Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sınavı kazandım ( italiano_dj22 )

Yorum için giriş yap 8 mesaj · 2.396 görüntülenme
merhabalar bende sizin gibi hollandaya gtme umuduyla sınava girenlerden biriyim.hemen konuya giriyorum.ilk önce ankaraya gittim 19 şubatta we sabah yanımda hollandadan gelen kız arkadaşımö wardı,acayip heyecanlıydım.Heyecanımı bir türlü yenemiordum ama sırtımda 4 aylık bir çalışmanın werdiği yorgunluk wardı.sabah saat 11 de konsolosluğun önünde oldum we daha sonra içeri girdim.10 YTL yatırdıktan sonra hemen bi kabine aldılar bizi.kabinlere 2 tane ışık war yeşil we kırmızı kainler aynı zamanda numaralı herkez ayrı ayrı numaralara girior.herneyse benim kapı en son 8 numaralı kapıyfı ışık yandı we içeri girdim.önce 10 adet parmak izi alındıktan sonra resim çektiler we aha sonra bazı sorular sordular anket gibi.bittikten sonra sınav başladı.önce 100 soruluk soru kitapçığından sorular sorumaya başlandı.30 tane karışık soru soruldu 100 % yaptım.10 dakikalık moladan sonra, kelime tekrarı kısa sorular tekrar kelime tekrarı zıt anlamlılar we en son hikaye bölümü soruldu.en çok kısa sorularda zorlandım işin garip tarafıysa en çok ona çalışmıştım ama çalıştığım kaynaktan bi tane bile soru çıkmadı çünkü soruları değişmişlerdi.neyse sınav bitti aslında sonucu bkötü bekkliordum we hayal kırıklığına uğrarsam kız arkadaşımın yüzüne nasıl bakarım onu düşünüyordum.ama kazandın denilince zaferin o kadarda uzak olmadığını anladım,ama çok çalışmıştım hakihaten gecemi gündüzüme katmıştım.girecek arkadaşlara tavsiyem elinizdek kaynaklara güwenmeyin eğer warsa başka kaynaklarda bulmaya çalışın we mutlaka dershaneye gidin gtmeden olmaz bazı ..................................benden bu kadar ne kadar gevezeyim ya :lol: herkeze bol şans veel geluk DOEİİ !!!!!!!!!!
......
Öncelikle sizi tebrik ederim arkadaşım.

Ama bir konuda nurefsan arkadaşıma katılıyorum. İlle de bir dershaneye gitmek şart değil. Oralar sadece para tuzağı.

İnanın şu siteyi düzenli takip eden ve de verilen derslere çalışan birisinin sınavı kazanamaması sadece bir şanssızlıktır. Artık ilk zamanlar gibi değil. Kolaylıkla kaynak bulunabiliyor. Sesli dersler de mevcut, kulak dolgunluğu oluyor.

Sonra burada herkes elindeki mevcut bilgileri paylaşıyor. Sorularına her zaman anında olmasa da, mutlaka cevap alıyor.

Tabiki yeterli bulmayıp dershaneye gidenler olacaktır. Ama ben çevremdekilere hep şunu tavsiye ettim:

Dil öğrenmek için kuslara bu kadar para dökmeyin. Kaynakları temin edip evde çalışın.

Ben hep öyle yaptım ve de başarılı oldum. Hem de bana yardımcı olacak böye bir site yokken...
tebrik ederim arkadaşım. ama bende mebarek ve nurefşanla aynı görüşteyim. ben dersaneye gitmedim 2 ay calışmam sonucunda kazandım. benim kazanmamda %50 bu sitenin %50 de eşimin yardımları oldu. her aksam msn de eşimle soruları tekrar ettik. ayrıca hergün 20 tane zıt ezberledim esim test yaptı. bu sekilde hazırlandım sınavdada 40 almıstım. artı kursu sordum fiyat olarak 1 milyar gibi rakamlardan bahsedildi. önemli olan kendine inanabilmektir basaracagın konusunda eger inancın tam degilse en kral dersaneye git gene boştur. kalın saglcakla

herkese kolay gelsin ayrıca arkadasım sanada allah sabır selamet versin vize aşamalarında.
aramiza hosgeldin arkadasim

tebrikler

darisi diger arkadaslarin basina..!

kolay gele
tebrik ederim...

Allah vizende kolaylik versin...

Herkesin calisma duzeni ve yontemleri farklidir. Ben buna saygi duyuyorum...

Sizde bu konuda birbirinizin yontemlerine saygi duyunuz...

Not= Sevincin huzne donusmemesi icin bazi yazilar tarafimca degistirilmisdir
hayırlı olsun

vize çilesinde sabır ve başarılar ;)
Tebrık ederım,

Allah vıze ıslemlerınde kolaylık ve sabır versın..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol