merhaba arkadaşlar
samenwonen olarak basvuru yapmak istıyoruz benim türkiyeden hangi evrakları hazırlamam gerekıyo biraz biliyorum ama emin olmak için soruyorum.
aldıgım evrakları tercume ettirmem gerekıyormu tercumana yada baska ne gibi işlemler yapmam gerekıyo.teşekürlerederim.
(samenwonen) bu konu hakında bilgisi olan varmı
Türkiye' den eşime gönderdiklerim
1- Pasaportumun BÜTÜN sayfalarının fotokopisi
2- Doğum Kayıt Belgesi (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok çok dilli zaten)
3- Evlenme ehliyet belgesi (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok çok dilli zaten)
4- Vukaatlı Nüfus Kaydı Örneği (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok ekstra verilen evrak)
5- Sinav Sonuc Belgesinin fotokopisi ;
ve belirtmek istediğim Evlenme ehliyet belgesini eşinizin yurt dışından göndereceği oturum kartı ve kimliğini yeminli tercümandan tercüme ettirip notere onaylatmaları lağzım. Ancak öyle verirler belgeyi
ve Valilik size apostil yaptıracaktır ancak valilik bağzı ülkelerle anblaşma yaptığımız icin apostil yapmıyoruz anlaşma gereği dedi ve gerçektende gerek olmuyor ancak IND bağzen problem yaratabiliyor biraz ısrar ederseniz valilikten yaparlar apostili.
1- Pasaportumun BÜTÜN sayfalarının fotokopisi
2- Doğum Kayıt Belgesi (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok çok dilli zaten)
3- Evlenme ehliyet belgesi (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok çok dilli zaten)
4- Vukaatlı Nüfus Kaydı Örneği (apostil muhurlu)(Tercümeye gerek yok ekstra verilen evrak)
5- Sinav Sonuc Belgesinin fotokopisi ;
ve belirtmek istediğim Evlenme ehliyet belgesini eşinizin yurt dışından göndereceği oturum kartı ve kimliğini yeminli tercümandan tercüme ettirip notere onaylatmaları lağzım. Ancak öyle verirler belgeyi
ve Valilik size apostil yaptıracaktır ancak valilik bağzı ülkelerle anblaşma yaptığımız icin apostil yapmıyoruz anlaşma gereği dedi ve gerçektende gerek olmuyor ancak IND bağzen problem yaratabiliyor biraz ısrar ederseniz valilikten yaparlar apostili.
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için evlenme ehliyet belgesini eşim içindemi almam gerekiyo
evlenme ehliyet belgesi söyle birşey senin tr de bekar olduğunu eşinin bekar olduğunu ve birlikte evleneceğinizi gösteriyor ikinizinde bilgileri oluyor o evrakta , eşin icin ekstra almıyorsun sadece o belgeyi alabilmen için eşinin göndereceği o evraklar gerekli.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol