Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sınav tecrübem (elif)

Yorum için giriş yap 18 mesaj · 46.112 görüntülenme
slm arkadaşlar..ben sınav tevrübemi diğer sitemizde yazmıştım ama yine seve seve yazar,paylaşırım..

ben 16 temmuzda sınava girdim..sınav için ilk gittiimde girişte bi bayan vardı görevli..sınav sonucunu gödermek için posta işlemlemlerini yaptık..8 ytl de ücret alıolar..bekleme salonunda iki arkadaş daha vardı..sınav başlayana kadar tanıştık,konuştuk,sorular sorduk..daha sonra bayan bizi sınavın olcağı bölüme götürdü..oturduk..kabinlerin üzerinde kırmızı ve yeşil ışıklar var..yeşil yanınca içeri girin dedi..neyse biz de gözlerimiz ışıklarda..yeşil yandı ve içeri girdik..ilk olarak parmak izlerimi aldılar ve daha sora da bi form verdiler onu doldurdum..sora da sınavın nasıl olcağı ile ilgili bi kağıt verdiler onu inceledim..kulaklığı taktım ve kitapçığı da aldıktan sora sınava başladım..ses gayet güseldi..ilk bölümü rahatlıkla bitirdim..zaten hepsini ezberlemiştim..neyse ilk bölüm bitti ara verdik..diğer arkadaşlarla yine konuştuk..herkes memnundu ilk bölümden ama asıl sıkıntılı olan kısım 2.bölüm vardı daha..tekrar yeşil yanınca yine kabine girdik..ikinci bölüm başladı..tekrar kısmında açıkçası kısa süreli bi şok geçirdim..yanii noluo felan dedim birden.çünki o kadar yuvarlayarak ve hızlı sölüolardıkii tutabilene aşkolsun..neyse zaten anlamamız mümkün deildi ama içimden dedim elif topla kendini ne duyduysan onu söle..artık bende ne duyduysam doğruluğunu veya yanlışlığını düşünmeden söledim..soru cevap kısmı da yine çok seriydi.ama yine ne duyduysam söledim,hiç susmadım..zıt anlamlılarda da yine anladıklarımı söledim anlamadıklarımıda da ne duydusam başına niet koydum ve söledim..hikaye kısmında anlatırken bildiim kelimeleri aklımda türkçe tuttum çünki diğer şekilde hatırlamak çok zor olcaktı..bitince de aklımda tuttuğum kelimeleri hemen söledim,ben de bişiler kattım..susmadım yine..artık sınav bitti..ordaki bayana sordum ne zaman öğrenebiliriz diye sonucu..o da bi sn hemen bakim kazanığ kazanmadına dedi.ama zaten sen susmadın ilk bölümde iidi anladığım kadarıyla,kazanmışındır dedi..bende de tabi heyecan dorukta..ve bana gülümseyerek tebrik ederim kazanmışın dedi..o kadar sevindim ki anlatamam..o anda aklıma gelen ilk şey..evet dedim..bana güvenen insanları hayal kırıklığına uğratmadım..çünki sınavı kazanamasaydım beni en çok üzen şey bana güvenen insanlar olcaktı..ama başardım..çok güsel bi duyguydu..hem artık o sınav stresi bitmişti hem de başarmıştım..o gün 3 arkadaş hepimiz de kazanmıştım..sınavdan çıkınca eşim aradı ve ağlayarak kazandım dedi..insan çok duygulanıo gerçekten..bide emeğinin karşılığını almak çok güsel bişi..işte böle arkadaşlar..

sınav gerçekten zor deil...yani bittikten sora dedimki o kadar strese değmezmiş.. benim sınava girecek arkadaşlara tavsiyem..sınavda sakın susmayın..yani ben anlayamadım diye bişiy de sölemiim demeyin sakın..çünki biz bu dili bimioruzz.ne kadar anlayabiliriz kii..anlamadığınızda ya da ii duyamadığınızda ik weet het niet diin..işe yarıo emin olun..siz yeter ki bişiler bildiğinizi gösterin arkadaşlar..ve kendinize güvenin..emek verince oluo..ben başarıcağınıza eminim arkadaşlar..

bu arada sınavın üstünden zaman geçti..ilk günki anlatamadım belki ama şuanda bizim kağıtların bakanlığa gitmesi kafamı allak bullak etti ..o yüzden kusura bakmayın arkadşlar..inş yardımcı olabilmişimdir..allah hepimzin yar ve yardımcısı olsun...kolay gelsin herkese...
Selam arkadasim,

Kazandigin icin tebrik ederim seni,,,

Paylasimin icin tsk ler
tşk ederim arkadaşım..darısı diğer girecek arkadaşlarımızın başına..allah hepimizin yardımcısı olsun..
Arkadaslar bir sorum olcakti

-Sinavda telafuz etmek serbestmi yoksa degisik bir kurali varmi?

-Sinavda kendini tanitmak gerekiyormu?

-Sinavda kalanlarin cogu birincimi ikinci bolumdenmi kaybediyorlar????
Össsiii yazdı:
Arkadaslar bir sorum olcakti

-Sinavda telafuz etmek serbestmi yoksa degisik bir kurali varmi?

-Sinavda kendini tanitmak gerekiyormu?

-Sinavda kalanlarin cogu birincimi ikinci bolumdenmi kaybediyorlar????

slm

-sınavdaki telafuzun senin çalıştığın kaynaklardaki gibi yani hollandaca diline yakın olması ve anlaşılması açısından önemli

-sınavda kendini tanıtmayla ilgili bir bölüm yok sadece ordaki görevli sana türkçe olarak birkaç soru sorabiliyor.eğitim durumun,hollandaca düzeyin,sınava ne ile çalıştığınla ilgili...

-birinci bölüm herkesin bir zaman sonra ezberinde oluyor o 100 soruyu su gibi ezberliyorsun ister istemez..mesela hepsi hala aklımda benim :) ikinci bölümde zorlanılan zıt anlamlı kelimeler ve en sonda tekrar etmen gereken 2 kısa hikaye bölümü...

ama strese gerek yok sınava giren ve başarıyla geçen herkesein dediği gibi çalıştıysan geçersin.korkma!!
Tsk ederim cevab icin saol...

Yanliz telafuzdeki duzeltmeler nasil yapilcak.????
Darısı Başıma :D
arkadaşlar bugün tın kodu ile deneme sınavına girdim.Cevap verdim ama tam olarak anlayamadım.Sonuçtada puan 30,başarılı olma olasılığında da %95 yazıyor.Bu iyi bir notmu sizce ne anlama geliyor tam olarak
slm arkadaşım...puan ii..sen stres yepma herşeyden önce.. zaten sölenenleri anlamamız çok zor çünki biz bu dili bilmioruz.. eğer elinde tin cod varsa tekrar yap bi bakalım..ama bunu yaparken sölenenleri anlamadığın için sakın susma..bişiler söle ama susma..yani bu çok önemli..hatta şimdiden de alıştırma yap bi konuda..sınav esnasında da yine anlamadığın zaman ık weet het niet de mesela..ben deneme sınavı yaparken ilkinde böle çok şaşırmıştım..çok hızlı gibi gelmişti..yanii noluo felan dedim içimden..ama sora toparladım ve baktım ii duyamadım,aklıma gelen ne varsa söledim..emin ol çok etkilio..sende susma oldumu?....bu arada senin sınav ne zaman arkadaşım...yardımcı olabiliceğimiz başka bişi varsa her zaman yardım etmeye hazırız..sınav da öle zor deil..inş sende kazancaksın..allah yardımıcın olsun arkadaşım..
Bende tin kodu ile deneme sınavı yaptım.

Bundan 20 gün önce felan yapmıştım

Sınava Hazırlılık oranım = % 95

Puan = 40

Bugün bir kez daha yaptım

Puan = 37

Not : 20 gün önce ilk kez yaptığım denemede

zıt anlamlılardan 2 tane bilememiştim.

Tekrarlarda ise %80 anlıyamamıştım

Kısa sorularda ise 1 tane bilmiştim

hikayeden zaten hiç bişi anlamamıştım ve 40 almıştım ;)

Fakat bugünkü tekrar yaptığım denemede

zıt anlamlılardan hepsini bildim

tekrarlarda % 60 gibi başarı gösterdim

Kısa sorulardan bir tane bilemedim gerisini hep bildim

Hikaye ise ilkindeki gibi aynıydı ve 37 aldım :shock:

Sanırım bu bilgisayar arasıra sapıtıyor :lol:
Efeler Diyarı yazdı:
Bende tin kodu ile deneme sınavı yaptım.

Bundan 20 gün önce felan yapmıştım

Puan = 40

Bugün bir kez daha yaptım

Puan = 37

;)

çok iyi ali buda gösteriyorki sınavı kazanırsın rahat bir şekilde. allah yardımıcımız olsun
sağolasın fatihcim
arkadaşım sınavı kazanmana sevindim darısı vizelere inşallah
sunhorse63 yazdı:
arkadaşım sınavı kazanmana sevindim darısı vizelere inşallah

Daha gerçek sınava girmedim.

Benimki deneme sınavıydı.

Gerçek sınava gelecek günler içinde gireceğim.

Tarih yakın.

Allah herkese kazanma ve zihin açıklığı versin ;)
amin alicim insallah yüzlerimizi agartırsınız. mutlu ve sevincli haberlerinizi bekliyoruz istanbulda kendine dikkat et.
slm arkadaşım..inş sınavı allahın izniyle kazancaksın..dualarımız seninle ve sınava girecek bütün arkadaşlarımızla.allah yar ve yardımcımız olsun..bol şanss.!!
ALLAH razı olsun bende sınava hazırlnan biriyim kendim evde hazırlanıyorum bu siteden ne kadar olumlu olur bilimiyorum ama sınav korkusu içimde var sizin bu yazdıklarınızdan dolayı içim biraz olsun rahatladı teşekürler ALLAH yolunu açık ettin arkadaşım
slm kardes..seni anliorum tabiki..biz de sinava hazirlanirken ayni duygular icindeydik..ama bu sitenin destegiyle kazandik bu sinavi..kendimize guvenimiz de artti..sen de kendine guven ve bu sinavdan korkma..allahin izniyle calistiktan sonra kazanicaksin sen de..kolay gelsin arkadasim..ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol