Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

offfff ne guzel herkes ıstek yapıyo am benım esım deıl :(

Yorum için giriş yap 19 mesaj · 6.146 görüntülenme
slm arkadaslar sıteyı hergun okuyorum ne guzel herkes esının yanına gıtmek ıcın bıseyler yapıyo ama ben heb maas beklıyorum esımın maas ı 1411 lıra yanı 1441 olması gerekıyomus ve esım sorun olur dıye ııstek yapmıyo ertelıyoruz cok morel bozuluyo nasıl olacaksa 21 subattasınavı kzandım ve benle beraber gırenlerın heb vızesı cıktı benım hala ıstek bıle yok :( allah hayırlısı neyse onu versın herkesın vede benım ınsallah hayırlısı olur tek deılegım bu...... neyse allah herkesın dıledıgını versın umarım en kısa zamanda vıze bekleyen arkadasların vızesı cıkar ve eslerının yanına gıdwerler allaha emanet olun ...
uzulme arkadasim...

gonlunu kalbimi ferah tut...

sabri elden birakma...

sevgiyi saygiyi yitirmeyin....

Allah gonlunuze gore vercektir er yada gec... :geek: :geek:
olsun arkadasım neden uzuluyorsunkı bende otarıhlerde sınavı kazandım ama taa sekızıncı ayın ortasında felan ancak ıstek yapacagız saglık olsunnnn.
ınsallah en hayırlısı neyse o olsun arkadasım,,en kısa surede ınsallah ıstegınızı yaparsınız.

allah yardımcınız olsun ve ınsallah herkesın vızesı en kısa surede cıkar..amın amın amın

emrah
tskler sızın destegınızle morelım duzeldı allah herkesın kalbıne gore versın
HASRET yazdı:
tskler sızın destegınızle morelım duzeldı allah herkesın kalbıne gore versın

arkdsm hicc skma cnini inan insan beklerken cok uzun gibi geliyo ama o gun gelip cattiginda ne zaman gecmis yaaa bu kadar zaman dio,,,bak ben bu ise 5 sene once basladim esimi cok sevdim evlendim,,,1 sene bekledim 18 yasima girmeme 4 ay kala 21 yas kanunu cikti cok uzulduk cok lanet olsun boyle kadere dedik,,,ama yinede isin ucunu birakmadik,,,tam 21 ime az kaldi derken bu seferde sinav cikti cok stres yaptim cok uzuldum agladim sabahlara kadar kafama takip uyuyamadigim zamanlar oldu,,,yeri geldi duurup dururken hickira hickira agladigim oldu neden been dedim?neden benim basima geliyo herkesin isi duzgun giderken benim ki ters gidiyo kime ne yaptim dedim,,,ama hicbisey yapmadigimi kimseyi kirmadigimi cok iyi biliyodum buda neden ben sorusunu daha cok sormama neden ooluyodu,,,ama noldu koskoca 5 sene gecti ben sinava girdim allaha sukur iyi bi puan aldim kendimce,,,tam istek icin sabirsizlanirken kagitlarimizi tamamladik ve basvurumuzu yaptik ve geriye donup baktigimda o koskoca 5 senenin nasilda hizla gecmis oldugunu gordum,,,hic uzulme hic cnini skma inan bugunler gececek ve unutma zor kazanilanin kiymeti her zaman daha iyi bilinir,,,allahim yuce rabbim her uzuntunun skntinin ardindan bi iyilik bi guzellik verir,,,her guzelligin bi kulfeti vardir derler biz simdi isin kulfeti kismindayiz ama inan guzellik zamanin bizler icinde cok yakinda hic merak etme,,,sadece sabret esinle birbirinize destek olun,gecireceginiz guzel gunleri dusunun ileriye donuk planlar yapin cunku o gunler cok yakinda allahimin izniyle ins ins ins(uc kere soyleyince meleklerde duyarmis)
allahım bu nekadar guzel bı yazı okuyunca hıckıra hıckıra agladım halıme sukretmem gerekırken

ısyan edıyormusum cok sukur allahım gunue cok uzuldum boyle bı yazı yazdıgım ıcın allah yolunuzu acık etsın tskler ...
HASRET yazdı:
allahım bu nekadar guzel bı yazı okuyunca hıckıra hıckıra agladım halıme sukretmem gerekırken

ısyan edıyormusum cok sukur allahım gunue cok uzuldum boyle bı yazı yazdıgım ıcın allah yolunuzu acık etsın tskler ...

aglama arkdsm tek gozyaslarimiz mutluluk icin olsun ins ins ins,,,cunku ben biliyorum benden daha zor durumda olanlar var bende onlari okudukca cok uzuluyorum yani sozumuz "BETERIN BETERI VARDIR" deyip sukretmek,,,ben okudum biyerde bi arkdsmz 8 sene beklemis esine ve duzgun yuvasina kavusabilmek icin,,,gercekten gectikten sonra insan ne cabuk gecmis dio,,,ustelik cocuklariyla beraber beklemis,,,biz bu yuzdeen henuz bebegimizi bile dusunmedik duzenimizi kurmadan,,,oyuzden halimize sukrredelim bizim icin ne hayirliysa o olsun rabbim hayirlisini versin vizelerimiz en kisa zamanda ciksin,,,
HASRET yazdı:
slm arkadaslar sıteyı hergun okuyorum ne guzel herkes esının yanına gıtmek ıcın bıseyler yapıyo ama ben heb maas beklıyorum esımın maas ı 1411 lıra yanı 1441 olması gerekıyomus ve esım sorun olur dıye ııstek yapmıyo ertelıyoruz cok morel bozuluyo nasıl olacaksa 21 subattasınavı kzandım ve benle beraber gırenlerın heb vızesı cıktı benım hala ıstek bıle yok :( allah hayırlısı neyse onu versın herkesın vede benım ınsallah hayırlısı olur tek deılegım bu...... neyse allah herkesın dıledıgını versın umarım en kısa zamanda vıze bekleyen arkadasların vızesı cıkar ve eslerının yanına gıdwerler allaha emanet olun ...

Arkadaşım öncelikle Allah size sabır versin :geek:

Şükürler olsun beim vizem çıktı ve herkesin biraz önce çıkmasını temenni ediyorum.

21 Şubatta sınavınızı geçmişsiniz.

Bu zamana kadar daha hiç bir başlıngıç yapmamışsınız !

Size şu uyarıda bulunmak isterim. Geçirdiğiniz bunca günler sizin aleyhinize işlemektedir.

Hiç birşey yapmadan beklerseniz emek sarf etmezseniz ve de mücadele etmezseniz

size üzülerek söylüyorum ki çok ama çok acı ve sıkıntı çekersiniz.

Ben her zaman açık sözlüyümdür ve doğruları söylemek ne kadar da acı olsa yine de söylerim.

Şimdi öncelikle, görüyorum siz çok azimli ve isteklisiiniz.

Fakat yazdıklarınızdan çıkarmış olduğum yorumumumda eşiniz o kadar da azimli değil ve bu işi çok basite almış olduğunu ve bu işleri oluruna kendi halinde bıraktığı izlemini çıkarıyorum.

Bakınız sizin için geçen her bir gün sizin zararınıza, yıpranmanıza ve acı çekmenize neden oluyor !

Tamam doğrudur eşinizin maaşı yetişmiyordur. o zaman bu işin daha çok formulleride var !

21 şubattan bugün kü 23 nisan tarihine kadar tam 63 gün geçmiş.

Yani 2 ay boşa gitmiş ! Be güzel kardeşim yazık değilmi bu boş geçen günlere !

Eşiniz neden bu zamana kadar ek bir iş bulupta ind nin koyduğu limiti aşmak için çaba göstermiyor?

Bu şekilde sitemizdeki üyelerimizin bazı eşleri bu formulü uyguladı.

Şunu asla unutmayın. Her geçen gün, ay ve yıl Avrupa artık kapılarını iyice Türkler' e kapatacak.

Boş boş hiç birşey yapmadan zaman geçirirseniz daha çok yaptırımlara maruz kalabilirsiniz !

Şu an eşinizin maaşı ind nin koyduğu limitin üzerinde bile olsa, kimse garanti vermiyor ind nin vizeyi vereceğine. yok şu evrakı istiyoruz yok bu evrakı istiyoruz bu şekilde sizleri yıldırma politikaları uyguluyorlar ve eğer başarabilirlerse sizleri eşlerinizden sıkılıp boşanmanızı istiyorlar !

Bu zamana kadar bu ind yolunda benim bildiğim 3 aile dayanamadı bu sitrese ve şu an boşandılar !

Size bir örnek vereyim sanırım yanlış hatırlamıyorsam gülüm adlı bir üyemiz var. onların maaş yönünden ve diğer evraklar yönünden herşeyleri tam ! kendisi yanlış hatırlamıyorsam, temmuz 2007 de sınavı kazandı !

Şu an 23 nisan 2008' deyiz sanırım 1 sefer vizeye red yedi ve daha hala beklemekte !

Şu an kendisi çok sitres ve sıkıntı içinde çünkü düşündüğü iki şey var.

ya birkez daha red verirlermi acaba? ve sınav süremin bitimine artık çok az aylar kaldı !

Oun için güzel kardeşim benim size tek tavsiyem. Eliniz kolunuz bağlı boş beklemeyiniz !

bir an önce eşiniz bir formul bulsun ek bir iş ayarlasın ve maaşını ind nin istediği limit kadar yada üzeri yapmaya çalışsın ve zaman kaybetmeyiniz !

Herşeyiniz tam olsa bile 1 sefer, 2 sefer red yiyebiliyorsunuz ! ind nin ipi sapı belli olmuyor !

Tekrar sınava girmek zorunda kalabilirsiniz ve yeni yaş kanunu gibi ve daha zor ve ağır yaptırımlarla ilgili yasalar çıkarabilirler dikkatinize !

Allah işinizi rast getirsin
;)
evet cok guzel soylemızsınız benım esıme ıs yerı konturat verecez dedıler onu bekledık 2 ay boyunca ama vermedıler 1 ay sonra verecez dedıler butun gunlermı sadece konutartb beklemek le gectı ve sımdı ek ıs yapmaya yanı maasını tamamlamaya calıswıyo turkıyeden daha cabuk oluyomus ıstek yapınca dıye soylemısler kısmet olursa gelıp burdan bas vuracakmısız bılmıyorum ama bence bana kavusmak ıcın azım ve capa gostermıyo mu... yoksa gosterıyoda ben yanında deılım fark edemıyormuyum bılmıyorum......:(allahım hakkımda hayırlısı neyse onu versın benım dusuncem artık vıze falan dusunmeyecegım hersey olacagına varır dıger arkadasların durmunu da okudum ama benım sorunum bos bosa gunler gecıyo o oluyo.....cefa cekmeden sefa olmuyomus... dogru ama cefayı tek taraf cekıyo ben burda zayıflarken sıkınıtdan esım habıre kılo alıyo yanı onda hıc sorun yok :D o canımı sıkıyo sınır oluyorum :P neyse hayırlısı olsun ıns ıns ıns allahım yardım etsın yuzumuze baksın cumlemızın...
HASRET yazdı:
evet cok guzel soylemızsınız benım esıme ıs yerı konturat verecez dedıler onu bekledık 2 ay boyunca ama vermedıler 1 ay sonra verecez dedıler butun gunlermı sadece konutartb beklemek le gectı ve sımdı ek ıs yapmaya yanı maasını tamamlamaya calıswıyo turkıyeden daha cabuk oluyomus ıstek yapınca dıye soylemısler kısmet olursa gelıp burdan bas vuracakmısız bılmıyorum ama bence bana kavusmak ıcın azım ve capa gostermıyo mu... yoksa gosterıyoda ben yanında deılım fark edemıyormuyum bılmıyorum......:(allahım hakkımda hayırlısı neyse onu versın benım dusuncem artık vıze falan dusunmeyecegım hersey olacagına varır dıger arkadasların durmunu da okudum ama benım sorunum bos bosa gunler gecıyo o oluyo.....cefa cekmeden sefa olmuyomus... dogru ama cefayı tek taraf cekıyo ben burda zayıflarken sıkınıtdan esım habıre kılo alıyo yanı onda hıc sorun yok :D o canımı sıkıyo sınır oluyorum :P neyse hayırlısı olsun ıns ıns ıns allahım yardım etsın yuzumuze baksın cumlemızın...

evet arkdsm bu zaamana kadar 2 ayiniz bi umut beklemeyle gecmis olmusla olmuse care yok,bundan sonra onunuze bakmaniz lazim ama herseyden once birbirinize olan guven ve sevginizi kaybetmeden ve bu iki duygudan suphe duymadan,,,araniza vesvese tohumlarinin girmesine izin vermeyin,,,anladigim kadariyla eger yanlis anlamadiysam sen nl desin esinin yaninda,buda esinin sevdigim insan nasil olsa simdilik yanimda kagitlari bekleyebilirim bekleyebilirz nasil olsa beraberiz dusuncesine itebilir,,ama dusunme benim icin cabalamio diye bi sekilde de olsa seni yanina almis,,,cunku seni yaninda gormek istemis,,,vardir bunda da bi hayir bundan sonraki islemleriniz ins ins ins sular seller hiziyla baslar ve olumlu bi sekilde sonuclanir,,,tr den veya nl den cabuk cikmasi gibi bisey kesinligi yok bence herkes ayni seyi tartisio cunku sitede,bizde trr den basvurduk sonuc bekliyoruz,,,umudunuzu kaybetmeyin,zaten orda olan degil burda bekleyen cefa ceken oluyo,ama bosver eslerimiz gorsunler onlar icin fedakarlik yaptigimizi,,,sende skma cnini hep dua et sukret allahim yardim eder emin ol...
düzeltme yapmak istiyorum !

Bu arkadaşımız Hollanda' da değil Türkiye' de ve daha bekliyor bilginize !
hasret kardes, ben bu is giristigimde ne sinav vardi nede böyle kanunlar, 5 sene gecti aradan sinav cikti kanunlar degisti, sinav zamani vizesi cikanlarin bilgi alisverislerini okurdum imrenirdim, acaba bende yapabilecekmiyim, acaba o gunlerde gelirmi diye bakar dururdum, hersey geldi gecti, sinavida gectim vizemde cikti elhamdulillah. sen sadece sabret kardes, ALLAH (C.C.) sevenide calisanida caba harcayanida görür, sen yeterki sabretmesini bil, yarin bir bakmissin ucak biletini nerden alicam diye telasa dusmusundur :)

ALLAH (C.C.) yardimcin olsun kardes...
evet ben turkıyedeyım esım hollanda den haag da destegınız ıcın tskler allahıma sukurler olsun kı boyle bı sıteye uyeyım ve sızın gıbı arkadaslarım var her ne kadar tanısmıyosakda kader arkadasıyız ben ce :D allahım hayırlısını versın .....
HASRET yazdı:
evet ben turkıyedeyım esım hollanda den haag da destegınız ıcın tskler allahıma sukurler olsun kı boyle bı sıteye uyeyım ve sızın gıbı arkadaslarım var her ne kadar tanısmıyosakda kader arkadasıyız ben ce :D allahım hayırlısını versın .....

.

ozur dilerim arkdsm ben yanlis anladim yazilarindan,,,gelip turkiyeden basvurcakmisiz diye yazmissin ve bende orda oldugunu anladim yanlis anlasilmaya mahal vermek istemedim arkdsmz uyardigi icin tskrler senden de tekrar ozur dilerim kusura bakma,,,
slm ardkşlar bende yeni üye oldum ben daha yolun en başındayım :roll: MVV başvurusunda bulmamadım ama partnerim hollanda yaşıyor bende gitmek istiyorum yanına kendısı daha 19 yaşında 2 sene daha beklecegiz ve üniw gidiyor ve ben 1 kere hollandaya gittim den haag'a gerçekten güzel şehir çok güzel ülke 8 gün kaldım her gün bisiklete bındım amsterdam'a filan gittim ordaki yaşamla burdakı yaşam arasında dağlar kadar fark var başka bi dunya gibi keşke bende MVV için başvuruda bulunsam hemen ama olmuyor işte inş inş inş :geek: herkes sevdiğine kavuşur bende kavuşurum eşiyle beraber mutlu bir hayat sürer sevenleri ayıranlar utansın allah herkesin muratdını versin... :geek:
Saltuk yazdı:
slm ardkşlar bende yeni üye oldum ben daha yolun en başındayım :roll: MVV başvurusunda bulmamadım ama partnerim hollanda yaşıyor bende gitmek istiyorum yanına kendısı daha 19 yaşında 2 sene daha beklecegiz ve üniw gidiyor ve ben 1 kere hollandaya gittim den haag'a gerçekten güzel şehir çok güzel ülke 8 gün kaldım her gün bisiklete bındım amsterdam'a filan gittim ordaki yaşamla burdakı yaşam arasında dağlar kadar fark var başka bi dunya gibi keşke bende MVV için başvuruda bulunsam hemen ama olmuyor işte inş inş inş :geek: herkes sevdiğine kavuşur bende kavuşurum eşiyle beraber mutlu bir hayat sürer sevenleri ayıranlar utansın allah herkesin muratdını versin... :geek:

Aramıza hoşgeldin kardeşim.

İnşallah arzuladığınız şeyler gönlünüzce olur.

Artık Avrupa ger geçen ay ve yıl Yabancıların gelmemesi için ellerinden geleni

yapmaya çalışıyorlar :(

İnşallah 2 sene sonraya kadar 21 olan yaş sınırlamasını daha da yükseltmezler :geek:

Allah kolaylık versin
;)
Selam arkadasim Allaha bol bol dua et,herseyden once sabret ben 8 ay sabretttim ve simdi esimin yanindayim cok sukur.Allah herkese bu mutlulugu yasatsin. :geek:
Efeler Diyarı yazdı:

Aramıza hoşgeldin kardeşim.

İnşallah arzuladığınız şeyler gönlünüzce olur.

Artık Avrupa ger geçen ay ve yıl Yabancıların gelmemesi için ellerinden geleni

yapmaya çalışıyorlar :(

İnşallah 2 sene sonraya kadar 21 olan yaş sınırlamasını daha da yükseltmezler :geek:

Allah kolaylık versin
;)

saol kardeşim hoşbulduk sıte cok guzel inşallah arzuladıgım seyler gönlünüzce olur.Bazı olayların bende farkındayım ve farklı yönlerı araştırıyorum.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol