Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

OKULDA İLK GÜNÜM

Yorum için giriş yap 6 mesaj · 3.617 görüntülenme
Merhaba arkadaslar,

Bugün breda da Agens adında bir okula basladım. Sınıf 10 kişilik, önce tanışma faslı tabiki. Sınıf 3 ay önce başlamış, ben aralarına yeni katıldım. sınıftaki ögrencilerin hollandada en az oturanı 10 senedir burada oturuyormuş. 10 ile 35 yıl arası hepsi. zaten yarısı çinli ve endonazyalı, konuştuklarından birşey anlaşılmıyor. Ben neredeyse 3 aydır buradayım deyince şaşırdılar, bazıları biraz utandı.

Herneyse, ders fena gecmedi, hatta çok kolaydı diyebilirim. En kötü tarafıda sınıftaki en iyi öğrenci bendim sanırım. Ukalalık olsun diye yazmıyorum. Sadece, insan bir ülkede bu kadar sene yasar ve nasıl bir şekilde dilini öğrenmezki. Aslında bazıları iyi konuşuyor fakat, okudugunu anlamkta sorun cekiyorlar ve yazamıyorlar.

Herneyse, kafanızı fazla şişirmiyeyim. Ders calışmaya devammm...
Hayirli olsun arkadasim ayni benim ilk gunum gibi olmus bugun herkeze tek tek sordum en az kalan benim 10 maand :) ve biri daha var 5 maand :) digerleri 10 yil 25 yil 8 yil 9 yil dedim ne oluyoruz biz de sinifta normalde on kisiyiz ama pazaretsileri 6 oluyoruz :) kimse gelmek istemiyor pazartesileri ..neyse cok yazmiyim dersimiz cok durmak yok calismaya devam :)

Succes arkadasim.
hayirli ugurlu olsun arkdsm okulun umarim en kisa zamanda dili ogrenir inburgeringsexameninide kolaylikla yaparsin,,,
Teşekkürler arkadaşlar.
hayirli olsun arkadasim.ben belcikadayim ama benim sinifimdakiler hep yeni gelmisler en fazla 5-6 ay.gercekten uzucu bi durum onca yil dilini ogrenme yasa orda ot gibi.ilginc..
hayırlı olsun kardesım ınsallah tez zamanda bu dılı ogrenırsınde bu dıl sorunun ortadan kalkar darısı bana olsun ınsallah sana derslerınde basarılar dılıyorum allah zıhın acıklıgı versın tekrardan hayırlı olsun iyi dersler kardeşşş

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol