Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

onbepalde kart hakkinda bilgi istiyorum

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 6.120 görüntülenme
Oncelikle boyle site yaptiginiz icin kutlarim.cok faydali gercekten . ben su anda 5 senelik kartim bitti hollandada 5 bucuk senedir yasiyorum ve onbepalde tijd kartina basvurdum size sorum esimle anlasmazliklarimiz var ve ben sorum esim beni yurt disi edebilirmi onbepalde kartimi bekliyorum su an ama 5 senedirde burdayim kartim henuz bekliyorum ne kadar zaman da kartim gelir basvurduktan sonra 5 senedir burda olan birisini yurt dsi edebilirlermi calismisligi olan birisni bide bunu merak etmistim insaallah yardimci olursunuz tskler hersey icin
arkadasim tam emin olmamakla beraber ind 3 yil zorunlu kiliyor evli veya birlikte yasamayi. gecen gun gelen vvr kagidinda 3 yil zorunluluk var oldugunu yaziyor. 3 yil sonrasinda sorun olmaz. bu konuda en iyi bilgiyi arar arkadasimiz bilir o bu konuda billgi verecektir. kolay gelsin.
tskler bana yardimci oldugunuz icin insallah arar arkadas ta bana bilgi vermek ister .biraz rahatladim ve sitenizide cok begendim gercekten cok yarrali bi site.allah yardimciniz olsun.
merhaba onbepalde tijd oturum almak icin ind den bir formul var onu isteyip doldurmaniz gerekiyor ve bu noktada (tam emin degilim ama ) esinizin size izin vermesi gerekiyor bir baska noktada hollandada kadinlara bu konularda pozitif bi esitsizlik var yani arti haklar var hollanda pasaportuna sahip cocugunuz varsa mesela sorun olmuyor ayrica arkadaslar Hollanda-Turkiye arasinda bir isci haklari sozlesmesi var buna gore hollandada duzenli bir yil calisan herkesin burada oturum alma hakki var cunku benim tanidigim bircok kisi var 3 yili doldurmadan burada yalniz oturum alan ama ugrasmak lazim sadece kolay gelsin
selam arkadaslar..

Bu konuda ben IND ye tel actim Hollandada 3 senem doldu

bir is yerinde kontratli calisiyorum..

suresiz oturum icin bas vurdum Hollanda 5 senemi doldurmam gerektigini soylediler..

NT2 sinavini alamadim ve calismaya baslayincada okulu biraktim..

Yani kisacasi suresiz oturma iznini almak icin 5 sene beklemeniz gerekiyor...

NT2 sinavini almissaniz esinizin Hollanda pasaportu varsa Hollanda pasaportuna bas vurabilirsiniz

Herkeze bol sanslar... Bu ulkede gercekten sansa ihtiyacimiz var
yako yazdı:
selam arkadaslar..

Bu konuda ben IND ye tel actim Hollandada 3 senem doldu

bir is yerinde kontratli calisiyorum..

suresiz oturum icin bas vurdum Hollanda 5 senemi doldurmam gerektigini soylediler..

NT2 sinavini alamadim ve calismaya baslayincada okulu biraktim..

Yani kisacasi suresiz oturma iznini almak icin 5 sene beklemeniz gerekiyor...

NT2 sinavini almissaniz esinizin Hollanda pasaportu varsa Hollanda pasaportuna bas vurabilirsiniz

Herkeze bol sanslar... Bu ulkede gercekten sansa ihtiyacimiz var

arkdsm sizin durumunuz farkli olabilir belki,cunki ben soyle biliyorumki hollanda vatandasi birisiyle evli iseniz yada samenwonen durumundaysaniz 3 yil nl de kalmis olmaniz sebebiyle nl pasaportuna bsvurabilirsniz,yada nt2 yi almissaniz pasaprta basvurabilirsniz yada oturumlu bi sekilde yani yasal olarak 1 yil kontratli olarakbiyerde calismissaniz pasaporta basvurabilirsniz,,,ama esinizin partnerinizin nl pasaprtu yoksa yada 5 yil beklemek zorundasiniz bu dogrudur,yada nt2 alamassaniz pasaporta basvuramazsiniz bu dogrudur ama ilk satirlarda yazdigim sartlara uygunsaniz 5 yil beklemek gibi bi zorunlulugunuz olamaz olmamali diye biliyorum,,,kolay gelsin...
Sevgili Sansli Arkadasim..

Ben yazmis oldugunuz o sartlara sahibim esimin hem Turk hem hollanda pasaportu var..

A2 Yani NT2 yi aldiginiz zaman 3 seneyi doldurmussaniz Hollanda pasaportuna bas vurabiliyorsunuz... Ama suresiz oturum almak icin mutlaka 5 seneyi doldurmaniz gerekiyor...

Biliyorum normal degil ama Hollandanin nesi normalki:))
Süresiz oturum farklı birşey bir şey oturumu kendi üzerinize almak farklı bir şey...

Buraya dikkat edin...

Aynı adreste eşinizle beraber 3 seneyi doldurursanız oturumunuzu kendi üzerinize alabilirsiniz...

Aynı işyerinde 1 yıl yasal olarak çalışıyor olmanız durumundada kendi üzerinize oturum alırsınız ancak maaşınız kendinize yetmek zorunda ama bu rakam nedir bilmiyorum ve aynı işyerinde çalıştığınız sürece oturmunuzu uzatabilirisiniz...

Çocuğunuz bu ülkede doğarsa bile kendi üzerinize oturum alıyorsunuz (bu tr dekiler için geçerli değil)

Ama süresiz oturum için her durumda en az 5 yıl gerekiyor...

Let op!!! En akıllıca olanı inburgering examen yada NT2 sınavını kazanmak ve eşinizle aynı adreste en az 3 yıl beraber yaşamak; bu durumda seve seve ... nl pasaportunu vermek zorundalar.( Pasaportu alana kadar sosyalden para almamaya dikkat edin !)

O zaman kim takar onbepaldetijd oturumu...Nl pasaportunu alınca tr vatandaşlığını kaybediyorsunuz kimilerine göre süresiz oturum belki bunun için önemlidir ...
arkadaşlar, herkes dilinin döndüğünce ya da elinden geldiğince bilgi paylaşıyor, fakat bu tür hassas konularda yanlış yönlendirmeler, hayal kırıklıkları yaşanabilir. o yüzden en sağlıklı yardımı ilgili yerlerden almakta fayda var. bulunduğunuz yerdeki maatschappelijkwerk ya da belediyelerin inburgeringloket'inden daha doğru bilgi alınabilir.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol