selamlar arkadaslar, forumda baktim ama goremedim, evlilik olmadan gideceklerden ind hangi belgeleri istiyor acaba bileniniz varmi? formul a ve b ve nufus kayit ornegi deniyor, bunlar evlilikle gidenler icin mi yoksa samewonen olarak basvuru yapacaklarda mi ayni belgeleri hazirlamak durumundalar, paylastiginiz bilgileriniz icin tesekkurler
samewonen, evlilik olmadan basvurada istenen belgeler
Turkiye'den Hollandaya Gonderdiklerim:
1- Pasaportumun Bütün sayfalarının fotokopisi
2- Doğum kayıt örneği (apostil muhurlu)(çok dilli tercümeye gerek yok)
3- Evlenme ehliyet belgesi (apostil muhurlu) (çok dilli tercümeye gerek yok)
4- Vukaatlı Nüfus kaydı örneği (apostil muhurlu) (tercümeye gerek yok ekstra bi evrak)
5- Sinav Sonuc Belgemin Fotokopisi
Hollanda'ya göndereceğiniz evraklar bunlar , belirtmek istediğim 2 nokta var.
Birincisi , bağzı ülkelerle anlaşmamız gereği apostil yaptırılmaya ihtiyaç duyulmuyor ve T.C Valilikleri yapmaya biliyor , ancak IND herhangi bi problem yaratır diye Valilikten görüşülerek apostil yaptırabiliyorsunuz biraz ısrarla. İkinci olarak Türkiye'den evlenme ehliyet belgesini alırken Hollanda'dan eşinizin size ; Oturum kartı ve ID (Kimliğinin) fotokopisini göndermesi gerekli ve siz o evrakları alıp yeminli tercümandan tercüme ettirip notere onaylatmanız gerekmektedir bu işlemleri yaptıktan sonra size evlenme ehliyet belgesini veriyorlar.
Not: Bununla ilgili bir çok konu bulunmakta forumda ama bulamamış olabilirsiniz düşüncesiyle tekrar yazdım iyi günler umarım en kısa sürede vizeniz çıkar.
1- Pasaportumun Bütün sayfalarının fotokopisi
2- Doğum kayıt örneği (apostil muhurlu)(çok dilli tercümeye gerek yok)
3- Evlenme ehliyet belgesi (apostil muhurlu) (çok dilli tercümeye gerek yok)
4- Vukaatlı Nüfus kaydı örneği (apostil muhurlu) (tercümeye gerek yok ekstra bi evrak)
5- Sinav Sonuc Belgemin Fotokopisi
Hollanda'ya göndereceğiniz evraklar bunlar , belirtmek istediğim 2 nokta var.
Birincisi , bağzı ülkelerle anlaşmamız gereği apostil yaptırılmaya ihtiyaç duyulmuyor ve T.C Valilikleri yapmaya biliyor , ancak IND herhangi bi problem yaratır diye Valilikten görüşülerek apostil yaptırabiliyorsunuz biraz ısrarla. İkinci olarak Türkiye'den evlenme ehliyet belgesini alırken Hollanda'dan eşinizin size ; Oturum kartı ve ID (Kimliğinin) fotokopisini göndermesi gerekli ve siz o evrakları alıp yeminli tercümandan tercüme ettirip notere onaylatmanız gerekmektedir bu işlemleri yaptıktan sonra size evlenme ehliyet belgesini veriyorlar.
Not: Bununla ilgili bir çok konu bulunmakta forumda ama bulamamış olabilirsiniz düşüncesiyle tekrar yazdım iyi günler umarım en kısa sürede vizeniz çıkar.
saolasin adiyaman kardesim, ins. senin vizende cikar en kisa zmanda..
bu arada son olarak, bu apostil denen sey belgenin orjinaline mi yapiliyor yoksa fotokopisine mi?
bu arada son olarak, bu apostil denen sey belgenin orjinaline mi yapiliyor yoksa fotokopisine mi?
orjinaline yapılıyor , amacıda uluslar arası geçerli olması için yapılan birşey umarım kardesim hepimizin kısa zamanda çıkar.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol