Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

red haberi...

Yorum için giriş yap 19 mesaj · 5.918 görüntülenme
allahim niye niye niye...

o kadar uzun beklemeden sonra niye guzel haberin yerine kotu haber aldim.

bu kadar ugrasmamdan,kosturmamdan sonra hak etmedimmi hala o guzel haberi duymayi.

umudum falan kalmadi artik ya.ikinci basvurumda olumlu beklerken... REDDD geldi resmenn :cry: :cry: :cry: :cry:

allahimm ne olur yardim et bize,guc ve sabir ver allahimmm

arkadaslar: trden basvuru yaparken neler geretigini soylermisiniz?esim neler goturmesi gerekiyor randev.aldiginda???yardim ederseniz sevinirim...
yanmaz yazdı:
allahim niye niye niye...

o kadar uzun beklemeden sonra niye guzel haberin yerine kotu haber aldim.

bu kadar ugrasmamdan,kosturmamdan sonra hak etmedimmi hala o guzel haberi duymayi.

umudum falan kalmadi artik ya.ikinci basvurumda olumlu beklerken... REDDD geldi resmenn :cry: :cry: :cry: :cry:

allahimm ne olur yardim et bize,guc ve sabir ver allahimmm

arkadaslar: trden basvuru yaparken neler geretigini soylermisiniz?esim neler goturmesi gerekiyor randev.aldiginda???yardim ederseniz sevinirim...

arkdsm inan cok uzuldum sizin adiniza,,,hic kimse haketmez tabiki red cevabi almayi,,,allahim yar ve yardimciniz olsun,,,ben de tr den basvurdum 1 nisanda 15 mayista vizem tr ye gelmis,,,ben goturdugum kagitlari yazayim size ama zaten basvuru yapmak icin randevu alirken size soyluyorlar hangi kagitlari goturmeniz gerektigini,,,ben sunlari goturmustum,,,

a formul+fotokopisi

b formul+fotokopisi

basvuru sahibi tarafindan doldurulmus ve imzalanmis mvv formu

basvuru tarihinden itibaren 9 ay gecerli pasaport+fotokopisi

2 adet resim cm leri ssuan aklimda degil telde soylerler

sinav kazandi belgesi+fotokopisi

nl deki esin oturum karti veya nl pasaportunun fotokopisi

evlilik cuzdani+fotokopisi

simdilik aklima gelenler bunlar ardksm dahada aklima gelirse yazarim,,,kolay gelsin,,,

tabi herkesten farkli evraklar istendigini goz onunde bulundurun sizden bunlari isteyebilirlerde istemeyebilirlerde,,,randevu alirken ogrenebilirsiniz,,,
sagol arkadasim.valla suan benden kotusu yoktur.kocam sinirni benden cikariyor.bense birsey diyemiyorum.icime atip duruyom.ama ata ata bi tuhaf oldum.icim dolu.bilgilerin icin tsk ederim arkadasim.baska bilgilerin varsa paylasirsan sevinirim..simdiden tsk ederim
arkadasım uzuldum ıkıncı defa red geldıgıne hakkında hayırlısı olur ınsallah Allah yolunu acık etsın
yanmaz yazdı:
sagol arkadasim.valla suan benden kotusu yoktur.kocam sinirni benden cikariyor.bense birsey diyemiyorum.icime atip duruyom.ama ata ata bi tuhaf oldum.icim dolu.bilgilerin icin tsk ederim arkadasim.baska bilgilerin varsa paylasirsan sevinirim..simdiden tsk ederim

sakin arkdsm birbirinizi yipratmayin,,uzmeyin,,,bugunlerde gececek baakin biz 5 senedir bu yolda ugrasiyoruz,,,ama en cokda buna dikkat ettik birbirimize bagirmamaya uzmemeye ozen gosterdik,,,esinize soyleyin elinden geldiince kendine hakim olsun bayanlar bu konuda daha hassas oluyor ve,unutmayin bugunler gelir gecer soylenen sozler akilda kalir,,,sorularin olursa bilgim olursa seve seve paylasiriim,,sen sakin uzme kendini bugunlerde gecicek allahim sabir versin heppimize bugunler zor ama imkansiz degil gecicek dua edelim allahimizdan yardim dileyelim sabir dileyelim,,,birazda bu donemlerde sagir olmaya calisicaz arkdsm napalim,,,bu gunler gecene kadar boyle,,,elbet guzel gunler bizede guler,,,bak benim vizem 5 sene sonra basvurabildik ve anca cikti 15 mayisda,,,her guzelligin bi kulfeti vardir,,,,allah yar ve yardimcin olsun arkdsm,,,
SLM arkadaşım gerçekten üzücü bi haber ve çok üzüldüm ama pes etme arkadaşım kendini ve eşinide yıpratma bütün kalbimle dualarımız sizinle neden red geldi bu seferde mazeret ne gösterdiler.gülüm
İnan üzüntünü anlıyorum bende aynı durumdayım üçüncü başvuruyu yaptık bekliyoruz.Gerçekten insanın sinirleri laçkalaşıyor artık ama sabretmekten başka çare yok.Allah büyük bakalım şartları yerine getirip beklemek lazım buarada kendini derslere ver ne kadar çok şey öğrenirsen gidene kadar kar.Allah hepimizin yardımcısı olsun :geek: İnşallah tez zamanda çıkar.
Allah sabir versin :geek:

Uzulmeyin tekrar deneyin...

Ilk degilsiniz... Herkese gelebilir :cry:
Mevlam görelim ne eyler,ne eylerse güzel eyler..vardır elbet bunda da bi hayır demek en doğrusu sanırım..üzülmeyin sabırla tekrar deneyin..Allah yardımcınız olsun..
hepinze cok cok tsk ederim arkadaslar.bu dunyada gercek dost bulmak zordur.ben basvuru yapanim arkadasim. hollandaca ogrencek olan kocam. ama o kendini malesef stresden kitaplara veremior.stresini benden cikariyor.bana kizip duruyor. bense tik cikaramiyorum.allah tarafindan birsey diyemiyorum.susmayi tercih ediyorum hep.bu sefer red gelmesinin sebebi.saatlerim cokmus kizim oldugu halde bu kadar nasil calisa biliyormusum.sorun bu.

neyse bende bugun baska is yeri buldum. burda birde vast kontrat yani suresiz kontrat veriyorlar.birde burdan deniyelim.

ve trden basvuru yapcaz.insallah bu sefer olurda.kocam stresini benden cikarmayi birakir. ben kendi stresimi kendimle paylasiyorum.icime atmaktan baska birsye yapmiyorum.

neyse herseyde bi hayir vardir.umudumuzu kesmemek lazim.guclu olmaliyizki ind nin kazanmasina izin vermemeliyiz.

arkadaslar ankaradan rand, almadan bi hesapmi ne acilcakmis o is nasil bilen varmi???
Başınıza gelenlere çok üzüldüm yanmaz.İnşallah tr den yapacağınız başvuru kabul edilir.Eşinizin tr den başvuru yaparken yukarıda sayılan evraklar dışında 3½ ve 4½ ebatlarında 2 adet biometrik ( yüz genişliği 18 mm uzunluğu 28 mm açık renk arka fon ve yüzü önden yansıtmalı ) resim çektirmesi gerekiyor.Hesap açtırma olayı denen şey bankadan pin numarası alınması.Yani evraklar hazır olduktan sonra İş bankası yada Yapı Kredi ( Koçbank ) bankasından sınava nerede girdiyse ( Ankara yada İstanbul ) o konsolosluk için randevu amacıyla pin numarası alacağım diyor.Değişiklik olmadıysa yaklaşık 21 ytl yada 24 ytl ye pin numarasını alınabiliyor.Bankadan alınan belgenin üzerinde bir telefon numarası var 1 iş günü sonra bu numarayı arayacak ( Bu sırada yanında bir kağıt kalem kendi pasapotunu ve sınav sonuç belgesini hazır bulundursun ) Görevli memur başvuru sırasında getirmesi gereken belgeleri telefonda açıklayacak ve konuşmanın sonunda uygun bir tarihe MVV başvurusu için randevu verecek ( yaklaşık 1 hafta ).O tarihte başvurusunu tr den yapacak.Tr den başvurularda IND nin vereceği ret kararına itiraz etme hakkınız var.Bu sebeple buradan yani nl den sıkı bir avukat tutmanız çok faydalı olur.Çünkü avukatlar burada çok etkili oluyor.

Kısa sürede sevinçli haberi almanız dileğiyle ...
merhaba yanmaz kardes bacimmm bizimde ayni basimiza geldi olay 2 kere red geldi ellerindne öper bi oglumuz varr ama esim su an is bulamiyorr acaba senin is buldugun yerde varmi calisilacak iss!!!vast kontrat veren yoksam sen tanidik araciligiylami yapiyorusnn bi cevapp bi haber verirsen sevinirim rabbim kavustursunn.!!!esinin durumundada ben ayniyim saygilar.!!
selam arkadasim.durumunzu cok iyi anloyorum valla.ben ikinci is yerini firinda buldum.esin nerde kaliyor hollandada ben amsterdamda kaliyorum.pazartesi yeniden trden basvuru yapcaz bende onunla ugrasiyorum ama inan cokk zorr.allah esine cok cock yardimcisii olsun.bnmde bir kizim var ellerinden oper.rabbim evlatlarimizin babalarina bagislasin,kavusmalarini nasip etsin....k.b yeni gordum cnimin SIKKINLIGINDAN siteye bile girmiyordum...durumunuzda bir farklilik varmi...
arkadaslar buraya gelmek guzel de dilini bilmeden yasamak cok zor
dili zamanla ogrenirsiniz arkadasim.ailen yaninda olsun yeterki.bu kadar millet ogrendiyse sizlerde ogrenirsiniz.
arkadaşım insan binbir umutla beklerken hayal kırıklığını yaşamak nasıl birşey çok iyi biliyorum. allah yardımcın olsun. sen soğukkanlılığını yitirmeden uğraşmalarına devam et. türkiyedeki eş için de hollandadaki için de çok zor bir durum. türkiyedeki eş, hiçbirşey yapamadan beklemekten dolayı bunalıyor, hollandadaki de tüm sorumluluğun üzerinde olmasından ve hergün vizeden bi haber varmı sorusuna olumlu cevap verememekten. tabi bu arada umarım bu tür hikayeler yeni evleneceklere ders oluyordur, vize işlemleri tamamlanmadan evililik yapmak ne yanlış, bu çıkıyor ortaya hepimizin yaşadıklarından.
helin sana katılıyorum her iki taraf ibinde zor allah hepimizin yardımcısı olsun sabrınıda beraberinde versin inş
gonul isterdiki isteyin guzel olsun ama sabir et sabrin sonu selamettin ins allah ayrdimcin olsun .
cok haklisin helin.hic birsey planladigimiz gibi gitmiyor malesef.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol