Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

pasaport geldi geriye sayım başladı

Yorum için giriş yap 25 mesaj · 5.069 görüntülenme
arkadaşlar pasaport geçte olsa bir saat önce geldi.bugün ups kargoyu aradım en geç yediye kadar dediler ama saat on buçuk gibi geldi vısa yazan bir mühür var işlem tamamdır anlıyacağınız.ALLAH 'a şükür herşeyim çabuk oldu dualarım diğer arkadaşlar için inşallah herkesin işide hemen sonuçların sabredin ve dua edin yeter.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
hadi gozun aydin pasakurtt///darisi bekleyenlerin basina,,,,,
umuder yazdı:
hadi gozun aydin pasakurtt///darisi bekleyenlerin basina,,,,,

ALLAH razı olsun arkadaşım.dileğim herkesinki çıksın ufak bir yardımımız dokunursada ne mutlu bize
hadi bakaaliim gozunaydin arkdsm,,,,rabbim sagsalim buraya gelip esine yuvana kavusmanida nasip etsin ins ins ins,,,
hayırlı olsun kardes kusura bakmazsan sorucam vizen kac günde cıktı aceba
hadi hayırlı olsun arkadsım allah yeni yasamında saglık ve mutluluk versin...Darısı tüm bekleyen arkadaslara.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
çok sevindiimmmm :) bundan sonraki yaşamında mutluluklar dilerim.Allahım utandırmasın inşallah...
Huseyin abi yolun acik olsun gule gule git:p
hayirli olsunn pasa :D darisi digerlerine
pasakurt hayırlı olsun arkadasım.Darısı bizlerin basına inşAllah.

Yeni hayatında mutluluklar ve basarılar.Rabbim gönlünüze göre versin.

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
pasakurt kardesim gozun aydin,allah sabir,huzur ve mutluluk versin.dairisi bekleyenlerin basina.allah yolunu acik etsin arkadasim.
ne guzel gzoun aydin ,,,ins darisi benim basima, sen nerden basvuruda bulunmustun pasa ve kac gunde cikti vizen anlay yaaaaa
sivasli5885 yazdı:
hayırlı olsun kardes kusura bakmazsan sorucam vizen kac günde cıktı aceba

arkadaşım iki haftada çıktı nl den başvurmuştuk.niye kusura bakayım yardımcı olabileceğim başka birşey varsa hazırız.
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.iki gün internet yoktu ufak bir sorundan dolayı ancak şimdi girebildim.başvurum hollandadan yapıldı ve iki haftada çıktı biraz erken oldu ama sitede yazıldıklarına bakarsak sanırım yılbaşı sebebiyle biraz hızlı çalışıyorlar yada benim hollanda doğumlu olmamdan dolayıda erken çıkmış olabilir o konuda kesin bir bilgim yok ama gördüğüm kadarıyla bu aralar çabuk çıkıyor.inşalla herkesinkide en kısa sürede çıkar ve yuvanızı kurma yolundaki son basamağıda aşmış olursunuz.şanslı arkadaşım sanada ayrıca teşekür ederim siteye her an girip ve iletilerime en kısa sürede cevap verdiğin için.

pasa :)) boyut degistirmeye hazirmisin :))

acisiyla tatlisiyla hergun ki kaYGISiyla

isteyipde yapamadiklarinla

sevipde kavusamadiginla

anen ve babandan ayrilmaya

o hergun gormek istemedigin adamlari dahi gozunden Gecirmeye

kar`a yagmurumuza havasina suyuna tasina gunesine HATTA ABARTISIZ topragi ve CAKIL TASLARINa ozlem duymaya hasret kalmaya HAZIRMISIN ...

Akrabalik burda senede bir oda turkiyede

komsuluk burda bayramdan bayrama oda muslumansa ve konusuyorsaniz

Gunes mi :D Henuz tam anlamiyla 15 dk gormedim

bayram kutlama zaten bi ayagi cukurda

cami mi :d var ama siyasi kafana yatarsa

iCin rahat olsun :

Birazcik gayretle tr de ki issiz kalma problemin olmaz

tr de en kralini okudugunda kaldigin issizlik problemiyle burda o diplomanin yarisini okusan paraya para demezsin ...

yeme icme ucuz giyim normal fiyatlar ADAMINA GORE FIYAT bicme yok...

insan haklari ( haklarini bildigin surece ) mukemmel

Devlet ac birakmaz susuz birakmaz ( almasini da bilir )

tr de bi kac gun evde kalsan canin siIKILIR burda oyle bi dert yok

ise girdiginde aldigin para TR HESABINDAN MUAZZAM ay sonu onune bakmazsan :D tepe taklak oda olmadi tatili unut onuda yapdin evin icine esya almayi unut onuda yapdin diyelim :D TR DE EV alamazsin ( eger ki oyle bi dusuncen varsa )

Burda gezme yok tozma yok cok sinirli EGER BULURSAN BIZEDE SOYLE GIDELIM ...

is konusu yine geleyim .. TURKIYEDE ISCILER mecbur calismaya is yok isci cok ' burdada tam tersi isverenler seninle guzel anlasiyor is cok isci yok KAFAN NEREDE RAHATSA GUNDE 3 TANE de is degistirebilirsin ... ama diger yeri garantiye almadan oradan cikmazsan daha iyi olur ....

Ben seviyorum burayi en azindan geldigimden beri 3 ay olacak ... iyi hosuma gidiyor ...

BAKALIM HAYIRLI OLSUN
pasakurt yazdı:
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.iki gün internet yoktu ufak bir sorundan dolayı ancak şimdi girebildim.başvurum hollandadan yapıldı ve iki haftada çıktı biraz erken oldu ama sitede yazıldıklarına bakarsak sanırım yılbaşı sebebiyle biraz hızlı çalışıyorlar yada benim hollanda doğumlu olmamdan dolayıda erken çıkmış olabilir o konuda kesin bir bilgim yok ama gördüğüm kadarıyla bu aralar çabuk çıkıyor.inşalla herkesinkide en kısa sürede çıkar ve yuvanızı kurma yolundaki son basamağıda aşmış olursunuz.şanslı arkadaşım sanada ayrıca teşekür ederim siteye her an girip ve iletilerime en kısa sürede cevap verdiğin için.

rica ederim arkdsm elimden geldigince bilgim oldugu surece her konuda yardimlarimi esirgemem,,,yardimci olabiliyosam bi kisiye bile olsa ne mutlu bana,,,
darısıbasima yazdı:
pasa :)) boyut degistirmeye hazirmisin :))

acisiyla tatlisiyla hergun ki kaYGISiyla

isteyipde yapamadiklarinla

sevipde kavusamadiginla

anen ve babandan ayrilmaya

o hergun gormek istemedigin adamlari dahi gozunden Gecirmeye

kar`a yagmurumuza havasina suyuna tasina gunesine HATTA ABARTISIZ topragi ve CAKIL TASLARINa ozlem duymaya hasret kalmaya HAZIRMISIN ...

Akrabalik burda senede bir oda turkiyede

komsuluk burda bayramdan bayrama oda muslumansa ve konusuyorsaniz

Gunes mi :D Henuz tam anlamiyla 15 dk gormedim

bayram kutlama zaten bi ayagi cukurda

cami mi :d var ama siyasi kafana yatarsa

iCin rahat olsun :

Birazcik gayretle tr de ki issiz kalma problemin olmaz

tr de en kralini okudugunda kaldigin issizlik problemiyle burda o diplomanin yarisini okusan paraya para demezsin ...

yeme icme ucuz giyim normal fiyatlar ADAMINA GORE FIYAT bicme yok...

insan haklari ( haklarini bildigin surece ) mukemmel

Devlet ac birakmaz susuz birakmaz ( almasini da bilir )

tr de bi kac gun evde kalsan canin siIKILIR burda oyle bi dert yok

ise girdiginde aldigin para TR HESABINDAN MUAZZAM ay sonu onune bakmazsan :D tepe taklak oda olmadi tatili unut onuda yapdin evin icine esya almayi unut onuda yapdin diyelim :D TR DE EV alamazsin ( eger ki oyle bi dusuncen varsa )

Burda gezme yok tozma yok cok sinirli EGER BULURSAN BIZEDE SOYLE GIDELIM ...

is konusu yine geleyim .. TURKIYEDE ISCILER mecbur calismaya is yok isci cok ' burdada tam tersi isverenler seninle guzel anlasiyor is cok isci yok KAFAN NEREDE RAHATSA GUNDE 3 TANE de is degistirebilirsin ... ama diger yeri garantiye almadan oradan cikmazsan daha iyi olur ....

Ben seviyorum burayi en azindan geldigimden beri 3 ay olacak ... iyi hosuma gidiyor ...

BAKALIM HAYIRLI OLSUN

Amma eksi saymissin arkdsm yaaa :lol: :lol: :lol: gecen sene sicaktan patladigim gunler oldu benim,,,sen belkide sezon sonuna dogru geldigin iicin gunesin etkisini goremedin yaz ola hayrola arkdsm,,,ben yazin arabanin 4 camini aciodum kaloriferlerinide soguk ayarda aciyodum genede sicak oluyoduu,,tabi simdi gitgide iklimlerde degisio bakalim yaza nasil olucak haavalar,,,

gercekten bakin benimde kimsem yok burda esimin ailesinden 1 abisi 2 ablasi var ama abisi babamin yasina yakin ablalarida biri annem biri babannem yasinda oyuzden pekde kafa dengi anlastigimiz soylenemez ama ben okulda tanistigim olsun,ehliyete giderken tanistigim olsun arkdslarimla hocalarimla irtibati kopartmiyorum hala gorusuyorum bayramda arasiriz konusuruz normal gunlerdede birbirimizin hatrini sorariz biseye ihtiyacimiz oldugunda dertlesmek isteidigmizde birbirimizi kirmaz biaraya gelir dertlesiriz,,yani tabi akraba ana baba gibi olmaz ama sonucta yanliz kalmamis oluyosunuz,,,daha oncede soylemistim benim yasam felsefem YASAMAYI BiLENE HERYER GUZEL...

hepinizin yasadiginiz yerlerde mutlu olmanizi dilerim gercekten ,,,insan mutlu olmassa nerde yasadigi onemli degil hayat cekilmez olur ben boyle dusunuyorum,,,
arkadaşım ben oraya ne para kazanmaya geliyorum nede iş aramaya onlar olur sıkıntı çekeriz hasta düşeriz bunlar olucak fakat bunlarada şükür edipte isyan etmeyene ne mutlu.ALLAH 'ın (cc) izniyle birşeyler yapmaya çalışıcaz.benim doğum hollanda zaten 9 yılım orda geçti dediklerinin hepsini biliyorum buda son kez gelişim üç beş yıl kalıp geri dönücem.güzel niyetlerim var muhakkak bir kişiye bile maddi manevi bir yardımım dokunsun o beni mutlu etmeye yeter inşallah yoldan çıkanlardanda olmam.

sansli katiliyorum sana YASAMAYI BILENE HERYER GUZEL....
Ben ozlemleri hasretleri burda karsilasacagi havayi soyledim ilk defa geliyor biliyordum . Ben kotu demedim zaten yasanmiyor demedim olani soyledim ... Benim 1 tane bile akrabam ailem yok Tek arkamdaki kisi ESim sizlerin olabilir bilemeyecegim ...

ise gelmiyon para kazanmaya gelmiyon bilmiyom askina yada ailene kavusmaya mi geliyon bilemiyorum kardes ... Bende askim icin buraya geldim hemde dunya uzerindeki en zor %1 ihtimali gerceklestirerek ALLAHCCin izni ile geldim ... hollanda icin bende gelmedim zaten ama yasamak ve o aski devam ettirebilmek icin insana bazi gorevler dusuyor is de arayacan okulda okuyacann gezecen de tozacan da ...

HAYATI YASAMAYI BILMIYORUM Kusura bakmayin ... yanlis birsey soyledim galiba ...

buradaki okuyarak biraz zorluk cekerek herseyi halledebilirsin dedim galiba ( hayata olumsuz bakma oldu )

bayram yok dedim kendi gorusum ( hayata olumsuz baktim ama daha nasil bakacagim bilemiyorum )

BURADA HEDEF`in yoksa TR de ac surun daha iyi ...( ki hedefin varsa diger arkadaslara soluyorum )

( Benim hedefim mi karimla mutlu olmak tr de ki ailem i guzel yasatmak )

Benim henuz disarda arkadasim yok Camide takilmayi sevmem ( siyaset heryer , herkez birbirini kullanmaya calisiyor .. tr gibi degil )

Yinede ben burayi seviyorum ... ( IS konusunda Hollandanin insani TuRk zihniyetine 100 basar ,buda benim dusuncemm )

Hakkimizda hayirlisi

Arkadas cevresi olarakda henuz erken daha ...
arkadaslar bu kontrati aldiktan sonra dusuk maas olmamasi lazim degilmi istenilen maasi aldiktan sonramı kontrati almamiz lazim fikri olan varmi ?
arkadaşım dünyada herkes yani %99 evleniyor neticede bunun başlangıcıda sevgi oluyor.siyaset veya farklı örgütler bunlar zaten bize göre değil yani en azından çoğu kişi için diyeyim cami konusunda gitmem diyende gider çünkü cenazemiz ordan kalkıca bu sözüm genel fakat yanlış anlama.benim akrabalarım var arkadaşlarım tek tükte olsa oda var.benim gidişim tek sebepten ötürü olmadığından yazmadım çok yer kaplar diye.fakat kısaca şöyle ifade edeyim cihat için diyebilirsin.yardım konusunda bahsetmek istediğim dünyevi de var tabiki ama çoğunluk olarak ahiret için başta kendim ve ailem olmak üzere elimden geldiği kadar birşeyler öğrenmeye ve öğretmeye gitmeyi düşünüyorum inşallah karınca yolunda karınca olabilirim.aşk dediğin ne karın doyurur nede sevap tartında bir yükselmeye vesile (ALLAH (cc) aşkı hariç tabi) olur.eşne olan aşkın gelir geçer sevgide biter saygı kalır oda yeter.niçin yaşadığımızı niye yaratıldığımızı unutmayalım.vaaz vermiyorum ama bilen bilmeyene anlatsın
arkdsm tabiki senin dusuncelerine saygim sonsuz lutfen beni yanlis anlama,,,benimde dedigim gibi esim var sadece benim ailemden kimsem yok ama cevre edinmek guzel bisey neden erken oldugunu dusunuyosun,,,3 ay az bi zaman degil okula gidiyomusun basladinmi bilmiyorum ama baslamadiysan eeger,,,okula basladiginda sinifdakilerle muhabbet etmek zorunda kaliosun ister istemes ve konustukca molalarda oturup sohbet ettikce arkdsn oldukca hersey gozune daha guzel goruncecek ben sadece mutlu olmani istedim oyuzden bunlari soyledim sana,,,eger turkiyenin ortamiyla burayi surekli kiyaslarsak hicbi zaman buraya isimize gucumuze adapte olamayiz bunu belirtmek istedim sadece ,,,ben tatilden geldikden sonra buraya dondugumde esim surekli simdi tr de olsaydik soyle yapardik 1 hafta once ordaydik ne guzel gezioduk mangallara gidioduk fln diodu ve ben okula adapte olamiyodum yasakladim dedim turkiye konusu seneye kadar kapandi tek kelime daha etme unut seneye kadar dedim (kaldiki o 13 senedir ben 15 aydir burdayim)surekli bunu dusunursek mutlu olamayiz bunu demek istedim,,,sakin beni yanlis anlama lutfen oldumu arkdsm,,,
sansli yazdı:
arkdsm tabiki senin dusuncelerine saygim sonsuz lutfen beni yanlis anlama,,,benimde dedigim gibi esim var sadece benim ailemden kimsem yok ama cevre edinmek guzel bisey neden erken oldugunu dusunuyosun,,,3 ay az bi zaman degil okula gidiyomusun basladinmi bilmiyorum ama baslamadiysan eeger,,,okula basladiginda sinifdakilerle muhabbet etmek zorunda kaliosun ister istemes ve konustukca molalarda oturup sohbet ettikce arkdsn oldukca hersey gozune daha guzel goruncecek ben sadece mutlu olmani istedim oyuzden bunlari soyledim sana,,,eger turkiyenin ortamiyla burayi surekli kiyaslarsak hicbi zaman buraya isimize gucumuze adapte olamayiz bunu belirtmek istedim sadece ,,,ben tatilden geldikden sonra buraya dondugumde esim surekli simdi tr de olsaydik soyle yapardik 1 hafta once ordaydik ne guzel gezioduk mangallara gidioduk fln diodu ve ben okula adapte olamiyodum yasakladim dedim turkiye konusu seneye kadar kapandi tek kelime daha etme unut seneye kadar dedim (kaldiki o 13 senedir ben 15 aydir burdayim)surekli bunu dusunursek mutlu olamayiz bunu demek istedim,,,sakin beni yanlis anlama lutfen oldumu arkdsm,,,

kusura bakma sansli
darısıbasima yazdı:

kusura bakma sansli

ayy estagfurullah arkdsm ben seni yada sitedeki hic bi arkdsmi uzmek istemedim istememde esas sen kusura bakma kirdiysam istemeden de olsa ozur dilerim arkdsm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol