Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sınav sonrası bekleyenler buraya

Yorum için giriş yap 34 mesaj · 42.757 görüntülenme
başvuranlar başvuları sonuçlananlar ne alemdesiniz kaç gün sürdü yakın zamanda başvuranlar bi yoklama yapalım ben 17 eylül hala cevap bekliyorum
bende 26 eylül de gönderdim evrakları 16 ekimde işleme alındığına dair posta geldi.artık sadece bekliyoruz.sonlardamıyız ne...........
29 haziranda evraklarimi teslim ettim . hala bekliyorum . cift tarafli basvuru oldugu icin uzayabilir dediler. bakalim hayirlisi
nasıl yani 4 ay olmuş hala bi cevap yokmu bizde o kadar beklemeyelim genelde 3 ay bide bazen ek olarak 15 gün sürüyor resmi ifadeler göre bence bir araştırsanız iyi olur bende şaşırdım şimdi
gerçekten anormal bir durum bu kadar zaman içinde çıkmaması genellikle 3 ay içinde çıkar ama seninki istisnai bir durum olabilir içeriğini bilemediğimiz için yinede hayırlısı olsun.bizde hala bekliyoruz ama ümitliyim kısa süre sonra çıkacak 26 eylülde başvurmuştuk işleme alındı haberi geldi .inş bir dahaki haber 850 papel i bayılın olur.saygılarımla .ati
el lobo bende seninle aynı gün başvurdum beklemedeyiz hala hayırlısı cevap gelir yakında.
Arkadaslar bende basvurumu Hollandadan yapicam ve yarin 24 ekim postayla ind e ulastircam...

Herseyin herkes icin hayirlisi olsun insallah
fyesil yazdı:
el lobo bende seninle aynı gün başvurdum beklemedeyiz hala hayırlısı cevap gelir yakında.

tr den mi nl den mi acaba tüm arkadaşlarda bildirsinde her 2 grupta birriyle haberleşsin böylece bekleme süreleri konusunda birşey kafamızda oluşsun
nl den el lobo sen tr mi?
evet ben tr den başvurdum ikisi farklı oluyor o yüzden böyle dedim tr daha uzun sürüyor
hayırlısı kardeş bekleyecez. hakkımızda hangisi hayırlısı ise.

kolay gelsin allah yar ve yardımcımız olsun
artik tarihleri karistiracak kadar uzun sure oldu basvuru yapali . ve hala beklemedeyim . imdat cigliklari atsam duyan olurmu diye dusunmuyorda degilim. bugun esim ind aradi yine , dosyaniz 15 gun bekleme surecine alindi kenara itildi diye bir cevap aldik . avukata verdik bugun artik . ben tr den basvuru yapmistim o yuzden gerekirse itiraz edicez tabi ama buda oyalama taktigimi acaba yani red se red desinler kardesim ne bu 2 aydir surekli sure uzatip duruyorlar 4 ay bitiyor hala beklemeler cikiyor karsimiza . yok ellerindeki evraklarin suresi biecek hala bekliyoruz

insan haklarina dava acma konusunda toplu bir basvuru yapma konusunda ben hala israrciyim haberiniz olsun . zaten ahdim var vizeyi alinca nl gidince acacam diye. yani gidipte su yasadiklarimizi unutmamak lazim . sonucta ferd olarak bize yapilmiyor bu milli bir dava . hepimize uygulandi. vatani satsak iltica ediyoruz desek ne sinava girerdik ne beklerdik bu kadar sure .

satmiyoruz be satmayizda

inadina

NE MUTLU TURKUM DIYENE
arkadaşım eksik evrakın var demekki bu kadarda olmazki ben bu işlerin öyle keyfi olduğunu sanmıyorum ya maaş yetersiz yada kontrat eksik başka açıklaması olamaz.şunuda unutmamak lazım bu duruma düşmemizdeki en büyük pay yine bizlerde bizden öncekiler iyi bir izlenim bırakmadıkları için bu hallerdeyiz.ben daha önce nl de bulundum uzun süre adamlar garanti iş yapıyolar şansa bırakmıyolar işi.yani canın sağolsun kardeş yok onların literatüründe.yanlış anlaşılmasın paylaşım yapıyoruz biliyosun .ama iğneyi önce kendimize batıralım. saygılar.ati
ati arkadasim yok eksik evrakimiz yok . aciklayayim istersen maas evet yetmiyordu ancak gag dan alinan parayida ekleme sansimiz vardi ki ekledik . her iksinden alinan para net 2000eu yu buluyor yani istenenden cok daha fazla maas geiyor . kontrata gelince esim 12 yildir ayni isyerinde calisiyor ve is yerinden aldgi kontratta suresiz iscimizdir diye yaziyor . evliligimizi belediyedende onaylatali cok oldu zaten . diger evraklarimizda tam.

yani zaten adamlar red verebilmek icin kili kirk yariyor biliyorum , eksik bisey olsaydi aninda red verirlerdi dimi.

oyalamktan baska bisey yapmiyorlar bana gore . bizden buutn evraklarimizi yendiden istediler . istedikleri sure icindede yeniden gonderdik ancak evraklari aldinizmi diye aradigimizda 15 gun bekleme surecne girdi kenara itildi dosyaniz dediler

baktik olacak gibi degil dun avukata verdik artik . nolacaksa bilmem ama avukatin soyledigi su 8 hafta icinde yanit vermeleri gerekiyordu diyor .

gerisi allaha kaldi gibi
arkadaşlar ben sınavı kaznadım ama daha hala başvuruyu yapamadık bile allah sonumuzu iyietsin cümlemizin
brrnyksl dostum seni çok panik görüyorum.sabır daha işin başındasın.. seni anlayabiliyorum tabii kolay değil.özellikle bekleme süresi çok zor fakat sabretmekten başka çaremiz yok.gag tan alınan para sorun olmuş olabilir.yanlış hatırlamıyosam bir tür yardım kuruluşu değilmi o.ayrıca ret bile almamışsın daha 15 günüde bekleseydin diyorum.sona yaklaşmışsın zaten.avukat işi biraz kafama takıldı.ama hayırlısı olsun.çıkacak yakında merak etme..ati
bizde nl den başvuracağız inşallah hayırlısı bakalım. en kısa zamanda sevdiklerinize kavuşursunuz inşallah.
evet arkadaşlar sonunda 8 kasım isteğimizi nl den yaptık.artık beklemedeyiz..allah hepimizin yardımcısı olsun..allah utandırmasın..(amin)
arkadaslar benim 57 gün oldu hala bir haber yok vize yapip da bekleyenler varsa haber bekliyorum kimler var mms arkadasimdan baska kaç kisiyiz bakalim.....nl den yapmistik avukatla basvurduk acaba arasak mý bakanlýgý herhangi bir sorun olurmu acaba herhangi bir bilgisi olan var mi gün geçtikce umudum tükeniyor önceki sonuçtan dolayi :(
arkadaslar bugün tam iki ay oldu istek yapilali esim aavukatla basvuru yapti avukati aramis ve isleme alindigini ögrenmis ama tam tarihini bilmioyruz.ne yapacagimi bilmiyorum esimde ayni sekilde bakanligi arayip aramama konusunda ne yapabiliriz.arasak bir sIKINTI olurmu?
merhabalar...

uzun zamandır siteye giremiyordum. bazı işler nedeniyle.

13.01.2008 de avukat aracılığıyla başvuruyu yaptım. gerekli evrakları gönderdim. ama hala bi cevap gelmedi. beklemekteyiz.

umarım kısa zamanda cevap alırız. gerçi benden çoookkkkk önce başvuru yapanlar varya.

herkese Allahtan sabır diliyorum....

Allah hayırlısını versin....
şahin merhaba arkadaşım bizde 07.01.2008 de başvurumuzu yaptık bekliyoruz ve beklemeen başka çaremiz yok napalımmm dua etcez birbirimize ve destek olcaz inşallah biran önce çıkar bizlerinde vizesi ne diyelim
slm arkadaslar bende bu kervanaa katıldım bugun sınavdan olumluu cevap aldım esımın kontrat ısı tamam ama maas azlıgıı nedenıı ılee bekleyecegız sadece hollanda vatandasıı olunca herhangıı bır yardım destek oluyormuu bılgıı verırsenız sevınırım.... :roll:
arkdslar bende yasim dolmadigi icin bekliyordum cok sukur doldu yasim ve 1 nisanda basvurumu yaptim tr den,simdi esime mektup gitmesini beklyioruz oda en kisa zamanda gider yatiririz ve en kisa zamanda vizem cikar ins ins ins,,,herkese basarilar herkesin vizesi en kisa zmanda cikar ins ins ins,,,
kardes benim nisanlimda hollanda vatandasi yani cifte vatandaş ama ilk basvuruda maaş yetersizligi yuzunden red cevabı gelmisti, sansimiza yilbasi zanina denk geldigi icin yeni kontrant yapti ve maasi yukselmisti, ikinci basvuruda kabul cevabı geldi, insallah sizinkide cikar

ALLAH (C.C.) yardimciniz olsun...
benım esım sadece hollanda vatandasıı turkıye ıle alakasıı sadece benım :) ıllakıı 1450 euro olacak mı
kardes zannedersem bu parayi turk vatandasi oldugu icin degilde davet yaptigi kiseye bakabilecek yeteri kadar maasi ve calisma süresi oldugunu göstermek icin bu kadar olmasi isteniyor, turk yada hollanda vatandasi ayirt edilecegini sanmiyorum :roll:

ALLAH (C.C.) yardimcin olsun...
tsk ederım sagol allah hepımızın yardımcıısıı olsun

herkes sevdıgınee kavusur allah herkesın gonlune goree versın bekleyelım hep beraber sonuclar hepımızıı mutluu eder ınsallah ...
Selam arkadaslar,

sinava girecek arkadaslara onemli birkac bilgi;

Sinava baslarken yapilan ses denemesi bolumunde Sehir ismine Ankara,ulke ismine Turkije diyin sakin Turkiye diyerek baslamayin ve ses tonunuzu sabit tutmaya calisin aksi takdirde karsidaki bilgisayar ses tonundaki degisikligi algilayip dogruda olsa yanlis kabul edebilir yani sesiniz titrek olmasin kendinizden emin konusun!

Guzel giyinin ve guler yuzlu olun ben sinava girerken takim elbise ve kiravat ile girdim cunku dis gorunusun de etkisi var diye dusunuyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------

1 Nisan 2008 Sinavi kazandim,

8 Nisan 2008 Sinav sonucum geldi,

12 Nisan 2008 Belgeler IND ye postalandi,

18 Nisan 2008 Belgeler IND de isleme alindi mektubu geldi,

bekliyoruz....

---------------------------------------------------------------------------------------------

Saygilar...
bende bu kervandayım arkadaslar,,bekleme kervanında..bekliyoruz ıste,,bekle bekle nereye gıdıcek bakıcaz bakalım..

allah herkesın yardımcısı olsun arkadaslar..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol