çözmek için bazı teklifler var. bunlar 1- fietsvergoeding 2- ov vergoeding 3- carpool (saman gaan naar het werk) sen bu tekliflerden hangisini önerirsin ve neden.
- psikoloji eğitimi alıyorsun fakat bunu bırakıp otelcilik okumak istiyorsun. nedenini açıkla, şunları gözönünde bulundur. - hoorcollegas, werkcollegas, - stage lopen - werkvinden - 3/4 jaar duurt...
-bir okulda öğretmensin ve fotokopi makinasını kendi odana taşımak istiyorsun, nedenini müdürüne açıkla.
resimde fotokopi makinası en alt kattta, senin odan en üst katta gözüküyor. öğrenciler fotokopi makinası önünde sıra olmuş bekliyorlar (bununla pek bağlantı kuramamıştım sınavda da, sanki makina senin odanda olsa kuyruk olmayacak!)
- bir hastane hastalarını taşımak için helikopter kullanıyor ve bunu geceleri de kullanıyor. çevredeki insanlar helikopter gürültüsünden rahatsız oldukları için gece helikopter kullanılmasını istemiyor. bir arkadaşın buna karşı oludğunu ve senin ne düşündüğünü soruyor. je bent het niet mee eens, vertel maar, waarom?
NT2 staatsexamen soruları
sınavdan hemen sonra aklımda kalan soruları not almıştım. spreken ile ilgili olanları yukarıda yazdım fakat schrijven sorularını bulamadım. aklımda kalanları toparlamaya çalışıyorum fakat türkçe de hollandaca da ifade edemedim bir türlü.
cok sagol ellerine saglik en azindan birkac soruda olsa tecrube edindik Yolun acik olsun
el lobo aynı başlıkta birikmesi açısından sınavda hatırladığın schrijven ve spreken sorularını buraya yazabilir misin.
slm arkadaslar ben 5 senedır avlıyım dıl uyum sınavına hıc gırmedım ama sımdı hazırlanacam ama ne tavsıye edersınız?
arkadaşlar pazartesi günü sprekexamen yaptım yine. bakalım 500 puanı aşabilecek miyim bu denemede. ilk sınava göre çok daha rahattım, bu kez de fazla rahatlık sonucu bazı ince ayrıntıları kaçırdığımı farkettim eve gelip soruları buraya yazmak için hatırlamaya çalışırken!!! neyse bir 5 hafta daha bekleyeceğim sonuç için. kısmetse olur..
hatırlayabildiğim soruları yazıyorum, sorular ilk bakışta anlamsız gibi gelebilir fakat sınava girenler ya da en azından voorbeeldexamen sorularını görenler için birşeyler ifade eder diye düşünüyorum. umarım bir faydası dokunur ilgilenenlere.
* .... eğitimi yapıyorsun, bir arkadaşınla beraber ödev hazırladın, başka bir arkadaşın da o ödevin altına onun adını da yazmanı istiyor. fakat sen buna karşısın. istemediğini ve sebebini söyle.
* işyerin taşınırken masa lamban kaybolmuş. nasıl bir lamba olduğunu tarif etmeni istiyorlar. en az iki özelliğiyle lambayı tarif et.
(resimde bir masa lambası, bükülebilen bir lamba, ayağından masanın ucuna sabitlenmiş ve lambanın üstü siyah-beyaz çizgili.)
* arkadaşın televizyon almak istiyor. ucuz bir televizyonu nereden alabileceğini size soruyor. siz bir reklam görmüşsünüz, ona televizyonun nereden ucuz alabilceğini anlatın.
(bir reklam var. ..... markt, verbouwingopruiming, -%25 )
* çok sık araba kullanmayan bir arkadaşın araba satın almak istiyor. sen ona arabayı beraber almayı teklif ediyorsun. arkadaşın pek istekli değil, onu neden beraber araba almak istediğini söyle. (bu soru tam olarak aklımda kalmadı, yaklaşık olarak böyle birşeydi.)
* doktorsunuz ve bir hastanızın ayağı kırıldı. hastanız tam olarak çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğini soruyor. (yine resimler var: 1. resim üzerinde 1week, adam yatakta yatıyor (o yatağın hastane yatağı oludğunu ve 1 hafta hastanede yatması gerektiğini sınav bittikten sonra anladım!!!) alçıdaki ayağının altında üç tane yastık var. 2. resim 6 week; evde koltukta uzanmış tv izliyor, alçılı ayağının altında bir yastık var. 3. resim 1 maand, fsyothrapie alıyor.
* hemşiresiniz ve arkadaşınız neler yaptığınızı soruyor anlatın. 1. resimde hastayı elinde bezle siliyor 2. resimde ilaç veriyor hastasına 3. resimde hastanın karşısında birşeyler yazıyor.
* çalıştığın işyerinin web sitesinde tüm elemanların telefon numaralarını yayınlamak istiyorlar. böylelikle müşteriler size kolaylıkla ulaşabilecekler. bu konudaki fikrinizi söyleyin ve neden?
* okulda çalışıyorsun ve müdür öğrencilere girişte silah araması yapmak istiyor. senin fikrini soruyor, fikrini ve neden öyle düşündüğünü söyle.
* bilgisayar programı kursuna gidiyorsun. bir arkadaşın programın nasıl çalıştığını tam olarak anlamamış. ona anlat. 1. resimde ismini yazıyorsun, 2. resimde start kutucuğunu tıklaman lazım. 3. resimde niveau 1,2,3,4 seçmen lazım.
* ilkokulda öğretmensin. bir öğrencinin babası hangi konularda yardım edebileceğini soruyor. 1. resim 2*per week yazıyor, çocuklara kitap okuyan birisi 2. resim 1* per maand, çocuklar orman gezisi yapıyorlar. 3. resim 20 december, çocuklar ve öğretmen sınıfı süslüyor, (demek ki feest var) çocuğun babasına neleri ne zaman yapabileceğini anlat.
başarılar....
hatırlayabildiğim soruları yazıyorum, sorular ilk bakışta anlamsız gibi gelebilir fakat sınava girenler ya da en azından voorbeeldexamen sorularını görenler için birşeyler ifade eder diye düşünüyorum. umarım bir faydası dokunur ilgilenenlere.
* .... eğitimi yapıyorsun, bir arkadaşınla beraber ödev hazırladın, başka bir arkadaşın da o ödevin altına onun adını da yazmanı istiyor. fakat sen buna karşısın. istemediğini ve sebebini söyle.
* işyerin taşınırken masa lamban kaybolmuş. nasıl bir lamba olduğunu tarif etmeni istiyorlar. en az iki özelliğiyle lambayı tarif et.
(resimde bir masa lambası, bükülebilen bir lamba, ayağından masanın ucuna sabitlenmiş ve lambanın üstü siyah-beyaz çizgili.)
* arkadaşın televizyon almak istiyor. ucuz bir televizyonu nereden alabileceğini size soruyor. siz bir reklam görmüşsünüz, ona televizyonun nereden ucuz alabilceğini anlatın.
(bir reklam var. ..... markt, verbouwingopruiming, -%25 )
* çok sık araba kullanmayan bir arkadaşın araba satın almak istiyor. sen ona arabayı beraber almayı teklif ediyorsun. arkadaşın pek istekli değil, onu neden beraber araba almak istediğini söyle. (bu soru tam olarak aklımda kalmadı, yaklaşık olarak böyle birşeydi.)
* doktorsunuz ve bir hastanızın ayağı kırıldı. hastanız tam olarak çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat etmesi gerektiğini soruyor. (yine resimler var: 1. resim üzerinde 1week, adam yatakta yatıyor (o yatağın hastane yatağı oludğunu ve 1 hafta hastanede yatması gerektiğini sınav bittikten sonra anladım!!!) alçıdaki ayağının altında üç tane yastık var. 2. resim 6 week; evde koltukta uzanmış tv izliyor, alçılı ayağının altında bir yastık var. 3. resim 1 maand, fsyothrapie alıyor.
* hemşiresiniz ve arkadaşınız neler yaptığınızı soruyor anlatın. 1. resimde hastayı elinde bezle siliyor 2. resimde ilaç veriyor hastasına 3. resimde hastanın karşısında birşeyler yazıyor.
* çalıştığın işyerinin web sitesinde tüm elemanların telefon numaralarını yayınlamak istiyorlar. böylelikle müşteriler size kolaylıkla ulaşabilecekler. bu konudaki fikrinizi söyleyin ve neden?
* okulda çalışıyorsun ve müdür öğrencilere girişte silah araması yapmak istiyor. senin fikrini soruyor, fikrini ve neden öyle düşündüğünü söyle.
* bilgisayar programı kursuna gidiyorsun. bir arkadaşın programın nasıl çalıştığını tam olarak anlamamış. ona anlat. 1. resimde ismini yazıyorsun, 2. resimde start kutucuğunu tıklaman lazım. 3. resimde niveau 1,2,3,4 seçmen lazım.
* ilkokulda öğretmensin. bir öğrencinin babası hangi konularda yardım edebileceğini soruyor. 1. resim 2*per week yazıyor, çocuklara kitap okuyan birisi 2. resim 1* per maand, çocuklar orman gezisi yapıyorlar. 3. resim 20 december, çocuklar ve öğretmen sınıfı süslüyor, (demek ki feest var) çocuğun babasına neleri ne zaman yapabileceğini anlat.
başarılar....
Gecmis olsun Helin kardesim umarim bu sefer kolayca basarmissindir . Yazdigin sorulari okuyunca bir kisminin banada soruldugunu hatirladim ama ben cok fazla aklimda tutamamistim ama burdan su cikiyorki asagi yukari belli bir sure icerisindeki herkese ayni sorulari soruyorlar yani daha ilerki sinavlardada benzer sorular olabilir Ellerine saglik
helin,
ben hollandaya geleli yaklasik 3 ay oldu. bu NT2 sinavina hemen girmem mecburi mi?
biliyorsun onceligimi is arayisina verdim. once is bulup para kazanmaya basladiktan sonra bu sinava asilmak istiyorum. bana belediyeden veya herhangibir yerden bu sinavla ilgili mektup falan da gelmedi buraya geldim geleli. ben kendim mi basvurmam gerekiyor. 3 aydir burdayim bisey soyleyende olmadi. yanlis birseyler yapmayayim sonra. zaten zor bela geldik:)
selamlar...
ben hollandaya geleli yaklasik 3 ay oldu. bu NT2 sinavina hemen girmem mecburi mi?
biliyorsun onceligimi is arayisina verdim. once is bulup para kazanmaya basladiktan sonra bu sinava asilmak istiyorum. bana belediyeden veya herhangibir yerden bu sinavla ilgili mektup falan da gelmedi buraya geldim geleli. ben kendim mi basvurmam gerekiyor. 3 aydir burdayim bisey soyleyende olmadi. yanlis birseyler yapmayayim sonra. zaten zor bela geldik:)
selamlar...
Gecmis olsun Helin kardesim umarim bu sefer kolayca basarmissindir . Yazdigin sorulari okuyunca bir kisminin banada soruldugunu hatirladim ama ben cok fazla aklimda tutamamistim ama burdan su cikiyorki asagi yukari belli bir sure icerisindeki herkese ayni sorulari soruyorlar yani daha ilerki sinavlardada benzer sorular olabilir Ellerine saglik
Teşekkürler el lobo, bu kez biraz ümitliyim fakat dediğim gibi ufak tefek ayrıntılarda fazla hata yapmışsam, sonuç yine hüsran olabilir. Senin sonuçların da gelir yakında, yoksa geldi mi? Sorular bazen aynı çıkabiliyormuş, zaten 3. bölümdeki 2 dakikalık uzun konuşma sorusu ilk sınavdakinin aynısıydı.
helin,
selamlar...
leonardo arkadaşım, benim bu soruları paylaştığım sınav zorunlu değil. Zorunlu olan inburgeringexamen, o konuda zaten fazla acele etmeyin. Eğer Hollanda'da eğitim düşünüyorsanız, ya da burda işe yarayacağını düşündüğünüz Türkiye'ye ait bir diplomanız var da onunla ilgili bir işte çalışmak istiyorsanız, size tavsiyem NT2 staatexamen'ı hedefleyin. Onu alınca zaten inburgeringexamen yapmanıza gerek kalmıyor.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol