Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

oturum karti

Yorum için giriş yap 21 mesaj · 9.479 görüntülenme
merhanba arkadaslar benim size birsorum olacak dun indiden bir mektup aldim kartim gendigini dosundum ama negoreyim belge aksikmis ama ben onlara butun belgeleri verdin ama yokdiyorlar mvv mi fotokopisini vermisim ama bu gun yine gonderdim fotokoyi sizce benim kartin zamani tekrar bastanmi baslar yoksak olduguyerdenmi baslar. yaklasik iki aydir karti bekliyordum beni cok ozdu bu eksik evrak kafam cok karisti nezor memleketmisbehhhhhhhhhh cevaplariniz icin simdiden tesekurler sagilarimla mehmet

Bilgilendirme :

Değerli üyemiz, mesajlarınızı lütfen uygun başlıklar altına açınız.

Mesajınız taşınmıştır ! Bizi anladığınız için teşekkürler
:) ( Yönetim )
selam arkadasim,

dosyan isleme alinmis ve senden eksik evragi istemisler, bu evragi aldiklarinda dosyana kalindigi yerden devam edilir. ama sana tavsiyemiz arkasini sakin birakma, durmadan ara veya arattir..!eksik evragi gonderdim,benim dosyam ne alemde, daha ne kadar beklemem lazim vs ... diye telefon acip sor..!

bu olayi abim yasamisti, oturum karti hazir Ind de bekliyo ama abim ilgilenmedigi icin kart kalmis Ind de..! uzun zaman sonra telefon actik, sorduk, kart hazir ama bi yanlislik olmus, size gonderilmemis demislerdi..! :)

kolay gele
cevabin icin cok tesekurler ya ariyorum hic ilgilenmiyorlar alti ay icinde gelirdiyorlar baskada birse soylemiyorlar butun guc onlarin ellinde neyapa bilirizki bir ay icin de gelmese mecburen turkiye gitmek icin vize almam lazim allah hepimizin yadimcisi olsun amin sevgilerle mehmet
mvv süresinin dolunca türkiyeye dönüp yeniden vize almak diye birşey yok diye biliyorum. yine de emin olmak için belediyeye sorunuz. ya da bilen arkadaşlar zaten yine cevap vereceklerdir.
merhaba helin arkadasim ben turkiye donup tekrar viza alacam demidimki

burdan turkiye donmek icin vizeye ihtiyacim olcan eyer kartim gelmese nisakadar yani turkiye donecek vizem yok aldigim viza 6 aylik sadeca gelis gidis yok anlayacagin kadariyla

ama cevabin ve igin icin cok tesekorler sevgilerimle mehmet
merhaba arkadasim 2 ay demissin bence tam gelecegi siralardir banada 6 ay felan dediler bir suru aradim veya arattim bence sizde surekli sorun islemlere etkisi olacaktir
merhaba arkadas ben daha dun aradim ama hala bana 6 ay diyorlar ama onlari aramak bedava degil dakikasi 10 cent ama bide ilgilenseler seni hic takmiyorlar bile arkadas

mijn iegen land is de beste land mijn vriend u kunt doen wat u in turkije wilt maar kunt u niet in nederland doen wat u wilt doen. in nederland is niets makkelijk te doen begrijpt u het hoop ik dat ik hoop dat gaat alles goed in nederland voor uw groetjes van mehmet

Duyuru:

hollandaca cumle kurmaniz cok guzel ama dili olmayan arkadaslarimiz icin Turkcesini de yazarsaniz seviniriz..!
mehmet1978 yazdı:
merhaba arkadas ben daha dun aradim ama hala bana 6 ay diyorlar ama onlari aramak bedava degil dakikasi 10 cent ama bide ilgilenseler seni hic takmiyorlar bile arkadas

mijn iegen land is de beste land mijn vriend u kunt doen wat u in turkije wilt maar kunt u niet in nederland doen wat u wilt doen. in nederland is niets makkelijk te doen begrijpt u het hoop ik dat ik hoop dat gaat alles goed in nederland voor uw groetjes van mehmet

benim ulkem en guzel ulkedir arkadasim turkiyede ne itersen sayapa biliyorsunuz ama hollanda istedigin yapamiyorsuuz , hollanda bir sey yapmak hicde kolaydegil anlaliyurmusunuz umarim. umarim hollanda da hersey senin icin iyi gider sevgilerle mehmet

[umarim beni yanlis alamasiniz sadece cumle kurdum herkesten ozurdiliyom

Duyuru:

hollandaca cumle kurmaniz cok guzel ama dili olmayan arkadaslarimiz icin Turkcesini de yazarsaniz seviniriz..!
merhaba arkadasla 2.5 ay oldu hala kartim gelmdi hep ariyom ama bana 6 ti ay diyorlar baskada birsey suylemiyorlar turkiye gidice vizem yok gitsen muraya gelemiyece. aceba burda kartlari gelen akadaslar bana bir cevap verebilirlermi onlarin kartlari nekadar zamanda geldi bunu bilmek istiyorum tesekurler
mehmet1978 yazdı:
merhaba arkadasla 2.5 ay oldu hala kartim gelmdi hep ariyom ama bana 6 ti ay diyorlar baskada birsey suylemiyorlar turkiye gidice vizem yok gitsen muraya gelemiyece. aceba burda kartlari gelen akadaslar bana bir cevap verebilirlermi onlarin kartlari nekadar zamanda geldi bunu bilmek istiyorum tesekurler

kardes ben 10 aralikta basvurudum subatin ilk haftasinda aldim ona gore bi hesap yaparsin yani 6-7 hafta gibi bisey tandigim birkac kiside ayni surelerde aldi ama farkli durumlar olabiliyor moralini bozma bence gelecektir en kisa surede
tesekurler baba ilgin icin isallah gelirde rahatlarim yav benim oldugum yerde hic turk yok buda isin kotu yani calisamiyorum sofi numaram varda oda bir ise yaramiyor cunku is basvurusu yaptim kartim olmadigi icin kabuletmediler ders calisiyom ama hic zevkalmiyom cumku hep evdeyim calsimak istiyom ama kacakta calisamiyom cumku kim seye govenmiyom bu konuda ben wijk bij duurstede oturum buralara olan karkadas varmi. iyi olurdu yakinda bir olmasi selamlar
bence sen biraz daha sabirli ol yakinda olur senin is ama belediyeye git orda bi kere daha belirt ben magdur oldum beni yonlendirin diye soyle cok bisey cikmaz ama bakarsin iyi biri denk gelir az da olsa faydasi olur ama is konusunda yapacak bisey yok kacak calismak tehlikeli hicbir riske degmez selamlar
berhaba arkadas bugun indiyle konustum bide bana nedesinler benim dosyam beklemedeymi cunku belge eksik oldugu icin ama mektubu aldigim gun hemen belgey gonderdim yaklasim 4 hafta oldu ve benim belgeye bakmamislar bile ne olcak simde bide biler aldim turkiye gitmek icin 5 nisanda parayida odedik anlayacagin arkadas. neyapicaz simdi sevgilerle
MEHMET1978 arkadasim sana 4 veya 5 hafta icinde cevap gelir merak etme.bende senin gibi bir cok ind ile mektuplasma yasadim.ama malesef telefonla tam olarak bilgi vermiyorlar.neden dersen bazen iyi bir insan cikiyor sordugun sorunun tam olarak cevabini veriyor bazende ariyorsun bekleyin der kapatir telefonu.bence yerinde olsam 5 nisana kadar gelmezse ya ertelet biletini ya da 40 ile 60 arasi cezani odersin...
tesekurler kolay degil baba ya 3.5 aydir budayim hala calisamiyorum baska bir gelirim de yok hep esim bakaca degilya onun icin de cok zor iki kisiye bakmak kolay degil. isallah erteletire bilirsem iyi olur. kendine iyi bak sevgiler le :geek:
4 hafta once ind de birmektup aldim ve benim mvv fotokopisi eksikmi ve ayni gun belgeyi yolladim diyer gun almislar ama iki gun once aradim bide ne desinler benim dosyam beklemede ve 4 haftadir benim mektuba bakmamislar bile. normalinde ind,ye birmektup yolladigin zaman cevab gelirde mektubu aldiklarina dayir ama bu sefer hic birsey gondermediler bende buna bir anlam veremedim karkadaslar basina buyle birse gelen varmi lutfen yardimci olursaniz sevinirim [ :geek:

[kayan_yazi]IND,YE KART ICIN 21 ARALIK BASVURDUN[/kayan_yazi]
mehmet1978 yazdı:
4 hafta once ind de birmektup aldim ve benim mvv fotokopisi eksikmi ve ayni gun belgeyi yolladim diyer gun almislar ama iki gun once aradim bide ne desinler benim dosyam beklemede ve 4 haftadir benim mektuba bakmamislar bile. normalinde ind,ye birmektup yolladigin zaman cevab gelirde mektubu aldiklarina dayir ama bu sefer hic birsey gondermediler bende buna bir anlam veremedim karkadaslar basina buyle birse gelen varmi lutfen yardimci olursaniz sevinirim

Değerli insan bir kaç gündür yazdığınız soruyu takip ediyorum fakat daha hala bir cevap alamadınız !

sanırım bu işlerden anlıyan bazı üyelerimizin aşırı yoğunlukları nedeniyle sitemize girmeye vakit bulamıyorlar ve onun için bir cevap alamıyorsunuz !

size öncelikle bir şey söyleyeyim. burası resmi bir makam değil sizin probleminize açıklık getirebilecek !

görüyorum ki çok dara sıkışmış durumdasınız ! size tavsiyem bu kadar zamana kadar bekleyeceğinize gidin hemen bir avukatla bağlantıya girin ve o size yardımcı olacaktır. bu şekilde bu darlıktan kurtulabilirsiniz !

tamam sitemizde, yardımlaşma bilgi alışverişi var. fakat fazlada umut ve çıkar yolu olarak görmeyin sitemizi ! daha sonra sizin hayal kırıklığına uğramanızı istemeyiz !

Bu tür konularda, öncelikle resmi makamlara ve işi resmi şekilde çözebilecek bireylere müracaat ediniz !

sorunuzu sordunuz ve bir kişii cevapladı diyelim. o kişi de aynı problemden sizin gibi yaşamış diyelim.

ve o kişi size tecrübesini belirtti diyelim. bu demek olmuyor ki derdinize çare buldunuz !

bunu asla ve asla unutmayınız. size tavsiyem bu tür devletlik işlerde mutlaka ve mutlaka resmi makamlara müracaat ediniz. her kişinin kendine göre evrak problemi olabilir , farklı mercilerden geçerek çözümleyebilir problemlerini.

bu demek olmaz sizinde, aynı yolu izleyeceğiniz !

değerli arkadaşım inşallah problemlerini çözersin Allah yardımcın olsun :geek:
sagol baba suan avukatlik birsey yokda. hayir bilmek itedigim konu su kisenin dosyasini bekelmeye aldilarmi onu ogernmek itedim ve her mektup yoladigin zam sana cevap yollamalar lazimi tesekurler
mehmet1978 yazdı:
sagol baba suan avukatlik birsey yokda. hayir bilmek itedigim konu su kisenin dosyasini bekelmeye aldilarmi onu ogernmek itedim ve her mektup yoladigin zam sana cevap yollamalar lazimi tesekurler

işte bende onu demek istiyorum .

sizin herşeyi doğru yaptığınıza inanıyor ve eminsiniz

fakat hala yine bir cevap yoksa aylardır o zaman bu işin içinde bir iş var

onu da size avukat yardımcı olabilir.

gidin avukata durumunuzu arz ediniz her şeyi bir bir anlatınız .

ondan sonra o size bir yol gösterecektir !

bence sizin bu promleminiz gerçekten çok ciddi bir durum.

bu şekilde birilerinden tecrübe bekliyeceğim düşüncesiyle hep siz zararlı çıkarsınız !

sizi tecrübesini paylaşacak olan insanlar kurtarmıyacak !

bir atasözü vardır ! her koyun kendi bacağından asılır ! bu dünyada herkes kendi kaderiyle baş başa kalır ve yaşamak zorundadır !

onun için güzel kardeşim sen dediğim gibi çıkar yolları ara, araştırma yap.

hadi yolun açık olsun ;)
[bugun ind den mektup aldin cunku onalara fax gondermistim fax aldilarinadayir mektup gonderdiler. cunku benim dosyayi bekleme almislardi belge eksikdiye ve eksik belgeyi bir ay once gonderdim ve bir ay once gonderdigim mektuba bakmamislar di ve belgeyi aldiklarinadayir hic bir mektup gondermemislerdi. ben de olarin bana aciklama yapmalarini istemistim niye benim dosyayi bekletmeye adiklari bilmek isten cunku onlarin istedigi belge ikinci gun ellerindeydin ve 45 gun oldu benim belge gideli bu sure zarfinda benim dosya durmustu. ama faksi gonderdikten ikinci gun bana mektup geldi faksi aldik diyorlar. ordaki kiz bana fax cekmemi istede eyer fax cektigim zaman o fax benim dosyaya girmesi lazim ondondolayi benim dosyayi tekrar goremilirlermis belki benim dosyayi unutmus olabilir dedi bana fax onlari uyandirabilirmis isallah. sizce yararmi bu ise arkadaslar
bugun ind den mektup aldin cunku onalara fax gondermistim fax aldilarinadayir mektup gonderdiler. cunku benim dosyayi bekleme almislardi belge eksikdiye ve eksik belgeyi bir ay once gonderdim ve bir ay once gonderdigim mektuba bakmamislar di ve belgeyi aldiklarinadayir hic bir mektup gondermemislerdi. ben de olarin bana aciklama yapmalarini istemistim niye benim dosyayi bekletmeye adiklari bilmek isten cunku onlarin istedigi belge ikinci gun ellerindeydin ve 45 gun oldu benim belge gideli bu sure zarfinda benim dosya durmustu. ama faksi gonderdikten ikinci gun bana mektup geldi faksi aldik diyorlar. ordaki kiz bana fax cekmemi istede eyer fax cektigim zaman o fax benim dosyaya girmesi lazim ondondolayi benim dosyayi tekrar goremilirlermis belki benim dosyayi unutmus olabilir dedi bana fax onlari uyandirabilirmis isallah. sizce yararmi bu ise arkadaslar :geek:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol