arkadaşlar bugün itibariyle sınavı geçmiş bulunuyorum
öğlen saat 2 deydi sınavım fakat beni yarım saat beklettiler ve kimsecikler yoktu sıkldım acayip heyecan bastı açıkcası :)
1. bölüm sorularında bana zor kitapçık geldi galiba çünkü hep uzun cevaplı sorular vardı. bir soruda gevelediğim için onu es geçtiler sanırım.
97 aldım.
2. bölümde nazeginnenda resmen ne sölediyse taklit etmeye çalıştım zaten hızlı ve boğuktu ses. bilmediğim yerde ik kan niet horen dedim. ik wet het niet dedim.
vragenda inanın bişey hatırlamıyorum o an spontane allah ne verdiyse söledim ama hepsine cevap verdim yanlış doğru :)
zıt anlamlıları baya yaptım aklımda kalanlar
eerster - later,
half - heel,
weinig - veel,
geluk - ongeluk,
hemel -hel,
daarna - daarvoor,
na - voor
voorjaar - najaar
donker - licht
galiba bunlardı :)
hikaye bölümünde de bişey anlamadım anlamak mümkün deil ondada kendimi tanıttım alakasız şekilde hollandaca konuştum sitemizdeki yazanları baz alarak.
sonuçta 28 aldım bu bölümdende:)
özellikle sınava hazırlanan arkadaşlarım, ben 2.5 hafta kendi imkanlarımla yani sitemizin verdiği dökümanlarla çalıştım ve inanın doğru düzgün çalışamadım da. bol bol zıtları ezberledim ve vragenları msnde bilenlere sordurtdum alıştırma olsun diye..günde 2 saat çalıştım çalışmadım. ingilizce bildiğim için sıkıyordu açıkcası çoğu zaman ama bilmeyenler için günde en az 3 saat çalışmak gerekli bence.
birde arkadaşlar benim gibi geceleri çalışmayın :) çünkü sınava gündüz giriyoruz ve beynimiz o saate şartlanmış olmalı ben açıkcası bugün biraz unutma sorunu yaşadım kafam geceye şartlanmış gibiydi. sınav saatinizin olduğu saatlerde çalışın ki o saate beyniniz odaklansın.
sonuç olarak ortalama 20 gün ve hiç bir ek maddi yük gelmeden sadece burdaki dökümanlarla geçtim. imkanım olsaydı belli olmazdı belki kursa giderdim insan şüphe ediyo geçebilirmiyim geçemezmiyim diye ama iyiki gitmemişim gerek yok yani :D
sınav 20 dakka sürdü sürmedi arkadaşlar ve mola istemedim arada.. direk 2. bölüme geçtim
ve sordum kadına ( bana sınav sonucunu söylerken ) geçme notu kaç diye 20 geçen bir not dedi ama alt sınırmı onu sölemedi. he birde o kağıtlar varya verdi banada ..geri vermedim.. zaten istemiyo ki geri :D
gul guzelinden sonra bir mezunda ben oldum :) destek olan leonardo ve sansli arkadaşımıza ve diğer arkadaşlarıma ve gul guzeline :) ve bütün sitemize site yöneticilerine sonsuz teşekkürler..
artık kaderin çizdiği yola ilk adımımızı attık hepimize hayırlı olsun :)
sınavı geçtim 05.12.2008 :)
tebrik ederim kardesim.
diger islemlerindede sansin yaninda olur,
basarili olursun umarim.
;)
diger islemlerindede sansin yaninda olur,
basarili olursun umarim.
;)
masallah masallah,bi mezun daha verdik,tebrikler inan senin icinde cok cok ama cok sevindim arkdsm,,,gozunaydin umarim ins ins ins vize islemlerinde bu kadar hizla ilerler ve vizenide ccok cabuk alir esine yeni hayatina ve yuvana kavusursun,,,darisi tum sinava girecek olan arkdslarimza,,,simdide vizen icin iyyi sanslar diliyorum sana arkdsm,,,tekrar gozunaydin,,,
sana söylemiştim geçeceğini:) sınav traşşş.
selamlar...
selamlar...
aynen abi traşmış:)
tebrikler arkadasim
umarim vize islemlerinde kolay gecer ve sevdigine kavusursun
kolay gele
umarim vize islemlerinde kolay gecer ve sevdigine kavusursun
kolay gele
ya arkadasim bende sinava hazirlanan biri olarak cok sevindim senin adina valla basarilar vize islemlerindede.bende bayram sonra alacam rendevu kismetse.bende 100 resimli soruyu su gib ictim 100 tanede zit biliyorum diger bolumlerdede duydugumu solesem hollandaca kelimelerle sallasam gecermiyim acaba sinavi cok merak ediyorumm.kolay gele
oziiiiiiiiiiiiii maynaak sevindim abi yaa :ugeek: 2 gündür giremiyodum netimde sorun vardı meraktan öldüm burdaa ama çok şükürki geçmişin hayırlı havadislerle döndün benim girdiğimde çok aşırı bi kalabalık vardı hepsi sınav için değildi ama çok insan vardı bide ben saçlarımı açıp girmek zorunda kaldım içerdeki bayanda zaten benden önceki bayanın başını açtırmış onun sıkıntısı büyük oldu bende herkes bana bakıyo gibime geldi çok utandım sıkıldım nee bilim işte çok kötü oldum inş vize işlemlerimizdeee böle kolay olur tekrar tekrar tebrik ederim canım
oziiiiiiiiiiiiii maynaak sevindim abi yaa :ugeek: 2 gündür giremiyodum netimde sorun vardı meraktan öldüm burdaa ama çok şükürki geçmişin hayırlı havadislerle döndün benim girdiğimde çok aşırı bi kalabalık vardı hepsi sınav için değildi ama çok insan vardı bide ben saçlarımı açıp girmek zorunda kaldım içerdeki bayanda zaten benden önceki bayanın başını açtırmış onun sıkıntısı büyük oldu bende herkes bana bakıyo gibime geldi çok utandım sıkıldım nee bilim işte çok kötü oldum inş vize işlemlerimizdeee böle kolay olur tekrar tekrar tebrik ederim canım
arkdsm keske sansini bi deneseydin sadece kulaklarini acsaydin,bikac arkdsmz oyle basortuyle girmisti sinava ve kazanmislardida yani,kendini okadar rahatsiz hissetmekdense kapali girip sansini deneseydin,ama neyse skma canini gecti gitti o stresde zaten,,,tekrar gecmis olsun,,,
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol