Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

randevu alamadım yardıımmm

Yorum için giriş yap 22 mesaj · 5.711 görüntülenme
slm arkadaşlar ya ben ankarada sınava gircem fakat bi türlü randevu alamadım sürekli meşgul çalıyo acaba diyorum yanlış mı çeviriyorum ki ankaranın telini bilen varsa bi zahmet yazsın :roll:
gül güzeli yazdı:
slm arkadaşlar ya ben ankarada sınava gircem fakat bi türlü randevu alamadım sürekli meşgul çalıyo acaba diyorum yanlış mı çeviriyorum ki ankaranın telini bilen varsa bi zahmet yazsın :roll:

arkdsm saat 3 ile 4 arasinda araman gerek,ve saat 3u 1 gece aramaya basla saat 4 e ceyrek kaladan itibaren redial (tekrar )tusuyla arka arkaya ara dusucektir allahin izniyle,,,bu 1 saat icinde telefon basindan ayrilma surekli tekrar tusuyla arama yap...telefon numarasida 0312 409 18 20 ydi sanirim ama kesin bilgisi olan arkdslar cvplicaklardir...kolay gelsin umarim yarin dusurursun telfonu,,,
yahu gül güzeli sen geçenlerde cuma günü gircem dememiş miydin sınava? bizde sınav sonuç haberini bekliyoduk. oysa sen daha randevu bile alamamışssın.
ya leonardo06 evet öle dedim ama ben randevuyu o güne alabilrim sanıyodum yani kendimi o güne hazırlıyodum nee bilim böle zor olcanı canım bugünde hocamla denedik sınav saatleri ve numarısı değişmiş yeni numarası 03124091750 ve saat 13:30 ve 14:30 arası olmuş hem ne kızıyonki el kadar çocuğa yawww :roll: ;) :lol: bu inşallah bayramdan önce girebilirim baaaa dua idin olarmııı
kızmıyorum canım. sadece, ben sınava girdin sanıyordum o kadar. tüm kalbimiz seninle. başaracaksın. bol şanslar. tanrı seninle olsun...

selamlar...
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım allah sizinde kalbinize göre versin herşeyin hayırlısı bu arada siz hangi şehirlere gitceksinizzz merak ettim dee :roll:
ben Rotterdam.
hmm çok güzel leonardo06 bende helmond a gidicem bu arada randevuyu aldım istediğim güne ayarlayabilceklerini söylediler bende biraz daha çalışmak için haftaya perşembeye aldım yani 04.12.2008 saat 10:00 allah yardım etsin ankarada gircem başka o gün girenler var mıııı???
benimki 05.12.2008.... sen perşembe ben cuma giriyorum.. eğer sınavdan sonra hemen yazarsan tecrübeni sevinirim arkadaşım.. tersi olsa ben yazardım :)
ikinizinde ins ins ins guzel hayirli haberlerini alicaz gibime geliyo umarim icimdeki ses beni yaniltmiyodur ve ikinizde kazanip gelirsiniz,guzel haberlerinizi bekliyoruz yesil boyalar kullanilsin artik daha fazla turkuaz rengine gecen istiyoruz bunun icinde once yesil boyalarin kullanilmasi lazim hadi bakalim bekliyoruz,,,ikinizede basarilar ins ins ins gececeksiniz arkdslarim,,,,rabbim sizinle olsun,,, :geek: :geek: :geek:
ikinize de bol şanslar arkadaşlar. başaracaksınız...

selamlar...
yaa arkadaşlar içinizdeki sese kurban sizin inşallah sizide kendimide mutlu edebilirim ama ben çok heycanlıyım napcam yaa acaba diyorum heycan giderici hap mı alsamkinee :roll: ozii sendemi ankarada gircen saat kaçtaa bilseydim cumaya alırdım bu arada tanışma fırsatımız olurdu sınavdan sonra memleketime dönüm ilk iş size yazcam inş inş inş inş inş kazanırız ikimizde allah yardımcın olsun kardeşiiimm bana çok çok dua et olar mı emin ol ben sana edicem :geek: belki bigün sizlerle karşılıklı sohbet etme imkanımız olur belli mi olur nl küçük yerrrrr kendinize iyi bakın kardeşlerim yarın yine yazarım ;)
gül güzeli yazdı:
yaa arkadaşlar içinizdeki sese kurban sizin inşallah sizide kendimide mutlu edebilirim ama ben çok heycanlıyım napcam yaa acaba diyorum heycan giderici hap mı alsamkinee :roll: ozii sendemi ankarada gircen saat kaçtaa bilseydim cumaya alırdım bu arada tanışma fırsatımız olurdu sınavdan sonra memleketime dönüm ilk iş size yazcam inş inş inş inş inş kazanırız ikimizde allah yardımcın olsun kardeşiiimm bana çok çok dua et olar mı emin ol ben sana edicem :geek: belki bigün sizlerle karşılıklı sohbet etme imkanımız olur belli mi olur nl küçük yerrrrr kendinize iyi bakın kardeşlerim yarın yine yazarım ;)

arkdsm o heyecan herkesde oluyo,hepimiz ogunlerden gectik,ama inan bana bak bunu kime dediysem sinavdan cikinca bana ay hakkaten dedigin gibi oldu dediler,sinava gidipde o kabine girince 100 soruluk bolum varya ordan bi iki soru dinleyipde kolay oldugunu gorunce sorulari bildigini anlayinca heycan denen seyden eser kalmicak sonra saat sular seller gibi akip gidio zaten bi bakiyosun 2,bolume gecmis kendini sinava kaptirmissin bide baakmissinki sinav bitmis kazanmis gelmissin,,,
inşallah ikimizce geçicez bu sınavı,

öle bişeyki, ya geçemessem diyince hayal kurmaya bile engel:)

işlerimiz inşallah hep rast gider,...
evet şanslıcım ilk bölümde hiç sorun yaşamadım ama ikincide korkuyorum içimdeki ya yapamazsam korkusunu bi atsam neler olcak daa bu kinci şansım olduğundan korkuyorum bana verdiğin motivasyona çok çok çok teşekkür ederim gerçekten burda sizlerle tanışmak muhteşem oldu benim için ozi haklısın inan öle bişeykii geceleri insanı kalp sızıntısıyla uyandıran kazanamazsam eşime biraz daha ayrı kalcam korkusu o orda sen burda birbirinizden habersiz yaşantılar kendinden emin olmayınca gelecekle ilgili güzel hiç hayal dahii kuramamıyosun ve bunlar gerçekten insanın canını acıtıyo şlk başlarda pek umursamıyodum hani yeni evli olduğum için pek aldırmıyodum ama şimdilerde onu çok arıyorum ve bian önce gitmek istiyorum şu günü hayırlısıyla bi atlatsaysaydık içimize dert oldu valla yawww
gül güzeli yazdı:
evet şanslıcım ilk bölümde hiç sorun yaşamadım ama ikincide korkuyorum içimdeki ya yapamazsam korkusunu bi atsam neler olcak daa bu kinci şansım olduğundan korkuyorum bana verdiğin motivasyona çok çok çok teşekkür ederim gerçekten burda sizlerle tanışmak muhteşem oldu benim için ozi haklısın inan öle bişeykii geceleri insanı kalp sızıntısıyla uyandıran kazanamazsam eşime biraz daha ayrı kalcam korkusu o orda sen burda birbirinizden habersiz yaşantılar kendinden emin olmayınca gelecekle ilgili güzel hiç hayal dahii kuramamıyosun ve bunlar gerçekten insanın canını acıtıyo şlk başlarda pek umursamıyodum hani yeni evli olduğum için pek aldırmıyodum ama şimdilerde onu çok arıyorum ve bian önce gitmek istiyorum şu günü hayırlısıyla bi atlatsaysaydık içimize dert oldu valla yawww

arkdsm sIkma canini bak ne diyorum sinavi gecince kendinizi yiprattiginiz yaniniza kar kalacak,yapma icindeki kazanamassam sesini ben kazancam sesiyle sustur,unutmayin arkdslar beynimizi yonlendirmek bizim elimizde nasil bisey ogrenip beynimizde sabit kalmasi icin kelimeler ogreniyoruz,okyuoruz bakiyoruz sonra beyin bunu algilio ve unutmuyo,kazanma azmide aynen boyle bisey,,,kazanicam kazanicam kazanicam deyin hergun bunu soyleeyin kendinize,icinizden o kazanamassam sesi fisildamaya basladiginda sen yaniliosun ben kazanicam deyin,eger 100 soruda problem yoksa ikinci bolum icinde azcik calistiysan vede sacma veya guzel farketmez sinavda hic ama hic susmazsan sinavi gectin demektir,ve arkdslar bu benim nacizane fikrim katilip katilmamakda ozgursunuz,kesinlikle stresli oldugunuzu belli etmeyin,hollandalilar psikolojik rahatsizliklara asabiyete cok onem veriolar,bende sinav icin konsoloslukda beklerken,ayagimi salliyodum stresden ve farkettim sonra surekli guleryuzlu,sakin,stressiz bi gorunum birakmaya calistim,,,buda nacizane bi tavsiye sizlere,,,ben burda karsilastim cunku gunesden kaslarim catmis yururken komsum,ve carsida magazada sira beklerken yorgunlukdan suratimi asmis beklerken bana neden mutsuz oldugumu neden yuzumun asik oldugunu sordular hollandalilar,hatta komsum beni kucuk sanmis okula giden biri sanmis okuldanmi atildin neden uzgunsun fln dedi(gorumceminn kizi tercumesiyle anlastik tabi bunlari anlicak kadar dilim yok henuz :lol: )zzaten herkes beni 15 16 yasinda sanio,gecen okulda hocam yasimi sordu 21 dedim,dio 15 gibi duruosun ayni basisscholla gitsen kimse anlamaz diyo evli ve 21 yasinda oldugunu dio :lol: :lol: :lol: neyse yani size tavsiyem stres yok panik yok sinavdan sonra yesillenmek var,,,bende oyle dusunuyodum hic kavusamicam esime 5 sene gecti artik olmas gidemicem diodum,ama bakin geldim,oturumumu aldim,okuluma basladim,ehliyete yazildim derslerimi aldimda direksion sinavina bile hazirlaniyorum,,,hersey olur yluna girer yeterki kendinizden ve rabbimizden umidinizi kesmeyin,,,allah yardimcimiz olsun saglicakla kalin,,,
gerçekten çok teşekkür ederim bende streslenince ya eşarbımla oynarım yada ayağımı sallarım sen benden büyükmüşün senin tavsiyelerini bi abla tavsiyesi gibi kabul edip daha kendime uyarlamaya çalışıyorum bazen oluyo umudumu yitiriyorum ama yenicem bu korkuyu ve bende eşimin yanında mutlu bi yuva kurcam bu site sayesinde inanılmaz kendime güvenim geldi inş son anda gitmez :lol: sınavaa 4 gün kaaallddıı allahım bi an önce geçeydi hayırlı bişekildeee ozii nerelerdesin yaw sende heycan yok elllaamm :lol:
heyecan olmaz mı yaa..uyku girmiyo gözüme benim..snrada bütün gün uyuyorum, ne zaman çalışıyosun diyo sorarsan artık pek bakamıyorum yani kafam almıyo artık :) şu nazegzinnen kısmı çok gıcığıma gidiyor, taklit edemiyorum ya orda ne yapıcaz arkadaşlar? stresten bende kaşlar çok feci olur inşallah sınav günü aksilik olmaz da lay lay lom olurum :)
aaayyy ewat ozi yaa benimde şimdi tek takıldığım yer orası dilim dönmüyo bi sürü cd dinliyorum tekrar etmeye çalışıyorum yok anam olmuyo diğerlerinde bi şekilde geçiceme inanıyorum ama benim hocam bana dediki bu nazzegenda cümlenin hepsini zaten süper dilin yoksa bilmiyosan söyleyemezsin içinden anladığın kelimeleri söle hepsini sölemek zorunda değilsin bide hikaye bölümüne kendimi tanıtma ayarladım onu bi güzel ezberledim en sonunada hollandada yaşamak istiyorum hollanda çok hoş dil öğrenmek istiyoyorum felan da koydum hoca süper olmuş hikayede baktın takılıcan onları sölemeye başla panik olma dedi sende öle bişey ayarla kendine canım oooooooyyyy oyy allahım bi atlatsaydık iyi bişekilde delircem yaw :( dediğin gibi uyku neyim kalmadı gece kuşu gibi oturuyorum artık msn de takılıyorum arkadaşlarım bıktı artık benden sabaha kadar oturuyolar benlen beraber :lol: ozi sen nerdensin ve kaç yaşındasın abi yaa
ben samsunluyum öğretmenim bilgisayar öğretmeniyim.. yaş 25, şu an dediğim gibi kafam allak bullak valla..o tekrar kısmı cidden gıcık başı sonu taklit edemiyorumm!

sen bana biraz taktik versen sen neler öğrendin neler var mesela dikkat ettiğin o cumleleri buraya da yazsan sevinirim gerçekten ya :) sen nerdensin yaş felan ? madem bu ara bir tek biz giriyoruz sınava birbirimize yardımcı olalım istersen ne dersin? bulamıyom kimseyi beraber ders çalışmak içinn! :)
ben aksaraylıyım canım gerçek yaşım 19 ama mahkemeyle büyüttük 22 oldu nazeggenlara bende çok takılıyorum ama burdan hollandaca konuşma klavuzu adlı bi kitap aldım içinde cd de var günlük yaşamdaki konuşmalrı anlatıyo o cd yi dinleyip tekrar etmeye çalışıyorum yakalayabildiğimi söylüyorum hocam eğer böle yaparsan iyi dedi bildiklerimi sölüyorum ama benim sorunum şuki mesela hocam hikaye okuyo yaa ben onu dinlerken bildiklerimi alıyorum ama söylerken hepsi aklımdan uçuyo tıkanıp kalıyorum onu napcam bilmem hem tabiki birbirimize yardımcı olmalıyız canımm şurda ne kaldı oziii ben maynnaak heycanlıyım valla msn adresin varmı sen benim abim oluyon bu durumda demi abicim :lol:
mesajla gönderdim msn adresi.. çalışalım vallaa az vaktimiz kaldı ;)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol