Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sınavdan sonra basvuranların

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 13.288 görüntülenme
fyesil-----

arkadaslar buraya sınavı kazanıpta basvuru yapan arkadaslar görüslerini gelişmeleri yazarlarsa sevinirim

ilk öncede ben başlıyayım. ben sınavı 3 eylulde kazandım bugun itibariyle 1 ay oldu vize basvurum hala bir sonuc gelmedi esim aradıgındada isleme baslanılma asamasında oldugunu söylemişler. 1 2 hafta icinde mektup yollayacaklarını söylemisler.

ceal---------

mrb arkadaşlar bende sınava gireli tam 10 ay oldu.nisanda istek yaptık ama red cevabı geldi.ve şu anda eşimin kontrat yenilemesini bekliyoruz hemen isteği yapıcaz yenilenebilirse...birbirimize bol dua edelim başka elimizden hiç birşey gelmez

elif---------

mrb arkadaşlar..bende 16 temmuzda sınava girmiştim.12 ağustosta da düğünümüz oldu..eşim gidince hemen belediyeye nikanın onaylanması için başvuru yaptı. 6 hafta oldu ama cevap yok..eşim aramış bugün belediyeyi ama heber kötü...belediye dosyayı bakanlığa göndermiş..ordan cevap gelmesi de 3 hafta sürermiş..yani moralim çok bozuldu arkadaşlar..kendimi çok kötü hissediyorum..yani daha başında böle olması.. bilmiorum...belediyeye başvuruda bulunan arkadaşlar sizin başınıza böle bişiy geldi mi acaba..neden böle oldu..bi sorun da yok..bi anda müthiş bi karamsarlığa düştüm..

fyesil---------

elif bizimkine yaklasık 2 hafta da cvb geldi böyle birseyler olmadı bir hayır vardır bundada. moralimizi bozmaya calıssalarda biz ayakata kalacaz dualarınızı eksik etmeyin rabbim işlerimizi yoluna koyar o bizim hakkımızda ne hayırlı ise onu verir. o yüzden ümitsiz olmayalım hicbir zaman.

ceal--------

moralini bozma elif elbette gelecektir cevabı.bu aralar yuğunluk var yeni yasalardan dolayı muhakkak ondandır.ben 8 haftadır kontrat yapılmasını bekliyorum daha isteğe hiç başlanmadı anlatabliyormuyum.bol bol dua edelim..

atila---------

bende sınav sonrası vize bekleyen arkadaşların yalnızlığını paylaşmak isterim.aynı kaderi paylaşan o kadar çok arkadaş varki gerçekten insan yalnız olmadığını anlıyor.umutsuz bir anda umutsuz insanlarında olduğunu görünce sevinmelimi üzülmelimi... garip bir his........2 hafta oldu ses yok bekliyoruz .samen wonen olarak başvurmuştuk.arkadaşlar ümitli olmak için yeteri kadar sebebimiz var.en azından sınavı bertaraf ettik.sabır etmek işin en son ayrıntısı.emin olun sonuç olumlu olacak saygılarımla..........ati

fyesil----------

dogru söylüyon. ayrıca hosgeldin sitemize siz samen woman olarakmı basvurdunuz gelismeleri paylasırsan seviniriz.

elif-----------

saolun arkadaşlar..ne yapalım,her işte bir hayır vardır..ama bundan öncesinde o kadar aksilikler oldu kii..yani anlatsam roman olur..o yüzden insan bi yerde dayanamıo işte..inş hepimizin de işlemleri hallolur hayırlısıyla..allah hepimizin yardımcısı olsun..

el lobo----------

merhaba arkadaşlar madem paylaşım yapıyoruz ben 2. başvurumu yaptım ikiside tr den ilki 86 gün sürdü 2.sini ise eylül 17 de yaptım yani 29 gün oldu beklemediyiz bakalım ne olacak benim tüm arkadaşlardan isteğim başvuları daha önce olumlu yada olumsuz sonuçlananlar kaç gün sürdüğünü ve nl mi tr mi belirsin bide özellikle sanırım ağustosta başvuranlara cevaplar gelmeye başlamıştır acaba tr den o ağustosta başvurup hala bekleyen varmı bunları öğrenirsekbizim gibi bekleyenlere büyük moral olur ben tüm geişmeleri burdan yazıcam selamlar
evet arkadaşlar kader arkadaşlığı denilen yer işte burası diyorum herkesin bir veya birden fazla derdi sorunu ümitsizliği var

bende 17 temmuzda evlendim eşim 26 ağustosda hollandaya gitti bundan 1 ay önce belediyeye evlilik için başvurduk formül a ve b yi istedi eşim gönderdim hemen bize belediyeden hala mektup falan gelmedi fakat eşim belediyey gidip baktığında bilgisayarda evli olarak gözüküyomuşuz ne iştir anlamadım

ayrıca sınava geçen hafta girdim ve kazandım şimdi eşimin işe girmesi gerekiyo bekliyoruz hala yani anlayacağınız biz daha vizeye bile başvuramadık allah hayırlısını versin ne stresli bi işmiş bu ben anlamadım evleniyosun ama yuva kavramı diye bişey yok ortada sadece bürokrasiyle boğuşmakla geçecek heralde bizlerin evliliği.artı o kadar ayrı geçen süre bizden hayatımızdan gidiyo bunu düşünen bi ind görevlisi yokmu allahım bunlara hiç vicdan vermemişmi ben merak ediyorum acaba onları eşlerindenailelerinden kısa süre dahi ayırsalar hesaplarına gelecekmi biz hakkımız olmayan bişeyi istemiyoruzki hakkımız olanı istiyoruz hollanda anayasasındaki 3,maddede aile kavramına verdikleri önemi belirtiyolar bu yasayı bizler türkiyeden kabul etmedikki mademkendileri kabul ettiler neden yasalarına sahip çıkmıyolar

neysebiraz içimi döktüm arkadaşlar allah hepimize sabır versin
arkadaşlar sorunları okudum ve çok üzüldüm benimki en normal geçeni galiba..ama üzülmeyin eninde sonunda hepsi düzelecek..bakın ben hala burdayım daha gitmedim bile...vizem öyleeee duruyor.

biz mvv için nl den başvuru yaptık. 24 ağustosta

28 eylülde pozitif cevap aldık..bu arada 830 euro yatırılıyor sizde ankarayı arayıp vizenizin gelip gelmediğini soruyorsunuz gelmişse randevu için arıyorsunuz. bu da aradaki süre kadar sürüyor işte.8 ekimde randevu için aradım 18 ytl kk ile ödeme yaptım ve 10 ekim saat 11 için randevu aldım.mvv başvuru formu ,benim ve eşimin pasaport fotokopileri,formül b yi istediler hepsini götürdüm.

konsoloslukta bu evrakları verdim bana 3 ay giriş çıkışlı ya da 6 ay giriş çıkşsız isteyip istemediğimi sordular keşke 6 ay alsaydım ben 3 ay aldım.neyse aynı günü adres bilgilerimi ve 8 ytl kargo ücretini verdim.ertesi gün 3 aylık vize evimdeydi.

daha ayrıntılı bilgi isterseniz yazın.eşimin hazırladığı evrakları bilmiyorum.
Merhaba arkadaslar,

Ben 4 agustosta ıstanbul konsolosluguna basvurduk 82. gunde ıse red cevabını aldık.Suan sınava hazırlanıyorum,sınavı kazanırsam tekrardan basvuracagız,bu sefer Ankaradan yapmayı dusunuyoruz.Insallah bu sefer olur.

Allah hepımızın yardımcısı olsun..
BEN 10 EKİMDE GİRDİM SINAVA EŞİM 29 EKİMDE VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNDU 1 AY OLDU HALA BİŞEY YOK.Bİ ARK HİÇ Bİ EKSİGİ YOKTU 6 AYDAN SONRA RET GELDİ KIZ Bİ ANLAM VEREMİYO HİÇ Bİ EKSİK YOKTU DİYO...
sizinkilerde suremi be arkadaşlar. ben 2004 yaptım ilk başvurumu. maaşı problem yaparak red verdiler. 17 temmuz 2004 başvuru yaptık.cevap 27 eylül 2004 cevap geldi. maaşınız yetersiz olduğu için maaşınızı yükseltin veyada 1060 euro maaşla yeni bir kontratlı iş bulun diye. neyse ben bunları halletmeye çalışırken yaş kanunu girdi araya. avukatlarla soruyorum. 4 hafta süre verdiler benim dosyam içerde diye ama maalesef sonuç negatif. beklemek zorundasın diyolrlar. mecburen bekledik 2 yıl. yaş işini halletik birde bu uyum sınavı çıktı. çok şükür bügün onuda halletim kısmetse bu ayın 25 sinde bakanlığa göndereceğiz evrakları.bakalım daha ne gibi aksilikler bekliyor beni. ama artık herşeye hazırlıklıyım.hayırlısı Allahtan. Umarım benim gibi bekleyeniniz yoktur burada.Aman olmasında. alışana kadar çok zor geliyor..
arkadaşım gerçekten böyle sabırlı insanları gördükce bi daha güç geliyr bizze.bizde başlayalı 1 sene oldu ama yılmak yok.....Allah kolaylık versin hepimize...
SLM ARKADAŞLAR.BENDE SINAVI KAZANDIM AMA KORKTUGUM KADAR SINAV ZOR DEGİLMİŞ.KORKMAYA GEREK YOK.BU SİTENİN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM.AMA BUNDAN SONRA NELER YAPACAGIMI BİLMİYOM.BİLGİSİ OLAN VARSA BANA YARDIMCI OLSUN.YARDIMINIZ İÇİN TŞK

Uyari= Lutfen kuck harflerle yazi yazmaya ozen gosteriniz
Tebrikler.. Allah isa zamanda vize nasip eylsin...

Sorunun cevabi yne forum icerisinde...

Kazanip vizesini almis arkadaslar sagolsun tecrubelerini aktarmislar...

O yazilari inceleyiniz...
ben onıkı kasımda sınavı gectım yırmıbes kasımda basvuru yapıldı pasaport fotokopılerını ıstedıler gonderdım beklıyoruz..............
arkadaslar biz samenwonen vizesine basvuracaz kismetse cok kisa bir zamanda,Allahin izniyLe vizem cikarda hollandaya gidersem hollandada evlenirsek nikah yaparsak acaba samenwonen konumundan cikmis gorunurmuyuz,cikmis olurmuyuz yanii,herkese cok tsklerr,selametleeeee

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol