eşim mayıs ayında hollandadan aile birleşim vizesi için muracaat etti. mayısın 20 sinde eşime eve mektup geldi işleminiz kagıtlarınız geldi, işleme alındı, 4 agustos gununu verdiler son olarak.
haziran ayının ilk haftasına kadar 3 ya da 4 kez aradı eksik var mı diye yok dediler. haziranın 2. haftasından sonra hemen hemen her gun aradı tam 7 hafta ve hergun . eksik yok işlem tamam dediler bekleyin. 7 hafta sebepsiz bekledik . temmuzun 10 unda istememeleri gereken hesapta olmayan haziran ayı bodrosunu istediler eşim gönderdi. çünkü biz mayıs ayında muracaatta bulunduk. mayıs ve haziran ayları maaş bodrosunu veremezdik zaten gelecek ayların maaş bodrosunu kimse alamıyor bildiğiniz gibi. her neyse daha sonra ki aramalarda aralık ayı maaşının yetersiz oldugunu 30 euro eksik oldugunu belirttiler eşim konuştu. taktılar aralık ayı maaşına. şimdi de bu nedenle red geldi. bir kere tum evraklarımız tamdı. hala da eksik yok. eşim ekstra evrak olarak sorun çıkmasın diye istemedikleri aralık ve ocak ayı bodrolarını da fazladan gönderdi. aralık ayı maaş kağıdına bakmaları anlamsız. ayrıca hadi baktınız diyelim. aralık 2008 maaş bodrosu için 2009 temmuz ayının İND nin istediği miktara bakmaları (kusura bakmasın kimse ) piçlikten başka bir şey değil. çünkü ocak ve temmuz 2009 aylarında 2 kez miktar arttırdılar. nasıl olur 30 euro eksik dersiniz. böyle saçma şey olmaz olamaz ya..................deliye memleket yönettirirsen böyle yönetir ne olacak...............
SEBEPSİZ RED GELDİ
şikayet et.... eşim 1 hafta kalana kadar gönderilmeyen eksik evrak için şikayetde bulundu dava acacak siz de acın .. enişte ordan avukata basvursun kazanır ... hem o arada geri adım atabilirler de
ilgin için tşkler. ancak eksik evrak demediler ki. istemedikleri aralık ayı maaşından dolayı red verdiler kısaca
iyide siz mayısda basvurdunuz en az 2-3 ayı istiyorlar size niye 6-7 aylık onu anlamış degilim
ah ben de bir anlasaydım . eşim fazladan koymuş onlar da taktılar aralık maaşı diye işte........
kusura bakma ama boyle olmasina esin sebep olmus.
ne geregi var taaa aralik bordrosunuda vermeye. 2008e ait eski evrak. anlamadim nasil yapar boyle hata.
selamlar.
ne geregi var taaa aralik bordrosunuda vermeye. 2008e ait eski evrak. anlamadim nasil yapar boyle hata.
selamlar.
sonuçta ne farkeder ki fazla evrak konması da sorun oldu. ama red vermelerinin sebebi eksik evrak değil. istememelerine ragmen gönderdiğimiz aralık ayı maaşı 30 euro eksik çıkmış açıkça yazmışlar. eşim baktı aralık ayı maaşı 1554 neto . tel açtı. yanlışlık olmuş dediler ama henüz bir haber alamadım eşim eve daha gelmedi.
eşim konuşmuş ordaki kişi yabancı düşmanı galiba. hep terslemiş eşim de çok sert konuşmuş. hala aralık ayı maaşı demiş eşim de iyi bak göremediysen göz dokturana git demiş sonra da ii şanslar dileyerek telefonu kapatmış. bu yaz gidemeyeceğim kesinleşti. vize işini şimdilik askıya aldık. inşallah bir haftaya kadar parayı yatırın diye makbuz gelmez. çünkü eşim avukattan randevü almış. gerekli yasal yollara başvuracağız. avukata o kişi ve kurum hakkında tazminat davası bile açmayı düşünüyoruz. avukatın turk olmasını istiyorum. haklıysak sonuna kadar devam yılmak yok vize sonrada çıksa farketmez.
DEgerli iNsanlar
Duzenli Banka maas girdigini Belirten Aylik Gelir ve bununla birlikde UNUTMAYINIZ
Duzenli Banka maas girdigini Belirten Aylik Gelir ve bununla birlikde UNUTMAYINIZ
arar abim zaten geriye dönük 3 aylık salaris istiyorlar.Oradaki dwaas en stom memur yüzünden olmuş olay.arkadaş dava açarsa ki iyi bir avukatın takip etmesi lazım yüklü miktarda tazminat kazanırlar.biraz zaman alır ama beklemeye kesinlikle değer.mahkemede rechters in erkişiye neden fazla evrak gönderdin bre schat diyecek hali yok herhalde.
ben vizeyi geçtim. avukata verdiğimiz zaman olay çözülecek zaten ama ben hollandaya gidemeyeceğim o başka. ahklıysak zaten sonuna kadar devam. öyle yapılmaz böyle yapılır diyerekten.
fazla evrak konusunda erkan senin dediğin gibi problem yapacaklarını ummuyorum öyle olsa elimizde 5 sayfa ind nin göndermiş olduğu red yazısın da belirtirlerdi. sadece problem aralık ayı maaşının 30 euro eksik olması demişler ancak maaş kağıdına baktığımız da net olarak tatil parası hariç 1554 euro eşimin maaşı.
aslında ben maaş kagıdını ve ind vermiş oldugu red yazsını buraya eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
fazla evrak konusunda erkan senin dediğin gibi problem yapacaklarını ummuyorum öyle olsa elimizde 5 sayfa ind nin göndermiş olduğu red yazısın da belirtirlerdi. sadece problem aralık ayı maaşının 30 euro eksik olması demişler ancak maaş kağıdına baktığımız da net olarak tatil parası hariç 1554 euro eşimin maaşı.
aslında ben maaş kagıdını ve ind vermiş oldugu red yazsını buraya eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol