Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sınav sonrası yardım

Yorum için giriş yap 4 mesaj · 2.586 görüntülenme
arkadaşlar bir gün önce sınava girdim ve kazandım dun akşam cep telofonuma mesaj geldi.posat sırketınden bu numarayla taşınacak pasaportunuz şu tarıhte sıze teslım edılecektır dıye.kazanan arkdaşlarım bundan sonra ne işlemler yapcam
SEVGILI ARKADASIM GOZUN AYDIN HAYIRLI OLSUN EN ZOR ASAMAYI GECMISIN KUTLARIM .

bundan sonra yapacagin sey nl deki esin yada se mvv basvurusu yapmak olacak . iki sekilde basvuru yapma imkanina sahipsiniz . ya nl den ya tr deki konsolosluktan .

ben tr den basvuru yapmistim . nl den yapilan basvuruya gore biraz daha uzun zaman aliyor yaklasik 4 ay surdu benim sonuca ulasmam. ama nl den tek yonlu basvuru yapmaya nazaran daha garantili , cunku nl den basvuru yaptiginizda red gelirse itiraz etme hakkiniz olmuyor. tr den yapilan basvurularda itiraz etme ve mahkemeye barvurma hakkina sahip olabiliyorsunuz . size tavsiyem tr den basvuruya yonelin cunku diger arkadaslarin tecrubelerine dayanarak soyluyorum nl den basvurup yeniden tr den ikinci basvuruyu yapanlar hicbir evrakda degisiklik olmadigi halde kabul edildi vizeleri .

neyse tr den basvuru icin http://www.iks.com da basvuru formu var mvv form diye yaziyor . ve istanbulda bir telefon numaralari var . aradiginiz zaman size gerekli evraklari soyluyorlar . yanlis hatirlamiyorsam sitemizdede basvuru evraklari adi altinda bir bolum olacak .

ben hatirladigim kadarini yazayim , sizin ve esinizin pasaportlarinin tum dolu ve bos sayfalarin kopyalari . evlilik cuzdaninizin fotokopisi ve nufus mufurlugunden alacaginiz formul a formul B orjinali ve fotokopisi . sinavi kazandiginiza dair size gelen mektup ve fotokopisi.2 adet sizin pasaportunuzdaki gibi arka zemini beyaz ve yuzunuz net gorunen resminiz. ve doldurulmus MVV formu . yanliz burasi oneli formu hollandaca yada ingilizce doldurmaniz gerekiyor .

tr den basvuru yaptiginizda size vize ucretini esinizin nl den odeyecegine dair bir kagit imzalattiriyorlar . yani siz basvuru icin para vermiyorsunuz buradan .

siz trden basvuru yaptiktan sonra esinizde nl den yeniden basvuru yapabilir , ki biz bu yolu sectik iki yonlu basvuru yapmis oldum . ama butun islemler trden yapilan basvuru uzerinden yurutuldu .

bu arada sunuda hatirlatayim eger evliliginizi nl de belediyeye bildirmedinizse biraz uzun surebilir . biz sinavdan once bildirmistik . 2 ay kadar suruyor belediyenin evliliginizin kayitlarini onaylamasi

kolay gelsin
ya arkadaşlar bu sınav çokmu zor çok merak ediyorum..
slm arkadsim sınava girmisn kaznamisin hayırlı olsun sınavla ilgili tecrübelerini yazarsan çok sveinitriz tsk.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol