Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

sabir tasi olsa catlar

Yorum için giriş yap 9 mesaj · 3.533 görüntülenme
brrnyksl------------------

bende engin tecrubelerimi aktarayim size .6-7 temmuzda indden dosyaniz isleme alinmistir diye mektup geldi . 26 haziranda evraklari teslim etmistik cunku .belediyeden evliligimizin onaylanma islemlerini felan biz 2 ay onceden halletmistik alahtan . neyse

hesaplarimda yanilmiyorsam 3 ay doldu bizim vize basurusunda . arada sirada bir mektup geliyormus esime arastirmalar icin 13 hafta ek sure daha gerekli diye. ah bu 13 hafta istekleri hic bitmedi bizde. 2-3 haftaya bir geliyormus bu mektup bize. he altindada soyle yaziyor eger vizeniz geldiyse kayda almayin bu mektubu cunku sistemden otomatik yollaniliyor diye. bir kac arkadasma sordum size bu sekilde mektuplar geldimi diye hic duymadik bile diyorlar. ilk denemelerini bizim ustumuzdemi yapiyor acaba ind. yoksa buda bir yildirma politikasimi . cunku esimde bende bu mektuplardan pisikolojimiz bozuldu . inancimizi yitirmeye basladik .

9cu ayda bize yeni bir mektup gondermisler maas evraklarinizin yenilerini gonderin diye ama elimize gecmedi

esim her hafta taciz edercesine aradigi halde bu mektubu gonderdiklerini bize tam 1 ay sonra haber verdiler . ve bizim bu mektubu almadigimiz soyledigimiz icin ,ki allahtan insafada geldiler galiba bu arada o mektubu gecen hafta yeniden gondermisler

mektup aynen soyle, mvv basvurusunda nl deki esinizden istenen butun maas kagitlari belediye kayitlari sigorta kayitlari falan hepsini yeniden istiyorlar

ölürmüsün öldürümüsün . be adamlar biz zaten size bunlari eksiksiz yollamistik il ketapta. yok eksik evrak var deseler anlicam . ama ellerindeki mevcut belgeleri bile yeniden istediler . ve benim bildigim kadariyla zaten o belgelerin 3 ay gecerliligi vardi . 3 ay dolmadan yenilenmesini istedir

vardir bundad hayir dedik. simdi esim yeniden isyeri kontrati maas kagitlari banka kagitlari falan toparlamaya calisiyor

ha bu arada neden bu kadar uzun suruyor diye birkac defa arayinca karsinizdaki kisi pervasizca isterseniz esinizi getirme isteginizden vazgecme hakkina sahipsiiz diyorlar

yok toplu olarak insan haklarina dava acalim bence

evliligimi doya doya yasayamicam ben bunlarin irkciliklari yuzunden gibi geliyor bana.

halbuki benim derdim nl de yasamak degilki ben ulkemden cok cok memnunum . ben sadece sevdigim adamla hayati yasamak istiyorum

oooofffff offffffff sabir

ceal--------

arkadaşımokuyunca üzüldüm.ama vazgeçmek yok onlar istediklerin yapsınlar.benimde bu maratona başlayalı tam 1 sene oldu ve hala burda türkiyede sevdiğimden eşimden ayrıyım.bu aralar sınava hazırlanıyordum geçen sene.kasım ayında nikahımız kıyıldı ben ocak ayında sınavı kazandım,nisan ayında başvuru yaptık düğünüme 1 ay kala yani 2,5 ay sonra kontrat yüzünden red cavabı geldi.düğünden sonra eşim nl ye döndü ve 2 aydır da eşimin iş yeri kontratı yapmıyor bekletiyor bakalım ne zamana kadar beklicezzzz.benim sabrım taşmak üzereeee.ALLAH yardımcımız olsun.

elif----------

arkadaşım bende çok üzüldüm..yani böle elimiz kolumuz da bağlı, çok sinir bozucu bi durum..onların keyfini beklioruzz..yeni yeni çalışmalar yapıolar üzerimizde galiba..senin olayın,benim bakanlık!!!!bilmiorum..allah hepimize sabır versin...
evet elif elimiz kolumuz bağlı gelecek bir mutlu haber benden ve ya sizden mutlu ediyor inan ki sadece hayatımı buraya endexledim inan ki sizler anlıyorsunuz sadece başka anlayan da yok.bu arada dün eşimi aradaım biz istek yapınca erken çıkabilir dedi daha önce çünkü belediye eblilii onaylamış çok şükür iki aydır aldığım en iyi haber buydu... tab iisteği yapabilirsek..bunu bide uğur abiye sormam lazım.neyse hakkımızda herşeyim hayırlısı inşallah elif, el lobo,başka var mı bekleyen
hadi hayırlısı arkadaşım..inş erken çıkar..yaparsınız allah'ın izniyle..sen gönlünü ferah tut..güsel düşünelim ki güsel şeyler olsun..(bunu sölüorum ama bir de bana sor)..evlendik ama eşlerimiz yanımızda yok..kim görse beni hep aynı soru..!ne zaman gidiosun?sen daha gitmedin mi?yani bunlara cevap vermekten sıkıldım artık..çünki insanlara hayır,hala gidemedim derken her seferinde içim acıo..ayrılık çok zor..çok üzülüorum..allahım kakkımızda hayırlısını versin..
evet elif benimde en çok karşılaştığım sorular da onlar yalnız değilsin merak etme.herkez böyle acır gibi bakıyor ya insan mahvoluyor.bayram dolayısıyla herkesi gördüm ve herkes de aynı soru.artık boynuma bir yazı asacağım gidemedim hala burdayım gördüünüz gibi diye nasıl fikir ama:)bence deneyin ben yapmayı düşünüyorum yani...neyse bu zaman aralığında arkadaşlar bizde değerlendirelim elif he ne dersini z.hollandaca öğrenebiliriz mesela hergün bir konu beraber çalışabliriz yani ben bugün şunu çalışrın sizde bunu çalışın gibi yani nasıl olsa biz allahın izniyele bz bu dili öğreneceğiz oraya gidince kolaylık olur oraya gidince hem kafamız dağılmış olur.ben çok fazla birbilgim yo ve öğrendiklerimide unuttum 1 sene oluyor sınava gireli a.e.o
tabi olur arkadaşım..hatta süper olur..hiç deilse gidene kadar kendimizi geliştiririz..bizim için daha kolay olur..evet ben de bayram dolayısıyla herkesi gördüm..bazıları aa sen ne zaman geldin diye sordular.ama bilmiolar kii..daha gidemedim..çok sinir bozucu bir durum..çalışalım arkadaşlar..sınavı geçtik diye kendimizi bırakmayalım..asıl iş bundan sora başlıo..hadi herkes okula.. :lol:
elif nerden başalayalım nasıl yapalım bilmiyorum ama dilbilgisi bölümden başlayabiliriz.benim baktığım 2 site var onlarda çok güzel şuanda kelime çalışmaları yapıyorum ben dilbilgisine hiç bakmadım.hollandalılar uğraşsın dursun bizimle baş edemeyecekler.sevginin gücünü görecekler değilmi eliff.hadi herkese kolay gelsina.e.o
arkadaşım artık başlayalım bi şekilde..onlara yenilmediğimizi gösterelim..biz onlardan deil,onlar bizden korksun..!! gösterelim onlara ne kadar güçlü olduğumuzu..
biz aslında onlara yenilmiyoruz yani yenilenleri kastediyorum

aslında yenilenler sabırlarına ve kendilerine yeniliyolar arkadaşlar sabir taşı olsa çatlar adlı başlık altına yazıyorum ve diyorumki sabır sabır sabır
arkadaşlar ben 11 08 2004 senesinde KAYDOLDUM ben evlendikten 1 ay sonra yaş sınırı geldi 21 ben yeni 17 bitirmiştim ardından yaş tamam dedik sınav cıktı eee sınava da girdim kazandım şimdi istek bekliyorum ev cıkmış eşime begenmemiş bidaha yazıldı şimdide 8 aylık oglum oldu eşimden ayrı 4CÜ seneme başladım harap oldu yıllarım sabır kalmadı demek istemiyorum daha cok sabır edecemiz günler geride nl gidince daha farklı kanun ve yasalar bizi bekliyor ne kadarda yıpransamda sabırdan başka care yok allah büyük COCUM DOGDUKTAN SONRADA EŞİM COCUMUZU BELEDİYEYE VE GEREKLİ YERLERE BİLDİRDİ ARADAN 1 AY GECTİ KRALİYETE AYİT GÖREVLİ GELDİ COCUMUZUN OLUP OLMADANA NE ZAMAN NERDE DOGDUNA BABASININ İLGİLENİP İLGİLENMEDİNE DAHADA BÖYLE COK CANSIKICI SORULAR SORDU GİTTİ adanların ırkcılık yaptıkları cok belli ve saklamıyorlarda ne zamana kadar böyle gider bilinmez ama ben türküm BENİM GİBİ OLANLAR VARSA ONLARINDA YAZILRINI MERAKLA BEKLİYORUM CÜNKÜ YANLIZ OLMADIMI BİLMEK GÜZEL

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol