Selam
ben haziran ayında 3 aylıgına turist olarak Hollanda'ya gidecem
Ve esim bu süre icinde Belçika'dan ev tutup belediyeden islemlere baslıyacak.
Bu 3 aylık süre içinde beni Belçika'ya aldırabilirmi yani Belçika'ya ordan basvuru yapabilirmiyim
ve gitmeden önce hangi evrakları temin edip götürmeliyim yanımda?
yoksa Türkiye'ye geri dönüp burdanmı basvuru yapmalıyım?
Birde ben askerliğimi yapmadım 2009 a kadar tecilli ve aö ögrencisiyim bu sorun yaratırmı
sorun yaratmazda vizemi bi şekilde alırsam askerliğim nolur 15 aymı yaparım yoksa yurtdisinda yasadıgım için 1 ay paralımı yaparım
Tesekkürler
iyi calısmalar
Sekerpınarı bana bilgi lazım lütfen!!!
Selam
Bu 3 aylık süre içinde beni Belçika'ya aldırabilirmi yani Belçika'ya ordan basvuru yapabilirmiyim
Birde ben askerliğimi yapmadım 2009 a kadar tecilli ve aö ögrencisiyim bu sorun yaratırmı
sorun yaratmazda vizemi bi şekilde alırsam askerliğim nolur 15 aymı yaparım yoksa yurtdisinda yasadıgım için 1 ay paralımı yaparım
Tesekkürler
iyi calısmalar
arkadaşım üzgünüm
şeker pınarı arkadaşımızın aşırı yoğunluk ve interneti ile problemi olduğu için kısa bi süre aramızda olmuyacak !
fakat size sadece şunu söylüyebilirim :idea:
hatırladığım kadarıyla Türkiye' den müracaat yapmanız gerekiyor .
kolay gele ;)
http://www.iks.com.tr
burda size ait bilgiler! bolum belcika icerikler bakiniz turkce aciklamalar
BELÇİKA VİZE BAŞVURU MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ Ana Sayfa
Ankara Belçika Büyükelçiliği ( 03.07.2007 itibari ile ) ve İstanbul Belçika Başkonsolosluğu ( 05.07.2007 itibari ile) seyahat planlarınızı kolaylaştırmak amacı ile vize başvurularında yeni bir sisteme geçiş yapmıştır. Yeni sistemde Belçika için yapacağınız vize başvurularınız IKS Innovative Key Solutions firması tarafından yürütülen Vize Başvuru Merkezleri aracılığı ile kabul edilmektedir.
Vize başvurunuzu yapmak için gerekli olan randevuyu almak için lütfen Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi’ ni aşadaki numaradan arayınız:
(0 212) 340 44 32
Vize Bilgi ve Randevu Servisini arayarak randevu alabilir veya ibraz edilmesi gereken belgeler hakknda bilgi edinebilirsiniz. Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi Türkiye`deki resmi tatil günleri dışında, Pazartesi – Cuma günleri arasında saat 08.00' den 18.00' e kadar hizmet vermektedir. Telefonda randevu alırken geçerli pasaportunuzu yanınızda hazır bulundurmanz gerekmektedir.div>
VİZE İŞLEMLERİ \ EVRAK LİSTESİ!!! EVRAK LİSTESİ
BAŞLICA EVRAK LİSTESİ
- Lüksemburg’da evlenme vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden müstakbel eş Lüksemburg veya AB vatandaşı ise)
- Lüksemburg’da evlenme vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden müstakbel eş Lüksemburg veya AB vatandaşı değil ise)
- Aile Birleşimi Vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden eş Lüksemburg veya AB vatandaşı değil ise)
- Aile Birleşimi Vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden eş Lüksemburg veya AB vatandaşı ise)
Belçika evrak listelerini görmek için : EVRAK LİST
burda size ait bilgiler! bolum belcika icerikler bakiniz turkce aciklamalar
BELÇİKA VİZE BAŞVURU MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ Ana Sayfa
Ankara Belçika Büyükelçiliği ( 03.07.2007 itibari ile ) ve İstanbul Belçika Başkonsolosluğu ( 05.07.2007 itibari ile) seyahat planlarınızı kolaylaştırmak amacı ile vize başvurularında yeni bir sisteme geçiş yapmıştır. Yeni sistemde Belçika için yapacağınız vize başvurularınız IKS Innovative Key Solutions firması tarafından yürütülen Vize Başvuru Merkezleri aracılığı ile kabul edilmektedir.
Vize başvurunuzu yapmak için gerekli olan randevuyu almak için lütfen Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi’ ni aşadaki numaradan arayınız:
(0 212) 340 44 32
Vize Bilgi ve Randevu Servisini arayarak randevu alabilir veya ibraz edilmesi gereken belgeler hakknda bilgi edinebilirsiniz. Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi Türkiye`deki resmi tatil günleri dışında, Pazartesi – Cuma günleri arasında saat 08.00' den 18.00' e kadar hizmet vermektedir. Telefonda randevu alırken geçerli pasaportunuzu yanınızda hazır bulundurmanz gerekmektedir.div>
VİZE İŞLEMLERİ \ EVRAK LİSTESİ!!! EVRAK LİSTESİ
BAŞLICA EVRAK LİSTESİ
- Lüksemburg’da evlenme vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden müstakbel eş Lüksemburg veya AB vatandaşı ise)
- Lüksemburg’da evlenme vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden müstakbel eş Lüksemburg veya AB vatandaşı değil ise)
- Aile Birleşimi Vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden eş Lüksemburg veya AB vatandaşı değil ise)
- Aile Birleşimi Vizesi (Lüksemburg’da ikamet eden eş Lüksemburg veya AB vatandaşı ise)
Belçika evrak listelerini görmek için : EVRAK LİST
yardımlarınız içim tesekkür ederim
Ben bu soruyu birinden aldıgım bilgi dogrultusunda sormustum bileniniz varmı diye
Öyle bişe warsa bende yapayım demiştim
Bir tanıdıgımın arkadasıda Belcıka yolunu kullanıp gitmiş. Fakat 3 aylıgına Hollanda'ya vize aldıktan sonra evraklarıyla birlikte Hollanda'dayken Belçika için ev tuttuktan sonra eşiyle beraber basvuru yapmıslar.
Ve toplamda 3 bucuk ay sonunda vizelerini beraber almıslar. Hatta oradayken vizesi bitince dönmeyip yaklasık 15 gün kadar kacak olarak belçikada bulunmus ama sonunda vizelerini aldıklarından sorun cıkmamıs.
Bende sizlerin anlattıgı gibi esimin Belcıka'dan ev tutup işe basladıktan sonra samenwonen yolu için benimde Türkiye'den Belçika konsolosluguna gitmem gerektiğini söylediğimde bana hiç gerek olmadıgını ve uzun sürebileceğini anlattı.
Eger Belçika'da bende olursam o süre içerisinde daha kısa sürede alabileceğimi anlatmıstı
simdi sizce ne yapmalıyım??? :roll: :roll: :roll:
Hollanda'ya 3 aylıgına gidip ordanmı basvuru yapalım
Yoksa Türkiye'den mi
Yardımcı olursanız sevinirim
İyi calısmalar...
Öyle bişe warsa bende yapayım demiştim
Bir tanıdıgımın arkadasıda Belcıka yolunu kullanıp gitmiş. Fakat 3 aylıgına Hollanda'ya vize aldıktan sonra evraklarıyla birlikte Hollanda'dayken Belçika için ev tuttuktan sonra eşiyle beraber basvuru yapmıslar.
Ve toplamda 3 bucuk ay sonunda vizelerini beraber almıslar. Hatta oradayken vizesi bitince dönmeyip yaklasık 15 gün kadar kacak olarak belçikada bulunmus ama sonunda vizelerini aldıklarından sorun cıkmamıs.
Bende sizlerin anlattıgı gibi esimin Belcıka'dan ev tutup işe basladıktan sonra samenwonen yolu için benimde Türkiye'den Belçika konsolosluguna gitmem gerektiğini söylediğimde bana hiç gerek olmadıgını ve uzun sürebileceğini anlattı.
Eger Belçika'da bende olursam o süre içerisinde daha kısa sürede alabileceğimi anlatmıstı
simdi sizce ne yapmalıyım??? :roll: :roll: :roll:
Hollanda'ya 3 aylıgına gidip ordanmı basvuru yapalım
Yoksa Türkiye'den mi
Yardımcı olursanız sevinirim
İyi calısmalar...
bu konu hakkında esimde bir hollanda sitesinden soru sordu ve onlarda belcikadan beraber basvuru yapmamızı söylüyor arkadaslar. Belediyeye gidip beraber imza atmamız gerekiyormus ve ondan sonra polis gelip gercektende ikimizin orda yasayıp yasamadıgını kontrol ediyormus sonra hemen yada 1-2 hafta içinda 5 aylık ikimizde vizemizi alıyormusuz. Esimin calısmasınada gerek yokmus. Ama 5 aylık vizeden sonra iş bulup calısırsa kontratla beraber hemen 5 yıllıga basvuru yaparsak eger onuda kısa süre içinde alabiliyormusuz.
eger hollandaca bileniniz varsa http://www.buitenlandsepartner.nl veya http://www.seni-seviyorum.nl adreslerinde acıklamayı veriyorlar. lütfen bi arastırıp yardım edermisiniz.,
Ve bu bilgilerden sonra tavsiyeniz ne olur bana hangi yolu deneyim?
tesekkürler.
Bu arada izniniz olmadan internet adresi verdim umarım sakıncası yoktur Admin ;)
İyi calısmalar
eger hollandaca bileniniz varsa http://www.buitenlandsepartner.nl veya http://www.seni-seviyorum.nl adreslerinde acıklamayı veriyorlar. lütfen bi arastırıp yardım edermisiniz.,
Ve bu bilgilerden sonra tavsiyeniz ne olur bana hangi yolu deneyim?
tesekkürler.
Bu arada izniniz olmadan internet adresi verdim umarım sakıncası yoktur Admin ;)
İyi calısmalar
Bilgisi olan yokmu yauww :( :( :(
Bilgisi olan yokmu yauww :( :( :(
kardeş sana bilgi veren olacaktır !
sen başlıkta kal ve takip et ;)
qwer arkadasım anlattıgın konu hakkında pek fazla bılgım yok ama sunu bılıyorum kacak veya turıst hollandaya gıttın sonra esınle bırlıkte belcıkaya beraber yazıldıgınız zaman oturum verıyolar bı kac kısı kacak oldugu halde esıyle bırlıkte beledıyeye yazıldı ve oturum aldı ılk once tabı 5 aylık sonra ıs bulup 5 yıllık karta basvuru yaptılar senın dedıgını tama anlayamadım ama senın dedıgın seye en yakın bunlar kolay gelsın soruların mutlaka cevaplanır ama sabretmelısın okk
insallah bilgisi olan yadım eder
bekleyelim bakalım. Ama eminsin dimi yapılabilir yani
Bende öyle yapmayı düsünuyorumda kacak degil ama turist vizesi ile gidip.
cunkü diğer türlü cok uzun sürecek.
Neyse saolun ;)
bekleyelim bakalım. Ama eminsin dimi yapılabilir yani
Bende öyle yapmayı düsünuyorumda kacak degil ama turist vizesi ile gidip.
cunkü diğer türlü cok uzun sürecek.
Neyse saolun ;)
Hollandaca bilen yok sanrım sitede :( :(
su aöylediğim sitelerde yazıyo ama bişe anlamadıgımdan yardım istemiştim
Belçikaya Esimle beraber gidip basvuru yapabilecegim yazıyor ama emin olmak istedim
Neyse ben yinede orda yazanları denicem galiba
Bu sekilde 2 ay içerisinde 5 aylık vizemi alabilirmişim
sonra toplam 5 ay sonrada hollandaya geciş yapabilirmişim
insallah sorun cıkmaz
yinede baslıkta takipte olacam insallah bilgisi olan biri yardım eder diye
su aöylediğim sitelerde yazıyo ama bişe anlamadıgımdan yardım istemiştim
Belçikaya Esimle beraber gidip basvuru yapabilecegim yazıyor ama emin olmak istedim
Neyse ben yinede orda yazanları denicem galiba
Bu sekilde 2 ay içerisinde 5 aylık vizemi alabilirmişim
sonra toplam 5 ay sonrada hollandaya geciş yapabilirmişim
insallah sorun cıkmaz
yinede baslıkta takipte olacam insallah bilgisi olan biri yardım eder diye
Selam
Tesekkürler
iyi calısmalar
arkadasim gec cevap yaziyorum ama umarim yardimci olur
trist vizenle hollandaya geldikten sonra esinle birlikte belcikaya gecip orada ev tutmus oldugu belediyeye seni kayit ettirebilir ayni islemler gerekli .evraklar yonunden onlarida sitedeki diger evraklar bolumunden ayarliyabilirsin yani tr donmene gerek yok
askerli konusundada tecil ettirmek zorunda kalirsin ve parali 28 gunluk askerlik yapmak zorunda kalirsin oda 32 yasina kadar tecil ettirile bilir kolay gelsin sorun varsa cevaplayabilrim artik tekrardan buradayim
Cok tesekkür ederim sekerpınarı emin olmak istiyordum bende ve bana bu güveni verdiğin için cok saol
Fakat bir sorum daha olacaktı :)
Benim Türkiye'den yanımda goturmem gereken evrakları biliyorsan paylasırmısın cunku hangi evrakları goturmem gerektiği hakkında bir baslık bulamadım
Ve benim anlamadıgım sey eger böyle bir olanak varsa neden herkes TÜrkiye'den basvuru yapıyor?
Cunku sanırım alper68 diye bir arkadasımız var 3 aydan fazladır vizesini alamamıs ve cok sıkıntı cekmiş.
Size önerim (tabi kabul ederseniz) bu yoluda yeni bir baslık altında toplayıp arkadasları bilgilendirmeniz. Tabi bende işlemlerimi hallettikten sonra basımdan gecenlerin hepsini paylasacam sizlerle. Cok daha kısa surdugu soylendi bana toplam 2 ayda 5 aylık vize alanlardan duydum
Ve toplamda 5 ay belcıkada kaldıktan sonrada Hollandaya gecis yaptıklarınıda duydum insallah bende bu yolu kullanacagım tabi yardımlarınızla ;)
Tekrar COK COK TESEKKÜRLER sekerpınarı
cevabını beklicem ;)
Benim Türkiye'den yanımda goturmem gereken evrakları biliyorsan paylasırmısın cunku hangi evrakları goturmem gerektiği hakkında bir baslık bulamadım
Ve benim anlamadıgım sey eger böyle bir olanak varsa neden herkes TÜrkiye'den basvuru yapıyor?
Cunku sanırım alper68 diye bir arkadasımız var 3 aydan fazladır vizesini alamamıs ve cok sıkıntı cekmiş.
Size önerim (tabi kabul ederseniz) bu yoluda yeni bir baslık altında toplayıp arkadasları bilgilendirmeniz. Tabi bende işlemlerimi hallettikten sonra basımdan gecenlerin hepsini paylasacam sizlerle. Cok daha kısa surdugu soylendi bana toplam 2 ayda 5 aylık vize alanlardan duydum
Ve toplamda 5 ay belcıkada kaldıktan sonrada Hollandaya gecis yaptıklarınıda duydum insallah bende bu yolu kullanacagım tabi yardımlarınızla ;)
cevabını beklicem ;)
Cok tesekkür ederim sekerpınarı emin olmak istiyordum bende ve bana bu güveni verdiğin için cok saol
cevabını beklicem ;)
Simdi arkadasim tabiki aile birlesimle gitmek cok farkli turist vizesi ile gidip baska bir ulkeye yerlesmek daha farkli ancak..sen zaten vizeni almissin ve belcika icin gerekli evraklar diye belirttigimiz bolumlerde mevcut lilik belgesi belediyeden alacagin A,B,C diye belirtilen evli olduguna dair belge ,nufus kayit ornegi,dogum kayir ornegi vs vs hepsi o bolumde var daha iyi incelersen diger bolumlerde gozune carpar .Belcikadan 5 yillik oturumu aldiktan sonra gecis yapabilirsin hollandaya ben o yontemle gecis yaptim hollandaya .yani o kisim en kolayi'.siz once belcikaya adim atin gherisi gelir yardimci olabildirsem ne mutlu kolay gelsin
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol