evet arkadaşlar bende 10 ekim çarşamba günü saat 2,de ankarada uyum sınavına girdim ve kazandım
öncelikle sınav hakkında bilgi vermek isterim
sınava ilk başvuru hollandada bulunan partnerin ind sitesine girerek oradaki uyum sınavı ile ilgili formu doldurması gerekiyor daha sonra hollandadaki partnere bir mail geliyor bu mailde sınav için gerekli olan 350 euro paranın yatırılması gereken banka hesap numarası geliyor daha sonra hollandadaki partner bu parayı yatırıyor ve sonra tekrar bir mail geliyor bu mail de ise artık konsolosluğu arayıp(başvuruda hangi konsolosluğu belirttiyseniz)randevu almak gerekiyo randevuyu alırken arkadaşlar konsolosluğu haftaiçi pazartesinden perşembeye kadar saat 03 ve 04 arası cuma günü ise saat 11 ve 12 arası aramanız gerekiyo
randevu günü konsolosluğa gittim saat 2 deydi sınavım ve öğleden önce içeriye girip kayıt işlemleri yaptırdım bu kayıt işlemlerinde sınav sonuç belgenizin sizlere ups ile gönderilmesini sağlayan kayıttır bunun için verdiğiniz adrese göre ücret ödüyosunuz ben gaziantap için 13 ytl ödedim daha sonra bana saat 2 de konsoloslukta olmamı söyledile
saat 2 de bizleri içeri aldılar toplam 3 kişiydik zaten ankara konsoloslukta aynı anda 3 kişiyi birden sınav yapabiliyolar sonra sınavın yapılacağı bölmeye girmemizi söylediler ve girdik ilk önce tek tek içeri aldılar ve özel sorular sordular bu sorular içerisinde tahsiliniz,daha önce hollandada bulundunuzmu,vaya sınav için kursa gittinizmi diye sonra 10 parmağınızın izini alıyolar ve fotoğraf çekiyolar sonra dışarda beklememizi ve birazdan tekrar içeri alacaklarını söylüyolar 5 dakika sonra sınavın 1,bölümü için içeri aldılar
arkadaşlar bu bölümde elimizde bulunan naar nederland adlı 100 resimli kitaptan toplam 30 tanesini soruyolar konsolosluk görevlisi size içinde 30 adet resim bulunan kitabı uzatuyı ve daha sonra sizde bunları cevaplıyosunuz sizlere tyavsiyem elinde naar nederlan adlı resimli kitap soruları olan arkadaşlar kitabın arkasında cd si ar orda sorulara nasıl cevap veriliyosa aynısını söyleyin telafuz olarak kimse kendi kafasından telafuz üretmesin ben bu bölümden 100 aldım
daha sonra konsolosluk görevlisi 10 dakika mola veriyor ve 10 dakikadan sonra sınavın 2.bölümü başlıyor
evet arkadaşlar bu bölüm kendi içinde 5 bölüme ayrılıyor
1.bölüm cümle tekrarı
inanın bana bu bölümde iyi derecede hollandaca bilseniz bile karşıdakinin ne dediğini anlamayacak ve şaşıracaksınız ben hiçbirini anlamadım ve söyledikleriminde hollandacayla uzaktan yakından bi ilgisinin olmadığınıda biliyodum zaten cümleler uzun ve hızlı konuşuyolar ama aklınızda kalan kelimeleri mutlaka söyleyin
2,bölüm kısa cevaplı sorulardan oluşuyo bu bölümdede elimdeki kaynaklardan bi tane bile çıkmadı tam olarak emin olduğum tek bi tane doğru cevap verdim diğerlerini of dan ya öncekini yada sonrakini söyledim
3,bölüm 1,bölümle aynı cümle tekrarı bu da vasattı
4,bölüm zıt anlamlı kelimeler ve ben bu bölümde toplam 10 sorudan 8 tanesini doğru cevapladım eminim elimdeki kaynaklardan çıktı hepsi
5,bölüm ise hikaye bölümü bu bölümdee 2 hikayeden toplam anladığım kelime sayısı 10 tanedir ve ben sürem bitene kadar bu 10kelimeyi tekrarladım durdum
anlayacağınız sınav bittiğinde bu sınavı kaybedenlerden olşduğumu düşündüm ama konsolosluk görevlisi kazandığım ve hatta iyi bi ouan aldığımı söyledi
1.bölümden 100 2. bölümden ise 80 üzerinden 40 aldığımı söyledi ve bende şaşırdım
anlayacağınız kadarıyla bu sınavdan korkacak bişey yok sadece susmamak önemli olan ve bildiklerinizi söylemek
sınav tecrübe (sunhorse63)
Selam,
Sinavi kazandigin icin seni tebrik ederim..
Tecrubeni paylastigin icin cok tskle inan cogu kisinin icini rahatlatmistir...
Paylasim icin ellerine saglik
Sinavi kazandigin icin seni tebrik ederim..
Tecrubeni paylastigin icin cok tskle inan cogu kisinin icini rahatlatmistir...
Paylasim icin ellerine saglik
Merhaba..Siteye yeni katıldım. Yazılanları okuyorum. Ben henüz hollandaca teşekkür etmekten başka bişey bilmiyorum.. Yani işin başındayım. Bu lisanı öğrenememekten değilde sınavda başarılı olamamaktan korkuyorum. Bazen çok kolay olduğunu bazen de çok zor olduğunu düşünüyorum.. Aslında bu sınava yaza giricem. Şimdiden öğrenmeye başlamak istiyorum. Ben ist.da olmama rağmen kitap bulmakta zorlanıyorum. Bahsetmiş olduğun naar nederlands ı nasıl yada nerelerde bulabiliceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim.. Ayrıca seni tebrik ederim...Umarım herkes senin gibi sınavda senin gibi başarılı olur...
Merhaba..Siteye yeni katıldım. Yazılanları okuyorum. Ben henüz hollandaca teşekkür etmekten başka bişey bilmiyorum.. Yani işin başındayım. Bu lisanı öğrenememekten değilde sınavda başarılı olamamaktan korkuyorum. Bazen çok kolay olduğunu bazen de çok zor olduğunu düşünüyorum.. Aslında bu sınava yaza giricem. Şimdiden öğrenmeye başlamak istiyorum. Ben ist.da olmama rağmen kitap bulmakta zorlanıyorum. Bahsetmiş olduğun naar nederlands ı nasıl yada nerelerde bulabiliceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim.. Ayrıca seni tebrik ederim...Umarım herkes senin gibi sınavda senin gibi başarılı olur...
Arkadasim korkmana gerek yok... Sende kazanacaksindir. Bu siteden kimler kimler kazandi...
Bakma suan yeniden basladik...
Sorular bolumunde sorular var...
Selam,
Öncelikle hosgeldin anda.
Kitabi yurtdisindaki arkadasin, esin veya nisanlin temin edip sana gondermesi en dogru yontem, Turkiyede bu kitablar satiliyormu bilemicem.
Eger yurtdisindan gelmesi imkansizsa, sana yardimci olabilecegimi dusunuyorum.
Hoşbulduk. İlgilendiğin için teşekkür ederim. Kitabın bana ydışından gelmesi mümkün değil. Her türlü yardımlarınıza açığım.
Hoşbulduk. İlgilendiğin için teşekkür ederim. Kitabın bana ydışından gelmesi mümkün değil. Her türlü yardımlarınıza açığım.
Selam Anda,
Esim Istanbulda ve sali 23 Ekimde sinavi var, Allahin izni ile insallah kazanirda kitaba ihtiyaci kalmazsa sana ulastirabiliriz.
Seni haberdar edicem.
Dualarım eşiniz için. Sınavı kazanacağından eminim. Bende İst.dayım. Buradan yapabileceğim bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.
slm arkadaşlar bende yeni üye oldum.Bu arada kazanan herkezi tebrik ederim
30 ekimde benimde sınavım var size birkaç sorum var. cevaplarsanız sevinirim
2bölümde cıkan sorular anladıgım kadarıyla zor pekı soru cevap şeklinde sorulan sorular kitaptaki sorulardanmı yoksa alakasız başka yerlerdenmi veya ne tür sorular
cevaplarsanız sevinirim
30 ekimde benimde sınavım var size birkaç sorum var. cevaplarsanız sevinirim
2bölümde cıkan sorular anladıgım kadarıyla zor pekı soru cevap şeklinde sorulan sorular kitaptaki sorulardanmı yoksa alakasız başka yerlerdenmi veya ne tür sorular
cevaplarsanız sevinirim
sevgili arkadaşım öncelikle 30 ekimde ki sınavın için şimdiden başarılar dilerim
sınavın 2, bölümü tamamen ayrı bi bölüm yani 1, bölümle ilgili bi soru yoktur.ama 1. bölümden elde edeceğin kaynaklar arasında tabikizıt anlamlılar ve of lu soruların soruluş biçimleri var.yani birinci bölümdeki zıtları ezberle ve aynı şekilde of kalıplı soruların soruluş biçimlerini hafızana yerleştşr.
allah kolaylık versin
sınavın 2, bölümü tamamen ayrı bi bölüm yani 1, bölümle ilgili bi soru yoktur.ama 1. bölümden elde edeceğin kaynaklar arasında tabikizıt anlamlılar ve of lu soruların soruluş biçimleri var.yani birinci bölümdeki zıtları ezberle ve aynı şekilde of kalıplı soruların soruluş biçimlerini hafızana yerleştşr.
allah kolaylık versin
İLGİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
SINAVA GİRCEK HERKEZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR
SINAVA GİRCEK HERKEZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR
Evveett.. yarın büyük gün. Şimdiden başarılar diliyorum.. Allah yardımcınız olsun. Eşiniz sınavı kazandıktan sonra bize sınav soruları hakkında ışık tutar. Sonucu bende heyecanla bekliycem. Başarılar diliyorum..
Selam Anda,
Esim Istanbulda ve sali 23 Ekimde sinavi var, Allahin izni ile insallah kazanirda kitaba ihtiyaci kalmazsa sana ulastirabiliriz.
Seni haberdar edicem.
Selam Anda,
Evet esim sinavi kazandi, esimle konusup karar aldik.
Sana esimdeki "naar Nederland" kitabini gondermek istiyoruz, bana ozel mesaj ile e-mail yada ev adresinin bilgilerini gonderirsen sana esim kitabi ve cd leri postayla ulastircak...
Bu arada kitabin yani sira bu sitedede cok guzel kaynaklar var, bunlari kullanmani oneririm....
slm arkadaşlar bende çoğu arkadaşlarımız gibi sınavı kazandım ama sınavın üzerinden tam 6 ay geçti nisanda girmiştim ve hala burdayım sınavın hiç zorluğu yok asıl zorluklar bence sınavdan sonra başlıyor bence sınava girmeden önce kontratınızı, nikah,ve maaş limitinizi eksik olan herşeyinizi ayarlamalısnız ondan sonra sınava girin bence hepinize kolay gelsin...s.a
senator arkadaşım sana canı gönülden katılıyorum sınav hiçbişey asıl sorun sınavdan sonrası ve ben gireli 1 ay olmadı ama eşimin hala işi yok iş yüzünden bekliyoruz olan sınavı kazanmamıza ve pasaportun süresinin geçmesine oluyo allah yardımcımız olsun
evet arkadaşlar bende 10 ekim çarşamba günü saat 2,de ankarada uyum sınavına girdim ve kazandım
öncelikle sınav hakkında bilgi vermek isterim
sınava ilk başvuru hollandada bulunan partnerin ind sitesine girerek oradaki uyum sınavı ile ilgili formu doldurması gerekiyor daha sonra hollandadaki partnere bir mail geliyor bu mailde sınav için gerekli olan 350 euro paranın yatırılması gereken banka hesap numarası geliyor daha sonra hollandadaki partner bu parayı yatırıyor ve sonra tekrar bir mail geliyor bu mail de ise artık konsolosluğu arayıp(başvuruda hangi konsolosluğu belirttiyseniz)randevu almak gerekiyo randevuyu alırken arkadaşlar konsolosluğu haftaiçi pazartesinden perşembeye kadar saat 03 ve 04 arası cuma günü ise saat 11 ve 12 arası aramanız gerekiyo
randevu günü konsolosluğa gittim saat 2 deydi sınavım ve öğleden önce içeriye girip kayıt işlemleri yaptırdım bu kayıt işlemlerinde sınav sonuç belgenizin sizlere ups ile gönderilmesini sağlayan kayıttır bunun için verdiğiniz adrese göre ücret ödüyosunuz ben gaziantap için 13 ytl ödedim daha sonra bana saat 2 de konsoloslukta olmamı söyledile
saat 2 de bizleri içeri aldılar toplam 3 kişiydik zaten ankara konsoloslukta aynı anda 3 kişiyi birden sınav yapabiliyolar sonra sınavın yapılacağı bölmeye girmemizi söylediler ve girdik ilk önce tek tek içeri aldılar ve özel sorular sordular bu sorular içerisinde tahsiliniz,daha önce hollandada bulundunuzmu,vaya sınav için kursa gittinizmi diye sonra 10 parmağınızın izini alıyolar ve fotoğraf çekiyolar sonra dışarda beklememizi ve birazdan tekrar içeri alacaklarını söylüyolar 5 dakika sonra sınavın 1,bölümü için içeri aldılar
arkadaşlar bu bölümde elimizde bulunan naar nederland adlı 100 resimli kitaptan toplam 30 tanesini soruyolar konsolosluk görevlisi size içinde 30 adet resim bulunan kitabı uzatuyı ve daha sonra sizde bunları cevaplıyosunuz sizlere tyavsiyem elinde naar nederlan adlı resimli kitap soruları olan arkadaşlar kitabın arkasında cd si ar orda sorulara nasıl cevap veriliyosa aynısını söyleyin telafuz olarak kimse kendi kafasından telafuz üretmesin ben bu bölümden 100 aldım
daha sonra konsolosluk görevlisi 10 dakika mola veriyor ve 10 dakikadan sonra sınavın 2.bölümü başlıyor
evet arkadaşlar bu bölüm kendi içinde 5 bölüme ayrılıyor
1.bölüm cümle tekrarı
inanın bana bu bölümde iyi derecede hollandaca bilseniz bile karşıdakinin ne dediğini anlamayacak ve şaşıracaksınız ben hiçbirini anlamadım ve söyledikleriminde hollandacayla uzaktan yakından bi ilgisinin olmadığınıda biliyodum zaten cümleler uzun ve hızlı konuşuyolar ama aklınızda kalan kelimeleri mutlaka söyleyin
2,bölüm kısa cevaplı sorulardan oluşuyo bu bölümdede elimdeki kaynaklardan bi tane bile çıkmadı tam olarak emin olduğum tek bi tane doğru cevap verdim diğerlerini of dan ya öncekini yada sonrakini söyledim
3,bölüm 1,bölümle aynı cümle tekrarı bu da vasattı
4,bölüm zıt anlamlı kelimeler ve ben bu bölümde toplam 10 sorudan 8 tanesini doğru cevapladım eminim elimdeki kaynaklardan çıktı hepsi
5,bölüm ise hikaye bölümü bu bölümdee 2 hikayeden toplam anladığım kelime sayısı 10 tanedir ve ben sürem bitene kadar bu 10kelimeyi tekrarladım durdum
anlayacağınız sınav bittiğinde bu sınavı kaybedenlerden olşduğumu düşündüm ama konsolosluk görevlisi kazandığım ve hatta iyi bi ouan aldığımı söyledi
1.bölümden 100 2. bölümden ise 80 üzerinden 40 aldığımı söyledi ve bende şaşırdım
anlayacağınız kadarıyla bu sınavdan korkacak bişey yok sadece susmamak önemli olan ve bildiklerinizi söylemek
SEVGİLİ ARKADAŞIM BEN SEMİHA SINAV BENCE COK GÜZEL GECTİ SENLEDE TANIŞTIMA MEMMUN OLDUM ÖZLEM SINAVI KAZANDI TEKRAR ALINMIŞTI BİLDİN GİBİ SINAVA VE KAZANDI
merhaba ben gokhan suan ankara askerlık yapmaktayım bende hollandaya ggıdıcem aam ılk once askerlıgım var ben 3 ayım kaldı ve sıızn kazandıklarınız goruyorum sızde naar nederland ve cd kıtabı varmı lutfen ıhtıyacınız o kıtaba kalmadıysa bana gönderirimisisniz bakın ben sıze mail adresimi yazıyorum lutfen yardımcı olun handsome_young19@hotmail.com cevabınızı beklıyorum
..........
persembe gün ne kaadar bosuna stres yapmisim diyeceksin nurefsan sadece konsantre ol yeter.Allah yardimcin olsun dualarimizdasinnn..
merhaba,kısmet olursa yazın vizeye başvurcaz bizde (belçikaya gitmek için) artık belçikanında dil sınavına tabi tutacağını duydum.sınavlar hakkında hiçbir bilgim yok ve çok korkuyorum ne öğrenmem gerektiğini bilmiyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.hollandaya gitmek için başvuru yapanlar dil sınavından bahsetmiş sadece...belçika için böyle bişey yokmu,yoksa gerçekten böyle bi yasa benim duyduğum gibi yenimi çıkmış.allah herkesin yardımcısı olsun
paylasim icin tsk-ler..biraz olsun icim rahatladi:)) :D
tebrikler arjadasim darisida bizim basimiza bne o 00 soru olan resimleri ezberledim çok az kaldi 20 tane felan inslah onlarida ezberlerim ynalız bisey sorcam esim bana 3 tane pin kotlu sayfada yolamis o sayfanin aynısını konsolosluk veriyomu sana elindeki sayfadanmi söylüyosun ve ben hemde kursa gidiyorum bnede antepliyim umarim okur cvp atrasin çok tsekeür ederim...
arkdsm esinin gonderdigi o uc sayfa tin kodu ssetin bi parcasidir ve senin kendini olcmen amaciyla icine konmustur o sayfanin ustunde hollanda numarasi var onu tel den ariyosun ve kendini deneme amacli sinav yapiosun ve sianava hazir olup olmadigini kontrol ediyosun,,,
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol