arkadaşlar 13 şubat tarihinde vizeye başvuracağım. turkiyeden başvuruyoruz ve bildiğim kadarıyla ben başvurduktan sonra partnerime hollandadan bilgi gelecek ve o da ordan işlemlere başlayacak.
ama farklı biliyorsam, doğru olanı belirtirseniz sevinirim.
randevu tarihini belirten mailde belgeler yazmakta.
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmalı.
2. [ ] Başvuru formu
3. [ ] 2 adet orijinal vesikalık fotoğraf.
4. [ ] Geçerli pasaport
5. [ ] Pasaportun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopisi.
6. [ ] Var ise, eski pasaportlar sunulmalı.
7. [ ] 6 aydan eski olmayan, Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi.
8. [ ] Eşin veya Partnerin, pasaportunun Tüm yazılı ve damgalı sayfaların fotokopisi.
9. [ ] 6 aydan eski olmayan Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi.
10. [ ] 6 aydan eski olmayan Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi aslı ve fotokopisi.
11. [ ] Yerleşim Temel Bilgi Sınavını kazanmış olduğunuza dair sonuç belgesinin fotokopisi.
benim bu konudaki sorularım şunlar olacak.
- başvuru formunu nasıl ve nerede dolduruyoruz? konsolosluktamı dolduruyoruz yoksa önceden internetten felan mı?
- geçerli pasaport derken, benim şu an temmuza kadar geçerli pasaportum. bu geçerli mi ?
- uluslararası doğum kayıt belgesini alacağım nufus müdürlüğünden ama partneriminkini de götürmeli miyim?
- partnerimin pasaportu yokmuş. hollanda kimliği var. bu oluyor mu yoksa pasaport mu çıkarmalı ?
- toplu nufün kayır örneği ve Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi partneriminkini de götürmeli miyim? birde nereden alınıyo bu belgeler?
- yani ben sadece benimle ilgili olan belgeleri mi götürmeliyim?
- ayrıca pasaportun hersayfasının fotokopisi hakkında söylence vardı. hangisi doğru? 1. 2. ve son sayfa mı yoksa bütün pasaport fotokopisi mi ?
samenwonen vize başvurusu için gerekli belgeler?
arkadaşlar 13 şubat tarihinde vizeye başvuracağım. turkiyeden başvuruyoruz ve bildiğim kadarıyla ben başvurduktan sonra partnerime hollandadan bilgi gelecek ve o da ordan işlemlere başlayacak.
ama farklı biliyorsam, doğru olanı belirtirseniz sevinirim.
randevu tarihini belirten mailde belgeler yazmakta.
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmalı.
2. [ ] Başvuru formu
3. [ ] 2 adet orijinal vesikalık fotoğraf.
4. [ ] Geçerli pasaport
5. [ ] Pasaportun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopisi.
6. [ ] Var ise, eski pasaportlar sunulmalı.
7. [ ] 6 aydan eski olmayan, Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi.
8. [ ] Eşin veya Partnerin, pasaportunun Tüm yazılı ve damgalı sayfaların fotokopisi.
9. [ ] 6 aydan eski olmayan Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi.
10. [ ] 6 aydan eski olmayan Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi aslı ve fotokopisi.
11. [ ] Yerleşim Temel Bilgi Sınavını kazanmış olduğunuza dair sonuç belgesinin fotokopisi.
benim bu konudaki sorularım şunlar olacak.
- başvuru formunu nasıl ve nerede dolduruyoruz? konsolosluktamı dolduruyoruz yoksa önceden internetten felan mı? konsolosluktan alip dolduruyorsun orada yardim ediyorlar
- geçerli pasaport derken, benim şu an temmuza kadar geçerli pasaportum. bu geçerli mi ?eger uzatma imkanin varsa uzat her ihtimali dusunmek lazim temmuza kadar vize alimin uzarsa bu sefer pasaportun suresi yetmedi derler. 3 yil uzatirsan isin kolaylasir.
- uluslararası doğum kayıt belgesini alacağım nufus müdürlüğünden ama partneriminkini de götürmeli miyim?partnerinkini zaten vermezler kendisi olmadan sen kendininkini al yeterli. kaymakamlik veya valiliktende apositle yaptir.
--partnerimin pasaportu yokmuş. hollanda kimliği var. bu oluyor mu yoksa pasaport mu çıkarmalı ?evet kimligi olur gerek yok pasaport cikarmasina.
- toplu nufün kayır örneği ve Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi partneriminkini de götürmeli miyim? birde nereden alınıyo bu belgeler?bu belgeler nufus mudurlugunden aliniyor. nufustan kendi belgelerini alirsin baskasinin belgelerini vermezler sahsin kendisi olmadan hele bide evlenme ehliyet belgesi.
- yani ben sadece benimle ilgili olan belgeleri mi götürmeliyim?evet kendinle ait olanlari goturecen
- ayrıca pasaportun hersayfasının fotokopisi hakkında söylence vardı. hangisi doğru? 1. 2. ve son sayfa mı yoksa bütün pasaport fotokopisi mi ?tum sayfalarini cektir sadece 1. ve 2. sayfalari degil. bi arkadas ret almisti tum sayfalari cektirmedigi icin formu incelersen bulursun.
kolay gelsin arkadasim umarim yardimci olmusuzdur
fyesil lütfen benim sorumada bir bilgi ulaştırırmısın takıldım kaldım ya kimseden cevap alamıyorum :(
fyesil arkadaşım, toplu nufün kayıt örneği ve Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi ' lerine de apostil yaptırıyor muyuz? yani şunu demek istiyorum :) apostil hangi belgelere yaptırıyoruz ?
fyesil arkadaşım, toplu nufün kayıt örneği ve Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi ' lerine de apostil yaptırıyor muyuz? yani şunu demek istiyorum :) apostil hangi belgelere yaptırıyoruz ?
yaparlarsa yaptir ama normalde ben basvururken hic birine apositle yaptirmamistim. vizemde 15 gunde cikti ama bu ind ne yapacagi belli olmaz o yuzden sen yaptir nufustan aldigin belgelere.
Merhaba arkadaşlar;
Önecelikle herkese kolay gelsin Allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum. Ben daha sınav sonucumu dün aldım partnerim başvuruyu hollandadan yapacak. Yalnız bir iki nokta var aklıma takılan ben daha önce evliydim dolayısıyla önceki soyadıma ait de bir pasaportum var şu an geçersiz ama başvuru yaparken yeni pasaportumla birlikte eski soyadımla olan pasaportumu da vermelimiyim. Sabıka kaydı filan gerekiyor mu. Partnerim bana sadece doğum kayıt örneği pasaport fotokopisi resim göndermemin yeterli olacağını söyledi. Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
Önecelikle herkese kolay gelsin Allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum. Ben daha sınav sonucumu dün aldım partnerim başvuruyu hollandadan yapacak. Yalnız bir iki nokta var aklıma takılan ben daha önce evliydim dolayısıyla önceki soyadıma ait de bir pasaportum var şu an geçersiz ama başvuru yaparken yeni pasaportumla birlikte eski soyadımla olan pasaportumu da vermelimiyim. Sabıka kaydı filan gerekiyor mu. Partnerim bana sadece doğum kayıt örneği pasaport fotokopisi resim göndermemin yeterli olacağını söyledi. Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
arkadaşım eski pasaportuna gerek yok, yenisini çıkardığın için o zaten geçerli değildir. sabıka kaydı falan da istemiyorlar. kolay gelsin.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol