Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Samenwonen Kim Yardımcı olabilir?

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 6.830 görüntülenme
Bizde samenwonen yaptık arkadaşım.Ayrıntıları ile anlatacağım.
erkan arkadasin yazisini bekliyorum. kolay gelsin..
ben bildiğim kadarıyla anlatayım.

1- aile birleşimine başvuru işlemleri sınav ile başlıyor. yani tüm şartlar yerinde de olsa, sınavı geçmeniz gerek işlemleri başlatabilmek için.

2- vize işlemlerini kısaltmak için, öncelikle vize almanıza çok bariz bir engel olmamalı, (eşlerden her ikisi de 21 yaşını tamamlamış olmalı (ay ve gün olarak da), hollanda'daki eşin maaşının yeterli olması. ve kontratla ya da işyeriyle ilgili ayrıntıların yeterli olması. (eşiniz madem hollandalı, ind sitesinde tüm ayrıntılarıyla bilgiler yer almakta.)

3- dediğim gibi ind sitesinde tüm ayrıntılar mevcut. herkesin durumu farklı olduğu için oradaki bilgileri dikkatle inceleyip size uyan evrakları hazırlamanız gerekli. aslında nüfustan alınan belgeler, sınav sonuç belgesi, pasaport fotokopileri, fotoğraf vs. bunlar standart belgeler. fakat genelde redde ya da eksik evraka sebep olan şeyler hollandadaki eşin hollandadan edindiği belgelerden kaynaklanıyor. o yüzden en sağlıklısı hollandadaki eşin bu belgeleri resmi yollardan öğrenip ona göre edinmesi.

4- en başta söylediğimiz gibi sınavı geçmeniz gerek öncelikle. fakat siz sınava hazırlanırken eşiniz de bir taraftna maaş ve kontrat ile ilgili sorunları varsa onları düzeltebilir, böylece fazla zaman kaybetmezsiniz.

5- samenwonen de kayıt yaptırması gerekmiyor, sanırım.

6- sınavı geçemezseniz sınav parası yanıyor, fakat vize için her başvuruda ayrı ayrı para ödenmiyor. 830 euro illa ki ödencek, ya başta ya sonda. türkiyeden başvurunca 830 euro başta ödeniyor. red gelirse bir kez daha ödemiyorsunuz, itiraz ediyorsunuz, ya da eksik evrakları yolluyorsunuz, dosyanız kapanmıyor. yani her reddedişte tekrar para yatacak diye birşey yok.

7- başvurunun türkiyeden mi hollandadan mı yapılmasının daha avantajlı olduğu hep tartışılıyor. şöyle bir durum var, başvuruyu türkiyeden yaparsanız parayı önce yatırıyorsunuz. türkiyedeki eş her red'de ya da eksik evrakta konsolosluğa gitmiyor, başvurduktan sonra ta ki vizesini alıncaya kadar konsoloslukta işi olmuyor.türkiyeden başvurunun uzun sürdügü iddia ediliyor, fakat ben bu uzun sürenin göze alınması taraftarıyım, ne kadar uzun sürebilir ki. en fazla evrakların ankaradan ind'ye ulaşacağı süre kadar uzun sürer. fakat bunun yanında itiraz etme ve eksik evrakları tamamlama şansınız var. hollandadan başvuru yaparsanız parayı vize çıkınca ödüyorsunuz. daha doğrusu vize alabilir tavsiyesi çıkınca. fakat red gelirse itiraz etme hakkınız yok.

umarım yardımcı olmuşumdur.
yasal sorumluluk açısından hiçbir fark yok. evlilikte hangi belgeler isteniyorsa, samenwonenda da aynıları isteniyor. sadece evliyseniz evlenme cüzdanı, samenwonen yapıyorsanız evlenme ehliyet belgesi ya da her ikinizin de bekar olduğuna dair belge. zaten hollandaya gidince partnerinizle aynı adreste belediyeye kayıt yaptıracaksınız. ve daha sonra takip edeceğiniz tüm işlemler evlilerin izledikleri yolla aynı olacak.
Kusura bakmayın arkadaşım ancak gelebildim.Ama helin zaten pek çoğunu yazmış.Ben onlara ekleme yapayım.Evet uyum sınavını kazanmanız şart samenwonen için.Sınav için inburgeringsformulier.minbuzamail.nl sitesinden de başvuru yapabilirsiniz.Eşiniz bu sitedeki formülleri doldurmalı (sınava gireceği yer her ikinizin ad soyad doğum tarihleri,adresleri, pasaport no v.s) göndermeli.Çok daha basit ve pratik bir yöntemdir bu.Sonra hemen bir onay maili gelir IND den.Onay mailindeki linki tıklarsanız bir mail daha gelir İND den.Eşinizin mail adresine gelecek olan bu ikinci mailde banka hesap numarası ve kenmerk numarasıda olur.İkisinide bir yere yanlışsız kaydediniz.Banka hesap numarasına(Rabobanka) parayı yatırırken (350 euro) kenmerk numarasını da girmeyi unutmayınız.Tüm bu işlemleri internet üzerinden basitçe yapılabilirsiniz .Sonra (bir iki gün içinde)eşinize paranın yatmış olduğunu bildiren bir mail daha gelir.Gelen mailde Hollanda konsolosluğu yada Büyük elçiliğinden sınav için randevu alabilirsiniz derler.Sınava gireceğiniz konsolosluktan sınav tarihi ve saati için telefonla randevu alırsınız (Konsolosluk tel numaralarını intenetten de öğrenebilirsiniz).Hemen sonra eşinize bir mail daha gelir.Sizin nerede hangi gün hangi saatte sınava gireceğinizi bildirirler.Bu teyit mailidir.Çünkü zaten randevu alırken size konsolosluktaki memur sınav tarihinizi bildirir.Siz müsait olduğunuz bir güne alırsınız randevunuzu.Böyle bir hakkınız var.Tabiki sizin istediğiniz tarihe bir başka arkadaşa daha önce randevu verilmemişse.

Biraz karışık anlattım ama aynen böyle işliyor intenetten sınav randevu sistemi. Samenwonen için önce sınava girmelisiniz.Helin arkadaşımın dediği gibi.Eşiniz size hollanda uyum sınavı için bir set göndermeli.Setteki cd lerden birinde Türkçe olarak Hollanda hakkında bilgi ve sınavın nasıl yapılcağına dair bir film var.İlk önce o filmi seyrediniz.

Devamını anlatacağım saygılar :)
samenwonen yada evlilik yoluyla vizenin daha kolay çıkması diye bir prosedür olduğunu zannetmiyorum.Ancak yaygın kanaat samenwonen isteğinin daha çabuk sonuçlandığı yönündedir.Ayrıca samenwonen başvurusunda vize çıkana kadar belediyeye kayıt yaptırmanıza gerek yoktur.

Bu arada benim samenwonen için sınav ve vize işlem tarihlerim;Lütfen dua ediniz vize tr ye çabuk gelsin.

16.9. 2007 sınav için başvuru (internetten) :o

16.10.2007 sınav için randevu

05.11.2007 sınava girdim.

06.11.2007 sınavı geçtim. :)

03.01.2008 tr den başvuru

17.01.2008 işleme alındı mektubu

28.01.2008 eksik evrak teslimi

29.02.2008 ind den olumlu görüş mektubu :)
evet sonunda dün istanbul konsolosluğuna gelmiş vize duanız için teşekkürler.

16.9. 2007 sınav için başvuru (internetten) :o

16.10.2007 sınav için randevu

05.11.2007 sınava girdim.

06.11.2007 sınavı geçtim. :)

03.01.2008 tr den başvuru

17.01.2008 işleme alındı mektubu

28.01.2008 eksik evrak teslimi

29.02.2008 ind den olumlu görüş mektubu

03.03.2008 mutlu haber İstanbul turkije ye gelmiş vize !!!!!!!!!! :D
15 marttan sonra resimli bölümden 50 soru sorulacakmış.Ama bunlar söylenti.Bakalım ne derece doğru.!!!!!
Bu alacagımız evlenme ehliyet belgesini nerde kime çeviri yaptıracagız.Ayrıca ilçelerde kaymakam onayı valilik yerine geçerli olurmu?
Evlenme ehliyet belgesini nüfustan uluslararası alırsanız çevirtmenize gerek yoktur.Belgeyi aldıktan sonra o yerin kaymakamlığına gidip apostil ettiriniz.
selam arkadaslar.bende samewonen ıle turkıyeden basvurdum.size bi sorum olacaktı.aranızda hollandadaki esi dukkan sahıbı olan varmı:?benım esım dukkan sahıbı. bı arkadası senın kagıtlarını daha cok ıncelemeye alırlar demıs :( o yuzden uzgunuz bıraz.bana bu konuda yardımcı olacak arkadas varsa sımdıden tesekkurler.bu arada bız butun kagıtlarımızı 13. 02. 2008 tarıhınde ıcerı verdık.ve gecen hafta esım aradıgında en son onaylancak yerde bızden cıktı demısler. sizce bu ıyı habermı? :roll: hepımıze allah yardım etsın :geek:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol