mrb arkdslar ben gecenlerde inburgeringexamen icin basvuru yaptigimi soylemistim,burda sormustum nekadar surede cvp aliniyo bu sinav tarihi demistim ama kesin bi cvp alamamistim simdi ben yaziyorum belki genelde boyle oluyosa sinav tarihi bekleyen arkdslar varsa biraz fikir olur diye dusundum ben 22 nisanda inburgeringexamen icin mektubu yollamistim 5 mayisda cek geldi,6 mayisda okula biraktim ceki odenmesi icin(malum ilk sefer sinav parasi belediye oduyo).simdi cvp bekliyorum sinav tarihi icin sanirim 6-7 hafta suruyomus.ayrica simdi RIJSWIJK de girme sansinizda var ben rijswijk i sectim bana daha yakin oldugu icin.rotterdama kadar gitmek istemedim hemde hocam buaralar rotterdamin cok kalabalik oldugunu cvplarin daha gec geldigni soyledi ve bende turkiyeye gitmeden once sinavi yapmak istiyorum.
simdi esas soruma gelirsek bu portfolio sinavini yapan arkslarimiz varmi giren olduysa tecrubelerini paylasirsa cok sevinirim cunku simdiye kadar hep inburgeringexamenden bahsettik portfolio sinavi pek konusulmadi,hocam inburgeringexamenle birlikte portfolio sinavinida yaparsam tr ye gitmeden once benim icin iyi olacagini soyluyo ama ben ondan korkuyorum sadece konusmadan ibaret oldugunu duydum...bilgilerinizi bekliyorum arkdslar simdiden tesekkurler...
portfolio examen (praktijkexamen)
inşallah tatilden önce halletmiş olursun şanslı:)
rabbim kolaylık versin. ben vize bekliyorum. önce sınav stresi yaşadık şimdide vize..
bu stres sınavdan daha baskın çıktı. inşallah vizem çıkarda tez zamanda yazın düğünümüzü yaparız. dua larınızı eksik etmeyin rabbim herkesin işini rast getirsin.
rabbim kolaylık versin. ben vize bekliyorum. önce sınav stresi yaşadık şimdide vize..
bu stres sınavdan daha baskın çıktı. inşallah vizem çıkarda tez zamanda yazın düğünümüzü yaparız. dua larınızı eksik etmeyin rabbim herkesin işini rast getirsin.
inşallah tatilden önce halletmiş olursun şanslı:)
tesekkur ederim arkdsm iyi dilegin icin cok saol umarim halledebilirim.amin amin amin :geek: :geek: :geek: ins ins ins sende en kisa zamanda vizeni alir esine ve yeni yasamina kavusursun,dedigin gibi sinavdan daha baskin bi stres yasatiyo insana sinav hic olmassa girip cikiosun en fazla 4 gun icinde bazende sinavin sonunda ogreniyosun,ama vizede oyle degil hergun acaba bugun cikcakmi diye bekliyosun,,,bilirim o gunleri ama vize ciktikdan sonra hersey okadar hizli ilerliyoki sasirip kaliyo insan,bak ben geleli bi hafta sonra tam bir sene olcak,okulum bitmek uzere ehliyetimi aldim,sinavlara hazirlaniyorum ve 5 senelik oturumumu bile aldim,bikac hafta sonrasi turkiyeye gitme hayalleri kuruyorum ve sasiriyorum vakit nasil bukadar cabuk geciyo...rabbim seninde vize bekkleyen tum arkdslarimizinda isini gucunu rastgetirsin ins ins ins :geek: :geek: :geek: tekrar tesekkur ederim arkdsm...
sitemizde yokmu hic portfolioexamen yapan arkdslar...
selam sansli
kolay gelsin bende inburgeringle mesgulum portofoli dosyam daha bitmedi 24 opdracti yapti digerlerinide bu hafta icerisinde bitirip gonderecem.buda sinavin bir parcasi ama onemli olan digerleri bunu vakantieden geldikten sonrada yapabilirsin.once yada sonra
sen bitirdinmi.sinav yaklasik 15 dakika suruyormus,sana tavsiyem bu yaptiklarinin fotokopisini kendine al ve anlatabilecegin sekilde verhaltje yaz aklinda kalir ordayken bocalamazsin.
kolay gelsin bende inburgeringle mesgulum portofoli dosyam daha bitmedi 24 opdracti yapti digerlerinide bu hafta icerisinde bitirip gonderecem.buda sinavin bir parcasi ama onemli olan digerleri bunu vakantieden geldikten sonrada yapabilirsin.once yada sonra
sen bitirdinmi.sinav yaklasik 15 dakika suruyormus,sana tavsiyem bu yaptiklarinin fotokopisini kendine al ve anlatabilecegin sekilde verhaltje yaz aklinda kalir ordayken bocalamazsin.
selam sansli
benim portfoliom 15 bewijs+3 assesment ama ben 18 tane yaptim hepsine birer ekstra yaptim.bitti yani ama yapabilirmiyim korktugumdan gondermedim henuz.hocam tatile gitmeden once yaparsam benim icin iyi olacagini soyluyo cunku ben nerdeyse 7 hafta kadar gidicem tatile,unutabilirsin cunku surkli turkce konuscaksin dio,ve tatil donusu 9 gun sonra okulum bitiyo dondukden sonra okula gelip 9 gunde nekadar hatirlayabilirimki diye dusunuyorum.ins ins ins okadar kisa suruyodur sinav.ama su da var ki hazirladiginin disindaki blumlerdende sorabiliyolarmis,bizim bi arkdsa oyle yapmislar hazirlamadigi konulari anlattirmislar ve baska bi arkdsmizada butun konulari kisa kisa hepsini anlattirmislar,verhaltje yapip ezberleyipde baska bisey sorarlarsa afallayip kalmayalim sonra orda.yinede yaparim cok saol tavsiyen icin denemekden zarar cikmaz...saol arkdsm...
sanslı sana ve sınava girecek tüm arkadaşlara bol şans diliyorum. dersler normalde iyi gidiyorsa, günlük hayatta kendini idare edecek kadar konuşabiliyorsan sınav da iyi geçecektir, emin ol. portfolio yu hocalar kontrol etmiyorlar mı göndermeden önce. ayrıca assesment nedir, ben internetten araştırıyorum fakat pek bir bilgi edinemedim assesment hakkında.
sanslı sana ve sınava girecek tüm arkadaşlara bol şans diliyorum. dersler normalde iyi gidiyorsa, günlük hayatta kendini idare edecek kadar konuşabiliyorsan sınav da iyi geçecektir, emin ol. portfolio yu hocalar kontrol etmiyorlar mı göndermeden önce. ayrıca assesment nedir, ben internetten araştırıyorum fakat pek bir bilgi edinemedim assesment hakkında.
cok saol dilegin icin ablacim,dersler iyi gidiyo ama bazen ben bile kendime sasarken hatta hoca bile bana sasarken konusmama herseyi cvplamama,bazen oluyo kafami veremiyorum hic bisey yapamiyorum,,,acikcasi korkuyorumki sinavdada boyle olursa diye.portfolioyu hocamiz kontrol ediyo guzel goed bi problem yok dedi,goturebilirsin dedi ama ben bu assesmentden korkutugm icin biraz daha beklemek istiyorum.assesmente gelince,ilk once bu portfolioyu baska bi roc ye goturuyoruz birakiyoruz onlar inceliyolar,maksimum 3 hafta icinde eger portfolionu iyi bulurlarsa assesment sinavi icin cagiriyolar,assesment hazirladigimiz bewijslar varya portfolio icindekiler onlardan uc tane seciyolarmis ve karsilikli konusma yapiyolarmis 1 tane burgerschap,1 tane werk zoeken,1 tane werk hebben dan soruyolarmis,mesela burgerschapdan belediyeye gitmissin hollanda vatandasi olmak icin bilgi almissin gel ben belediyede calisan oluyorum karsilikli konusalim nasil konustun anladinmi neler sordun gibi,werk zoekendan mesela gazetede yada internette is ilani cikartip koymussun bu isi aramissin nasil aradin ne dedin,onlar sana ne dedi karsilikli konusma nasil gecti bunu karsilikli konusarak yapiyomussunuz,werk hebben dada isi buldun biyerde calisiyosun is arkdsnla degisik kulturlerle ilgili kendi ulkelerinizle ilgili veyada is ile ilgili konusmussun nasil konustunuz ne konustunuz o ne dedi sen onu anladinmi o seni anladimi karsilikli konusuyomussunuz karsinizdaki kisi is arkdsnz oluyomus onla konusuyomussunuz,assesment sinavi bu oluyo,ama bunu herkes yapmiyo ogo da olanlar yapmiyo mesela bildigim kadariyla,bide portfolio werk allen bewijs var bide portfolio bewijs+3 assesment var bu sekilde.kusura bakma ablacim biraz uzun oldu ama umarim yardimci olabilmisimdir...
sanslı çok sağol, gayet güzel açıklamışsın. benim de bir tanıdığım girecek bu sınava da ona yardımcı olmaya çalışıyorum. kendisi çalışıyor fakat hep türklerle çalıştığı için hollandaca gelişemiyor tabi. kendisi 15 bewijzen+ 3 assestementen yapacak. şimdi anladım nasıl olduğunu.
sen ve diğer girecek arkadaşlar tabi, sınava odaklanma, hollandaca öğrenmeye odaklan. sınav esnasında da sonuçta günlük hayatta kullanılacak şeyleri soracaklar, günlük hayatta nasıl yapıyorsan sınavda da öyle yaparsın. o kadar emek veriyorsan karşılığını göreceğini düşünüyorum. allah kolaylık versin.
sen ve diğer girecek arkadaşlar tabi, sınava odaklanma, hollandaca öğrenmeye odaklan. sınav esnasında da sonuçta günlük hayatta kullanılacak şeyleri soracaklar, günlük hayatta nasıl yapıyorsan sınavda da öyle yaparsın. o kadar emek veriyorsan karşılığını göreceğini düşünüyorum. allah kolaylık versin.
sanslı çok sağol, gayet güzel açıklamışsın. benim de bir tanıdığım girecek bu sınava da ona yardımcı olmaya çalışıyorum. kendisi çalışıyor fakat hep türklerle çalıştığı için hollandaca gelişemiyor tabi. kendisi 15 bewijzen+ 3 assestementen yapacak. şimdi anladım nasıl olduğunu.
rica ederim yardimci olmusum ozaman ne mutlu bana..
cok saol walla ablacim buyuk moral oluyosun ins ins ins bende o asamalari gecerim...mesela bakiyorum okulun baslarinda yapamadigim kagitlar cok zor gelen kagitlar simdi okadar kolay geliyoki sakir sakir yaziyorum cvplarini cok kolay geliyo ve dusunuyorumki ogrenmisim yapabiliyorum ama iste adi ustune gelince (sinav)diye beni stres basiyo.rabbim hepimize kolayliklar versin ins ins ins,,,
Merhaba arkadaslar ben Amsterdamda Intop adli kursa gidiyorum (hic memnun degilim sirf belediyeden para alamk icin kurulmus bir kurs ve sosyaldan alan yasli turk, fasli teyzelerin geldigi bir yer Turkiyede universite bitirdim bizim gibi gencleri ayri bir okula gondermeleri gerekiyor bosa zamanimi aldilar) tatilden sonra kontratim bitiyor bende simdi tatilde portfolio'yu hazirlayip sonra inburgeringexamen sinavi icin tarih almak istiyorum okul basladiktan 2 ay sonra falanda sinava girmek istiyorum sorum bizim ogretmen ilk once portfoli'yu yapicaz sonra sizin dediginiz gibi sozlu sinav yapcaklar sonrada inburgeringexamena giricez Siz nasil once inburgeringexamen sinavina girdiniz? Portfolio nasil yapilacak? Ben werk yapicam daha onu bile bilmiyorum sinav nasil ufff bu konularda okul hic yardimci olmuyor 6 aydir okula gidiyorum hicbir sey ogrenemedim sizce bu okulu birakip zaten kontrat bitiyor bastan yeni bir okula mi basliyim yoksa sinav cok zor degil biraz calis, gayret et sinava gir kurtul mu diyorsunuz aslinda benim istedigimde bu kis gelmeden su okul, sinav hepsinden kurtulmak cunku bebek bekliyorum yeni bir okula baslarsam simdi 1 yil surer o kadar vaktim yok ama sinav icin hazirda degilim ne yapmaliyim arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol