Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

RET GELDİ :( YARDIM EDİN LÜTFEN

Yorum için giriş yap 18 mesaj · 3.845 görüntülenme
cok uzgunum arkadaslar bugun ret geldi İND den bız 28 ekımde ankaradan bas vurmustuk

sınav belgesı kontratım maasım herseyım tutuyor bır eksıgım yoktu.

sadece benden bır aylık maas bodrosu ıstemıslerdı calısıp calısmadıgımdan emın olmaları ıcın

ayın 24 une kadar getır dedıler. ama bılıyorsunuzkı bu ayın maas bodrosunu ancak bır sonrakı ay verebılıyorlar hem ben hemde patronum İND ye mektup yazdık 24 unde deıl bu belgeyı ancak ayın 3 uncu verebılırız dıye cunku vergı daıresınden oyle cıkıyor yapacak bısey yok yanı sımdı gelen kagıttaa yazan tek sey ayın 24 unde teslım etmedıgınız ıcın ret gelmıstır dıye

sımdıde bana forum gondermısler burdan bas vurmam ıcın heralde oncekı bas vuru ankaradan olmustu .

benım anlamadıgım şey ben bu begeyı 3 unde teslım ettım kendı elımle ayın 9 unda ellerıne gecmıs dıye kabul etmedıler eksık evrak felana yok yanı sadece ıstedıklerıı gunde olmadı dıye:( cok uzuldum yanı o kadarda mektup yazdık maıller attık sımdı ne yapabılırım ben bılmıyorum vıze parasınıda yatırmıstık 830euro ılk bastan odamı yanacak 45 gundur boşa beklemısız demekkı bu ınsanlarda hıcmı ınsanlık yok anlamıyorum. umarım anlatabılmısımdır baska bı sorun yok eksıkte yok ne yapabılırım bır bılgısı olan varsa lutfen yazın
senin durumuna gercekden uzuldum inanilir gibi degil gunun gec kagidi gonderdin diye ret veriyorlar gercekten insaflari yok allah yardimcin olsun
acer kardesım bızde şok olduk ben hıc bır olumsuzluk beklemıyordum yanı dusunsene hıc bır eksık yok hıcbırsey bulamamıslar ben evraklarımı teslım ederken sadece 1 aylık maas bodromus ıstedıler bende bu ayın bondorsunu onumuzdekı ay alabılırım kanunen dedım ve ıhtımalede bırakmamak ıcın patronuma mektup yazdırdım dogrudur bızım ışcımızdır bız evragını sıze ayın 1 ınde gonderecez madurıyetını hoş gorun dıye mektup yazmasına ragmen adamlar kendı dedıklerı gunde olmadı dıye ret gondermısler ama bana orda calısanlar sız mektup yazın bız goz onunde bulundururuz demıslerdı . dıycek bısey bulamıyorum hepsıne nalet olsunkı su ulkede hepımızın emegıyle bıze bunu yapıyorlar bela okumuycam allaha havale edıorum bırde once mektup yazdım ıkı tane özurlu cocugum var amelıyatları var esım yanımda deıl hem calısıp hemde cocuklarıma bakamıyorum dıye ona ragmen bunu yapmıslar ALLAH KORKUSU yokkkkkkkkkkk bunlardaaa:( pzt avukara gıdıp sorcam bılmıyorum ne olacak yenı bas vurumu yoksa bunun bır yolu olurmu bılmıyorum cok cok cok uzgunum okadar aradık SON gune kadar olumsuz bısey yok yakında haber gelır dıyorlardı bosaymış o telefon aramaların hepsı soyyolar ınsanlrı yazıklar olsun
cocuklariyin durumu icin gercekten cok ama cok uzuldum ben bir anneyim boyle durumlar hak verirsinki beni ve anne olan kadinlari derinden etkiler sudan sebepten ret gelmesi inanilmaz birsey ben tam dort bucuk bes sene buraya gelmek icin ugrastim isi yokusa surmekten baska birsey bilmiyorlar ben cocugumu pasaportta kendi ustume almak icin bir hafta ugrastim neymis hollandada turk konsoloslugundan bu kisinin cocugu bizde kayitlidir diye polis burosuna faks cekmeleri gerekir diye beni rezil ettiler vizeye hic girmiyorum seni cok iyi anliyorum allah seninde yuzunu tez zamanda guldurur insallah evlatlarina kavusursun
merhaba azee gecmis olsun senin adina echt uzuldum...teselliden cok yol gostermek gerek bugnden sonra....

Esin ankaradan basvuru yaptiysa itiraz hakkini kullanabilir...

Vize parasi yanmiyo bir kac gun sonra geri hesabina geliyo yani geri odeniyo

Ama bence en iyisi itiraz edip sonucunu beklemektense senin burdan hollandadan basvuru yapman cunku incelendigi icin zaten kisa surede bijna 10 gun icinde cvp gelir cok surmez...tabi kerst sebebiyle belki sonrasina sarkar bilemem...

Avukatta bosuna masraf olur yani sana bunlardan degisik birsey soyleyecegini sanmiyorum parana yazik....

Allah yardimcinizz olsunn....
azee yazdı:
acer kardesım bızde şok olduk ben hıc bır olumsuzluk beklemıyordum yanı dusunsene hıc bır eksık yok hıcbırsey bulamamıslar ben evraklarımı teslım ederken sadece 1 aylık maas bodromus ıstedıler bende bu ayın bondorsunu onumuzdekı ay alabılırım kanunen dedım ve ıhtımalede bırakmamak ıcın patronuma mektup yazdırdım dogrudur bızım ışcımızdır bız evragını sıze ayın 1 ınde gonderecez madurıyetını hoş gorun dıye mektup yazmasına ragmen adamlar kendı dedıklerı gunde olmadı dıye ret gondermısler ama bana orda calısanlar sız mektup yazın bız goz onunde bulundururuz demıslerdı . dıycek bısey bulamıyorum hepsıne nalet olsunkı su ulkede hepımızın emegıyle bıze bunu yapıyorlar bela okumuycam allaha havale edıorum bırde once mektup yazdım ıkı tane özurlu cocugum var amelıyatları var esım yanımda deıl hem calısıp hemde cocuklarıma bakamıyorum dıye ona ragmen bunu yapmıslar ALLAH KORKUSU yokkkkkkkkkkk bunlardaaa:( pzt avukara gıdıp sorcam bılmıyorum ne olacak yenı bas vurumu yoksa bunun bır yolu olurmu bılmıyorum cok cok cok uzgunum okadar aradık SON gune kadar olumsuz bısey yok yakında haber gelır dıyorlardı bosaymış o telefon aramaların hepsı soyyolar ınsanlrı yazıklar olsun

Arkadasım hic canını sıkma birde avukata gidip bosa para verme bu forumda avukata basvuranlar oldu özellikle ejder köse ama buraya geldigimde anladım kimse bu avukatın hakkında hicde iyi konusmuyor herkes paragöz diyor ilk olarak kendini toparla paran geri gelir yanmaz sen hollanda dan tekrar basvuru yap en mantıklısı bu ve herseyin tam olduguna göre en kısa zamanda cıkar bosa üzülme sadece sabret yılma...Mahkemeye gideceksin avukata para sonra bakalım sana ne zaman oturum verecek mahkeme bi dünya is.Sen yeniden basvur hollanda dan birde maas bordronu hazırla yanında red sebebinide gönder.(bende red yedim sonra düzelttik herseye yeniden basvuru ve red sebebinide gönderdik 1 haftada cıktı vize).Allah hepimizin yardımcısı olsun...
arkadaşım sakın ola canını sıkma umudunu hıc yitirme ALLAH tan umut kesılmez dileğim ALLAH tan tez zamanda inşaallah işlerin yoluna gırerr önemlı olan yılmamak dedıgım gıbı hıc umutsuzluga düşme ALLAH CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN...
2run, acer,umuder,trbznlu kardeslerım ALLAH hepınızen razı olsun evet bende 2runun dedıgı gıbı dusnuyorum ıtırzla neyle hıc ugrasmadan bu sefer tum evraklar elımdeyken burdan basvuru yapacagım beklemeye gerek yok bu ınsanlarda ınanc yok ıste bızım farkımız musluman olmaktır bızım ulkemızde olsa durumunu göz onunde bulundururlar ve vıcdanları sızlar ama bu ınsanlarda o yok benımde hıc yalvarma yada boyun egme gıbı durumumda yok 18 aylık kontrat verdım 1800 euro neto bodromu verdım sonucta eksıgım yok söke söke alacagım ınsallah cok moral oldu yazılarınız allah hepınızden razı olsun pzt nasıp olursa yenıden basvurcam evet sanırım retten sonrakı vızeler erken cıkıyor artık hayırlısı ALLAHTAN hepınıze tekrar tekrar cok tsk ederım ınsallah o guzel haberı yazmayıda nasıp eder ALLAH hoscakalın
azee yazdı:
2run, acer,umuder,trbznlu kardeslerım ALLAH hepınızen razı olsun evet bende 2runun dedıgı gıbı dusnuyorum ıtırzla neyle hıc ugrasmadan bu sefer tum evraklar elımdeyken burdan basvuru yapacagım beklemeye gerek yok bu ınsanlarda ınanc yok ıste bızım farkımız musluman olmaktır bızım ulkemızde olsa durumunu göz onunde bulundururlar ve vıcdanları sızlar ama bu ınsanlarda o yok benımde hıc yalvarma yada boyun egme gıbı durumumda yok 18 aylık kontrat verdım 1800 euro neto bodromu verdım sonucta eksıgım yok söke söke alacagım ınsallah cok moral oldu yazılarınız allah hepınızden razı olsun pzt nasıp olursa yenıden basvurcam evet sanırım retten sonrakı vızeler erken cıkıyor artık hayırlısı ALLAHTAN hepınıze tekrar tekrar cok tsk ederım ınsallah o guzel haberı yazmayıda nasıp eder ALLAH hoscakalın

iste böyle ol her zaman herseyin tam zaten en önemlisi maas ve kontrat seninde bu sorunun yok onlar sana mecbur vizeyi verecekler insallah en kısa zamanda cıkar allah hepimizin yardımcısı olsun arkadasım...
bencede hollandadan yap istegi cunku turkiyeden yapilinca cok uzun sure bekliyon burdan yapilinca kisa surede cikiyor benim istek nl yapildi 9 gunde cikti oglumunki 7 gunde cikti burdan direk ind istek gidiyor turkiyeden ise postalanmasi incelenmesi cok uzun suruyor itaz etme kesinlikle benim arkadasim tam bir sene bekledi yine ret verdiler itirazda bir ise yaramiyor tekrardan istek yapin
gercekten hiç insaf denen bişey yok bunlarda ya.sıkma canını inşallah en kısa zamanda verirler vizeyi.
kardes sen maas bodrosuzmu basvurdun?
evet canım bende öyle yapcam turkıyeden yapınca itiraz hakkında oluyor felan dıyorlarda neyıne ıtıraz edecemkı zaten ret gelmısse gelmıstır yanı ıtırazla kabuledecek olsalar vermezler zaten bende nl den yapacaktım ama avukat tavsıye bas vurusu olur turkıyeden daha saglıklı bas vurmak felan demıstı o sekılde ordan yapıldı burdan yarın yapacaam ınsallah basvurumu yenıden hepınıze cok cok tsk ederım hayırlı gunler herkes hakkındaa hayırlısı olsun
aaaaaaa coktandir red yoktu ne guzel sitemizde yaaa,,,cok uzuldum arkdsm inanki yaaa...aslinda vermissinde sonucda maille belirtilmis verilicek diye hollanda kendi yasaalarini bilmiyomu o gunden once calisan kisi maas bordrosunu alamaz olmas boyle bisey die,,,ins ins ins en kisa zamanda yeniden basvurursunuz ve hemencecik kabul olur arkdsm,,,
azee cok üzüldüm arkadasım.Sanki ben yaşamısım gibi.Cok canını cıkma arkadasım vardır bunda da bir hayr.Rabbim herşeyin hayırlısını versin.O ne derse ne dilerse öyle olur.Senin hakkında da hayırlısı buymus.inşAllah diger basvuruda sorun yaşamazsın.Hayırlı bi haber alırsın inşAllah inşAllah inşAllah.

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
esra saol canımsın ne yapalım hayırlısı boylemıs ya ben yanı esımın cabuk gelmesını ıstıoyorum ayrı konu enınde sonunda gelır ama. cocuklarımın amelıyatları vardı aynı an'a denk geldı ıkısıde oyuzden tedırgın oldum cok yani ne ısıme bakabılıyorum dogru duzgun ne cocuklara. hıc bır eksıgım yok yani

sırf ıstedıklerı kagıdı 2 gun gec vermısım dıye oda benım elımde deıl vergı daıresı zaten bodroyu bır sonrakı aya verıyor:( sonucta kagıt gelmıs dosyama yanı ne olur sankı 2 gun once veya gec sonucta elındeya sen ona bak ne desek boş allaha havale ettım eksıgım olsa bana desekı maasın yetersız yada kontratın yok amenna dıycem ama bukadar gercekten olmaz yuz kerede mektuplar yazdım maıler attım

ne deyım ki yenıden bas vurcam pzt sabah ınsaallah guzel haberı verrım hepınıse cok tsk ederım
Biliyorum canım herkes eşinin biran önce yanında olmasını istiyor haklıda lakin senin elinden gelen bişey yokki canım işlerimiz önce Rabbime sonra onlara kaldı.Şimdi şimdi diyorum sınav felan bunların yanında hiçbişeymiş.Vize cıkcakmı cıkmayacakmı ne olcak ne bitcek derken cidden ömrümüzden ömür gidiyo.inşAllah bu kez hayırlı haberi alırsın canım.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin.

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
arkadasim hic uzulme ve sakin yilma ben basimizdan geceni anlatayim benim ilk basvurumada red gelmisti nedeni ise maas yetersiz denmisti halbuki oyle bir sey soz konusu degildi tum evraklar zarfin icindeydi ve esimin maas kagidi izin parasinin bilmen baska odeneklerin oldugu belgelir belgesi maas dekontunun hemen yanina degilde diger kagitlarin arasina konusmus.

esim itiraz etti ve memurla telefonda konusurken zarf icindeki o kagidida buluyor ve dedigi laf ne biliyormusunuz ozur dilerim bunu gormemisiz ee ne oldu peki red red oldu yapacak bisey yok dediler ve biz tekrar yeniden muracat ettik ve o donemde uyum sinavi olayida cikti bide ona girdik anlayacaginiz ama su an son uc senedir hollandadayim.o nedenle hic yilma zaten parada belgelerde sana geri yollanacak hemen zaman kaybetmme ve tekrar basvur.Allahin izniyle kavusursunuz.Allah yardimciniz olsun.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol